"Biseri" poznatih mislilaca

Primjetio sam da se borac za prava zivotinja ,muzjak i goranbeograd uopste ne slazu oko tumacenja istih stihova.Borac za prava zivotinja je cak dala i dva tumacenja.Ovo su samo tri kratke recenice zamislite ovako nesto u slozenijem tekstu.Mislim da poslije duzeg vremena ni sam pjesnik vise ne zna sta je htio da kaze.

...где год погледамо сами себе видимо... тумачење је, и твоје, погрешно... атеисти не схватају да постоји ишта даље, верници верују да је све даље...

Primjetio sam da se borac za prava zivotinja ,muzjak i goranbeograd uopste ne slazu oko tumacenja istih stihova.Borac za prava zivotinja je cak dala i dva tumacenja.Ovo su samo tri kratke recenice zamislite ovako nesto u slozenijem tekstu.Mislim da poslije duzeg vremena ni sam pjesnik vise ne zna sta je htio da kaze.

Ma pesnik uvek zna , pa se ili ljuti shto ga ljudi ne razumeju ili se tome bash i raduje :mrgreen:

"Čoveku prazna želuca, hrana je bog." (Gandi)

Da li i vama ova izreka izgleda kao igra rečima? :think:
Ispada kao da je Gandi hteo reći da je gladan čovek duhovniji od sitog samim tim što je gladan. Iliti: jedino u šta gladan polaže nadu, jeste bog.
(Ovo spominjem jer sam čula upravo takvo tumačenje.)

Po meni ova misao ima sasvim suprotno značenje: gladni se ne mogu posvetiti duhovnom dok god su fizički ugroženi (gladni).
Ko živi sa Bogom sit je i duhovno i fizički (želudac mu neće ostati stalno prazan). Nije gladan duhovniji od sitog nego onaj koji Živi sa Bogom.

Jednom na predavanju iz psihologije asistent je izgovorio onu Što te ne ubije, ojača te, u izvesnom smislu naravno. (mislim da je Frojdova)
Kaže drug: "A jeste sada, odsecite mi nogu da bih bio jači" :whistling:

Nicheova ...a ima i ona Dzokerova - "Sto te ne ubije,ucini te cudnijim"

Evo jedna Frojdova ...secam je se iz teorije licnosti - "Zivot je zaobilazni put do smrti"

...ne mislim da je pogresna ...ali nekako je hladna ...Sigmund "Iceman" Frojd

Biće pre da je tačna...život je put do smrti..ili prečica..ili šta već..:D

...pa to sam i rekao ....jedino sto je hladna ...i nema nikakvu funkciju ...jer sto Vudi Alen kaze,ovaj zivot je pun jada i bola,nesnosna egzistencija i mi svi lazemo sebe kako bi se osecali bolje ...sto vise lazemo sebe,bolje se osecamo ...

My opinion on death remains the same ...I'm strongly against it ! - Woody Allen
:worth:

Najveća je nesreća kad čovek mora staviti na probu svoje prijatelje.Treba imati snage i ne tražiti ih baš onda kada nam najvećma trebaju.
Jovan Dučić
-a mislim, šta će nam onda prijatelji :roll:
Meni je to bas pametna misao.
Kakav ti je to prijatelj ako ti,u trenucima tvoje najvece nesrece,koje je i on sam svestan,sam ne pritekne u pomoc,ako ti se sam ne nadje,vec ti moras da trcis za njim,i da mu kazes-e,meni je sad jako tesko,volela bih da ti se isplacem na ramenu?
Pogotovo zato sto ljude odvec odbija tudja nesreca.
Mislim da je to ducic hteo da kaze,to je ta proba,barem am ja to tako shvatila.

"Ljudi su spremni da priznaju da su lopovi, prljavi, lukavi, prevaranti, djubrad, samo nikad nisu spremni da priznaju da su glupi...."
Ajnstajn...
Sta je ovde diskutabilno?:lol:
Nikada u zivotu nisam cula da je neko ko ima povoda za tako nesto,od srca priznao da je glup,a da je to stvarno mislio.
Ostalo sto covek nabraja,sa tim se susrecemo svakodnevno.

Poslednja izmena:
Meni je to bas pametna misao.
Kakav ti je to prijatelj ako ti,u trenucima tvoje najvece nesrece,koje je i on sam svestan,sam ne pritekne u pomoc,ako ti se sam ne nadje,vec ti moras da trcis za njim,i da mu kazes-e,meni je sad jako tesko,volela bih da ti se isplacem na ramenu?
Pogotovo zato sto ljude odvec odbija tudja nesreca.
Mislim da je to ducic hteo da kaze,to je ta proba,barem am ja to tako shvatila.

Sta je ovde diskutabilno?:lol:
Nikada u zivotu nisam cula da je neko ko ima povoda za tako nesto,od srca priznao da je glup,a da je to stvarno mislio.
Ostalo sto covek nabraja,sa tim se susrecemo svakodnevno.

јован зна да се другима обраћамо тек кад лупимо главом у зид, ако не извучемо из тог поуку опет ћемо.

алберт је појаснио да је сујета основна болест.

Borac za prava zivotinja :
"Čoveku prazna želuca, hrana je bog." (Gandi)

Da li i vama ova izreka izgleda kao igra rečima?
Ispada kao da je Gandi hteo reći da je gladan čovek duhovniji od sitog samim tim što je gladan. Iliti: jedino u šta gladan polaže nadu, jeste bog.
(Ovo spominjem jer sam čula upravo takvo tumačenje.)

Po meni ova misao ima sasvim suprotno značenje: gladni se ne mogu posvetiti duhovnom dok god su fizički ugroženi (gladni).

Ko živi sa Bogom sit je i duhovno i fizički (želudac mu neće ostati stalno prazan). Nije gladan duhovniji od sitog nego onaj koji Živi sa Bogom.

Jao,majko forumska. :roll:
Filozofi treba da razumeju i stilske figure,ne?

Mislim da je penta Gandijeva bila ta da covek sit i srecan moze verovati i u Boga i u Budu i u Alaha i u Zvoncicu i otrovnu jabuku,ali cim zaskripi i cim shvati da svet ideala i misli ne moze zameniti materijalno - on sve to odbacuje.
Nesto kao ona tema novac ili ponos.
Svi su veliki moralisti i biraju novac,ali da samo jednu platu ne prime svirali bi usnu harmoniku na plocnicima za pare.

Back