Блиц питања и одговори

Hvala ti na objašenjenju, ali ono što sam stavila uopšte nije bio silikon. Nego je mm u tubu od silikona stavio neku mast za podmazivanje mašinica za pecanje. Tj. dao mu komšija tako u toj tubi od silikona, a pošto muž nije tu sad će taj komšija da dodje da stavi pravi silikon.

Jako vazno je da bude suvo i cvrsto gde se silikon stavlja, onda ce trajati dugo:D

Molim za savet,
U kuci nam je stari karatavan, uposlili smo majstora da nam stavi izolaciju na plafon stirodolom, uradjeno preko i glet sa mrezicom pa krecenje.
Nakon zavrsetka radova, u jednoj sobi ceo plafon tj, taj novi deo se urusio, srecom niko nije bio unutra.
Sad cekam da se i u ostalim sobama to desi gde spavam. Majstor nas naravno izbegava. Ja trudna i za mesec i po mi termin.
Molim hitno ako neko ima savet kako da zastitim ostatak soba ili da sve porusimo i manem se izolacije?

Molim za savet,
U kuci nam je stari karatavan, uposlili smo majstora da nam stavi izolaciju na plafon stirodolom, uradjeno preko i glet sa mrezicom pa krecenje.
Nakon zavrsetka radova, u jednoj sobi ceo plafon tj, taj novi deo se urusio, srecom niko nije bio unutra.
Sad cekam da se i u ostalim sobama to desi gde spavam. Majstor nas naravno izbegava. Ja trudna i za mesec i po mi termin.
Molim hitno ako neko ima savet kako da zastitim ostatak soba ili da sve porusimo i manem se izolacije?

Mani se izolacije do daljnjeg ako nemas nekoga ko se iole razume u gradjevinske radove. Pre svega zbog termina koji ti je za mesec ipo. U svakom slucaju bi trebao neko kompetentan da ti to pogleda pre daljeg rusenja, a pogotovo pre ponovnog stavljanja izolacije. Jako je bitno cime je sta lepio, a jos bitnije kakva je podloga bila i kako ju je pripremio.

Da me ne shvatis pogresno, ako nema velikog rusenja za pripremu podloge je dovoljno dan-dva sve zajedno sa eventualnim ljustenjem prethodnih slojeva gleta, kreca itd. Istog dana ili sledeceg, a u svakom slucaju pre bilo kakvog lepljenja bilo cega, obavezno se stavlja prajmer ili neki kvalitetni penetrat koji ce uticati na bilo koji trosnu/prasnjavu/staru podlogu, te ce je ucvrstiti i pripremiti za lepljenje izolacije recimo. Za postavljanje stiropora isto toliko vremena ili manje, za mrezicu i lepak isto, za glet i krecenje dva-tri dana max. Dakle, ako imas normalnu ekipu radnika, ovde ih nazivaju profesionalcima, sve se moze za manje od nedelju dana zavrsiti, kolika god da ti je kuca ako je samo plafon u pitanju.

Da ne tupim mnogo, ako imas profesionalce po preporuci ponovi sve u jednoj od narednih par nedelja. Ako nemas ostavi za kraj grejne sezone i uzivaj u prvim mesecima majcinstva bez dodadtnih glavobolja.

Srecno u svakom slucaju.

Citelim,
Hvala na odgovoru. Muz je pozvao drugu ekipu i njihov gazda je sinoc konstatovao da bi u ostatku soba mogli da tipluju plafon da se ne urusi. Medjutim, jutros se probudim i vidim da je krenulo u celoj kuci.
Tako da ili stavljamo novu izolaciju sa tiplovanjem, ili sto kazes samo obicno krecenje. Ekipa ce stici u toku dana.
Covek svasta nauci u zivotu, sad znam da se izolacija na karatavan stavlja pricvrscivanjem tiplovima za grede a ne lepljenjem kao na novim plafonima :).
E sad samo treba uspeti povratiti novac od starog majstora...

Citelim,
Hvala na odgovoru. Muz je pozvao drugu ekipu i njihov gazda je sinoc konstatovao da bi u ostatku soba mogli da tipluju plafon da se ne urusi. Medjutim, jutros se probudim i vidim da je krenulo u celoj kuci.
Tako da ili stavljamo novu izolaciju sa tiplovanjem, ili sto kazes samo obicno krecenje. Ekipa ce stici u toku dana.
Covek svasta nauci u zivotu, sad znam da se izolacija na karatavan stavlja pricvrscivanjem tiplovima za grede a ne lepljenjem kao na novim plafonima :).
E sad samo treba uspeti povratiti novac od starog majstora...

Cak i ako se odlucite za obicno krecenje, obzirom da je karatavan tj.stariji plafon u pitanju sa vise slojeva prasine, masti, gleta, kreca, itd., obavezno oljustite sve slojeve koliko god ih ima, dokle ide naravno, i premazite gorepomenutim prajmerom pre bilo kakvog gletovanja i krecenja.

Medjutim, posto pretpostavljam da je vas karatavan na minimum 270cm visine, mislim da bi najbolje bilo spustiti plafon, 10-15cm, knauf gipskartonom i time dobiti izmedju ostalog i ravan i lepo izgletovan plafon, mogucnost dodatne rasvete i sl. Pritom izolaciju, koja je sustina celog posla, mozete staviti u tom prostoru izmedju starog karatavana i novog spustenog plafona. Mis`im tako bih ja uradio, vi cete siguran sam naci najoptimalnije resenje.

Iz BG-a sam...
Nov majstor stigao jutros, jedno sat vremena pre njega urusio se i sloj u dnevnoj.
Zamislite kad ovaj prethodni majstor nije uklonio stari krec pa se nije ni moglo normalno zalepiti. On sad sve skida. smirgla i gletuje pa ce kreciti. Stirodur koji je otpao cemo staviti na tavan privremeno do sledece godine, pa cemo mozda izolirati sa gornje strane, tj. tavan.
Da spustim plafone (koji su inace 3m) ne mogu jer imam ugradne plakare u sve tri sobe od zida do zida i do plafona. Vrlo su kvalitetni iako su stari a i nemam sad pare za nove ormare.
Hvala svima za savete :bye:

Ljudi ja imam jedno pitanje. U stanu su mi betonski zidovi u koje ne može ništa da se ukuca! Kupila sam eksere za beton međutim i oni se krive! Da li je jedino rešenje bušilica ? Da li postoji posebna burgija za beton?

Naravno da postoji
keil_beton_page.png

Može se "postaviti" na bilo koju bušilicu.
A onda tipli, holšraf i ende. :lol:
Burgiju za beton svuda možeš kupiti. :lol:

Hvala na objašnjenju! Još jedno ludačko pitanje. :roll:
Treba da tablu stiropora (dvojka) zalepim na zid. E sad, uzela sam akrilni silikon za to međutim jako se dugo suši a ja ne mogu 2 sata da držim rukama na zidu dok se ne osuši. Pa sam došla na ideju da stavim silikona na stiropor i na zid, osuši se pa na ta mesta stavim lepak (pošto direktno na stiropor ne sme) i tako u+alepim. Šta misliš? Hoće pojesti lepak silikon ispod?

Evo me opet. :dash:
Nisam uspela. Zalepilo se i do jutra odlepilo. Evo u čemu je stvar. Ovo je stiropor -

DSCF0829.jpg

pošto je na njega lepljen strip i premazano vodenim lakom preko, stiropor se iskrivio. I naravno sad neće da se zalepi. Nekako sam dva eksera uspela da ukucam ali mu fali za donji deo da se učvrsti. Ne može lepak jer će se istopiti siropor.. :sad2: Molim vas neki savet jer ću se olupati o zid!

Pozdrav!
da li mi neko može pomoći savetom u vezi sa bojama iverice. U dečjoj sobi imamo nameštaj koji je kombinacija dve boje. Metalik siva , ovako:
images
i crna sa nekim modričastim odsjajem, popout ove:
images
Jeste da su dečaci, ali
malo mi je to preozbiljno. Pošto je došlo vreme za još jedan garderobni, taman je toliko ostalo mesta do kraja zida, kupila bih ivericu u nekoj drugoj boji,ali nemam ideju. Metalik siva- pa ta tamno modričasta. Dobro bi došla neka bordo, ali to su muška deca, pa ne daju. Napominjem da bih i fioke na
radnom stolu promenila u tu istu boju , da se malo uklopi.. Kreveti su na izvlačenje,jedan ispod drugog, pa bih i donju dasku mogla da promenim u tu ,,neku,, boju, ali opet... tri boje su možda i previše. Postojeći nameštaj se sastoji od pomenuta dva kreveta, dva radna stola, dve police za knjige i trokrilni orman.
Mozda ste vec odradili posao ali ako niste ja bih na vasem mestu prednji deo ormara tj. vrata zamenila novim u boji koju decaci zele ,- znaci samo vrata zamenite a i deo ormara koji dogradjujete da bude u istoj boji .A onda sigurno nece da smeta da kreveti ostanu u boji u kojoj su i sad

Evo me opet. :dash:
Nisam uspela. Zalepilo se i do jutra odlepilo. Evo u čemu je stvar. Ovo je stiropor -

Pogledajte prilog 256863
pošto je na njega lepljen strip i premazano vodenim lakom preko, stiropor se iskrivio. I naravno sad neće da se zalepi. Nekako sam dva eksera uspela da ukucam ali mu fali za donji deo da se učvrsti. Ne može lepak jer će se istopiti siropor.. :sad2: Molim vas neki savet jer ću se olupati o zid!

za slucaj da se nisi u medjuvremenu olupala, probaj taj stiropor, sa svim svojim lakiranim sadrzajem, da kaširaš na neku podlogu (npr. osb tablu 15ak mm debljine isecenu na meru u nekoj stolarskoj radionici, lexan ili nesto slicno da je nije pretesko a da je dovoljno cvrsto da drzi stiropor ispravljenim...) sa puno akrilnog silikona koji ne nagriza stiropor, pre svega da bi ispravila iskrivljeni stiropor.

proces: doneses osb tablu od stolara isecenu na meru stiropora, zatim potrosis celu tubu akrilnog silikona (nemoj ga stedeti) da bi dobro zalepila stiropor na osb tablu, i ostavis tako preko noci da stoji, sa obavezno jos jednom tablom, ili bilo kojom teskom, cvrstom i ravnom povrsinom (okreni trpezarijski sto naopako), koja ce pritiskati taj stiropor minimum 12 sati na podlogu na koju lepis.

sutradan tako zalepljeno sve zajedno sa podlogom (sa ili bez trpezarijskog stola) okaci kao sliku na zid gde hoces, i kasnije je premesti po potrebi na drugo mesto ako bude trebalo (bez odlepljivanja sa zida i sl..).

[/IMG]
Može se "postaviti" na bilo koju bušilicu.
A onda tipli, holšraf i ende. :lol:
Burgiju za beton svuda možeš kupiti. :lol:
Поред тих постоје и бургије за Хилти бушилице које имају сасвим другчије лежиште, и наравно кад се буши бетон укључи се "чекић" опција.
b7.jpg

Back