Bin Laden je mrtav?

Da li verujete u zvaničnu verziju Bin Ladenovog ubistva?

• Da

• Ne

• Americka prevara!

• Jos nse nisat ne zna

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Mislim da nema sto da se mnogo prica Bin Laden je bio terorista i bilo je ocekivano da zavrsi na ovaj nacin kako je zavrsio.Inace ja ga ne zalim jer nikad ga nisam simpatizirao niti je Islam izgubio nekog vaznog covjeka tako da ga ne mogu zvati svjetim ratnikom kako ga je Hamas nazvao.Mislim da su sami muslimani mnogo propatili zbog njega i da je mnogo Iracana pobijeno kao i Pakistanaca tako da i sami muslimani bi htjeli izraziti radost zbog ove pogibije Bin Ladena i sada se muslimani koji su pravi muslimani dobri nadaju da ce se raspasti Al Kaida i da ce Irak i Afganistan nastaviti svojim putem i da ce te zemlje nastaviti da se razviojaju svojim tokom.Ubistvom Bin Ladena niti je unisten Islam niti su muslimani ponizeni nego sada je Islam cistiji i mislim da muslimani imaju historijsku sansu da se usredotoce na problem Palestine kako bi palestina mogla dobiti svoju drzavu.

Šestoro poginulih u napadima u Iraku
Tanjug | 02. 05. 2011. - 23:12h | Foto: AFP | Komentara: 0

BAGDAD - U više napada u iračkoj prestonici Bagdadu i na severu Iraka, uključujući dve eksplozije bombi postavljenih pored puta, danas je poginulo šestoro ljudi, saopštili su danas irački zvaničnici za bezbednost.

Najteži incident bila je eksplozija u pretežno šiitskom disktriktu Sadr Siti, na severu Bagdada, u kome je poginulo troje, a ranjeno 14 civila.

U Huriji, takođe na severu Bagdada, naoružani napadač je ubio dvoje civila uz pomoć oružja sa prigušivačem, ali nije poznat motiv ovih ubistava.

Još troje ljudi ranjeno je u eskploziji bombe pored ulice Abu Navas, u centru iračke prestonice, javila je agencija Frans pres.

U Mosulu, na severu Iraka, napadač je kalašnjikovim ubio 40- godišnjeg šiitskog biznismena.

110502095.jpg

Foto: AP

Vijesti iz svijeta
Al-Qaida objavila mete osvete zbog ubistva Bin Ladena

Glasnogovornik talibanskog pokreta u telefonskoj izjavi za agenciju Associated Press najavio je osvetu te Pakistan i Sjedinjene Države naveo kao sljedeće mete njihovog napada.

Glasnogovornik talibana Ahsanullah Ahsan u poruci kaže da slijedi odmazda te da će Pakistan postati prva meta napada talibana zbog ubistva Osame bin Ladena, javlja AP.

"Za osvetu za mučeništvo šeika Osame, premijer (Yousaf Raza) Gilani, zapovjednik vojske (general Ashfaq) Kayani i predsjednik (Asif Ali) Zardari su na našoj listi", stoji u tonskoj izjavi glasnogovornika Al-Qaide.

Obrušio se i na SAD i rekao kako se ne bi trebali hvaliti ubistvom Osame jer su ga lovili posljednjih deset godina. SAD će, kaže glasnogovornik, biti druga meta napada.

"Bivšu premijerku (Benazir) Bhutto mi smo ubili u decembru 2007. godine. Poslali smo bombaša samoubicu i ubili je nakon tromjesečnog planiranja. Amerika se ne treba hvaliti ubistvom Osame. Mi smo svoj cilj ostvarili u roku od tri mjeseca dok je Amerika progonila Osamu gotovo deset godina. Osama je krenuo putem mučeništva i njegova želja je ispunjena", dodaje se.

Još uvijek je nejasno kako će se snage odane Bin Ladenu postaviti prema 150 hiljada američkih vojnika u Afghanistanu.

(FENA)

Predsednik Perua: Papa Jovan Pavle II zaslužan za Bin Ladenovu smrt
I.K. | 02. 05. 2011. - 22:39h | Komentara: 9

Alan Garsija, peruanski predsednik smatra da svet treba da zahvali papi Jovanu Pavlu II zbog smrti vođe Al Kaide.
Papa Jovan Pavle Drugi je proglašen blaženim

Garsija je izjavio da se radi o prvom “čudu” pape koji je u nedelju proglašen blaženim i odmah “omogućio” američkim vojnicima da pronađu i ubiju teroristu za kojim tragaju čitavu deceniju.

“Njegovo čudo je to što je oslobodio svet otelotvorenja zla, demonske inkarnacije zločina i mržnje, dajući nam vest da osoba koja je dizala zgrade i kule u vazduh više nije među nama”, rekao je Garsija.

Predsednik je to rekao danas tokom otvaranja jedne hidroelektrane.

“Nadamo se da će se sa njegovim padom ta cela grupa, koja se nadala da će širiti terorizam po celom svetu, izgubiti na važnosti”, izjavio je Garsija i dodao da je Bin Ladenova smrt učinila zadovoljnim američkog predsednika Baraka Obamu i njegovog prethodnika Džordža Buša koji su odlučno poveli rat protiv terorizma.

U okviru beatifikacije pape Jovana Pavla Drugog, Vatikan je priznao kao njegovo prvo čudo izlečenje francuske opatice Mari Simon Pjer od Parkinsonove bolesti.

Da bi Jovan Pavle bio proglašen za sveca, neophodno je da Vatikan prizna još jedno njegovo čudo.

BANJA LUKA - Ubijeni ideolog radikalnog islama Osama bin Laden je tokom rata u Bosni i Hercegovini, u najmanje dva navrata boravio na Balkanu, a obe dokumentovane posete dogodile su se 1994. godine kada je posetio Sarajevo i Tiranu, pišu banjalučke ''Nezavisne novine'' u sutrašnjem broju.

Posetu Osame bin Ladena Sarajevu i njegov susret sa Alijom Izetbegovićem otkrila je novinarka nemačkog magazina Špigl Renate Flotau, koja je ispred kancelarije tadašnjeg prvog čoveka vlasti u Sarajevu čekala intervju i slučajno nabasala na Bin Ladena.

Bin Laden joj je, tom prilikom, kako piše banjalučki list, dao i vizit kartu i rekao da namerava da u Bosnu dovede muslimanske dobrovoljce i potvrdio da ima pasoš BiH.

Tokom susreta Bin Ladena i Alije Izetbegovića, navodno, snimljena je i jedna fotografija.

Dalje se i tekstu navodi da je Ambasada BiH u Beču izdala Bin Ladenu pasoš 1993. godine, a skandal oko tog dokumenta izbio je posle terorističkih napada Al Kaide na Njujork i Vašington, posle čega je uništena kompletna dokumentacija o ovom skandalu.

Licno mislim da su odavno znali gde je i da su ovo mogli da izvedu jos ko zna kada
Kao i to da Al Kaida nema nista sa napadima od 11. septembra
Pitanje je postoji li uopste nesto sto se zove Al Kaida ili je to zgodna baba roga kojom se pravdaju razne intervencije i ogromni vojni budzeti.
Islamski terorizam postoji, ali sumnjam da njime upravlja tzv Al Kaida
I to nije nikakva teorija zavere, nego prosto moj utisak

Zasto su odlucili da ga ubiju bas sada, zaista je veliko pitanje

Mislim da je sada prilika da se zada konacni udarac Al Kaidi i Talibanima jer oni su sada slijepi od mrznje i njih je sada lako pobiti tako da se nadam da ce u akciju anti-terorizma ukljuciti i Pakistan koji ce osvjetiti benazir Bhuto koja je bila jedna od najboljih Pakistanskih politicara tako da sada Talibani ne mogu ocekivati blagnaklonost nijedne strane niti mogu ocekivati pomoc muslimana koji ne vole Talibane i Al Kaidu.Podrzavama Ameriku u nastojanju da razbije Talibanska gnjezda tako da Pakistan mora pokazati Americi da nije stajala iza Osame Bin Ladena i da Pakistan zeli unistenje Al Kaide kao i Amerika.

Свакако да је све ово велика и невешта лаж. Јасно је то и малом детету. Част изузецима.
Питање је зашто, и зашто баш сад. Шта се постиже овом медијском халабуком? Или, шта се ваља иза брда?

Свакако да је све ово велика и невешта лаж. Јасно је то и малом детету. Част изузецима.
Питање је зашто, и зашто баш сад. Шта се постиже овом медијском халабуком? Или, шта се ваља иза брда?

Iza ove krupne lazi slede znacajni istorijski dogadjaji, da li ce to biti kopnena invazija na Libiju, napad na Iran ili nesto trece,to ne znam, ali se nesto krupno iza brda valja.

Aha .... ubili su ga , ko sto su na mesec otisi .
A ako jesu , ko zna jkad su to uradili .

Dakle , ameri su resili da se oslobode svog najprodavanijeg breda i dezurnog bauka koji im je suzio da plase svoju populaciju .

S a sve u bednu svrhu , kako bi se skrenula paznja sa ubistva 3 Gadafijeva unuka i njegovog sina .

Licno mislim da su odavno znali gde je i da su ovo mogli da izvedu jos ko zna kada
Kao i to da Al Kaida nema nista sa napadima od 11. septembra
Pitanje je postoji li uopste nesto sto se zove Al Kaida ili je to zgodna baba roga kojom se pravdaju razne intervencije i ogromni vojni budzeti.
Islamski terorizam postoji, ali sumnjam da njime upravlja tzv Al Kaida
I to nije nikakva teorija zavere, nego prosto moj utisak

Zasto su odlucili da ga ubiju bas sada, zaista je veliko pitanje

Islamski terorizam postoji , al njime upravljaju centri moci iz SAD

I Libijci ubili svog Bin Ladena.

Ponedjeljak, 02 Maj 2011 23:02

Po saznanjima koja je dobio naš portal od svojih izvora u Libiji, danas je ubijen Muhammad al-Madani, jedan od vođa separatista. Libijske oružane snage danas su izvele akciju čišćenja područja oko grada Alzentan. U toku akcije likvidiran je veći broj separatista među kojima i njihov vođa Muhammad al-Madani. Libijska vojska nastavlja ofanzivu čišćenja tog dijela teritorije a opširnije vijesti možemo očekivati u toku sutrašnjeg dana

• Podržavam
Reactions: 27E
Koga briga za Bin Ladena, imamo mi svojih problema. Pustimo mundzose i kauboje neka se rokaju medjusobno, što bi rekao jedan junak iz crtaća ''sve jedno je ko će pobediti, pevac ili krelac, biće dobra večera''.

Да ли је у питању само скретање пажње са убиства Гадафијевих? Могли су то да ураде и било чиме другим. Не би се они тако лако одрекли фикције зване Бин Ладен, јер су је тако успешно користили ево већ 10 или 15 година. Много тога су радили под маском борбе против Ал Каиде и јурњаве за Ладеном, и очигледно да им је то ишло баш добро. Сад одједном, више им не треба.
Фудбалским жаргоном, не мењају се играчи све док тим побеђује.

http://www.njuz.net/audicija-za-novog-zlog-teroristu-sledeceg-utorka/

VAŠINGTON, 2. maj 2011. (Njuz) – Nakon što je svet obišla vest da je ubijen ozloglašeni vođa Al Kaide Osama Bin Laden, portparol Pentagona Dejv Lapan izjavio je danas da će Ministarstvo odbrane SAD u utorak 10. maja održati audiciju na kojoj će biti izabran novi „jako opasni ludi terorista, koji preti demokratiji, slobodi i američkom načinu života“.

- Bin Laden je mrtav i ceo slobodarski svet može da odahne i narednih osam dana uživa u odsustvu straha da će neki ludak dići u vazduh baš njihov grad. U utorak će biti saopšteno ime pobednika audicije, koji će se ubuduće povremeno pojavljivati na snimcima iz skrovišta, na kojima će pretiti čovečanstvu

23:40 Senatori za objavljivanje fotografija tela Bin Ladena

Fotografije ubijenog Osame bin Ladena treba objaviti kako bi poslužile kao dokaz u očima svetskog javnog mnjenja, ocenili su u ponedeljak predstavnici američkog
Kongresa.

"Mislim da će u nekom trenutku fotografije njegovog tela biti objavljene, ne znam kada, ali mislim da će biti i da treba da budu objavljene", rekao je novinarima predsedavajući kongresnog Odbora za odbranu, senator Karl Levin.

On je ukazao ipak da bi trebalo da se sačeka s objavljivanjem fotografija Bin Ladena dok se ne umire "reagovanja povodom njegove smrti".

Senator Džo Liberman, koji predsedava Odboru za unutrašnju bezbednost, kazao je da će "možda biti neophodno da se te fotografije objave, koliko god da su neprijatne, jer je Bin Laden ubijen hicem u glavu, kako bi se odbacila ideja da se radi o prevari američke administracije".

Predsednik Odbora obaveštajnih službi Predstavničkog doma Majk Rodžers takođe je ocenio da treba objaviti fotografije kako "bi ljudi znali da je ubijen zaista Osama bin Laden".

23:05 Bin Laden tokom rata najmanje dva puta boravio na Balkanu

Ubijeni Osama bin Laden je tokom rata u Bosni i Hercegovini, u najmanje dva navrata boravio na Balkanu, a obe dokumentovane posete dogodile su se 1994. godine kada je posetio Sarajevo i Tiranu, pišu banjalučke ''Nezavisne novine'' u sutrašnjem broju. Opširnije u posebnoj vesti.

22:39 "Smrt Bin Ladena je čudo pape Jovana Pavla II"

Alan Garsija, peruanski predsednik smatra da svet treba da zahvali papi Jovanu Pavlu II zbog smrti vođe Al Kaide.

Back