BiH u novoj, očekivanoj političkoj krizi

• Začetnik teme Začetnik teme lapsi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dodik najavio da će NSRS danas donijeti važne odluke i poručio da ga Sarajevo neće smijeniti​

Pa nek se žali, nije pravosnažna nego prvostepena.
BiH je zadovoljna, nek bude i oslobođen. Nama je nakon ovoga jasno da imamo s kim graditi BiH, da narod nije uz njega, da smo u istim gomnima i narod iz RS kao i mi iz Federacije. Da nas zanima rad, zarada, život, suživot. A bilo je prilka puno da čujemo šta ljudi misle. Hvala Bogu pa je punooooo više normalnih na obje strane. Dodo, Bakir i ostali papci- Dosta vas je bilo i mrš!

Дакле, да навијамо да осуде Додару,

да би се Српска отцепила а БиХ пропала?

Осудите Додару, осудите Додару!!!
Srpska ne moze da se odvoji trenutno niti za sada to mora da uradi. Dejtonski sporazum, onako kako je izvorno izgledao, je sasim prihvatljiv okvir za Srbe. Cak i na duze staze. BiH je potpuno nefunkcionalna zemlja a Srpska i Srbi imaju sve mehanizme da to tako i ostane do evidentnog razlaza.

По чему су те казне одређене?

Како се одређују ако су одређене?

У Србији казна затвора због кривичног дела не може да се замени новчаном казном, па не верујем да може у Српској.
Mogu se platiti, dan 25 evra do godinu dana. I u FBiH i u Republici Srpskoj.

Za šta je Dodik osuđen?

Narodna skupština RS-a je 2023. godine usvojila zakon prema kojem se odluke visokog predstavnika u BiH neće objavljivati u Službenom listu RS-a niti će se provoditi u tom entitetu. Ubrzo nakon toga visoki predstavnik je poništio taj zakon, ali se Milorad Dodik oglušio i potpisao ukaz o proglašenju tog zakona.

U međuvremenu je visoki predstavnik izmijenio i Krivični zakon BiH prema čemu neprovođenje odluka visokog predstavnika predstavlja krivično djelo. A s obzirom da se Dodik oglušio o sve to, Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv Dodika i direktora Službenog lista RS-a Miloša Lukića.
koliko mi je poznato zakon se ne primjenjuje ukoliko je zakon donesen poslje izvršenja prekršaja...

ne mogu ga privesti jer koliko mi je poznato u zatvor do pravomoćnosti se ide tek nakon kazne preko pet godina...

Написали негде. Другостепена пресуда се очекује тек крајем године.

До тада ће да скаупи тих 18 000 евра. Сваки месец по хиљаду евра да одваја од плате, и ето.

Slijedi zabrana rada suda i tužilaštva BiH na prostoru Republike Srpske.

To može a i ne mora da izazove sukobe u BiH. Uskoro ćemo znati u kom obimu će biti haos.
А што се уопште јавио на позив Суда који не признаје.Капираш од почетка је ово фарса.
Повуци све људе из заједничких инсититуција и БИХ је клинички мртва.Врло просто.

Написали негде. Другостепена пресуда се очекује тек крајем године.

До тада ће да скаупи тих 13 000 евра. Сваки месец по хиљаду евра да одваја од плате, и ето.
Neće biti drugostepene presude. BiH je upravo ušla u nepovratni proces nekontrolisanog haosa i raspada.

BiH je zadovoljna, nek bude i oslobođen. Nama je nakon ovoga jasno da imamo s kim graditi BiH, da narod nije uz njega, da smo u istim gomnima i narod iz RS kao i mi iz Federacije. Da nas zanima rad, zarada, život, suživot. A bilo je prilka puno da čujemo šta ljudi misle. Hvala Bogu pa je punooooo više normalnih na obje strane. Dodo, Bakir i ostali papci- Dosta vas je bilo i mrš!
kome da se žali ako sutra sud BIH na teritoriji RS više ne postoji.

Kad ce sudjenje Bakiru?

Back