Biti isti, poseban, biti slobodan , biti samo svoj..

ObicanLik

Početnik
Poruka
5
Sa devojkom sam 4 god , ona je mladja od mene 4god. Ja radim a ona studira , hocu da kazem ona nekako ne konta razlike izmedju ,, ziveti ovde i sada" i ,,ziveti ono sto ce mozda jednoga dana biti".
Nedavno smo imali problem, na prvi pogled samo prolazna kriza , ali se kasnije ispostavilo da je za nju to bilo gusenje. Nisam mogao da komuniciram sa njom , oko objasnjenja sta jos se desava jer se jako puno promenila(sex, prica, imam je a nemam , sa njom sa a kao da nisam).. Izbegavala je razgovor , za koji se na kraju ispostavilo da je najbitniji za trajanje veza , i koji sasvim jedna normalna i zdrava stvar u koliko razgovarate u pravom smeru.

Prvo sam pomislio da je mozda neko drugi, muska sujeta siba najjace...
Onda sam pomislio da joj je dosta mene ...

A kasnije sam dobio obrazlozenje, da je ona osetila gusenje od prevelike moje brige i potrebe da mi se pravda jer nije znala kako drugacije da mi kaze da zeli da zivi samnom ali slobodnije. Naime studenski dani radjaju nova poznanstva , ona bi da izlazi ali od nemoci i nacina kako da mi tu normalnu stvar upakuje , izabraja je bezanje.
Neke stvari je krila misleci da je tako laske , ali kad god sam osetio neku sumnju ja sam je ispitivao, mislim da nisam gresio jer sam zeleo znati: gde mi je devojka, skim i kada se vratila kuci(da li je sve ok bilo u izlasku).

Napravila je od mene zivotinju , koja joj brani da izlazi, da se druzi itd...ali nikada o tome nismo pricali..ali je ona pricala i trazila resenja po forumima.

Uzivali smo zaljubljenost u pocetku, gradili ljubav kroz vezu , ali nekako nismo razmisljali o slobodi koja je potrebna da bi dvoje funkcionisali.

Kasnije smo nastavili, moja ljubav i paznja(koju nikada nije spominjala u obrazlozivanju problema koji po njoj imamo) je ostala ista , cak sta vise sada se trudim da ona uziva i zivi kao sto sam ja u tim godinama radio, jer je to normalno, ali ona je ostala ista ...
PREVISE DAJE sebi za pravo , iako joj i ja sam dajem dovoljno, ali ona je ostala ista... ,, da misli sta ja mislim, a da nikada ne proba da samnom o tome razgovara kako bi je razuverio nekih samo njenih tvrdnji"

Biti isti ... ono sto sam nekada bio?
Poseban ... ono sto sam samo njoj bio?
Biti slobodan ... da pustim mog leptirica u let bez mene , jer mozda nije ovo nas dan za radjanje ?
Biti samo svoj ... da malo odmorim od veza ili samo da jednostavno nastavim dalje ?

Odlično te razumem i cenim tvoju iskrenost ! "Obradovaću" te činjenicom da se u tvojoj situaciji nađe svaki četvrti momak, pa čak i drastičnijoj od tvoje !
Prvo i osnovno, moraš da raščistiš sam sa sobom KO SI i da budeš siguran ŠTA TI želiš, hoćeš, tražiš u životu ! Sagledaj partnerku ONAKVU KAKVA JESTE ! Tek onda vidi jesi li spreman na izazove i iskušenja trenutne partnerke i vašeg odnosa!
Dakle
- budi ti isti, ali, ako treba, poboljšavaj istoću (performanse) iz dana u dan;
- poseban moraš da budeš, jer nas to čini drugačijim i zanimljivijim od drugih
- sloboda je ponekad lek, rehabilitacija, konačište ljubavnim brodolomnicima, odnosno koristan odmor i priprema za novu plovidbu
- budi svoj, šmeker, popričaj najiskrenije i najnormalnije sa partnerkom, stavi sve karte na sto , ispoštuj i nju i sebe, dobro promisli i preseci !
Šta god da uradiš, nećeš da se pokaješ ! Pa shvatio to sad ili ko zna kad !
;)

delujes ok po ovome sto pises ali po njenim komentarima koje navodis izgleda da si je bas gusio. zna se sta je paznja, briga, privrzenost a sta su ispitivanja (gde si, s kim si, sta si, kad si dosla, ko je sta rekao, ko te kako pogledao...), sta je posesivnost i na kraju i bezobrazluk u tom smislu. ja sam iz tog razloga raskinula sa tipom koga sam mnoooogo volela. cak nije vredelo ni da mu objasnjavam sta mi smeta, on je tvrdio da uopste nije posesivan a ispitivao me u detalje o svemu is vacemu, ma kontrola neka, sta ja znam...ne, po njemu to nije bila posesivnost pa je svaki moj pokusaj da RAZGOVARAMO o tome zavrsavao time da on nema o cemu da razgovara, jer to sto mene gusi po njemu realno ne postoji. i otisla sam.
znaci, ii je razumi ili ces je oterati od sebe. trece nema.

Vidjeno puno x..nema tu filozofije nikakve..pomiris se s tim da ko s decom spava popisan se budi..treba biti optimista i nadati se napretku jer smo pred ogledalom cisti..ipak ste izgradili odnos koji je potrajao prilicno..sve to sa nekim novim ce isto doneti iako neko misli da je promena sama po sebi napredak..naprotiv..ako radis protiv sebe nikom dobro nece doneti

Poslednja izmena:
Буди исти, буди посебан, и буди слободан, значи буди свој, буди њој посебан, тј дај јој разлог да буде уз тебе, а што се тиче овог са лептирићима, немој то са лептиром, лептир живи само један дан, нека она буде голуб, и слободно је пусти да лети сама, и не брини, ако си нормалан вратиће се..

takav si jer nemate identicna osnovna nacela...da pored sebe imas zenu koja isto zeli kao i ti ne bi imao razloga da budes onaj koji gusi, imao bi poverenja, bio bi miran i stabilan.....mozes sa nekim da se slozis i da ti je predivno ali da ste u razlicitim nivoima sazrevanja a samim tim i sa razlicitim potrebama....nema tu poklapanja niti boljitka....na zalost, tako je....moj muz je izuzetno posesivan covek ali meni to ne smeta niti me gusi jer nemam sta da krijem a njegovo poverenje je postignuto i samim tim zivimo oboje opusteno.....

takav si jer nemate denticna osnovna nacela...da pored sebe imas zenu koja isto zeli kao i ti ne bi imao razloga da budes onaj koji gusi, imao bi poverenja, bio bi miran i stabilan.....mozes sa nekim da se slozis i da ti je predivno ali da ste u razlicitim nivoima sazrevanjaa samim tim i sa razlicitim potrebama....nema tu poklapanja niti boljitka....na zalost, tako je....moj muz je izuzetno posesivan covek ali meni to ne smeta niti me gusi jer nemam sta da krijem a njegovo poverenje je postignuto i samim tim zivimo oboje opusteno.....

zvučiš brate ko one što gledaju u dlan...:lol:

kako ozbiljna tema, sustinska
kako biti isti, odnosno ne promeniti svoju sustinu zbog nekoga, ne podcenjivati sebe, i ne pristatati na nesto sto te muci,
kako biti poseban, sebi poseban, partneru poseban, jedini na svetu, unikatan
kako voleti, a biti slobodan, i dati slobodu onom koga volis, da te dozivljava ne kao kavez, vec kao dom u koji se vraca bez obzira kuda ide
i na kraju, biti samo svoj, jer svi smo mi samo svoji, bez obzira ciji smo smo..
koleginica je delimicno u pravu. ako se ljudi suvise razlikuju u gledanjima na svet, i zeljama, nema tu brate srece..jer ne mozes opusteno i iz sebe da joj pruzis sta joj treba..vec se mucis, i dozivljavas to kao zrtvu, i sigurno ce ti se jednom smuciti, ili nju mucis, i sigurno ce joj jednom prepizdeti..
samo otvoren razgovor, sve karte na sto sto rece neko, sta zelite, cemu se nadate, kako vidite svoje zivot..i da li mozete svoje zelje i nadanja da uskladite i idete dalje..
kao tim, ne kao protivnicni.

Hvala svima sto ste podelili vasa misljenja samnom.
Mada sam ja protivnih kacenja privatnih problema na forumima ili bilo kojim drustvenim mrezama.
Nezahvalno je ovako jer ne moze covek u nekoliko reci da opise problem, meni je bilo zanimljivo jer sam se borio sa nekoliko misljenja u svojoj glavi.
Nekako zahvaljujuci vama ona su se slozila...

Posle problema covek nekako postane pametniji i jaci, ali nikada dovoljno pametan da ne bi dosao u novo iskusenje zbog slabosti.
Idemo dalje , glavu gore , bice bolje ...

Back