Biti domaćica.....

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Niko ne treba biti domaćica, ni muž ni žena, trebaju da budu normalan savremen par,
meni domaćica ne treba, smorila bi me brzo. A i kome je zanimljivo da dolazi i priča
ženi svaki dan doživljaje iz okruženja, a ona njemu tračeva što je istračarila s komšinicom.
:)
Pa ne mora tako, može ona da mu priča šta se zbilo dok je bila u ambulanti sa najmlađim (reklo bi se da su danas deca bolesnija neg' mi što smo bili hah), a on kad dođe može da joj ispriča koliko se namučio da sastavi ugovor, gde će ga njezina mudra glava posavetovati... znaš ono, iza svakog uspešnog muškarca..... :)

Ima i ona - žena nosi tri stuba kuće, a muškarac jedan, ali je onaj koji on nosi najteži..... pa imala sam mehaniku :? nije teško provaliti da će siroma' da ima problema sa leđima, osobito ako je niži :)

Vec 6 meseci sam domacica, odnosno mama jedne bebe. Crkavam od posla i nerviranja, jer bebac vristi dok ja perem,peglam,kuvam,cistim,itd. Radno vreme non stop, i vikendom. Zavidim muzu sto radi, rekla sam mu to, a on se slozio da bi zavrsio u ludnici da je na mom mestu (vikendom dobija uvid u situaciju). Niko ne pomaze, nikog nemamo da je pricuva. Muz zaradjuje solidno, uplacujemo za mene privatnu penziju. Ne osecam se ni najmanje izdrzavano, niti me mm smatra izdrzavanom. Ne treba mi dozvola da kupim bilo sta.
Razmisljam da nekad kasnije opet radim, ali samo iz razloga sto volim da radim.
Nemam nista protiv domacica.

a mislis da osoba koja radi automatski se krece u nekim prosvecenijim krugovima?nije obavezno
Prosvećenijim..... hm, uglavnom me mrzi da svaki dan idem na predavanja, ali kada nedelju dana ne izađem iz ove seljane pretvorim se u nju, sad da li to nazvati "neprosvećenim" :confused: i svrbi me što idem večeras u pab, a nisam se na vreme organizovala da odem bar do BG, ako ne do NS, što obično planiram ali me prevoz malo ubija u pojam..... poenta je da ljudi koji se kreću u istom krgu, osobito u manjim mestima, obično počnu malo da peezde od toga, evo ja prva..... a svakako nisam jedina.

Razmisljam da nekad kasnije opet radim, ali samo iz razloga sto volim da radim.

E ovaj deo ne razumem, ubij me!
Nemoj da se ljutiš, ali koju ti privilegiju sebi dozvoljavaš da biraš hoćeš li raditi ili ne? U budućnosti, naravno..... ja uopšte ne dovodim u pitanje porodiljsko ili čuvanje dece ako se već nema mnogo izbora..... ili ako neko baš smatra da će dete da se razboil (ima neki defekt ili šta već) ako ne bude sa majkom do, recimo, 5-e godine života..... ali citirana rečenica mi deluje baš onako..... zbog toga sam i postavila temu.

Blago nama ženama ybt, kako je lepo što sutra mogu da pomislim "hm, možda ću raditi, možda neću, ako mi se bude radilo iscimaću se....."
Ponavljam, nemoj se ljutiti, ali mislim da nešto nije u redu sa ovakvim razmišljanjem.

Prosvećenijim..... hm, uglavnom me mrzi da svaki dan idem na predavanja, ali kada nedelju dana ne izađem iz ove seljane pretvorim se u nju, sad da li to nazvati "neprosvećenim" :confused: i svrbi me što idem večeras u pab, a nisam se na vreme organizovala da odem bar do BG, ako ne do NS, što obično planiram ali me prevoz malo ubija u pojam..... poenta je da ljudi koji se kreću u istom krgu, osobito u manjim mestima, obično počnu malo da peezde od toga, evo ja prva..... a svakako nisam jedina.
a zamisli da iz te seljane ides na posao u jos vecu seljanu npr klasiras izvode iz maticne knjige u nekoj opstini.o tome sam pisala
mada nebitno i ja idem i sitna crveca:lol:
znas sta me nervira kad se prica o tome(a i ti si spomenula:mrgreen: ) kad se kaze da ona ne radi pa odmah krenu "jao glupo,mora od muza da trazi za uloske" kao da je to zenina jedina licna potreba:?

Pa dobro, nije jedina, ali je nekako banalan primer :lol: nešto poput paljenja brushaltera :)

Naravno, pazi garantujem ti da bi me manje svrbelo da idem u još goru seljanu, a kad već pomenu, verovatno i hoću, baš mi ubode posao :lol: uglavnom, nekako je bitno da se prođe taj brisan prostor do druge sredine, to verovatno ljudi iz baš velikih gradova teže kapiraju.....

Blago nama ženama ybt, kako je lepo što sutra mogu da pomislim "hm, možda ću raditi, možda neću, ako mi se bude radilo iscimaću se....."
Ponavljam, nemoj se ljutiti, ali mislim da nešto nije u redu sa ovakvim razmišljanjem.

ok Lexa
a zašto ti je to toliko čudno i neuredno?
meni na primer ovakvo razmišljanje deluje sasvim ok

zato sto je to znak neravnopravnosti
Upravo. Uopšte ne mislim da žena treba da sebi daje za pravo takav luksuz samim tim što je žena, ali isto tako ne mislim da bi isključivo ona trebala da se odrekne posla 5 godina :? zbog deteta. Tu se (zvanično) nešto i radi, ali malo ko se seti da napomene kako je za ženu "normalno da ne radi" (nebitni su razlozi), a ako muž ne radi odmah je čkapi.

kako zasto?:confused:
pa znaci njeno angazovanje se shvata neozbiljno,kao "ona radi da ima sebi za krpice" ,kad bi oboje imali to pravo i recimo oboje odluce da im se sad ne radi sta bi onda bilo?ziveli bi od prosjacenja?
muskarac kao sef porodice ima odgovornost a zena razmazeno mozda ocu a mozda i necu:roll:
da se razumemo,nemam nista protiv domacica pojedinacno.ali ovo je pojava u drustvu koja me onako iritira

kako zasto?:confused:
pa znaci njeno angazovanje se shvata neozbiljno,kao "ona radi da ima sebi za krpice" ,kad bi oboje imali to pravo i recimo oboje odluce da im se sad ne radi sta bi onda bilo?ziveli bi od prosjacenja?
muskarac kao sef porodice ima odgovornost a zena razmazeno mozda ocu a mozda i necu:roll:
da se razumemo,nemam nista protiv domacica pojedinacno.ali ovo je pojava u drustvu koja me onako iritira
mozda zena ima malo vise mozga,najvise zaradjuju ljudi koji malo rade a vise misle!
recimo berza,nekretnine,renta i mnogo toga,da ne duzim
moguce je da zena ima druge kvalitete koje zadovoljavaaju i plene :D

Naravno, opet dolazimo do toga da je sve stvar dogovora.

Ali dvoje se mogu dogovoriti i da imaju dete iz incesta :roll: pre nego što je do toga došlo..... to opet ne znači da je tako nešto poželjno i dobro u nekom generalnom smislu..... možda mi je loše poređenje, ali (opet) zarad poente - mogu se oni dogovoriti da je "OK da je muž izdržava jer njemu ne smeta", što da ne..... kao, nikoga ne boli.....šta drugi ljudi rade po svojim domovima mene se ne tiče. Ali šta bi bilo da se neko takvo ponašanje počne smatrati društveno poželjnim?

Tj. treba li decu učiti da je OK da ona ne radi jer je žensko, da je njen posao više hobi, ali da on mora da radi i da mora da izdržava sutra neku nju, ako ona samo poželi da ne radi eto.....?

Back