BLENTE

(ili priče o kerećim ljubavima)​

BLENTE

Vreme dešavanja....onaj isti petak....lajavi deo....
Ulazim u auto, psi se na zadnjem sedištu guraju radujući mi se. Pokušavaju jedno preko drugog da me njuškama dotaknu. Naravno, onaj glavati uvek uspe a njih dve se jednostavno ne vide....poklopi ih ona vratina na čijem kraju je tufnast jezik. Pomilujem svako po glavi, strogo „mir“ i krećemo. Dahću, vruće im je. Devojke su odmah, čim su krenuli od kuće, tražile od Makija da im otvori prozore....ne dolazi u obzir. Matorka moja, moj Mazuljak, diše starački bronhitično, Šašava se ukopala kao sfinga a onaj blenta dahće li dahće meni iza vrata. Stižemo. Maki izvodi Mazu i Mašu na povocima a ja Meša. Najavljen je naš dolazak i veterinarka izlazi....kaže da sačekamo ima pacijenta.....
Nemam pojma kako ono drvo ispred ordinacije uopšte opstaje od silnog zalivanja svih mogućih pasa. Njuškaju, vuku, nervozni su jer je nestandardna situacija ali ništa što se ne može iskontrolisati. Pored ordinacije je staklorezac i gospodja izlazi....naslanja se na dovratak i sa smeškom gleda u sve nas svo vreme našeg boravka.
Veterinarka iznosi injekcije, stavlja ih na stolicu koja je napolju pored vrata. Prvo Maza ....pa Šašava....pa Meš. Časkom je sve gotovo. E, sad ide teži deo, pisanje potvrda.
Ja moram unutra sa njom i kažem da povedem Meša. Maki je saglasan.
„Prošetaj ih tu malo ispred sine“
„Dobro.....i krenu da prelazi ulicu sa njih dve“
„Gde ćeš“ povikah ali bilo je kasno.....ona strvina od nemaškog pceta ne dozvoljava da mu se stado rastaje......kad me povuče preko travnatog dela.....ja u štiklama koje upadaju u zemlju i pravac na ulicu. Lele, će izginemo !!!!.....ma kakva komanda.....ništa bre.....letim za njim......šta sam ja za njega ....ništa....jedva s one štikle dovatih asvalt i zakočim najviše što mogu da zaustavim da nas budala kereća ne odvuče pod kola.....prometno je tu i što je najgore odmah je iza krivine a sa strane parkirana vozila tako da nas automobili koji dolaze skoro i ne vide. Jedva ga malko zaustavih da prodju dvoja kola ...videh krajićkom oka užasnute poglede vozača koji psuju moju majku i kereću majku.....psujem i ja tu kereću gospodju a i tatka mu...a i tatka na ovo moje žgebe blentavo što ne misli dok mi noge klecaju u onim štiklama ....ima se strmopizdim u njima....visoka tanka štikla i trakice oko noge.....more visokorizično odenje i u mirnodopskim uslovima hahahaah Nekako predjosmo ulicu jer je kreten kereći vukao kao lud mene onako ramljivu a moj sin se smeje.....kaže samo da si mogla da se vidiš......moooreee i tebi tatka znaš.....kud ti pade na pamet da ideš preko....dajem mu povodac u ruku ljutito i sva crvena u licu sa sve onom tašnom što mi se sad drži nekako uvrnuta na laktu.....ona džukela sva sretna maše repom a devojke isto sretne vrte bezrepim dupićima.....
Vratim se tako klecaući u ordinaciju, veterinarka cokće i samo utešno kaže „deca“....more kakva deca, pa znate nas....nikad bre nije uradio nešto ovako ludo...uvek misli o psima....da izginemo...uuuufff.
Vadim tri kesice sa pedigreima i zdravstvenim knjižicama iz tašne, stavljam na sto...kad odnekud skoči pred mene veliki mačak.....precepi me ugursuz nijedan.....izvrnu se preko pedigrea da ga mazim. Au bre....kakav je hahahahah Izvrće se na ledja da ga mazim po sred stola preko svih onih papira. Pet para taj ne daje što mu je rep preko potvrte koju veterinarka pokušava da ispiše pomerajući čupavi deo smetala.
„Tošo, našao si žrtvu....ajde pomeri se ne mogu da pišem od tebe....sad će da vam zaviri u tašnu samo da je snimi. Obožava tašne i ume ceo da udje u nju hahahah“ govori žena a on ustaje i kreće prema njoj da se mazi.....
Slikala sam naravno.....mobilnim jer sam samo to imala pri ruci.
Dakle......Toša.....došao mi kao antistres program posle ona moja dva blentavka

A i ti? Što se kačiš na tolike štikle ?! Mogla si....ma daj, precepih se čitajući...A još si i psovala Meša i sve.. A dama. Pod štikle....:eek: Ja, bar tog dana kad sam pod štikle ne psujem....:manikir:

Ljiljo, predivno opisan dogadjaj, uživala sam, videla vas onako džumle sve, ali Toša.....:D
Odoh na reprizno čitanje, opuštenije....sad znam da se nisi sxebala s te štikle...:cmok2:

mari47;bt150791:
A i ti? Što se kačiš na tolike štikle ?! Mogla si....ma daj, precepih se čitajući...A još si i psovala Meša i sve.. A dama. Pod štikle....:eek: Ja, bar tog dana kad sam pod štikle ne psujem....:manikir:

Ljiljo, predivno opisan dogadjaj, uživala sam, videla vas onako džumle sve, ali Toša.....:D
Odoh na reprizno čitanje, opuštenije....sad znam da se nisi sxebala s te štikle...:cmok2:

Hahaaha pa bre štikle su do kola i od kola....nisam planirala dva visokorizična blentavka :rtfm: Jedino kad stignem kući popodne opasno je po onom kamenju....al izujem ih kod kola pa bosa....prija hahahaah
Drago mi je da si uživala čitajući....:cmok2:
evo za tebe blente moje.....

E još jedared od mene (bravo Mari)

A i ti? Što se kačiš na tolike štikle ?! Mogla si....ma daj, precepih se čitajući...A još si i psovala Meša i sve.. A dama. Pod štikle.... ...

Ljiljo, predivno opisan dogadjaj, uživala sam, videla vas onako džumle sve, ali Toša.....
Odoh na reprizno čitanje, opuštenije....sad znam da se nisi sxebala s te štikle...

Au revije
....visoka tanka štikla i trakice oko noge.....more visokorizično odenje i u mirnodopskim uslovima
Ja šta?
Ali zašto onda tako pobogu
i kod veterinara (ke)?
Sigurno ne bi bila pogibija za slobodu, jer mirnodopski su uslovi, zasad.

„Tošo, našao si žrtvu....ajde pomeri se ne mogu da pišem od tebe
Toša je car
A posle svega delovao je umirujuće je li?
....sad će da vam zaviri u tašnu samo da je snimi. Obožava tašne i ume ceo da udje u nju hahahah“ govori žena a on ustaje i kreće prema njoj da se mazi.....
Odakle mi je to poznato?
Moja Dama skoro svako jutro pre odlaska na posao, vadi Gašu iz tašne.
Problem nastaje kad u žurbi zaboravi.

E da, dobro jutro Generacijo i srećan ti poćetak leta, i srećan ti polugodišnji.
.

MPMcB;bt150800:
E još jedared od mene (bravo Mari)

A i ti? Što se kačiš na tolike štikle ?! Mogla si....ma daj, precepih se čitajući...A još si i psovala Meša i sve.. A dama. Pod štikle.... ...

Ljiljo, predivno opisan dogadjaj, uživala sam, videla vas onako džumle sve, ali Toša.....
Odoh na reprizno čitanje, opuštenije....sad znam da se nisi sxebala s te štikle...

Au revije

Ja šta?
Ali zašto onda tako pobogu
i kod veterinara (ke)?
Sigurno ne bi bila pogibija za slobodu, jer mirnodopski su uslovi, zasad.

Toša je car
A posle svega delovao je umirujuće je li?

Odakle mi je to poznato?
Moja Dama skoro svako jutro pre odlaska na posao, vadi Gašu iz tašne.
Problem nastaje kad u žurbi zaboravi.

E da, dobro jutro Generacijo i srećan ti poćetak leta, i srećan ti polugodišnji.
.

hahahaha pa oni su dobri psi, poslušni.....nisu problem štikle no trčanje u njima hahahaahah i to ne bilo kakvo trčanje......to je letenje bre :dash: Al me Toša prvo precepi pa posle smiri.....
I Gaša ulazi u tašnu? :eek: mogu da zamislim kad ga ponese sa sobom :zcepanje:
Dobro jutro i tebi generacijo.....:cmok2:

Kakav mazuljak taj Tosa...:)

A tebe i zamisljam kao damu,a dame su na stiklama....pa i u takvim situacijama...;)

Uvek puno ljubavi u tvojim pricama,one prave porodicne sto ispunjava srce....:heart:

DUNJA W;bt150812:
Kakav mazuljak taj Tosa...:)

A tebe i zamisljam kao damu,a dame su na stiklama....pa i u takvim situacijama...;)

Uvek puno ljubavi u tvojim pricama,one prave porodicne sto ispunjava srce....:heart:

Dama po potrebi.....ma........sva sam po potrebi :manikir:
Prave porodične priče.....najlepše od svih.....:heart::hvala:

:hahaha:Ljiljo. Zaista simpaticno i duhovito napsano. Eh, sta se sve ne pretrpi za ljubav tih cetvoronoznih vragova. :D Ja vise volim pse nego macke, ali Tosa je pravi sarmer. ;) Ko mu moze odoleti tako slatkom?

sofija06;bt150821:
:hahaha:Ljiljo. Zaista simpaticno i duhovito napsano. Eh, sta se sve ne pretrpi za ljubav tih cetvoronoznih vragova. :D Ja vise volim pse nego macke, ali Tosa je pravi sarmer. ;) Ko mu moze odoleti tako slatkom?

Pa i ja volim više pse.....ima još mnogo priča nego ne stižem...proza guta vreme.
Toša je neverovatan....nisam napisala ali u ordinaciji je bio i jedan veliki pas....lutalica koju je veterinarka svrtela kod nje.....Toša ni abera bre ne dava...a ni pas...flegme obojica :zcepanje:

Pa "blente" se malo ludirale
izašle u grad bre pa...
a onaj Toša se pravi toša
zna taj da bude opasan
bilo bi zanimljivo videti
veterinarkinog muža kolko je izgreban
jer ovaj mačor zna da bude ljubomoran
a sa damama ume ,takva je to sorta
sa njima imam ja ličnog iskustva :D

zxy;bt150827:
izašle u grad bre pa...
zna taj da bude opasan

Ma ludirale se moje muške blente
a majka da izgine...
tako to izgleda kad muški smisle ....:rtfm:
Nemam iskustvo sa mačkama
osim onim avlijanerkama domaćim...poludivljim
A vala me je Toša šarmirao na prvu ...što jes, jes...:lol:

zxy;bt150827:
izašle u grad bre pa...
zna taj da bude opasan

Dakle....:roll:
Iz cele ove prelepe priče zxy je zapamtio jedino za
veterinarku, koja je statista u ovoj storiji, i malo to, nego
se brine za izgrebanog joj muža....:roll: O mužu nije bilo reči
u ovom poučnom štivu....Poučnom, da, - Ne idu štikle uz ulogu šetačCe kerova....:manikir:

Pa,to sam viđao kad cuke zagoropade i ne šljive gazde...Ni njihove štiklijane-naravno...Mene cuke gledaju u oči i prate svaki moj mig...Kaže veteran da trtaju od mog glasa...A ja ne dižem glas na njih NIKAD,samo kad ih zovem...Ima tu i te komunikacije s njima...Cuke me slušaju,mačke jok-ne slušaju nikog...Treba znati nasloniti svoju glavu na njihovu...
Inaravno da su( većina) bolji od ljudi...

coviax1;bt150928:
Pa,to sam viđao kad cuke zagoropade i ne šljive gazde...Ni njihove štiklijane-naravno...Mene cuke gledaju u oči i prate svaki moj mig...Kaže veteran da trtaju od mog glasa...A ja ne dižem glas na njih NIKAD,samo kad ih zovem...Ima tu i te komunikacije s njima...Cuke me slušaju,mačke jok-ne slušaju nikog...Treba znati nasloniti svoju glavu na njihovu...
Inaravno da su( većina) bolji od ljudi...

Ma Cov, sluša Meš savršeno, bila ja u štiklama ili ne....ali se slude u momentu kad je sin prešao sa kerušama ulicu.....samo je proradio instikt...on iznenadjen i ja jer se prvi put tako nešto dešava.

Back