Bin Laden je mrtav?

Da li verujete u zvaničnu verziju Bin Ladenovog ubistva?

• Da

• Ne

• Americka prevara!

• Jos nse nisat ne zna

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Kako su Amerikanci ''fini'' pa postuju islam. tradiciju..:dash: Prvi put cujem da se po islam. tradiciji telo baca u more.
Cak mislim da se po islamu telo zakopava u zemlju (bez ostalih varijanti) umotano u carsav.

Cisto sumnjam da su oni ubili Bin Ladena.

Како то не знаш? :eek:

Додуше, бачени и није бачен - прво га мачем терају да хода по дасци а будући покојник се онда сам баца у море... :lol:

Nekoliko stvari je sigurno...

Nije pokazano telo... Skroz sumnjivo.. Znači nije ubijen sad.

Zatim, siguran sam da Osama nije živ... Verujem da je ubijen ranije, a sad su smo ozvaničili to, nije im više potreban lajt motiv za borbu protiv terorizma ili avganistan...

I što kaže bivša urednca politike, kad bi neko hteo filmski da izrežira ubistvo nekog zlog lika, izrežirao bi ga upravo ovako, bez žrtava civila i bez žrtava amerikanaca...

Ni ja ne mislim da je ubijen sada, verovatno su ga ubili ranije.

Samo, mislim da namerno nisu pokazali slike, da bi narod pricao o tome. da bi spekulisao, to je mazanje ociju od nekih drugih aktuelnosti.
lako bi njima bilo da naprave slike i pokazu druge dokaze, ali to ocigledno ne zele.

DNK analiza potvrdila - Bin Laden je mrtav FOTOVIDEO

Preliminarna DNK analiza koju su stručnjaci američke vojske sproveli u Avganistanu, potvrdila je da je muškarac koji je ubijen u nedelju ujutru u pakistanskom gradu Abotabadu Osama bin Laden, najtraženiji svetski terorista, objavila je američka TV stanica Ej-Bi-Si njuz.

Ej-Bi-Si je preneo da su američki vojnici posle pucnjave u Abotabadu helikopterom odneli Bin Ladenovo telo u Avganistan, gde su potvrdili njegov identitet. Bin Ladenova DNK je upoređena sa DNK dobijenom od njegove sestre koja je umrla od raka na mozgu u Bostonu. Njen mozak je bio sačuvan kako bi se jednog dana uzeli uzorci za poređenje i identifikaciju.

Uzorci Bin Ladenove DNK su zatim poslati u Sjedinjene Države, gde je u toku zvanična, detaljnija DNK analiza. Očekuje se da će rezultati biti gotovi za dan-dva i da će potvrditi rezultat preliminarnih testova.

Američki predsednik Barak Obama objavio je rano jutros po srednjeevropskom vremenu da je najtraženiji terorista na svetu, vođa Al-kaide Osama bin Laden, ubijen u nedelju u Pakistanu. U neuobičajenom obraćanju naciji, Obama je rekao da je mala grupa Amerikanaca ubila Bin Ladena u jednom objektu u Pakistanu i došla u posed njegovog tela.

Porodicama i prijateljima poginulih u terorističkim napadima 11. septembra 2001.godine, iza koga je stajao Bin Laden, američki predsednik je poručio: “Pravda je izvršena”.

On je rekao da je Amerikance do mesta gde se skrivao Bin Laden dovela saradnja sa Pakistanom.

“Njegov gubitak treba da pozdrave svi koji veruju u mir i dostojanstvo” rekao je Obama, koji je naglasio da se mora znati da “SAD nisu i nikad neće biti u ratu sa islamom”.

Prema njegovim rečima, Bin Laden je bio “lider i simbol” koji je nastavio da kuje zavere protiv SAD, ali njegova smrt “nije kraj naših napora”, jer će Al Kaida nastaviti svoju borbu protiv Amerike.

Obama je, istovremeno, pozvao Amerikance da obnove osećaj jedinstva koji je postojao 11. septembra 2001.

Na najavu vesti o ubistvu Bin Ladena, ispred Bele kuće okupilo se nekoliko stotina građana, sa američkim zastavama koji su klicali “USA” i pevali američku himnu.

Osamu bin Ladena, vodju terorističke mreže Al Kaida i organizatora napada na Njujork i Vašington 11. septembra 2001, u kojem je poginulo najmanje 3.000 ljudi, ubile su u pakistanskom gradu Abotabadu, 100 kilometara od Islamabada, udružene američke i pakistanske snage, saopštili su danas pakistanski bezbednosni zvaničnici.

Kako je saopšteno, Bin Laden je ubijen u napadu četiri helikoptera u kvartu Bilal u Abotabadu.
Visoki zvaničnik pakistanske bezbednosne službe potvrdio je za Rojters da je Bin Laden ubijen, a zvaničnici u Pešavaru izjavili su da su zajedničku operaciju izveli Centralna obaveštajna agencija (CIA) i pakistanske bezbednosne službe.

Mediji prenose i da je Bin Laden živeo u relativno luksuznom delu grada, u blizini Islamabada.

"Neko vreme bilo je tenzija između Vašingtona i Islamabada, jer je Bin Laden živeo u blizini pakistanske prestonice", rekao je Imtiaz Gul, bezbednosni analitičar.

On je dodao i da je činjenica da je bilo poznato se Bin Laden nalazi u Pakistanu, veliki minus za kredibilitet te zemlje.

S druge strane, analitičari smatraju da činjenica da je lider Al Kaide ubijen u zajedničkoj operaciji umanjuje štetu nanetu imidžu Pakistana.

Ja uopste ne vjerujem da je taj Bin Laden postojao.. njegov lik samo je sluzio interesima Amerike da okupira i pojaca uticaj u Islamskom svijetu.

Jos ovo, naprave amatersku sliku njegovog tijela pa potom ga bacaju u more, i dijete vidi da tu nisu cista posla.

Sad samo gledam komentare onih koji veruju u deda mraza, a ima ih :D
Da im taj Bin Laden sad proseta ziv ispred nosa (u sta sumnjam, jer taj je poodavno mrtav) oni bi guslali sta im kazu mediji, sta ti je navika :D
No sad su i pojedini mediji poceli da sumnjaju u celu pricu, pa se potura DNK analiza... pazi majku mu, validan dokaz :D :D :D

Zao mi je sto ste nevjerne Tome i sto ne vjerujete realnosti .istina je da je Bin Laden ubijen i istina je da poginuo u okrsaju sa Americkim specijalcima i to je nesumnjivo istina jer znam iz pouzdanih krugova da je on ubijen.Tu nema sumnje i tu niko ne sumnja nego sami Srbi da je Bin Laden ubijen.Zvao sam jednog druga iz Pakistana i on me je vujerio da je Bin Laden ubiujen i da je zavrsena prica sa Al Kaidom.

Isto tako Pakistanska obavjestanja sluzba je zasluzna za navodjenje Americkih specijalaca na utvrdu Bin Ladena.

Iskreno nzm zasto bi nekog od nas bolelo briga za njega....jer nikad nije nista ni lose a ni dobro uradio za Srbiju....tako da se ni ne radujem , a ni tugujem.....To je drugo sto je Amerika u ratu sa njima pa ceo svet mora da bude u ratu sa njima.

pa jel imas ti neki dokaz za to? sta cemo sa svim onim snimcima koje je ovih godina pustala Al Kaida, na kojima se vide saopstenja Bin Ladena u kojima komentarise tekuce dogadjaje u svetu? ili je i to osama snimio pre 20 godina, a bio je u stvari vracara pa je znao sta ce se kad u svetu desavati pa je unapred snimio svoje komentare na te dogadjaje?? pazi sad vec zalazimo u sferu teske patologije :D
http://en.wikipedia.org/wiki/Videos_and_audio_recordings_of_Osama_bin_Laden

a kad su to za ameriku vazili ikakvi dokazi..??

Zao mi je sto ste nevjerne Tome i sto ne vjerujete realnosti .istina je da je Bin Laden ubijen i istina je da poginuo u okrsaju sa Americkim specijalcima i to je nesumnjivo istina jer znam iz pouzdanih krugova da je on ubijen.Tu nema sumnje i tu niko ne sumnja nego sami Srbi da je Bin Laden ubijen.Zvao sam jednog druga iz Pakistana i on me je vujerio da je Bin Laden ubiujen i da je zavrsena prica sa Al Kaidom.

Isto tako Pakistanska obavjestanja sluzba je zasluzna za navodjenje americkih specijalaca na utvrdu Bin Ladena.

Vala jos samo tvog Ratka Mladica da roknu i sve ce biti na svome. Vrijeme je i za njega ili u cuzu ili da lipse.

Back