Bilt: Srbija bira između EU i samoizolacije

Prvo je bilo neprestano....mračne 90-e, mračne 90-e.... a sada se samo drobi o samoizolaciji. Stalno se svoje greške i sve loše urađeno za ovih 8 god. opravdava nekim drugim - dokle? Političari me mnogo puta iznenađiju kako se obraćaju narodu.... kao da smo svi mi neznam kakvi.
Kakva samoizolacija? Zar je EU ceo svet? Ako tamo ne uđemo, nemamo s kim da sarađujemo u svakom pogledu? Kao da ćemo biti neko pusto ostrvo. Svašta. Ja jesam za ulazak u EU. Ali.... Kad odete kod nekog, kad vam taj otvori vrata, vi uđete unutra kao čovek, uspravno, a ne puzeći. I taj kod koga ste ušli, vas ispoštuje kao čoveka, a ne ponaša se prema vama i ne tretira vas kao...... E tako hoću i ja u EU. Neću da me ucenjuju svim i svačim, i stalno iznova, neću da mi pričaju jedno a rade drugo, neću da mi sve to rade čime pokazuju da me tretiraju za običnog retarda. I neću da toliko savijem kičmu da mi pukne.....da postanem beskičmenjak. Bar iole časti i ponosa treba imati.
Ali, ispred bilo kakvih evro-atlantskih integracija, i svega ostalog, jedna stvar je interes svih interesa - srediti svoje dvorište. Sa ovakvim političarima lopurdama, ovakvim biznismenima, ovakvim uvozničkim lobijem.......ovim stepenom mita i korupcije, užasnim zakonodavstvom, bezakonjem......nigde mi nećemo mrdnuti i niko nas nigde neće primiti. Samo zbog toga možemo postati i ostati pusto ostrvo. Ili već odavno jesmo.

Ma i tebe bih prodao. Ma poklonio!!!

r025.gif

Bilt: Srbija bira između EU i samoizolacije
Tanjug - Pre 49 minuta

PRIŠTINA - Ministar spoljnih poslova Švedske Karl Bilt ocenio je danas da građani Srbije na vanrednim parlamentarnim izborima biraju između integracije u Evropsku uniju i samoizolacije.

On je, po završetku posete Kosovu i Metohiji, na konferenciji za novinare na aerodromu u Prištini istakao da rezultat izbora u Srbiji neće uticati na Kosovo, ali će uticati na evropsku budućnost Srbije.

Bilt je dodao da su vanredni parlamentarni izbori, čije je raspisivanje srpski premijer Vojislav koštunica zatražio za 11. maj, važni za ceo region.

"Ako se ne završi ovaj period tokom kojeg je Srbija klizila u samoizolaciju to neće biti dobro ni za stabilnost regiona", naveo je on i izrazio uverenje da će Srbija nastaviti evropski put.

Bilt je prvi šef diplomatije zemalja Evropske unije koji je posetio Kosovo i Metohiju posle jednostranog proglašenja nezavisnosti 17. februara, koju je Švedska priznala prošle nedelje.

Bilt se juče u Prištini sastao sa predsednikom Kosova Fatmirom Sejdiuom i premijerom Hašimom Tačijem.

On je obećao pomoć Ssvedske za Kosovo i Metohiju, ali je ocenio da Kosovo tokom narednih godina očekuju veliki izazovi, posebno u ekonomskom razvoju.

.................................................................

eto tako.
Sto imamo mi da dodamo ili oduzmemo svemu ovome sto je Bilt izrekao :?:

Recimo da dodamo OVO!!! :mad: :mad: :mad:

Једно се мора заиста признати: наследница СКЈ, ДС је заиста равна Гебелсу што се тиче пропагандне машинерије, тј. ширења лажи.

Ни у време највећих санција није био проблем путовати по свету за грађанина Србије који је имао новац. Није био ни проблем после бомбардовања, а није ни данас. Шта мислите, када та "развијена и цивилизована Еуропа" (у којој се у домовима за незбринуту децу, та иста деца силују и убијају; види случај у Енглеској, где су цели подрум уредили за мучење деце!) укине визе да ће више Срба путовати? НЕЋЕ. Они који немају новца имаће исти проблем као пре укидања виза: НОВАЦ.

А како да дођу до тог новца? Поштеним радом? Не, јер поштен рад није за ове такозване демократе, тј. бивше комунисте и њихову децу. Навикли су они на нерад. Навикли да на рачун фирме иду на море, да се спроводе, да узму мало новца из предузећа, да пљачкају сељаке... Поштен рад? Није то за "демократе".

Онај ко мисли да ће Србија уласком у ЕУ решити економско питање једноставно слуша само тзв. демократе. Ево кажете да се у ЕУ може купити аутомобил средње класе... У реду, аутомобил средње класе је Ауди А4. Хајде да кренемо од најбогатијих: Немачка. Тај аутомобили кошта 35.000 евра. Доктор медицине запослен на уни-клиници заради 2.500 еур месечно (нето, ако није ожењен око 2100 еур). Месечно плаћа 850 еур стан, 150 еур осигурања (ауто, стан...), храна минимално 500 еур, струја, вода и остало 100 еур, одећа 200 еур... дакле колико му остане на крају месеца? Већина њих уплаћује још у приватно пензионо осиурање и има уговор о градњи куће за неких 20 година (када једва скупи 50.000 еур и добије право да по 3,9% добије 100.000 еур кредита), на што месечно још иде око 400 еур. Знате шта вози тај доктор? Не води нови А4, него Ауди 80 из 1991. године!

Просечно образован радник у индустрији заради нето 1.400 еур. Сад видите када ће он моћи да купи аутомобил фабрике у којој ради!

Фризерка има плату око 600 еур. Касирка у супермаркету око 800 еур. Када ће оне моћи да купе стан и ауто???

А у Србији? Онај ко хоће да ради тај има. У Србији се данас са поштеним радом може зарадити месечно 2.500 еур. Ко хоће да ради има и кућу и стан и ауто. Немац када дође у Србију неможе да поверује када види кућу на три спрата од 500м2. То је нешто што 99,9% Немаца никада неће поседовати! Они читав живот раде да би отплатили кућу од 100м2.

Преко 50% Немаца иде на одмор сваке три године, а код нас знам многе који иду три пута годишње. Штеде три године да би отишли 2 недеље у Турску! У просеку свако домаћинство у Немачкој има кредит преко 30.000 еур, а свако треће није у стању да исплати тај кредит. 14% деце у Немачкој живе у сиромаштву. 5,9 милиона домаћинстава у Немачкој има годишње нето примање мање од 15.900 еур!

То је реалност у највећој и најуспешнијој држави ЕУ. Како живе Пољаци и Чеси? Тако добро да млади одмах беже на запад. Уласком ових држава у ЕУ, проблем проституције је постао још већи. А Мађари? Јесте били скоро на истоку Мађарске? Румуни и Бугари? Зар они не долазе да раде код нас у Србију?

Да ЕУ буде будућност Србије? Као што рекох, ДС је заиста равна Гебелсу.

Tako je. Sve si tačno rekao. Ono što zapad ima to je tehnologija, ali pošto je znanje svima dostupno druge zemlje su već uveliko počele da ih obilaze. Njihov ključni problem je što ostvaruju tehnološki napredak, ali ono što oni nemaju (i što su iscrpeli) su PRIRODNI RESURSI, zbog toga moraju da osvajaju nova područja. (Ja ne kazem da im je to jedini motiv, ali jedan od motiva). Zasto cena nafte skace ? Zasto je nema u dovoljnim kolicinama iako ovi iz drugih zemalja isporucuju iste kolicine. Postavlja se pitanje da li to Amerikanci prave određene rezerve nafte (za vojne svrhe).

Sa druge strane trenutno imamo Rusiju koja je prebogata prirodnim resursima, a oni ne mogu ni da joj se priblize sa ovog stanovista zbog Putina i njegove politike koja brani Ruske nacionalne interese. Zato moraju da dejstvuju kroz pravljenje novih sukoba, jer plan Novog Svetskog Poretka je huškanje, pravljenje ratova između drzavica, nacija i onda oni ulaze u taj proces i grade svoje interese. Ko je Kurdima dao oruzje ? Ko je Albancima dao oruzje ? Ako neko misli da im Amerikanci nisu davali oruzje, pogledajte film o tome postoji pouzdan film da su to činili (konktetno Toni Bler). Evo i filma ko ne veruje, na kraju filma imate video dokaz:

Ovde postoji na kraju filma jasan video dokaz gde je Toni Bler isporučivao oružje za OVK!

1 DEO: https://www.youtube.com/watch?v=lMs8I...eature=related

2 DEO: https://www.youtube.com/watch?v=TVTQj...eature=related

Pa se posle ljudi pitaju odakle slogani nasim evropejcima.....dosta vise straha.....jesmo li ljudi ili stoka??? Osam godina se prica o nekakvoj drugoj strani i vracanju nazad i slicno......

Kako onda Izrael zivi.....gde oni izvoze robu??? Zive u apsolutno neprijateljskom okruzenju i nemaju EU alternativu (jedini moguci put:D).....kako su oni uspeli da prezive...????

Sami se razdvajamo a ovi spolja samo koriste to.....dajte da pricamo o normalnom zivotu ko god da dodje na vlast....da pobedjeni cestita pobedniku....

Pa se posle ljudi pitaju odakle slogani nasim evropejcima.....dosta vise straha.....jesmo li ljudi ili stoka??? Osam godina se prica o nekakvoj drugoj strani i vracanju nazad i slicno......

Kako onda Izrael zivi.....gde oni izvoze robu??? Zive u apsolutno neprijateljskom okruzenju i nemaju EU alternativu (jedini moguci put:D).....kako su oni uspeli da prezive...????

Sami se razdvajamo a ovi spolja samo koriste to.....dajte da pricamo o normalnom zivotu ko god da dodje na vlast....da pobedjeni cestita pobedniku....
Zvezdana....
pa zaboga zar ne znas da je drzavu Izrael formirala USA nakon Drugog Srpskog Rata. :?::!:

Back