Biti loš dečko

FreaKY

Obećava
Poruka
52
Dakle ovako ljudi ja sam dobar stvarno i porodica i drugovi i devojke mi kažu duša jao dušica ovo ono... Svima činim usluge niko nije zahvalan i samo me iskorišćavaju. Tako kontam da biti dobar i nije bas lepo zato želim savete kako da postanem loš znači da budem loš meni najbolje ostale ko ****. Dajte savete pozz

Ne treba da postaneš loš nego da izgradiš samopouzdanje a onda ćeš činiti usluge samo onima koji zaslužuju .
Samopouzdanje nije lako izgraditi . Trebaš u nekim aktivnostima postići dobar rezulat pa će ono doći
automatski jer ćeš postati svjestan svoje vrijednosti .

Dakle ovako ljudi ja sam dobar stvarno i porodica i drugovi i devojke mi kažu duša jao dušica ovo ono... Svima činim usluge niko nije zahvalan i samo me iskorišćavaju. Tako kontam da biti dobar i nije bas lepo zato želim savete kako da postanem loš znači da budem loš meni najbolje ostale ko ****. Dajte savete pozz

Što bi bio loš?
I šta uopšte znači "dobar" i "loš" dečko? Ovde postoje tendencija da se nejebica "pravda" dobrotom koju niko ne ceni,pa su automatski oni koji imaju neki sexualni život valjda sebično-neosetljivi mangupi?

Čisto da raščlanimo...ako je to problem da znamo pa da pričamo na tu temu, jer ako stvarno želiš da budeš loš čovek onda definitivno nisi normalan.

Cini usluge i pomazi ljudima koji zasluzuju,koji ce ti od srca biti zahvalni i koji te nece iskoriscavati.Jednostavno,okreni ledja onima koji te iskoriscavaju i to je to.Ne treba da budes los.Danas je jako malo dobrih ljudi i ako imas srecu da si takav,ostani takav.Idi po osecaju,ne slusaj ni srce,ni mozak,samo osecaj...i sve ce ti samo biti jasno. :)

Ne treba da postaneš loš nego da izgradiš samopouzdanje a onda ćeš činiti usluge samo onima koji zaslužuju .
Samopouzdanje nije lako izgraditi . Trebaš u nekim aktivnostima postići dobar rezulat pa će ono doći
automatski jer ćeš postati svjestan svoje vrijednosti .

Gledaj ja u društvu ne iskazujem svoje mišljenje ne svadjam se kažu da sam nežan ni na koga ne podižem glas i ko god me bilo šta zamoli ja mu to uradim. Jednostavno želim da budem gori prema drugima jer što sam bolji prema drugima oni me manje cene...

Gledaj ja u društvu ne iskazujem svoje mišljenje ne svadjam se kažu da sam nežan ni na koga ne podižem glas i ko god me bilo šta zamoli ja mu to uradim. Jednostavno želim da budem gori prema drugima jer što sam bolji prema drugima oni me manje cene...
Naravno da ne zelis da postanes los, nego zelis da te vise cene i postuju. Ako i dalje budes kao do sada, ostace isto. Moras izgraditi svoju licnost, imati stavove (koji se nece svima dopasti) i ciljeve, a sve to mozes uraditi dok si istovremeno uljudan i korektan. Nemoj biti servilan posto posto, vec pre toga ukljuci mozak i analiziraj sebe, zasto to radis?

Prosto, ako ti neko nesto trazi kazi ne mogu, necu i to je to.
Ali fora je da ako se taj neko naljuti ti ne uzmes "joj izvini, izvini, evo, odmah cu". Ne, rekao si "ne" i ostajes pri tome.

Zacrtaj sta hoces, i ne odustaj od toga. Ako ti se nesto ne radi, ne zelis da nekom ucinis nesto, posebno ako tebi ide na stetu, lepo kazi da ne mozes, i to je to.

Osamostali se, ako nisi vec. Da bi to ucinio moraces malo da mislis vise na sebe. Odvoj se od tih ljudi na neko vreme. Stekni novo okruzenje gde ces nauciti da budes nov ti.

Ali fora je da ako se taj neko naljuti ti ne uzmes "joj izvini, izvini, evo, odmah cu". Ne, rekao si "ne" i ostajes pri tome.

Zacrtaj sta hoces, i ne odustaj od toga. Ako ti se nesto ne radi, ne zelis da nekom ucinis nesto, posebno ako tebi ide na stetu, lepo kazi da ne mozes, i to je to.

ovo bih pomoglo donekle

I porodica i jebena rodbina mi je takva ja moram kod psihijatra

Odvoj se od njih. Nista strasno ako prekines kontakte na neko vreme. pola godine, godinu, sta vec. Hej, ko ti ne lezi, prekini kontakt. Nisi ti duzan svakome i uvek da se pravdas za svoje postupke. To je tvoj zivot. Daj prostora i tim ljudima da porazmisle gde su gresili, a ne da se ti trudis i prilagodjavas njihovim greskama. I ako i tada ne uvide gresku, pa onda pazi: Takvi su ljudi, nema menjanja i stavi ih lepo u jednu fioku i znas sta ocekujes od njih. Rodbina porodica ok, odes na rucak, obavis to i nazad u svoj zivot. I ako i osecas potrebu da ides kod psihijatra, idi...zasto da ne?

Što bi bio loš?
I šta uopšte znači "dobar" i "loš" dečko? Ovde postoje tendencija da se nejebica "pravda" dobrotom koju niko ne ceni,pa su automatski oni koji imaju neki sexualni život valjda sebično-neosetljivi mangupi?

Čisto da raščlanimo...ako je to problem da znamo pa da pričamo na tu temu, jer ako stvarno želiš da budeš loš čovek onda definitivno nisi normalan.
ili besparicom :roll:

Problem je u tome sto oni koji se zale da su iskorisceni sbog svoje preterane dobrote dozvoljavaju da ih iskoriscavaju ne zato sto ne znaju sta treba da kazu, vec zato sto se ne usudjuju.

Ta *preterana dobrota* je upravo strah da se ne bude odbacen i zato i cine sve za druge iako se osecaju lose.

vazno!
tzv preterano dobri ljudi cak ne bi imali nikakve primedbe sto se zrtvuju (!?!) za druge kad bi bili zbog toga postovani i prihvaceni, (tu cenu su spremni da plate), ali dogadja se upravo suprotno. tj sto vise cine manje ih postuju. Nije to tako sto su drugi ljudi zli, a oni su dobri, vec sto ljudi osecaju da je pravi razlog te *dobrote* nesto drugo i instinktivno to preziru. nemojmo se zavaravati da su i *tzv preterano dobri*drugaciji. Ni oni ne cene nekoga kao sto su oni, priznali to ili ne.

Jedini pravi savet je da sa potpuno istim postovanjem tretiras i sebe i druge. Ako se neko udalji od tebe, zato sto neces da se ponizavas, pusti ga neka ide, ali ce te vise ceniti ako sebe postujes i pre ce se vratiti u tom slucaju, nego da budes neciji otirac.

Svaki drugaciji odnos ne moze da bude kvalitetan i neodrziv je, bez obzira na vrstu odnosa.

To nijkako ne znaci da budes los, vec da postavis granice i to je najbolje sto mozes da ucinis za sebe,

• Podržavam
Reactions: Em.
I porodica i jebena rodbina mi je takva ja moram kod psihijatra
Nije moguce da niko oko tebe ne valja, ni porodica ni prijatelji. Treba da korigujes sebe, ali ako je samo ovo problem, to sigurno nije slucaj za psihijatra.

!!!
porodica ima veliku moc da emocionalno ucenjuje, obrati paznju da li neko to radi sa tobom
*mi smo se zrtvovali, a ti si nezahvalan*
*ne dajes sve od sebe*
*vidi kako su ti brat/sestra uspesni, dobri..., a vidi ti kako se ponasas*

- - - - - - - - - -

Odvoj se od njih. Nista strasno ako prekines kontakte na neko vreme. pola godine, godinu, sta vec. Hej, ko ti ne lezi, prekini kontakt. Nisi ti duzan svakome i uvek da se pravdas za svoje postupke. To je tvoj zivot. Daj prostora i tim ljudima da porazmisle gde su gresili, a ne da se ti trudis i prilagodjavas njihovim greskama. I ako i tada ne uvide gresku, pa onda pazi: Takvi su ljudi, nema menjanja i stavi ih lepo u jednu fioku i znas sta ocekujes od njih. Rodbina porodica ok, odes na rucak, obavis to i nazad u svoj zivot. I ako i osecas potrebu da ides kod psihijatra, idi...zasto da ne?
Nece moci uvek da se odvoji od ljudi koji ga ne postuju. Jedino sto moze je da promeni svoj stav i ponasanje. Ako ne koriguje sebe, nego se fokusira na druge, nece moci da uradi nikad nista nigde, ni na poslu, ni u braku, ni sa prijateljima, ni sa porodicom.

Uci se od drugara i radi sve sto i oni.
Nemoj vise da pomazes a ako te pritisnu ponasaj se sebicno i bahato.
Nije tvoj problem sto si fin nego si njonjav i pikica koja ne dize glas.
Budi hrabriji.

ne treba da budes gori prema drugima, vec bolji prema sebi
ne treba da se plasis tudje ljutnje ili odbacivanja sve dok si siguran da si fer
iz svega ovoga sto si napisao vidi se da u tvojim odnosima sa ljudima dominira strah
zasto ne iskazujes svoje misljenje?
mislis da su drugi pametniji?

budi i dalje dobar i ljubazan, samo nemoj da budes uvek dostupan, ako to tebi ne odgovara i posmatraj svaki odnos pojedinacno kako se ko prema tebi ponasa
za one koji su tu za tebe uvek, budi za njih tu uvek
za ove koji te iskoriscavaju budi zauzet kad te traze, ali i dalje ljubazan

i narocito nikome ne objasnjavaj da si odlucio da se promenis i zasto
napravi eksperiment, posmatraj i gledaj sta se desava
bices prijatno iznenadjen, a bice ti i zabavno

ne treba da budes gori prema drugima, vec bolji prema sebi
ne treba da se plasis tudje ljutnje ili odbacivanja sve dok si siguran da si fer
iz svega ovoga sto si napisao vidi se da u tvojim odnosima sa ljudima dominira strah
zasto ne iskazujes svoje misljenje?
mislis da su drugi pametniji?

budi i dalje dobar i ljubazan, samo nemoj da budes uvek dostupan, ako to tebi ne odgovara i posmatraj svaki odnos pojedinacno kako se ko prema tebi ponasa
za one koji su tu za tebe uvek, budi za njih tu uvek
za ove koji te iskoriscavaju budi zauzet kad te traze, ali i dalje ljubazan

i narocito nikome ne objasnjavaj da si odlucio da se promenis i zasto
napravi eksperiment, posmatraj i gledaj sta se desava
bices prijatno iznenadjen, a bice ti i zabavno

ti i lik iznad ste mi pomogli nekako a imam 16 god od sad cu ovo praktikovati jer mi je dosta svega

veoma si mlad i ne bi verovao koliko ljudi ima isti problem
i ja sam se borila sa tim, tako da znam o cemu ti pricam
mislila sam da je to preterana dobrota, a bio je to kukavicluk

nije to nista strasno, vecina ljudi se boji da nije dovoljno voljena, da nije dovoljno dobra i uzasno se boji da ga ne napuste
i ti ljudi za koje kazes da te iskoriscavaju imaju isti strah, ali ne da ces ih ti napustiti (posto postupcima pokazujes da se ocajnicki drzis za njih), ali se boje da ce ih napustiti neki koji vise drze do sebe

sve je to normalno, ljudska priroda je takva, svi smo takvi

samo nikome nista nemoj da objasnjavas da ces se promeniti
promeni se, posmatraj, cuti i uzivaj

i kad se promenis, desavace ti se (kao i svima nama) da ponovos istu gresku ponekad, ali ces sad biti svestan sta je u pitanju i moci da se korigujes

drago mi je ako sam ti pomogla :)

Nije moguce da niko oko tebe ne valja, ni porodica ni prijatelji. Treba da korigujes sebe, ali ako je samo ovo problem, to sigurno nije slucaj za psihijatra.

!!!
porodica ima veliku moc da emocionalno ucenjuje, obrati paznju da li neko to radi sa tobom
*mi smo se zrtvovali, a ti si nezahvalan*
*ne dajes sve od sebe*
*vidi kako su ti brat/sestra uspesni, dobri..., a vidi ti kako se ponasas*

- - - - - - - - - -

Nece moci uvek da se odvoji od ljudi koji ga ne postuju. Jedino sto moze je da promeni svoj stav i ponasanje. Ako ne koriguje sebe, nego se fokusira na druge, nece moci da uradi nikad nista nigde, ni na poslu, ni u braku, ni sa prijateljima, ni sa porodicom.

Tesko je ispraviti krive drine sa ljudima koje znas od kako si cuclu stavio u usta. Porodica ce te gledati takvog kakav jesi do kraja zivota. Jako tesko ispraviti tu nesto. Tj mozes i ispraviti radikalnijim potezima. To da se vraca nazad u klupko i da stalno pokusava da isplivava, samo ce mu oduzeti volju i energiju.

Back