BiH u novoj, očekivanoj političkoj krizi

• Začetnik teme Začetnik teme lapsi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Opet ponavljam niko i ne priča sa strane sile.Niko ni jednu jedinu riječ o ratu.Ali ako sve to urade na silu iz Sarajeva uz pomoć nekakvih Nato snaga onda ćemo stvari nazvati pravim imenom-OKUPACIJA i nećemo slušati bajke o graDZanskoj BIH.I to je dovoljno da se ogoli ova fatamorgana o državi koja ne postoji.Kontaš i to je nešto za početak.Da se ne lažemo više.
Ти и даље причаш као да је у питању дебата у рубрици Одјеци и Реаговања.
Као, ставићете на коцку то што имате српске државности у БиХ да би НЕКОМЕ показали да су у питању "бајке о граЏанској БиХ", да је у питању "окупација" итд.
Не знам како да те преведем на терен стварности и логичког закључивања.

Ово није 1991. У Србији није Милошевић иза којег стоји озбиљна војна снага коју може да пројектује на терену и повлачењем првог потеза заузме кључне тачке по БиХ и тиме ВРС да предност наредних 2 године.
Да ли си ти СВЕСТАН колико сте РАЊИВИ?

Најмање што могу да ураде јесте да вам уведу санкције на ниво ентитета и да вас за 2-3 месеца сломе до непрепознатљивости.

Ako od toga nema nista zasto su onda i potezali sudjenje? Mislim ako ne pokusaju da izvrse kaznu, meni je to kao da su Sud i BH institucije same potpisale raspad Bosne. Ili mislis da je BH institucijama dovoljno sto ce ga ovom presudom svesti na lokalnog politicara jer ce ga medjunarodna zajednica ( pored federacije) ignorisati?
Treba biti realan SuD BIH ne obavezuje ni RS kako stvari stoje a kamoli države u regiji ili šire.

Вјештачки створена криза.Додик се до сада вјешто извлачио за било какву озбиљну тужбу везано за корупцију, криминал и сличне махинације.
Конкретно ово око чега се суди је заиста нигдје везе, чуј забрана бављења политиком зато што не поштује одлуке Шмита којом он покушава да наметне закон.Не иде пријатељи јесмо индијанци али нисмо баш толики. :lol: Дакле у овом случају Додик је 110 посто у праву само, друга ствар што је његова реторика класична манипулаторска па користи ситуацију да себе прикаже за јунака и мученика, мош мислити политичар то ради.И појединци то пуше.Што се тиче опозиције већина се слаже да је ово циркус чак и они који су против њега.Ја бих поставио снимак Зокија који обично убоде суштину.
Јел има неко да може било шта оспорити овом човјеку за изречену суштину?

Sve je lepo kazao.

Je li tako, @Jugoslav Čvarak?

Jel ti misliš da će proglasiti nezavisnost.Vraća BIH na fabrička Dejton podešavanja.Shvati da svaka zajednička instucija mora imati legalitet i legitimitet.Ĉemu sve ako je nametnuto, onda se vraćamo na 1992 godinu u političkom smislu.Ja ne mislim da je rat moguć ali isto tako mislim i da je nemoguće nulirati RS na ovaj način.
Не може он самоиницијативно вратити БиХ на "дејтонска подешавања", кад је и сам током свих ових година на власти учествовао у преносу тих овлашћења.
НЕМА ЧИМЕ то да спроведе.
Нема ни велики народ, ни економску моћ, ни војно-политички јаке савезнике. НЕМА НИ СРБИЈУ. Да ли разумеш?
A Dodik je predsjednik RS.Legalno i legitimno dobio mandat od tih istih zajedničkih institucija.Čuj zabrana bavljenja politikom 6 godina?Šta to treba da znači?:lol: Pa ovi iz Sarajeva kao da mu nabacuju loptu.Meni tako djeluje iskren da budem.Bakirov kadar da nešto uradi bez amina Bakira.Samo da se ne priča o pravim ekonomskim temama.
А могао је да халали кад су исто тако смењивали легитимне представнике Поплашена и Шаровића?

Treba biti realan SuD BIH ne obavezuje ni RS kako stvari stoje a kamoli države u regiji ili šire.

Naivno razmišljanje.

Ako Nemačka stane iza svog čoveka u Bosni a sa njom i EU, a hoće jer je ionako dovoljno frustrirana šamaranjem oko Ukrajine, onda sve dobija sasvim drugačiji smisao

Kao kad nekome USA uvede sankcije pa ga onda svi zaobilaze u širokom luku da neko i ne pomisli da sarađuju

Treba sačekati reakciju EU na presudu a nešto mi se čini da će je iskoristiti da pokažu mišiće jer svi već brišu pod sa njima.

Ти и даље причаш као да је у питању дебата у рубрици Одјеци и Реаговања.
Као, ставићете на коцку то што имате српске државности у БиХ да би НЕКОМЕ показали да су у питању "бајке о граЏанској БиХ", да је у питању "окупација" итд.
Не знам како да те преведем на терен стварности и логичког закључивања.

Ово није 1991. У Србији није Милошевић иза којег стоји озбиљна војна снага коју може да пројектује на терену и повлачењем првог потеза заузме кључне тачке по БиХ и тиме ВРС да предност наредних 2 године.
Да ли си ти СВЕСТАН колико сте РАЊИВИ?

Најмање што могу да ураде јесте да вам уведу санкције на ниво ентитета и да вас за 2-3 месеца сломе до непрепознатљивости.
Zbog odluke Suda BiH protiv Dodika jer nije poštovao odluku Šmita?
Ko EU, SAD?Na koga konkretno misliš?E moj De Sisti ovaj bosanski lonac ključa vijekovima ti misliš da je ovdje ekonomski faktor bitan? :lol:
Da je nekome bitan ekonomski faktor ne bi bili tu gdje jesmo već bi se zvali Finska.

☦️

Након пресуде oве закључке ће донијети Народна скупштина Српске:

1. Народна скупштина Републике Српске усваја Информацију о рушењу Устава Босне и Херцеговине – мјере и задаци у циљу очувања Устава Босне и Херцеговине.

2. Народна скупштина Републике Српске констатује да је чињеница да је Суд БиХ донио пресуду на основу одлуке неизабраног странца Кристијана Шмита, а не на основу закона који је усвојила Парламентарна скупштина БиХ, чиме је извршио чин државног удара и потпуног урушавања уставног поретка БиХ, те Народна скупштина одбацује и не прихвата све одлуке Кристијана Шмита.

3. Народна скупштина Републике Српске сматра ништавим све одлуке органа који нису дефинисани Уставом БиХ, самим тим и Суда БиХ.

4. Народна скупштина Републике Српске констатује да је одлуком Суда БиХ да пресуђује на основу одлуке која је наметнута од стране појединца, легализовано двовлашће на нивоу БиХ и срушен уставни поредак. Стога представници Републике Српске сматрају беспредметним учешће у раду Парламентарне скупштине БиХ до тренутка доношења одлуке Уставног суда БиХ којом ће се дефинисати ко је законодавац у БиХ. Једна земља, а два законодавца супротни су свим међународним правним нормама.

5. Народна скупштина Републике Српске тражи од Правобранилаштва Републике Српске да због организовања, планирања и припремања кривичних дјела против уставног уређења поднесе кривичну пријаву против свих тужилаца Тужилаштва БиХ и судија Суда БиХ који су поступали по наметнутој одлуци. Кривична пријава биће предата Тужилаштву Федерације БиХ и Тужилаштву Републике Српске.

6. Народна скупштина Републике Српске задужује Владу Републике Српске да припреми и упути у Народну скупштину законе којима ће регулисати дјеловање свих органа који нису дефинисани Уставом БиХ на територији Републике Српске.

7. Народна скупштина Републике Српске најоштрије осуђује поступање Тужилаштва БиХ према народним посланицима у Народној скупштини Републике Српске због поступака које врше у оквиру њихових дужности, а којe за крајњи циљ имају застрашивање и политичко неутралисање. Народна скупштина Републике Српске не дозвољава улазак представника Тужилаштва БиХ и других органа који поступају по њиховим наредбама у просторије Народне Скупштине Републике Српске.

8. Ови закључци ступају на снагу даном доношења.

🇷🇸 СРПСКИ ГЛАСНИК
Srbija, kao potpisnik Dejtona treba da se oglasi da je sadasnji visoki predstavnik nelegalan, tj predstavnik njemackog agresora. Tako bi i sama odluka BiH suda bila nistavna. Ali, tu lezi vrag, AV to nesmije da uradi.

Ko EU, SAD?Na koga konkretno misliš?E moj De Sisti ovaj bosanski lonac ključa vijekovima ti misliš da je ovdje ekonomski faktor bitan? :lol:
Da je nekome bitan ekonomski faktor ne bi bili tu gdje jesmo već bi se zvali Finska.
samo da te ispravim..zbog potpisa Dodika na odluku NSRS u vezi nelegalnog svabe i njegovih zakona..

Evo kako se Plenković ogradio od presude Miletu Ronhilu. Ovo stavljam za sve lažove na Krstarici AD.

"U Bosni i Hercegovini treba pronalaziti politička i pravna rješenja koja državu čine funkcionalnom i njezine narode ravnopravnim, a presuda protiv Milorada Dodika nije pravomoćna pa treba spustiti loptu na zemlju", izjavio je danas nakon presude hrvatski premijer Andrej Plenković.

https://www.index.hr/vijesti/clanak...47702&index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d_0

Naivno razmišljanje.

Ako Nemačka stane iza svog čoveka u Bosni a sa njom i EU, a hoće jer je ionako dovoljno frustrirana šamaranjem oko Ukrajine, onda sve dobija sasvim drugačiji smisao

Kao kad nekome USA uvede sankcije pa ga onda svi zaobilaze u širokom luku da neko i ne pomisli da sarađuju

Treba sačekati reakciju EU na presudu a nešto mi se čini da će je iskoristiti da pokažu mišiće jer svi već brišu pod sa njima.
Znaš li da postoje odluke Ustavnog Suda BIH koje nikada nisu ispoštovane?Mislim pazi u pravnom smislu ne postoji bitnije tijelo u nekoj državi.Tako da ovdje je već tradicija takoreći folklor SuD BiH ili Ustavni Sud dovesti u pitanje.Nije da su bolje i zaslužili.

Evo kako se Plenković ogradio od presude Miletu Ronhilu. Ovo stavljam za sve lažove na Krstarici AD.

"U Bosni i Hercegovini treba pronalaziti politička i pravna rješenja koja državu čine funkcionalnom i njezine narode ravnopravnim, a presuda protiv Milorada Dodika nije pravomoćna pa treba spustiti loptu na zemlju", izjavio je danas nakon presude hrvatski premijer Andrej Plenković.

https://www.index.hr/vijesti/clanak...47702&index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d_0
a to je izjavio jer ni hrvatima se ne smjeska ukoliko sarajvo uspije da ukine RS...vise nece moci vileniti po hercegovini, morat ce skinuti sahovnice sa kuca, politickih objekata i samo kaciti ljiljane..

Не може он самоиницијативно вратити БиХ на "дејтонска подешавања", кад је и сам током свих ових година на власти учествовао у преносу тих овлашћења.
НЕМА ЧИМЕ то да спроведе.
Нема ни велики народ, ни економску моћ, ни војно-политички јаке савезнике. НЕМА НИ СРБИЈУ. Да ли разумеш?

А могао је да халали кад су исто тако смењивали легитимне представнике Поплашена и Шаровића?
Pa neće on sam već Skupština RS.
Do sutra ujutru imaš sve to ako se potrude.

Aha, što je dolazio uredno na suđenja onda, dao završnu riječ, šutio kad mu Sena prstom zaprijeti? :D
Sve ćemo vidjeti ako blefira onda je svakako politički mrtvac zar ne?Da je pametan trebao se odavno povući iz politike i pustiti mladjim reformistima da se bave ekonomijom.SNSD je nekada imao jaku struju reformista tamo 2004 godine, sada samo klimače glavom u stranci.

Znaš li da postoje odluke Ustavnog Suda BIH koje nikada nisu ispoštovane?Mislim pazi u pravnom smislu ne postoji bitnije tijelo u nekoj državi.Tako da ovdje je već tradicija takoreći folklor SuD BiH ili Ustavni Sud dovesti u pitanje.Nije da su bolje i zaslužili.

Sve je to bila zadnja rupa na svirali a BiH tamni evropski vilajet za koga je sve boleo krasni stojan.

Taj Šmit je trećerazredni nemački političar u penziji, bukvalno kao kod nas recimo Baki Anđelković, nikoga nije bilo briga

Međutim, sada sve može da se promeni brzo i drastično jer nikome ne odgovara da se pravi haos u Evropi i trenutku kada je situacija oko Ukrajine vrlo klimava i neizvesna. Boli Evropu đoka za Dodika ali će svaki ishitreni pokušaj rasturanja BiH biti vrlo surovo kažnjen.

Pa neće on sam već Skupština RS.
Do sutra ujutru imaš sve to ako se potrude.
Пошто и даље не схваташ шта ти говорим, поновићу:

"НЕМА ЧИМЕ то да спроведе.
Нема ни велики народ, ни економску моћ, ни војно-политички јаке савезнике. НЕМА НИ СРБИЈУ. Да ли разумеш?"

Пошто и даље не схваташ шта ти говорим, поновићу:

"НЕМА ЧИМЕ то да спроведе.
Нема ни велики народ, ни економску моћ, ни војно-политички јаке савезнике. НЕМА НИ СРБИЈУ. Да ли разумеш?"
Upravo se dešava.Njegov je domet blokada zajedničkih institucija.Njegove karte su takve kakve su boljih nema.Neće nikada proglasiti nezavisnost.Govorim ti šta radi, ne kažem da ga podržavam u tome sada.Neke stvari su se trebale mnogo ranije desiti da nije bilo naše klasične halapljivosti.

Back