Bitka za Vukovar i inteligencija

Recimo, prilikom oslobađanja Bosanskog Broda, Krajišnici im povaljali dve HV brigade i resto HVO u Savu, uz ogromne gubitke na hrvatskoj strani, sutradan HTV izveštava:
- Pirova pobeda srbočetničkog agresora, Srbije, Jugoslavije, Rusije, Angole i vanzemaljaca;
- ubijeno je 8.000 četnika;
- uništeno 160 tenkova;
- 30 oklopnnih transportera;
- preko 3.000 topova i hauibica;
- oboren 21 avion.

Ovakve bezumne laži, koje prosto ostavljaju bez teksta, u stanju je još samo da izgovori Vučić i ukrajinski mediji u toku SVO. Jasno je da srbočetnički agresor kod Vukovara nije imao nikakvih šansi. Hrvati su to kasnije samo pokupili i usvojili kao istine. Zato su danas skloni da veruju u ove gluposti koje Ukrajinci ispaljuju. Vrlo često imaju i simpatije za Vučića. Iste su to frekvencije laži.

Da su slabo naoružani Hrvati unišili 800 tenkova, srušili brojne avione i ubili ili ranili 25K vojnika JNA.
Neću ti ništa drugo reći osim da pogledaš serijal (ima i na youtubeu) Heroji Vukovara. Iz njega ćeš najbolje saznati je li to mitomanija u kompletu, nešto ili ništa mitomanije. Ja smatram da je u tim pričama jako malo mitomanije i veličanja. Osobno poznajem neke od njih, i to su ljudi bez trunke zla, zloće i laži u sebi. Sigurno neke mitomanije ima, ali minimalno. Oružja stvarno nije bilo, i moralo se dvaput razmisliti prije nego se pucalo, a pomoć je dolazila na kapaljku. Ti stvarno misliš da su one radio poruke Siniše Glavaševića bile neutemeljene?

Neću ti ništa drugo reći osim da pogledaš serijal (ima i na youtubeu) Heroji Vukovara. Iz njega ćeš najbolje saznati je li to mitomanija u kompletu, nešto ili ništa mitomanije.
:rotf: :rotf: :rotf:

Ja smatram da je u tim pričama jako malo mitomanije i veličanja. Osobno poznajem neke od njih, i to su ljudi bez trunke zla, zloće i laži u sebi.

Sigurno neke mitomanije ima, ali minimalno. Oružja stvarno nije bilo, i moralo se dvaput razmisliti prije nego se pucalo, a pomoć je dolazila na kapaljku. Ti stvarno misliš da su one radio poruke Siniše Glavaševića bile neutemeljene?

=>

Evo ga kapitalac.
Nazovi me kako želiš, ali ako ti misliš da su branitelji Vukovara imali recimo 30 tenkova, neograničeno municije, opskrbu na dnevnoj ili tjednoj bazi, rezervu na linijama i da ih je bilo na bacanje onda nisam ja kapitalac nego ti. Upravo zato što vjeruješ u pizdarije koje vam serviraju godinama. B92 je godinama unazad napravila odličan dokumentarac o obrani Vukovara. Ako ne vjeruješ Hrvatskim izvorima, pogledaj vaše.

Uostalom, što je Milošević rekao prije i za vrijeme Oluje? Podsjeti me koja je njegova izjava bila o oslobađanju Knina od strane naših snaga? Što je poručio i rekao čelnicima Krajine? Ako ti se da, istraži, ako ne, vjeruj i dalje u bajke koje vam prodaju.

I šta s tim? Ja ne govorim o broju četnika, srba ili jugo rezervista, govorim o broju ljudi koliko je branilo grad. Evo ovaj kaže da je 7000k ljudi napadalo Vukovar. Možda i je, ali koliko je tih 7000k ljudi imalo tehnike, tenkova, municije, haubica, rpg-ova, bombi, mina i ostalog naoružanja, a koliko su imali branitelji Vukvoara?

I samo da dodam. Na tih 7k ljudi koji su po ovome liku izvorno bili namijenjeni za napad na Vukovar se jako puno njih priključilo sa drugih područja. Pa na Vinkovce su se napadi udvostručili kada je recimo Vukovar pao. Ne na Vinkovce nego i na Osijek i dalje. Zašto? Zato što se oslobodio veliki dio snaga koji je mogao ići naprijed. I ljudi i tehnike.

Poslednja izmena:
Nazovi me kako želiš, ali ako ti misliš da su branitelji Vukovara imali recimo 30 tenkova, neograničeno municije, opskrbu na dnevnoj ili tjednoj bazi, rezervu na linijama i da ih je bilo na bacanje onda nisam ja kapitalac nego ti. Upravo zato što vjeruješ u pizdarije koje vam serviraju godinama. B92 je godinama unazad napravila odličan dokumentarac o obrani Vukovara. Ako ne vjeruješ Hrvatskim izvorima, pogledaj vaše.

Uostalom, što je Milošević rekao prije i za vrijeme Oluje? Podsjeti me koja je njegova izjava bila o oslobađanju Knina od strane naših snaga? Što je poručio i rekao čelnicima Krajine? Ako ti se da, istraži, ako ne, vjeruj i dalje u bajke koje vam prodaju.

Recimo, prilikom oslobađanja Bosanskog Broda, Krajišnici im povaljali dve HV brigade i resto HVO u Savu, uz ogromne gubitke na hrvatskoj strani, sutradan HTV izveštava:
- Pirova pobeda srbočetničkog agresora, Srbije, Jugoslavije, Rusije, Angole i vanzemaljaca;
- ubijeno je 8.000 četnika;
- uništeno 160 tenkova;
- 30 oklopnnih transportera;
- preko 3.000 topova i hauibica;
- oboren 21 avion.

Ovakve bezumne laži, koje prosto ostavljaju bez teksta, u stanju je još samo da izgovori Vučić i ukrajinski mediji u toku SVO. Jasno je da srbočetnički agresor kod Vukovara nije imao nikakvih šansi. Hrvati su to kasnije samo pokupili i usvojili kao istine. Zato su danas skloni da veruju u ove gluposti koje Ukrajinci ispaljuju. Vrlo često imaju i simpatije za Vučića. Iste su to frekvencije laži.
Ja poznajem jednog hrvatskog mitomana koji se zove i preziva Miro Vuk koji istinski veruje i širi priče i narativ a to je - ako su Hrvati izdržali 3 meseca bez oružja u Vukovaru, onda će se Ukrajina sasvim sigurno odbraniti. To je govorio i tvrdio početkom marta 2022. godine u vreme kada su Rusi napredovali. :rotf: :rotf: :rotf: Dakle ovaj mitoman zaključio je na osnovu jedne bitke pre skoro 40 godina kako će se završiti rat u Ukrajini :rotf::rotf::rotf: Veoma ograničen lik sa izuzetno niskim IQ.

Ja poznajem jednog hrvatskog mitomana koji se zove i preziva Miro Vuk koji istinski veruje i širi priče i narativ a to je - ako su Hrvati izdržali 3 meseca bez oružja u Vukovaru, onda će se Ukrajina sasvim sigurno odbraniti. To je govorio i tvrdio početkom marta 2022. godine u vreme kada su Rusi napredovali. :rotf: :rotf: :rotf: Dakle ovaj mitoman zaključio je na osnovu jedne bitke pre skoro 40 godina kako će se završiti rat u Ukrajini :rotf::rotf::rotf: Veoma ograničen lik sa izuzetno niskim IQ.
Kakve veze ima Ukrajina sa ovom temom?

JNA izvori potvrđuju da je uništeno 45 tenkova, a njima sigurno ne vjerujem u potpunosti. Branitelji Vukovara kažu da je brojka cca 100-110. Sigurno i tu ima nešto mitomanije. Da se nađeš na pola to je cca 70 tenkova, što je ustvari herojski pothvat.

I da, to uopće nije nemoguće. Iz više izvora imaš izjave ročnika JNA koji su slani kao guske u maglu sa tenkovima u urbani dio grada gdje te RPG uništi iza jedne ograde ili većeg korova. Marko Babić koji daje izjavu na ovom videu kojeg si stavio je u tom serijalu detaljno opisivao taktiku i tehniku kako su ti tenkovi uništavani.

Urbana područja nisu za tenkove. Zato ih i je toliko skršeno.

Da li je verovanje u transcedentne bajke u vezi sa vukovarskom bitkom pokazatelj ili bolje rečeno ukazuje kolika je inteligencija (IQ) onoga koji veruje u ove mitomanske priče?
.
"Вуковарска битка" била је обична антитерористичка операција у којој су терористи добили подршку у граду у којем су се склонили и град претворили у легитимни војни циљ.

Цела операција је почела када је група окупљена око познатог вуковарског криминалца Балга Задра из ручног бацача погодила тенк ЈНА у колони која се кретала према својој касарни, у мирнодопском поретку.

Нико од званичних органа тадашње Хрватске није прихватио одговорност нити је признао дотичног Задра и његову групу као припадника било које формације под контролом Хрватске.

Тиме су јасно означени као терористи.

Чак се ни у злогласном Хашом трибуналу нигде не помиње разарање Вуковара као злочин.

Обчна антитерористичка операција коју је ЈНА сјајно извела и за свега два и по месеца ослободила град.

Нека је слава и хвала свим припадницима ЈНА и територијалне одбране који су погинули у овој операцији.

.

Back