Блиц питања и одговори

Наредали се "мајстори" а нико не зна квар да отклони.

A šta ga "boli" ?

Mada džabe sve..i na Vailantu se jednom ( nakon 8 god) desio kvar, ja lepo "dijagnostifikovao" ( ulazni ventil ) ali džaba kad delova nema u slobodnoj prodaji.
Prodaju ih samo ovlašćenim serviserima , što znači 50-60e. Ali osim toga, za ukupno 10-ak godina - ništa drugo.

Poslednja izmena:
Да ли је могуће да у Србији не постоји овлашћени сервисер за Херман гасне котлове а постоје фирме које их увозе у Србију???
Законски немогуће јер сваки продавац техничког уређаја мора да има овлашћени сервис у гарантном року као и у десет наредних година (или седам, нисам сигуран).
Кратким и брзим претраживањем по субјекту "Херман гасни котлови" нашао сам ово, можда ти помогне: ЛИНК

..zna li neko majstora koji radi knauf pregradne zidove i sve sto uz to ide....ko se uopste time bavi...htela bih da neko lepo pogleda i kaze to moze-ne moze,
bice dobro ili ne isplati se to...onako bas posteno, ako takvi uopste postoje...i da odradi u nekom normalnom roku ako se dogovorimo oko svega sto bih ja htela...

..hvala unapred...

..zna li neko majstora koji radi knauf pregradne zidove i sve sto uz to ide....ko se uopste time bavi...htela bih da neko lepo pogleda i kaze to moze-ne moze,
bice dobro ili ne isplati se to...onako bas posteno, ako takvi uopste postoje...i da odradi u nekom normalnom roku ako se dogovorimo oko svega sto bih ja htela...

..hvala unapred...

Ranije to nije postojalo kao profil u srednjim zanatskim školama nego se učilo u zatvoru ( mera rahabilitacije) ili na licu mesta, od majstora.

Danas postoje smerovi koji tome uče đake ( profil "suva gradnja").

Inače, to nije naročito komplikovano pogotovo ako se radi o zidovima i jednostavnim formama a tehnički detalji i uputstva mogu da se nađu na Knauf sajtu :

http://www.knauf.rs/cad-detalji/#top

Htedoh da reČem da to može svaki SSM majstor / hobista da uradi ukoliko su u pitanju jednostavnije varijante. Ako baš treba majstor, pozovi Knauf / tehnička podrška i pitaj da ti njihov tehnolog preporuči nekoga ( oni su i u kontaktu sa izvođačima) .

Poslednja izmena:

..hvala unapred...

http://www.thermomaster.rs/sistem-suve-gradnje

Законски немогуће јер сваки продавац техничког уређаја мора да има овлашћени сервис у гарантном року као и у десет наредних година (или седам, нисам сигуран).
Кратким и брзим претраживањем по субјекту "Херман гасни котлови" нашао сам ово, можда ти помогне: ЛИНК
Важи, Хвала..

kupio sam u tehnomaniji malu grejalicu i otisao da reklamiram posto je crkla posle 15 dana. uzeli su mi racun i upitili me u Srajevsku gde sam i kupio istu. Tamo sam dobio drugu. E sad ona je isto crkla posle mesec dana,i sad nemam racun (koji su mi uzeli ) i nece da mi yamene grejalicu. Jel ima neka prava da ovo resim ,s obzirom da imam i kutijui reklamni isecak sa pecatom tehnomanije itd. samo nema racun KOJI SU ONI IZGUBILI (tako su mi rekli u radnji ...popizdeo sam koliki bzobrazluk takve kao najbolje radnje

kupio sam u tehnomaniji malu grejalicu i otisao da reklamiram posto je crkla posle 15 dana. uzeli su mi racun i upitili me u Srajevsku gde sam i kupio istu. Tamo sam dobio drugu. E sad ona je isto crkla posle mesec dana,i sad nemam racun (koji su mi uzeli ) i nece da mi yamene grejalicu. Jel ima neka prava da ovo resim ,s obzirom da imam i kutijui reklamni isecak sa pecatom tehnomanije itd. samo nema racun KOJI SU ONI IZGUBILI (tako su mi rekli u radnji ...popizdeo sam koliki bzobrazluk takve kao najbolje radnje

...zapreti im da ces se zaliti sluzbi za zastitu potrosaca, pa da vidis kako ce da menjaju...

...ako neko zna da mi da savet, bio bi mi od velike koristi...imam pvc stolariju, i imam utisak da su vrata na terasi "malo spala" duva kad stavim ruku sa obe strane,
a to se nije desavalo...kako to da resim, postoji li mogucnost da to sama odradim, a ako ne kog majstora bi trebala da potrazim, ne verujem da to stolari rade...
...totalno sam zbunjena, sad...

...hvala unapred..:)

...ako neko zna da mi da savet, bio bi mi od velike koristi...imam pvc stolariju, i imam utisak da su vrata na terasi "malo spala" duva kad stavim ruku sa obe strane,
a to se nije desavalo...kako to da resim, postoji li mogucnost da to sama odradim, a ako ne kog majstora bi trebala da potrazim, ne verujem da to stolari rade...
...totalno sam zbunjena, sad...

...hvala unapred..:)

Štelovanje vrata ili kao i sa svakim vratima - dolepi samolepljivu diht traku.

Ovaj salon ti je u blizini pa možeš da koristiš njihove majstore, cena je koliko se sećam oko 500 din po vratima ali možeš da ih pitaš unapred.
Daklem, majstori su im totalni idioti ali ovo će ti ipak odraditi:

http://www.all4home.rs/pisitenam.aspx

A možeš i sama da pokušaš:

http://www.mojaradionica.com/PVC_prozor_podesavanje.htm

Inače, utisak može da prevari. Možda ti vrata dobro dihtuju ali recimo prolazi hladan vazduh kroz ofrlje purpenisan štok. Možda je zid previše hladan ( nepostojeća ili loša izolacija) pa pogrešno deluje. Prinesi plamen sveće ili upaljača ( pazi na plastiku ) pa vidi da li leluja..ili duvaj polako dim cigarete ili romantičnija varijanta :) - zapali mirišljavi štapić i pusti da dimi , ako dim ide uspravno i mirno onda je sve zadihtovano.

Štelovanje vrata ili kao i sa svakim vratima - dolepi samolepljivu diht traku.

Ovaj salon ti je u blizini pa možeš da koristiš njihove majstore, cena je koliko se sećam oko 500 din po vratima ali možeš da ih pitaš unapred.
Daklem, majstori su im totalni idioti ali ovo će ti ipak odraditi:

http://www.all4home.rs/pisitenam.aspx

A možeš i sama da pokušaš:

http://www.mojaradionica.com/PVC_prozor_podesavanje.htm

Inače, utisak može da prevari. Možda ti vrata dobro dihtuju ali recimo prolazi hladan vazduh kroz ofrlje purpenisan štok. Možda je zid previše hladan ( nepostojeća ili loša izolacija) pa pogrešno deluje. Prinesi plamen sveće ili upaljača ( pazi na plastiku ) pa vidi da li leluja..ili duvaj polako dim cigarete ili romantičnija varijanta :) - zapali mirišljavi štapić i pusti da dimi , ako dim ide uspravno i mirno onda je sve zadihtovano.

...hvala puno...

Back