Bilo jednom.....

• Začetnik teme Začetnik teme DON
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
MILICA_SD:
bas ko sto kaze jovana
uhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!
ako nastavim da citam ove stvari na forumu odlepice
mi srce nacisto!
taman nekako bacim u zapecak neke bolne stvari,
i ponovo me podesti na dane tuge i bola!
bolje da ne pocnem i ja da pisem
jer bice previse tuznih reci ovde!
zasto je sudbina tako okrutna prema pojedinim ljudima????
stalno postavljam ista pitanja svakog dana.
A nikad da nadjem odgovor!
vrtis se u nekom lavirintu bez izlaza i kraja!

Milicice, vec sam ti rekla, a sad ti je rekao i Don da pocnes da pises. Pisi, draga, pisi ono sto osecas. Mozda ce ti bar na tren biti lakse.
Veruj, veruj da za svakog od nas postoji sreca i da mora doci dan izlaska iz lavirinta.

draga macko!
vec dobijam krutike za moje pisanje!
necu da imenujem od koga je!
a nisam ni imenovala svoju ljubav o koj j pisem!
nekog ili boli istina ili ko zna sta je u pitanju vec!
necu se obazirati na to!
ja sam spojila proslost i sadasnjost
u jedan lik ´bez imena!
to je ta moja ljubav
!!!!!
bar sam iskrena i pisem iz srca realne stvari;)
kisssssssssssss
:roll: :arrow:

Posto se na ovom topicu lijepo pishe odlucih da ovdje postiram nesto sto sam "ukrala" s jednog drugog foruma... Mozda se i drugima svidi...
Elem, posto je tudje, a ne moje, uklonicu ga, ako autoru topica smeta...

Poruka od George Carlina:

Paradoks našeg vremena kroz istoriju je da imamo vece zgrade ali krace živce, šire puteve ali uža gledišta. Trošimo više ali imamo manje, kupujemo više ali uživamo manje. Imamo vece kuce i manje porodice, više pogodnosti ali manje vremena.

Imamo više diploma ali manje razuma, više znanja ali manje rasudjivanja, više strucnjaka ali ipak više problema, više medicine ali manje zdravlja.

Pijemo previše, pušimo previše, trošimo nesmotreno, smejemo se premalo, vozimo prebrzo, previše se ljutimo, prekasno ležemo, ustajemo previše umorni, citamo premalo, gledamo TV previše, i molimo se preretko.

Umnogostrucili smo naše imetke, ali smanjili svoje vrednosti. Govorimo previše, volimo preretko, i mrzimo precesto.

Naucili smo kako da preživljavamo ali ne i da živimo. Dodali smo godine životu ali ne i život godinama. Stigli smo sve do meseca i natrag, ali imamo poteškocu da predjemo preko ulice da upoznamo novog komšiju. Osvojili smo spoljašnji prostor ali ne i unutrašnji prostor. Uradili smo velike stvari ali ne i bolje stvari.

Ocistili smo vazduh ali zagadili dušu. Savladali smo atom ali ne i svoje predrasude. Pišemo više ali ucimo manje. Planiramo više ali postižemo manje.

Naucili smo žuriti ali ne i cekati. Gradimo više kompjutera da sadrže više informacija, da proizvode više kopija nego ikad, ali mi komuniciramo sve manje i manje.

Ovo su vremena brze ishrane i sporog varenja, velikih ljudi i sitnih karaktera, brzih zarada i plitkih odnosa. Ovo su dani dveju plata ali više razvoda, luksuznijih kuca ali uništenih domova. Ovo su dani brzih putovanja, jednokratnih pelena, moralnosti koja se može odbaciti, jednodnevnih predstava, preteških tela, i pilula koje cine sve od hrane, da utišaju,
da ubiju.

Ovo je vreme kada ima mnogo toga u izlogu a ništa u skladištu. Vreme kada vam tehnologija može doneti ovo pismo, i vreme kada možete odabrati da li cete ga podeliti s nekim ili samo obrisati.

Zapamtite, provedite nešto vremena sa vašim voljenima, jer oni nece biti tu zauvek.

Zapamtite, recite poneku ljubaznu rijec onome koji vas gleda sa strahopoštovanjem, jer ce ta mala osoba uskoro odrasti i otici. Setite se da date topao zagrljaj onome kraj vas, jer je to jedino blago koje možete dati svojim srcem a ne košta ni pare.

Setite se da kažete, "Volim te" vašem partneru i vašim voljenima, ali najviše od svega i mislite tako. Poljubac i zagrljaj ce zakrpiti povredu kada dolaze duboko iz vas. Setite se držati za ruke i ceniti momente jer jednog dana ta osoba nece biti tu ponovo. Dajte vremena ljubavi, dajte vremena razgovoru, i dajte vremena podeli vaših dragocenih misli s
drugima.

KAKO OSTATI MLAD

1. Odbacite nebitne brojeve. To ukjučuje starosnu dob, težinu i visinu. Prepustite doktorima brigu o tome. Zato ih i plaćate.

2. Zadržite samo vesele prijatelje.. Loša raspoloženja vas jedino vuku ka dnu.

3. Nastavite uciti. Naucite više o kompjuterima, veštinama, baštovanstvu, o bilo cemu. Nikada ne dajte mozgu da bude besposlen. " Besposlen um je djavolja radionica."(shvatite ozbiljno kad vam kaze jedna djavolica ) A ime djavola je Alchajmerova bolest.

4. Uživajte u jednostavnim stvarima.

5. Smejte se cesto, dugo i glasno. Smejte se dok ne izgubite dah.

6. Suze se dešavaju. Izdržite, odbolujte, i produžite dalje. Jedina osoba koja je uz nas citav život smo mi sami. Budite ŽIVI dok ste živi.

7. Okružite se onim što volite, bila to porodica, ljubimci, uspomene,muzika, biljke, hobiji, bilo šta. Vaš dom je vaše sklonište.

8. Cenite svoje zdravlje: Ako je dobro, cuvajte ga. Ako je nestabilno, popravite ga. Ako se ne može popraviti, nadjite pomoc.

9. Ne preuzimajte krivicu. Krenite na put do šetališta, do obližnje pokrajine, do strane zemlje, ali NE tamo gde je krivica.

10. Recite ljudima koje volite da ih volite, u svakoj prilici.

I UVEK PAMTITE:

Život se ne meri brojem udisaja koje napravimo, nego momentima koji nam oduzmu dah.

14 godina unazad i eto mene u amfiteatru.

ZIVOT,
Sta je zivot?
Reka.
Zivot je reka.
Kako reka?
Tako,reka.....

Reka izvire(rodjenje coveka) ,bude mala,al plahovita,brza,razdragana kroz planinske tesnace(detinjstvo).zatim ta reka postaje sira,al i dalje brza(punoletstvo),da bi usla u mirnije tokove,u ravnicu(brak).No reka ide dalje,nailaze novi kanjoni,postaje opet plahovita,brza,cak i prebrza,valja drvlje i kamenje,valja sve sto joj se nadje na putu,za rad svog cilja(neko doba kad svi mi nekud jurimo i tragamo za boljim zivotom),zatim reka postaje ponovo mirna(penzija)...i tako tece do svog uliva.Gde je uliv reke,vecito pitanje svakog coveka.

Detinjstvo,
Svi mi imamo nase detinjstvo.Svi mi zelimo da smo neko i nesto u detinjstvu.Muskarci zele da su kaubojci,indijanci,piloti,ratnici,sportisti,glumci,pevaci...
Devojcice zele skoro isto sa dodatkom obaveznih Princeza.
Vremenom,pod strahovitim naletom godina,decacki san bledi,izgubi se...Tek ,retko ko uspe da i u nekim srednjim godinama zadrzi ONO dete i ona mastanja u sebi.da ih se bar priseti. dakako,najsrecniji je onaj ko decacke snove uspe i da ostvari.malo je takvih,ali ih ima.Jedan od tih retkih upravo kuca ovo.Ovaj covek,koji kuca ovo,nikad nije zeleo mnogo.Ni kao dete.Voleo je kao dete nebo,reku,drum...sve ono sto putovanja donose.I on putuje.Voleo je ovaj covek mistiku.Putuje na misticna mesta.Voleo je ovaj covek divljinu,brvnaru,kamin...i ima to ovaj covek.Voleo je ovaj covek ko sto nikad niko nije.Uzelo mu nebo to.Voleo je ovaj covek romantiku,i ima je.Voleo je ovaj covek pesmu,i ima je.Voleo je ovaj covek,veselje,i ima ga.Voleo je ovaj covek drustvo,i ima ga.Voleo je ovaj covek iskrenost,toga bas i nema,ali se nadje.Voleo je ovaj covek prastati.I prasta.
Voleo je ovaj covek da voli.I voli.
Volelo je ovo dete ovakvog coveka.
Decacki sam se ispunio.

Prethodni post,mnogo mudrosti,prethodni post vredan paznje i citanja,prethodni post vredan velike diskusije.Prethodnom postu svaka recenica ima sparing recenicu.Mnogo protiv recnosti,mnogo zahteva.
Draza mi je priroda od kompjutera,ne mislim ih uciti.Naucicu prirodu,ona ce me nauciti svemu.

Moze li me kompjuter ljubavlju uciti?Mene ne.
Moze li me priroda ljubavi uciti?
Mene da.
Srce pruziti od Boga je,srce sakriti,od pameti je.Ko je stariji:Bog ili pamet?
Mogu li usta jedno govoriti,ruka drugo pisati?Mogu.
Je li to ispravno?Jeste,za onog ko jedno govori,drugo misli,trece pise.

DONE!
MOZE LI JEDNO PITANJE OD PAMETNOG FILOZOFA!
DALI MOZDA ZNAS KAKO SE OSECA NEKO KAD MU POKIDAS SRCE!
I OSTAVIS GA DA BUDE LJUBAVNI BOGALJ!
DALI MISLIS DA TI STO RADE OCEKUJU ISTO
DA IM SE VRATI!
ZNAS LI TEORIJU SETVVE I ZETVE!
LAKO JE FILOZOFIRATI
TESKO JE BITI COVEK!
JA TO JESAM I TIME SE PONOSIM

Kad si vec toliko bezobrazna,ja moram biti sad "onaj" drugi DON,pa ti reci:MOLIM TE,SKINI MI SE VISE?
Jel sam sad jasan?

Kraj price...zamolio bih moderatora(vidim da je samo jedan ostao) da prekine na ovom Topicu bilo koju vrstu chatovanja vise.
Unapred hvala...........

,,,,,
da vratim temu Topic-a......
Nocasnja........

TI SADA NEKUD IDES
NEK TI JE SRECAN PUT
MENI OSTAJE TUGA
I OVAJ LISTIC ZUT;
LJUBAVI STAZE NASE
SAD SU ZAVEJANE
SNEG JEBELI POKRIO
MOJE OCI,MOJE SNE
ref:

SACUVAJ NASE VREME
MA GDE SADA BILA
KAD JEDNOM BUDEMO SENE
VRATICES SE MILA X2

OSTADOH TEBI DUZAN
RECI LEPE SVE
KOJIM HTEDOH TI RECI
DA LUDO VOLIM TE;
AKO SAD SLUSAS PESMU
ZNAJ DA MOJA JE
SAMO S GITAROM MILA
SVE JE ISTO KAO PRE.

Sad zamislite.poluvalcer,polu trubadur....miziku.....
S time cu se ja nocas rvati.....

A romantika ostaje..............

ahhah
e pa ovo je ludo vise!
ja stvarno ne mogu da shvatim jednu osobu
ni sta pise ni kome pise!'
samo znam da je tesko gledati pacenike!
gazdarice draga!
NEMA FRKE ZA INERVENCIJOM;)))))))
neki ce sami itici
a neki zatraziti psihijatra!
sve je pod kontrolom;)

:
ljub gazdarice;)))))))

lol:

Sad ne znam,tako pripovedaju,tako sam cuo,tako cu i Vama ispricati.
Bilo je to u nekom gradicu.Neko vreme kad se vreme merilo izlaskom i zalaskom sunca.Vreme precistog neba,blistavih noci.Vreme kad je mesec stvarno bio vazdan nasmejan i cesto silazio u obliznje jezero da se okupa.To jezero bese malo,ali prelepo.To jezero bese drugi,ako ne i prvi dom,dvoje zaljubljenih.da,znam,svako od nas je okusio ljubav,no pricase mi da je ta ljubav bila nesto sto ni jedna prica ne moze ispricati.
Zvao se je Igor,ona se zvala Ana.Mladi,zaljubljeni,vazda u nekom cvrkutavom svetu svojih uzivanja.Za njih nista drugo nije postojalao,osim njih dvoje. No,ona je bila vlastelinova kci,a on,tek pastir.Nije omao svoju marvu,cuvao je kod drugog vlastelina,za komad hleba,malo sira,casu vode i postelju pored marve.Postelju od slame.Ali,on je bio radostan.Kad bi uvece lego da spava,gledao bi u zvezde i brzo zaspao.Vec s prvom pesmom oveceg Petla on je bio na nogama.Radostan.Uvek se budio radostan.Ziveli su tako,igor i Ana.Prolazilo je vreme.Svi su u tom mestascu znali za njihovu ljubav.Dakako,stiglo je to i do usiju Aninih roditelja.Nije im bilo pravo.Oooooo....nikako im nije bilo pravo,oni su imali druge planove za svoju jedinicu. Njen muz je vec bio izabran.Lekar na glasu iz velikog grada.No,niti je Ana znala za te planove,jos manje Igor. Oni su ziveli za sebe.
Jednog dana,pozva Ana Igora domu svom. Uz mnogo natezanja i stida,Igor obuce najcistiju odecu koju je imao i sa buketom ruza,pokidanih u basti njegovog vlastelina dok su svi spavali,uputi se Aninom domu.Pokuca na vrata,kad se pojavi Anin otac.Padose zaista teske reci.Igor...sta bi,i onako je bio izgubljen,savi glavu i ode svojoj postelji. Te noci nije spavao.Samo je gledao u zvezde.Sledeceg jutra nije ustao radostan,cak je omiljenog Pevca gadjao cipelom. Nije po obicaju ni Sunce pozdravio. Ana,Ana je bila u slicnoj situaciji,ako ne i goroj.Jer,nju su roditelji zakljucali.Nije danima mogla da izadje.Tuga je bila prevelika.Kazu,da su se zabavljali tri godine.Do tada,tri godine.Igora ljudi vise nisu mogli da prepoznaju,cak su i ptice pocele da beze od njega.Ana,Ana se razbolela.Pozvali su buduceg mladozenju,cuvenog lekara da je pregleda.Sve sto je mogo da kaze,bilo je da je sto pre odvedu u Bolnicu.Tako i ucinise.ana nije rec progovarala.Svakim danom je bila uvelija.Svakim danom je gubila sjaj.Sjaj u oku,nadaleko cuveni. Progovorila je.Lezeci,iz postelje.DOVEDITE MI IGORA,rekla je.Nemajuci kud,njeni roditelji su poslali po Igora.Ne,nisu mu trebale kocije,trcecim korakom je otiso u bolnicu.Pored svih ljudi,on je uleteo u sobu.zagrlio je sad vec sasvim uvelu Anu.Poljubio je i poceo da place.Ana je jedva otvorila oci,blago se nasmesila,onoliko blago koliko joj je dah zivota dozvoljavao.Jedva je uspela da progovori:KADA SE BUDES ZENIO,NE TRAZI MENE,TO JE NEMOGUCE,ALI NADJI OSOBU KOJA CE TE POSTOVATI. Sledeceg trenutka Anu su odneli Andjeli s' obom.Za Igora je prestalo sve.Stalo je vreme.Nekako,nesvesno,uspeo je da krikne,da opsuje:O BOZE,PA ZAR NA MOJ RODJENDAN?! STA AM TI TO JA VISE SKRIVIO?! ZASTO,ZASTO......

Nikad nije dobio odgovor,nikad mu se Bog cak ni u snu nije javio.
Otiso je u svoje "odaje",zavezao svoje stvari u omanji zavezuljak i krenuo putem.........
Uzalud je stari vlastelin molio da ostane,Igor ga jednostavno nije cuo.

Kazu,pripovedaju,da je kasnije postao ugledni covek,bogat cak,da se ozenio,izrodio dece,ali kazu da ga niko vise nije mogo da razume.I kad se smejao,smejao se zagonetno.Kao da je u svakom njegovom smehu postojala dobra doza tuge,prkosa,inata.Inata zivotu.

A da,kazu da nikad vise svoj rodjendan nije slavio.
I jos kazu,da ma sta bilo,ma kakve obaveze imao,svake Nedelje tacno u podne,odlazio je krah starog hrasta,tamo u vecito, ladu gde je spokojno sama lezala njegova Ana.

Prica lici na bajku......

Prica ima dosta istinitog.

Samo su vreme,mesto i imena promenjeni.

Lilu,pa zar i ti :?

Moracu nesto na Lovackim,sta ste se bre ubedacili.To se desilo meni...pa idem dalje.Svako jutro:Dobro jutro,hvala ti Boze za jos jedno jutro koje gledam.
Aj bre smeh,pesma.....

Radoznala,ne mislis valjda da bioh stvarno sad setao pored Save?Sad se ide na planine,ja recimo za 10-ak dana na Kopaonik...........

poznata mi je ova prica
samo sto su imena likova promenjeni!
jako mi je zao sto ovo vec po treci put cujem!
to moze da oseti i da ga zabili samo
onaj koji je nesto slicno doziveo!
smrt deteta!
ali se ta osoba jago bori za zivot i
uneo sebe u neku tajnu
da kao da je otisao negde
i ceka da se vrati!'
a vratice se to je sigurnió!
dotle ona zivi u secanjima na njega
i pamti zadnje reci:MAMA STALNO TE ZNAM U SUZAMA;
nasmej se jednom da te za zivota vidim nasmejanu!
to je bile njegove zadnje reci
i ona je dala obecanje
da ce se boriti sa zivotom
i ispuniti njegovu zadnju zelju!
JER I ONI VIDE I OSECAJU SA NEBA SVE
nase boli i patnje za njima!
NAJGORE JE AKO NE ISPUNIS NJIHOV ZAVET!
nazaost i ovo je istinita prica
jedan DUSAN ostace vecno u srcu njegove majke
koji se vole neizmerno
iako su u razlicitim dimenzijama!
imao je samo tri ipo godine!