Блиц питања и одговори

Podloga mora biti cvrsta i suva, onda "drzi". Silikonske fuge nisu vecite ali drze dugo:D

...cekaj, stok i prag su drveni....ostalo su plocice, ja bih da taj deo zalijem tim silikonom da ona meze da se tusira fakticki
na sred kupatila, a da ta voda ne izadje van njega....sve drugo je prakticno ne izvodljivo zbog njene teske pokretljivosti i
kilaze....mislis da to moze da se odradi i da drzi recimo minimum 3 meseca?

...cekaj, stok i prag su drveni....ostalo su plocice, ja bih da taj deo zalijem tim silikonom da ona meze da se tusira fakticki
na sred kupatila, a da ta voda ne izadje van njega....sve drugo je prakticno ne izvodljivo zbog njene teske pokretljivosti i
kilaze....mislis da to moze da se odradi i da drzi recimo minimum 3 meseca?

Ako je drvo lakirano, drzace mnogo, mnogo duze (kvalitetni silikon izdrzava najmanje pet godina).

Ako je drvo lakirano, drzace mnogo, mnogo duze (kvalitetni silikon izdrzava najmanje pet godina).

....prag jeste lakiran, a stokovi su koliko vidim premazani nekom kao lak belom bojom (ako sam lupila ne zameri stvarno se ne razumem
u to nista)...a vrlo mi je bitno prvenstveno zbog nje same, a onda da ne napravimo vise stete nego koristi....

...bilo bi super kad bi drzalo bar godinu dana, pa bi mi to mnogo olaksalo sve predstojece teskoce...

....prag jeste lakiran, a stokovi su koliko vidim premazani nekom kao lak belom bojom (ako sam lupila ne zameri stvarno se ne razumem
u to nista)...a vrlo mi je bitno prvenstveno zbog nje same, a onda da ne napravimo vise stete nego koristi....

...bilo bi super kad bi drzalo bar godinu dana, pa bi mi to mnogo olaksalo sve predstojece teskoce...

Drzace ti mnogo duze, uzmi samo kvalitetniji produkt (npr. Sika, PCI, moze i Henkel).

Pozdrav!
da li mi neko može pomoći savetom u vezi sa bojama iverice. U dečjoj sobi imamo nameštaj koji je kombinacija dve boje. Metalik siva , ovako:
images
i crna sa nekim modričastim odsjajem, popout ove:
images
Jeste da su dečaci, ali
malo mi je to preozbiljno. Pošto je došlo vreme za još jedan garderobni, taman je toliko ostalo mesta do kraja zida, kupila bih ivericu u nekoj drugoj boji,ali nemam ideju. Metalik siva- pa ta tamno modričasta. Dobro bi došla neka bordo, ali to su muška deca, pa ne daju. Napominjem da bih i fioke na
radnom stolu promenila u tu istu boju , da se malo uklopi.. Kreveti su na izvlačenje,jedan ispod drugog, pa bih i donju dasku mogla da promenim u tu ,,neku,, boju, ali opet... tri boje su možda i previše. Postojeći nameštaj se sastoji od pomenuta dva kreveta, dva radna stola, dve police za knjige i trokrilni orman.

Step up

Mozes sa tim bojama da ukombinujes i zutu taman da razbije tu hladnocu dveju boja.( Znam da siva ne ide sa zutom ali posto je metalik i crna sa teget odsjajem mislim da bi bas lepo isla)Mada mozes sa belom takodje malo to da razvedris ili sa bojom bukve posto je prirodna boja pa da svemu tome da malo toplinu.:)

Tako je. Fali malo topline ,da popravi utisak. Mislila sam i ja da bude nešto žuto, ali se i za žuto bune. Pubertet, šta će im drugari reći... :roll:
Ovo sa bojom bukve je odlična ideja, s tim što ne znam ima li takve, ili slične boje drveta, ali bez onih šara, samo jednobojno. Ta imitacija pravog drveta
se opet ne bi uklopila uz metalik, jer ove su obe metalik. Pogledaću ima li...
Hvala ti, Nalence :)

Stavila sam silikon na ivicu izmedju kade i zida jer je curilo komšinici ispod. Utvrdila sam da se stari "potrošio" i da curi tuda. Nisam to nikad radila, shvatila sam da mora da bude suvo, pa sam osušila koliko sam mogla krpom i fenom. Meni to izgleda nešto čudno. Žut je (a prethodni je bio belo-providan) i mnogo je mekan i mastan. Ko tovatna mast. Na tubi lepo piše univerzalni silikon i nacrtana kada i prozor. Hoće li da se stvrdne i pobeli ili sam stavila ko zna šta?

Stavila sam silikon na ivicu izmedju kade i zida jer je curilo komšinici ispod. Utvrdila sam da se stari "potrošio" i da curi tuda. Nisam to nikad radila, shvatila sam da mora da bude suvo, pa sam osušila koliko sam mogla krpom i fenom. Meni to izgleda nešto čudno. Žut je (a prethodni je bio belo-providan) i mnogo je mekan i mastan. Ko tovatna mast. Na tubi lepo piše univerzalni silikon i nacrtana kada i prozor. Hoće li da se stvrdne i pobeli ili sam stavila ko zna šta?

Postoji transparentini silikon i...oni koji su u farbi: sivi, beli, crni...
U kupatilu stavi samo silikon koji je za sanitariju jer ima odredjeni dodatak za zastitu od budji, univerzalni ne bih preporucio (osim od PCI kog nema na nasem trzistu).
Inace, dodirno suv mora biti najkasnije posle pet, sest sati. Ako nije...dobila si produkt koji se smrzavao ili nije silikon.
Uzmi kvalitetni...na nasem trzistu ima Sika i Henkel (Ceresit).

Back