ciz
Početnik
- Poruka
- 5
Nitro razređivač.Prvo natopiš dobro pa malo stružeš pa onda krpom dobro pritisni. Nitro uzmi neki bolji, smrdi ali brzo ispari.
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Prosle godine sam kupila dvostrano lepljivu traku i zalepila tepih za laminat, da se ne kliza. To je odlicna stvar, mislila sam ... tada... Ovih dana krecim kucu i na mestu gde je bio tepih traka je ostala zalepljena za pod. Strugala sam bukvalno milimetar po milimetar spaklom ali jedva da sam malo uspela da je skinem.
Ima li neko ideju kako da to uradim, postoji li mozda nesto cime bih premazala ili ?
Hvala Vam puno.. E sad, posto vidim da se razumete sigurno bolje od mene, imam jos par pitanja
Ja sad imam IPTV, pa me zanima da li je to digitalna televizija ili ne?
I sto se tice HD Ready i Full HD televizora cuo sam da i nema neke razlike u kvalitetu slike posto na svetu (tako sam cuo ponavljam) ima samo par programa koji pustaju Full HD snimak, a kod nas ce to biti za odprilike 100 god.Sta Vi mislite o tome?
I za sta sluzi taj DVB-T2 tjuner?
Hvala ciz, hvala BGHighlander
Nitro razredjivaca nemam u kuci ( veceras) pa sam probala skidacom laka -- ide pomalo ali ne bas sve. sigurno nije cist aceton.
Sutra idem u nabavku i za nitro i za aceton
Samo problem: traka je ostala na laminatu pa je skidac malo skinuo lepak sa gornjeg sloja trake - ali ipak mora da radi spakla da skinem traku pa onda da skidam lepak sa poda
Ako je povrsina ravna i cista nisu potrebni dodatni radovi.
Cena je 150 din po kvadratu.
Pa na to sam i mislio.
Plastiku skineš mehanički ( špahtla ili molerski guljač za stakla), a onaj lepak rastvaraš acetonom i šta ti pri ruci.
Postoji i sredstvo koje topi i plastiku ali ga nema u slobodnoj prodaji...a verovatni bi ti istopio i površinski sloj laminata ( melaminska plastika). Zbog ovog drugog ti savetujem da prvo probaš u nekom ćošku.

Uradila....
Posle poprilicno mucenja da skinem traku spaklom pozovem muza u pomoc i on se setio da fenom greje traku - cas posla je skinuo
Posle toga sam acetonom skinula lepak, laminatu nista nije bilo
Potrebna mi je opet pomoc: stavljamo izolaciju ( stiropor ) na tavan. Tavan je monta zalivena betonom. Kad smo se popeli gore ( inace kuca je zidana 1967/68 godine a mi smo je kupili pre 3 ) videli smo da je na dva mesta preko cele ploce beton pukao, pukotina je 2-3mm debljine. jedna pukotina ide preko trpezarije a tu svake godine od kad smo ovde preko plafona imamo pukotinu oko milimetar sirine koju muz gletuje ali se opet pojavi posle nekoliko meseci. Sad smo videli da je to beton pukao
Sta da radimo, kako da to sto jednostavnije i jeftinije resimo ? Moze li od toga da padne ploca ?.
Pravolinijska je i paralelna sa zidom.Pa sad, ploča u sebi ima armaturu u fert gredicama koje nose sve to. Ako je pukotina pravolinijska i paralelna sa zidom, verovatno je popucalo na spoju gredice i bloka što verovatno nije ništa ozbiljno.
Estetski se to rešava proširivanjem pukotine u obliku latiničnog V a onda se ispuni malterom ili gipsom uz dodatak mrežice.
Ali važnije od toga je da neko stručan dođe to da pogleda sa statičke strane. Šta je sigurno - sigurno je
Hvala jos jednomJeste ali nije DVB-T2
Mislim da već sada ima FULL HD kanala a s vremenom će ih biti više.
"HD READY" televizori mogu da prikažu Full Hd sadržaj ali ga prilagođavaju svojoj, slabijoj rezoluciji. Razlika se primeti pri gledanju FULL HD kanala ili DVD-a.
Poenta je - Zašto uzeti nešto slabiji uređaj ako košta isto kao bolji ? Možda se neće uvek videti taj boljitak ali ako je cena već ista , onda je bolje uzeti moderniji.
Ionako nisu baš jeftini pa zašto bi čini usluge trgovcima da se oslobode starijih modela?
Za dekomopresiju DVB-T2 signala.
Taj sistem je planiran da uđe u upotrebu u Srbiju a bez tjunera koji "čita" DVB-T2 signal nrćr biti moguće gledati takve kanale. Moraće da se uzima poseban dekoder koji će da se kači na TV.
Mada, mislim da to ne gine u svakom slučaju jer na našem tržištu valjda i nema TV-a sa DVB-T2 tjunerom ? Treba proveriti, možda se nešto promenilo...

Тема је намењена за кратка питања и одговоре.Да не би за свако питањце отварали тему, отварам ову једну, веома практичну.
1. да ли је паркет превазиђен у односу на ламинат?
2. да ли је препоручљиво да се керамичке плочице у купатилу постављају на све зидове, и то до врха..до плафона?
Који је износ месечне плате кућне помоћнице?
Koje sredstvo postoji za fugne ,malo su potamnele od vlage,pa sam cula da ima nesto cime se premazu ali ne znam sta?

Mislim na fugne u kupatilu, cisto da se zna.Zna li neko neko sredstvo?![]()
Koliko se dogovoris
U Bgd moji rodjaci placaju zenu za spremanje stana 300din/satu, dolazi im jednom nedeljno nekoliko sati. Ovde ( u Zr ) 200-250 din/satu
Sad ako ti treba svaki dan po 8 sati to izadje dosta. Mada po kioscima , pekarama, kod kineza rade zene ceo mesec za 15-20 000 din, tako da mozes da se dogovoris
Koje sredstvo postoji za fugne ,malo su potamnele od vlage,pa sam cula da ima nesto cime se premazu ali ne znam sta?
Fuge nisu pocrnele od vlage ( direktno) nego od buđi i pocrneće opet.
Probaj Bref protiv buđi i kamenca u spreju , sonu kiselinu ( pazi da se ne nagutaš isparenja) itd.
Ни Бреф, ни сона већ спреј САВО. Ја сам пре 4 месеца са њим уништио сву буђ у кући као и фуге плочица у туш кабини купатила. Све се сјаји данас као ново. Препорука.Fuge nisu pocrnele od vlage ( direktno) nego od buđi i pocrneće opet.
Probaj Bref protiv buđi i kamenca u spreju , sonu kiselinu ( pazi da se ne nagutaš isparenja) itd.
Ни Бреф, ни сона већ спреј САВО. Ја сам пре 4 месеца са њим уништио сву буђ у кући као и фуге плочица у туш кабини купатила. Све се сјаји данас као ново. Препорука.