Frontiersman
Aktivan član
- Poruka
- 1.359
Kažu svi, pa i oni za koje si i sam priznao da su korektni. Nema sad vrdanja.Inače engleska wikipedija je sasvim korektna.
Ali srpska wikipedija...
Srpsku wikipediu verovatno pišu ljudi koji ovde pišu...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kažu svi, pa i oni za koje si i sam priznao da su korektni. Nema sad vrdanja.Inače engleska wikipedija je sasvim korektna.
Ali srpska wikipedija...
Srpsku wikipediu verovatno pišu ljudi koji ovde pišu...
Знам ја да ти немаш појма ни о чему само што то не мораш то стало да доказујеш.Lekizan tvrdi da pravoslavni Vlasi dolaze iz Turske
Ovo je prvi puta da neki srpski istoričar otvoreno tvrdi da su Srbi krajišnici došli iz Turske
Citirao sam izvor koji je svugde zabeležen, hrvatski sabor je izneo taj podatak posle Hasan Pašina pohoda.
Izgleda da Lekizan nije u stanju procesuirat da izvori koje sam naveo tvrde da je hrvatski sabor izneo taj podatak.
A kako će procesuirat kad čovek tvrdi da su pravoslavni Vlasi došli su Turske.
Dakle Lekizanov procesor u glavi je i lažljiv procesor, ali iz primera dole videt ćete da da je i jako neinteligentan procesor...
Pa pita te da li želiš da ti iznese procene na temelju podataka, šta si stao?
Evo, ja ću reći pričaj dalje, da vidimo šta će da kaže
У документу се не спомињу никакви Срби Крајишници.Pozicija gde se ti praviš da turski vlasi (Srbi krajišnici) nisu sudelovali u genocidu nad Hrvatima sa Turcima, a samo zbog toga su ih Turci i doveli u Hrvatsku.
Ali se pominju turski Vlasi, a to su Srbi krajišniciУ документу се не спомињу никакви Срби Крајишници.
Turski Vlasi su današnji Hrvati.Ali se pominju turski Vlasi, a to su Srbi krajišnici
Tako je, jer poput pola ovog foruma iz tzv. RSK, svi ti turski Vlasi aka Srbi krajišnici imaju ustaške putovnice.Turski Vlasi su današnji Hrvati.
Turski Vlasi postadoše Hrvati u 19. stoljeću.Tako je, jer poput pola ovog foruma iz tzv. RSK, svi ti turski Vlasi aka Srbi krajišnici imaju ustaške putovnice.
Jeste, zato su zagorci i Zagrebčani plavokosi i plavooki.Turski Vlasi postadoše Hrvati u 19. stoljeću.
Turski Vlasi su postali Hrvati pa su zbog toga nestali s popisa stanovništva civilne Hrvatske u 19. stoljeću.Jeste, zato su zagorci i Zagrebčani plavokosi i plavooki.
Dok Srbi krajišnici izgledaju ovako...
Aha, jesu li to možda bili Pokemoni pa su se svi stalno pretvarali iz jednog u drugo?Turski Vlasi su postali Hrvati pa su zbog toga nestali s popisa stanovništva civilne Hrvatske u 19. stoljeću.
Turski Vlasi su bili i ostali Srbi.Turski Vlasi su postali Hrvati pa su zbog toga nestali s popisa stanovništva civilne Hrvatske u 19. stoljeću.
Turski Vlasi su postali katolički HrvatiTurski Vlasi su bili i ostali Srbi.
Suluda rasprava.. po boji kože možemo reći da je 90% Srbije turskog porijekla.Turski Vlasi su postali katolički Hrvati
Onda zamisli kolka je bruka istorija i podretlo Srba krajišnika, kad imaš potrebu da pravoslavne Vlahe proglasiš Hrvatima.Turski Vlasi su postali katolički Hrvati
Prema turskom povjesničaru Osmanu Karatayu, pravi, izvorni Hrvati bili su tursko pleme Kurbati.Suluda rasprava.. po boji kože možemo reći da je 90% Srbije turskog porijekla.
Bilo je dosta pokatoličavanja turskih Vlaha u prošlim vekovima, pa su ovi Vlasi vremenom postali Hrvati.Onda zamisli kolka je bruka istorija i podretlo Srba krajišnika, kad imaš potrebu da pravoslavne Vlahe proglasiš Hrvatima.
Nema gore bruke...
Bol je nepodnesiva...
Prema kazahstanskom povjesničaru Nurbolatu Džambulovu, izvorni Srbi su zapravo talibani na privremenom radu po BalkanuPrema turskom povjesničaru Osmanu Karatayu, pravi, izvorni Hrvati bili su tursko pleme Kurbati.
Prestani upotrebljavati reč Srbi i prestani sa tvojim velikohrvatskim budalaštinama.Prema kazahstanskom povjesničaru Nurbolatu Džambulovu, izvorni Srbi su zapravo talibani na privremenom radu po Balkanu
To što pišeš je samo još jedan u nizu mitova koji Srbi često ponavljaju da bi osporili hrvatski identitet. Povijesne činjenice su jasne:Bilo je dosta pokatoličavanja turskih Vlaha u prošlim vekovima, pa su ovi Vlasi vremenom postali Hrvati.
Dakle svojatanje Hrvata je još jedna taktika koju smo usvojili od Turaka...Prema turskom povjesničaru Osmanu Karatayu, pravi, izvorni Hrvati bili su tursko pleme Kurbati.
Mnogi Srbi u Srbiji su se asimilirali u Vlahe. Vlasi u Srbiji su došljaci iz 18. i 19. veka, doselili se u Timočku Krajinu (Timočani srpsko pleme iz ranog srednjeg veka) iz današnje Rumunije.To što pišeš je samo još jedan u nizu mitova koji Srbi često ponavljaju da bi osporili hrvatski identitet. Povijesne činjenice su jasne:
1. Vlasi nisu bila homogena "srpska masa", pod tim imenom u ranom novom vijeku označavali su se stočari i doseljenici raznih podrijetla (romanizirani Balkanci, pravoslavni, katolici, pa i muslimani). Vremenom su se asimilirali u većinske narode, u Hrvatskoj u Hrvate, u Srbiji u Srbe, u Bosni u Bošnjake, itd.
2. Katoličenje nije "pretvaralo Srbe u Hrvate", već su se lokalne zajednice kroz stoljeća uklapale u okruženje i prihvaćale kulturu, jezik i vjeru većine. Isto se događalo svugdje u Europi, nije to neka hrvatska specifičnost.
3. Popisi stanovništva u 18. i 19. stoljeću jasno pokazuju da se broj Hrvata stalno povećavao, a broj Vlaha nestaje jer su se ljudi sami nacionalno izjašnjavali kao Hrvati.
4. Srbi su masovno doseljeni tek u 16. i 17. stoljeću, dakle nisu autohtoni u velikom dijelu Hrvatske, nego došljaci.
I ne samo da su vam se osjećanja stopila sa Turcima, već i neke druge stvari, a i ljudska bića.Dakle svojatanje Hrvata je još jedna taktika koju smo usvojili od Turaka...
Naime, nakon što su Hrvati prebili Turke u pet hiljada bitaka i isterali ih iz Srbije (što znači da su ih isterali i sa balkana, samo što se Hrvatima polovicom 18. veka nije dalo ić do Konstantinopola) Turci su osetili da su HRVATI SUPERIORNI u odnosu na Turke, posle čega su Turci počeli da fantaziraju o turskom podretlu Hrvata...
Onda smo mi Srbi usvojili tu ideju od Turaka i naša osećanja stopila su se sa turskim osećanjima, još jednom...
Znači sam priznaješ da su i u Srbiji Vlasi bili došljaci i da su se asimilirali, hvala što potvrđuješ moju poantu.Mnogi Srbi u Srbiji su se asimilirali u Vlahe. Vlasi u Srbiji su došljaci iz 18. i 19. veka, doselili se u Timočku Krajinu (Timočani srpsko pleme iz ranog srednjeg veka) iz današnje Rumunije.
Ja sam rekao da su se Srbi asimilirali u Vlahe. U Srbiji za razliku od Hrvatske i danas postoji zajednica koja se deklariše kao Vlasi i ima status nacionalne manjine :-)Znači sam priznaješ da su i u Srbiji Vlasi bili došljaci i da su se asimilirali, hvala što potvrđuješ moju poantu.
Ako je to normalan proces kod vas (Vlasi -> Srbi), zašto bi onda bilo neprirodno u Hrvatskoj (Vlasi -> Hrvati)? Povijest funkcionira jednako svugdje, manjina se s vremenom uklopi u većinu.
Razlika je samo u tome što Hrvati ne grade mitologiju o tuđim identitetima.
Nisu, zato što su Vlasi živeli u srpskim područjima u Hrvatskoj, a ne u hrvatskim područjima.Bilo je dosta pokatoličavanja turskih Vlaha u prošlim vekovima, pa su ovi Vlasi vremenom postali Hrvati.