Blic: "Hrvatska drzava nastavlja da progoni srpske muzicare: Bajagi zabranjen koncert u Hrvatskoj, optužen da je "dizao moral vojnicima u ratu"!!!

zasto bi dosao sa tetovazom ?
Nije to poenta.
Recimo onaj rukometas dosao bez tetovaze u Split na utakmicu pa su ga lincovali i on je morao da skoci u more
Njih trojica-četvorica su se pojavila u majicama Partizana ili Zveze, bez da su odjenuli neku jaknu preko i barem sakrili simbole. To se zove otvorena provokacija i imali su sreću da su Splićani omekšali pa su ih samo poslali na kupanje.

Njih trojica-četvorica su se pojavila u majicama Partizana ili Zveze, bez da su odjenuli neku jaknu preko i barem sakrili simbole. To se zove otvorena provokacija i imali su sreću da su Splićani omekšali pa su ih samo poslali na kupanje.
Više ne ubijate Srbe po Splitu, sad ih samo bacate u more pa će valjda isplivati. Baš ste omekšali.

Jel mozes to podrobnije objasniti
Toleriramo već vaše dugogodišnje divljanje preko granice u Srbiji i sve nalete primitivnog nacionalizma kojima putem medija nastojite širiti taj smrdljivi šovinistički zadah preko svojih granica. Zato i pišem da smo već sasvim dovoljno tolerantni na vaše četničko orgijanje. Za razliku od vas, koji stalno kmečite što god da se dogodi unutar Hrvatske, mi ta vaša prapovijesna okupljanja više uopće ne zarezujemo.

Moš mislit hrvatska tajna služba čita krstaricu. :mrgreen:
To sam i ja mislio za Facebook, Twitter, Tik Tok i Instagram. Kao, ma daj, policija ima puno pametnijeg posla nego visiti po društvenim mrežama i tražiti prijestupnike, kad ono... policija stvarno prati sve što se piše na društvenim mrežama i uhićuje ljude zbog toga.

Nazvao si Srbe govnima. Neću ti prijaviti post za sad, baš sa vidim hoće li se uspavani moderatori probuditi i reagovati.
Oprosti ali vi ste ti koji stalno o govnima u Jadranu, sad si mi samo zgodno podletio, zajebancija je, kaj se odmah vrijeđaš.

Oprosti ali vi ste ti koji stalno o govnima u Jadranu, sad si mi samo zgodno podletio, zajebancija je, kaj se odmah vrijeđaš.
O nikakvim govnima u Jadranu niko nije govorio na Krsti koliko sam vidio za ove sve godine od kad sam tu, a ni mimo Krste na internetu.

RAMPA ZA BAJAGU Otkazan mu koncert u Hrvatskoj, optužen da je "dizao moral vojnicima u ratu"​

Udruženja branitelja izrazila su negodovanje zbog navodnih nastupa Bajage tokom sukoba u bivšoj Jugoslaviji.

Bajagin menadžer i kolega Rambo Amadeus izrazili su žaljenje i stavili naglasak na solidarnost među muzičarima.

Koncert rok grupe Momčila Bajagića Bajage, "Bajaga i Instruktori", zakazan za 22. avgust u Solinu, otkazan je zbog pritiska solinskih branitelja i udruženja proisteklih iz Domovinskog rata, a na osnovu neproverenih tvrdnji, obelodanila je splitska Slobodna Dalmacija.

Grad Solin (Kancelarija gradonačelnika Dalibora Ninčevića) i Javna ustanova u kulturi "Zvonimir Solin" poslali su zajedničko saopštenje u kojem su se izjasnili o otkazivanju koncerta Bajage i Instruktora, koji je trebalo da bude održan u okviru Kawa Festa.

"Ovim Vas putem obaveštavamo da je koncert izvođača '
Bajaga i Instruktori', koji je u sklopu ovogodišnjeg Kawa Festa u Solinu bio najavljen za petak, 22. avgusta 2025., otkazan, kako smo već izvestili javnost, zbog sigurnosno-tehničkih razloga", prenosi splitski dnevnik.

Bajaga
Foto: Snežana Krstić / Ringier
Bajaga
U danima nakon najave koncerta, Grad Solin i Javna ustanova u kulturi "Zvonimir Solin" kao organizatori koncerta suočili su se s negodovanjem dela javnosti, u prvom redu hrvatskih branitelja i udruženja proizašlih iz Domovinskog rata koje deluju na području grada Solina.

"Razlog negodovanja branitelja i zahtev za otkazivanjem koncerta, po njihovom mišljenju, proizlazi iz informacija da je Bajaga za vreme Domovinskog rata imao nastup (koncert) u tada okupiranom Kninu i to kako bi dizao moral srpskim vojnicima, odnosno četnicima", navodi se u saopštenju i dodaje:

"Iako smatramo da te informacije i stavovi nisu utemeljeni na relevantnim činjenicama i dokazima, kao grad koji neguje kulturu i dijalog ne želimo da bilo koji muzički događaj postane povod za podele ili sukobe. Odluka o otkazivanju koncerta doneta je odgovorno, pre svega uzevši u obzir spomenute reakcije udruženja hrvatskih branitelja, ali i s ciljem očuvanja sigurnosti izvođača, publike i javnog prostora..."

Podsetimo, veliki koncert sastava "Bajaga i Instruktori", koji je trebalo da se održi u petak 22. avgusta u Solinu, otkazan je, o čemu se naširoko priča.

Bajaga
Foto: Snežana Krstić / Ringier
Bajaga
Grad Solin je naveo da je otkazao koncert Bajage i Instruktora jer su protiv toga bila hrvatska veteranska udruženja.

Oglasio se Bajagin menadžer​

Povodom svega, otkazan je i nastup Ramba Amadeusa.

- Baš nam je žao Bajage, bio je jako razočaran. Ljudi su očekivali koncert jer Bajage nije bilo dvadesetak godina. Znate šta je internet uradio. Nekad su u porodici znali da je jedna budala, sada ceo svet zna da je ta jedna budala - budala - rekao je Bajagin menadžer Dragoslav Gane Pecikoza za dnevnik.hr.

- Rambo Amadeus je nazvao Bajagu i rekao da nema razloga da nastupa. Rekao je: Ako ti nisi podoban - ni ja nisam. To je muzička solidarnost. Mislim da je to trenutna situacija koja će sigurno proći za mesec dana... Imamo još pet gradova koji su potpisali ugovor u Hrvatskoj... Moglo bi biti kritično ako i tih pet gradova otkažu, a nadamo se da se to neće dogoditi - dodao je Pecikoza i rekao da Bajagini fanovi znaju da on nema mrlja u svojoj karijeri:

https://www.blic.rs/zabava/bajagi-o...en-da-je-dizao-moral-vojnicima-u-ratu/bxg33mj

Zasto Hrvatska drzava progoni i mrzi srpske muzicare?

Da li su to EUropske vrijednosti kojima treba da tezimo pitam ja evrofanatike sa foruma @SajaBg @Frederick_ @Dе Sisti @38imak - podijum je vas.

Zasto se u Hrvatskoj 20 godina nakon kraja rata i dalje progoni i mrzi sve sto je srpsko ? Autorska tema
Niko nikoga ne progoni. Zabranili su mu nastup.

Jedna je jedinstvena Prijovićka..

to nije provokacija
to nisu cetnicki simboli, stavise jugoslovenski su
to su sportski kolektivi
oni su dosli regularno odigrati medjunarodnu utakmicu
sve legalno
To su sportski dresovi suparničkih klubova s kojima splitski i općenito hrvatski, nisu u bratimskim odnosima. Ne vjerujem da su ti sportaši bili slabo informirani ili lošije inteligencije pa da nisu mogli shvatiti što im se može dogoditi ako dođu nasred splitske rive popit kavu u tim dresovima. Postoje nepisana društvena pravila koja jasno označavaju što se ne smije raditi. Jedno od njih je da apsolutno nikada ne možeš doći u suparničkom dresu, ma koje nacije bio, na većinu teritorija Dalmacije, a osobito u Split, jer je posljedica takvog čina bez iznimaka batinjanje od strane Torcide.

Back