Hellen
Buduća legenda
- Poruka
- 29.969
uh,u celom postu ovo me je najvise pokrenulo na razmisljanje...mislim da se u takvim situacijama zene ne oslanjaju na ljubav,poverenje i to da im on nikada nece nista reci prebaciti...mislim da je njihov jedini argument,ono sto im sluzi da opravdaju to i kod sebe ali i kod drugih jeste upravo stav da tako treba...da je to ispravno...da su one to zasluzile radjanjem i cuvanjem dece...ipak ne mogu da ih razumem...
Мислим да омаловажавањем кућних послова жене праве саме себи медвеђу услугу!
Све ок и тегљење регала и кречење и закуцавање слика и поправка осигурача...али колико времена дневно просечан мушкарац потроши на те ''мушке послове''?
А колико времена дневно жена потроши на своје кућне обавезе: кување, прање, пеглање, чишћење, сређивање, набавку...?
Е сад, ако је он запослен и добро зарађује, а она није запослена: онда он може да се посвети послу, а кад дође кући имају сво време за уживање и бављење породицом јер она позавршава све кућне послове док је он на послу...
А ако је и она запослена, онда она долази цркнута, и даље је највећи терет кућних послова на њој, мада би требало тада да равноправно поделе СВЕ свакодневне обавезе, и имају много мање слободног времена...
Зашто ту нико није ''издржаван''? Па обрачунајете само колико би дневно коштале бебиситерка, спремачица и куварица?

Мислиш, муж ће те плаћати за очерупану живину, оплевљен грашак и нарањену стоку?