Bitkoin propao.

Poruka
3.795
ja nikad nisam usao u kripto i ne kajem se. a hteo sam da udjem,nego je bas tad poceo da propada. u ovom trenutku,kopanje koina kosta vise nego potrosena struja,tako da jedino sto mozete je da kradete struju.
bilo je previse,znaci na milione malenih debilcica,kako ovde tako i u svetu,koji su se ponadali da ce sedeti u fotelji dok kompjuteri i graficke kartice rade za njih i prave milione. previse dece,kidova,ali takodje i starijih ljudi. koliko puta ste procitali recenicu "kripto je buducnost, kripto je finansijska stabilnost,nacin da se zaobidju banke,karticna placanja i monetarni sistem" hahaha...kako su se samo nadali tome.
ta logika masina radi sama dok ja lezim ne deluje bas logicno i ubedljivo, moramo priznati...ima stvari koje donose novac po principu neke automatizacije,ali ovo je ipak previse. nerealno je.

ja nikad nisam usao u kripto i ne kajem se. a hteo sam da udjem,nego je bas tad poceo da propada. u ovom trenutku,kopanje koina kosta vise nego potrosena struja,tako da jedino sto mozete je da kradete struju.
bilo je previse,znaci na milione malenih debilcica,kako ovde tako i u svetu,koji su se ponadali da ce sedeti u fotelji dok kompjuteri i graficke kartice rade za njih i prave milione. previse dece,kidova,ali takodje i starijih ljudi. koliko puta ste procitali recenicu "kripto je buducnost, kripto je finansijska stabilnost,nacin da se zaobidju banke,karticna placanja i monetarni sistem" hahaha...kako su se samo nadali tome.
ta logika masina radi sama dok ja lezim ne deluje bas logicno i ubedljivo, moramo priznati...ima stvari koje donose novac po principu neke automatizacije,ali ovo je ipak previse. nerealno je.
Pisao sam da ne verujem ni u novac u ruci,a kamoli tamo nekom virtuelnom.

Da.

Bitkoin je spomenik ljudskoj gluposti.
Šta je novac onda? zaštićeni papir koji služi za razmenu? Koji ni ne vidiš ako koristiš kartice. Novac je sredstvo. Moć ga kontroliše..(us dolar oružje i hegemonija, euro veliko tržište, yuan velika ekonomija, franak finansijski globalni centar, funtu politički zapadni centar, rublju tehnologija i teritorija, dinar? Zlatno doba lol)

Kredit je izvor korupcije. Ali za mnoge pametno ili jedino rešenje.

Bitcoin je samo vid novca. Jedina razlika je što je digitalno "odštampan" i u rukama onih koji smatraju da je "digitalna tvrđava" isto što i 'svetska banka'. Ima svoja pravila.
Razlika je u tome da sa kriptom svako može da izmisli novu valutu/token dok sa svetskom bankom samo države...
Naravno ne može svako i značajan rezultat da napravi. Kao što državna valuta ima teritoriju i stanovništvo tako kripto projekti imaju fizički osigurani sistem i korisnike širom sveta. Projekti koji su značajni su postigli tri cilja, pouzdanost, dostupnost i bazu korisnika. Kod kripto valuta moć je samo ponuda i tražnja jer su skoro svi globalni projekti(mnogi su samo pranje para ili prevare)...

Ja sam imao manji digitalni ethereum rudnik, ali nisam bio pametan(kao i većina)..
A svi smo pohlepni, ma koliko tvrdimo da nismo. Skromnost je samo priča, svakom treba što mu treba, samo se razlikuju granice..

Šta je novac onda? zaštićeni papir koji služi za razmenu? Koji ni ne vidiš ako koristiš kartice. Novac je sredstvo. Moć ga kontroliše..(us dolar oružje i hegemonija, euro veliko tržište, yuan velika ekonomija, franak finansijski globalni centar, funtu politički zapadni centar, rublju tehnologija i teritorija, dinar? Zlatno doba lol)

Kredit je izvor korupcije. Ali za mnoge pametno ili jedino rešenje.

Bitcoin je samo vid novca. Jedina razlika je što je digitalno "odštampan" i u rukama onih koji smatraju da je "digitalna tvrđava" isto što i 'svetska banka'. Ima svoja pravila.
Razlika je u tome da sa kriptom svako može da izmisli novu valutu/token dok sa svetskom bankom samo države...
Naravno ne može svako i značajan rezultat da napravi. Kao što državna valuta ima teritoriju i stanovništvo tako kripto projekti imaju fizički osigurani sistem i korisnike širom sveta. Projekti koji su značajni su postigli tri cilja, pouzdanost, dostupnost i bazu korisnika. Kod kripta je samo ponuda i tražnja jer su skoro svi globalni projekti(mnogi samo pranje para ili prevare)...

Ja sam imao manji digitalni ethereum rudnik, ali nisam bio pametan(kao i većina)..
A svi smo pohlepni, ma koliko tvrdimo da nismo. Skromnost je samo priča, svakom treba što mu treba, samo se razlikuju granice..
Dobro dokaži mi zbog čega Bitkoin ima vrednost.

Pošto ja kažem da nema.

nije propao vredi dosta

ali je koncept koji mi se nikad nije svidjao a nije mi bas bio ni jasan

nisam se ni trudio da shvatim

*znas graficke kopaju*- sta kopaju , trose struju , profitiraju proizvodjaci hardvera i trgovci strujom

pumpa se izduvani balon liberalnog kapitalizma

sad kad ima problema sa energijom - odjednom je kopanje puklo

Pa i svaku zvaničnu valutu plaćamo...
Dovoljno je to što je koristiš.

A Jugoskandik je bila prevara devedesetih. Pohlepni poverovaše. Pametni se ne igraše..a glupi postradaše...

Bitcoin je isto tako. Ako si ga kupio za 50.000 dolara pa se nadas da ce biti milion. Ili ako si ga kupio za 50 dolara pa cekas da bude 5000, ups 20.000 je sada(400x).

Kod zakonskih valuta toga nema, samo skupi krediti ili još skuplji zajmovi...
Ali su stabilnije jer ih ekonomije ili politički sistem održavaju. Osim us dolara sve fiat valute su regionalne ili lokalne.

Kripto to nema, ekonomija su mu korisnici. A "politički sistem" pravila te mreže...

Poslednja izmena:
nije propao vredi dosta

ali je koncept koji mi se nikad nije svidjao a nije mi bas bio ni jasan

nisam se ni trudio da shvatim

*znas graficke kopaju*- sta kopaju , trose struju , profitiraju proizvodjaci hardvera i trgovci strujom

pumpa se izduvani balon liberalnog kapitalizma

sad kad ima problema sa energijom - odjednom je kopanje puklo

Mislim da je bitkoin smišljen kao najveća svetska perionica novca za narko bande i ostale bande.
neposredno posle svetske krize.
Jel ovo nešto zvanično ili samo lični feeling? Ako ima istine, konačno će pasti cene grafičkih.

ako se to desi, eto veselja!
tisuće 1080Ti će se odjednom naći na oglasima, jer ćevlasnicima biti bezvredne!
a i memorije i ploče i sve....
eeee da doživim taj dan!

Jugoskandik je bila prevara devedesetih. Pohlepni poverovaše. Pametni se ne igraše..a glupi postradaše...
Da ali zamisli tako neku prevaru, može i pismo Nigerijskog princa.

I ja te pitam: "Da li je ovo pismo prevara, šta misliš?"

Da li bi ti stvarno rekao: "Pošalji mu pare, i to će dokazati da nije prevara."

Dakle, to što neko daje pare za BTC uopšte nije dokaz da je on vredan.

Back