BiH: Mora razdruženje!

U ederaciji se žestoko spremaju da srpskom entitetu nabijaju na nos zločin koji se desio i za koji su krivci kažnjeni.

To može samo izazvati nove sukobe, Srbi nemaju ni razloga ni želje da pred Turcima u svojoj zemlji hodaju pognute glave.

Evo kako Suljaga preti:
https://www.danas.rs/svet/region/negiranje-genocida-u-srebrenici-bice-uklonjeno-sa-drustvenih-mreza/
Stvar je u tome da Srpska nema ustavno, ni zakonsko pravo na odcjepljenje. Sitnica, reklo bi se. :lol:
 
Stvar je u tome da Srpska nema ustavno, ni zakonsko pravo na odcjepljenje. Sitnica, reklo bi se. :lol:

Какво отцепљење ?
Раздружење !

Да би било отцепљење,
земља Босна би требало да је турска, тј у власништву Турака,
па Срби гледају нешто да ушићаре, да украду,
па покушавају да се отцепе (а Турци им не дају).

Овде та игра није могућа
јер БиХ није у власништву Турака,
већ је у власништву Хрвата, Турака и Срба.

С обзиром на крваву историју (која сад већ неиздрживо притиска)
мени се чини да је најразумније раздружење,
значи споразумни растанак.

То је оно кад сви схватају да је боље "свако за себе"
јер љубави нема, само мржња цвета.

Е сад хајде ложњава,
"Јао па можемо заједно, хајде још једном да пробамо ..."

Како да пробамо кад си ми дете заклао,
а ја теби ћерку силовао на твоје очи ?!

Доста умоболисања, фолирања, ненормалног расуђивања !!!
 
Poslednja izmena:

Dodik: Kad Marfi pritisne pravosuđe, pravda izađe kroz prozor​

Američka administracija upravlja svim procesima i drži BiH zarobljenom. BiH nema profesionalne službenike, nego podanike Amerikanaca, istakao je to u intervjuu za "Glas Srpske" predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Milorad Dodik - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Milorad DodikFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Intervju prenosimo u cjelosti:
Komentarišući odluku Apelacionog vijeća Suda BiH prema kojoj je odbijena žalba SNSD-a na odluku CIK-a koji je priznao listić PDP-a za Dom naroda Parlamenta BiH, Dodik je rekao da je neustavni sud američka organizacija koja služi za obračun sa njihovim neistomišljenicima.
- Kako je moguće da dvije godine jedna osoba radi i obavlja svoje dužnosti kao delegat i sada neko kaže da to nije u redu. Po istom pitanju donose dvije različite odluke i to pokazuje da kad američki ambasador u BiH Majkl Marfi pritisne pravosuđe, pravo i pravda izađu kroz prozor, kao i zdrav razum. Pokušali su sve što mogu, CIK je po njihovom nalogu donosio odluke o ponovnom prebrojavanju glasova i opet nisu uspjeli da obesmisle pravo srpskog naroda da bira jačanje Srpske i očuvanje srpskog identiteta - naveo je Dodik.
GLAS: Šta je krajnji cilj njihovih svakodnevnih pritisaka na Srpsku?
DODIK: U nemogućim okolnostima, pritisaka, ucjena, kao i podmetanja i djelovanja kroz neustavne institucije u BiH, pokazali smo da možemo da ojačamo Srpsku. I ovaj njihov pokušaj je na samom startu osuđen na propast, jer budi samo veći bijes kod naroda. Svima je jasno da se američki ambasador u BiH Marfi igra sa pravosuđem i pokušava zagorčati život Srbima, sve da bi se došlo do imovine. Njihova nesreća je veća utoliko što narod vidi ko su izdajnici i nemaju nikakve mogućnosti da promijene svijest srpskog naroda. Odluka neustavnog suda je politička, kao i sve što se tamo radi. Politički je i proces pokrenut zbog Šmita. Sa svim što rade urušili su u potpunosti kredibilitet pravosuđa i to ćemo i dokazati.
GLAS: Potpredsjednik Predstavničkog doma BiH i zamjenik predsjednika NiP-a Denis Zvizdić rekao je da se otvara mogućnost za brojne političke kombinacije ukoliko SNSD ostane bez četvrtog delegata u Domu naroda. Kako to komentarišete?
DODIK: Zvizdić bi u slobodno vrijeme, kojeg očigledno ima napretek, kad često priča samo o Republici Srpskoj, mogao reći nešto o Konakoviću i njegovim paničnim obećanjima Amerikancima i konekcijama. Sve je to isti soj. Napadima na Srpsku pokušavaju da sluđuju narod da se ne bi pričalo o krizi u Federaciji, koja traje godinama. Za razliku od Banjaluke, o Sarajevu danas ne možete da pročitate ništa pozitivno, ako se izuzme neka laž koju američki ambasador u BiH Marfi smisli, sve je crno. Zvizdić je najobičniji pozer, koji puno priča, a ništa važno ne govori. Ipak, primjećujem da bi on postavljao neke uslove i pravio kao Helez paktove sa PDP-om. Zanimljivo je da neko s kapacitetom poput Zvizdića, ravnim nuli, iznosi takve maštarije. Ta “trojka“ nije ni sama stabilna, zato smo ih i izabrali, jer nisu poput SDA mogli da naprave veliku štetu, jer nemaju ni znanje, a ni mogućnosti. Izuzev tajnog djelovanja i stavljanja na red rezolucije o Srebrenici u kojoj su takođe bili neuspješni, nisu uspjeli da naprave ništa osim što su izazvali krizu iz koje se ne nazire izlaz. Povjerovali smo da žele nešto raditi i da neće blokirati stvari, ali opet su pokazali da im je cilj blokada i uništenje Srpske, a ne napredak BiH. Oni su ucijenjeni i duboko zavisni od onoga šta će im aminovati američki ambasador u BiH Marfi i smiješno je i slušati Zvizdićevo naklapanje da oni mogu nešto mijenjati. Prva stvar koju bi trebalo da promijene je ta podanička politika koja ne dopušta BiH da napreduje na evropskom putu. Šmit, Marfi i nametanja stranaca nespojivi su sa EU i to bi trebalo da zna i sam Zvizdić.
GLAS: Kako komentarišete optužbe za ruski uticaj, koje je ministar inostranih poslova BiH Elmedin Konaković iznio na Vaš račun na sastanku u Luksemburgu?
DODIK: Vidim da se Konaković opasno uplašio šta ću objaviti pa je od silnog straha nastavio da lupa gluposti. Ipak, nisam ja taj koga se on plaši. Strah u kosti utjerao mu je Marfi, koji mu diše za vratom i prijeti procesom ako ne bude dovoljno dobar. Izgleda da se ministar Konaković promijenio preko noći pa je sve manje tekstova o ozbiljnim navodima o njegovim vezama sa narko-kartelom. Te promjene i dobro ponašanje po američkim standardima uključuju razvaljivanje svakog dogovora sa Republikom Srpskom i napade na mene. Konaković koji hoda po svijetu kao neka budala, i to sve sa pozicije ministra inostranih poslova, mora da zna da veći dio zemalja u Evropi zna da je Republika Srpska dio rješenja, a ne problema, kako to Bošnjaci predstavljaju. Geopolitičke prilike se mijenjaju i oni koji danas javno izražavaju slaganje sa Bošnjacima i protive se svemu što ima veze sa Rusijom, a ne smeta im njihov povoljniji gas, već sutra bi mogli promijeniti mišljenje. I šta će onda Bošnjaci? Kada bi politički predstavnici Bošnjaka bili racionalni i odgovorni prema svom narodu, shvatili bi da je jedino što im ostaje dogovor i saradnja sa Srbima i Hrvatima i da im niko od njihovih takozvanih prijatelja iz međunarodne zajednice ne može omogućiti to što traže. Јedino rješenje je dogovor konstitutivnih naroda. Uvijek smo za razgovor, ali ne sa onima koji su ucijenjeni poput Konakovića i koji miniraju svako rješenje i odlaze od stola onda ka to Marfi naredi.
 
GLAS: Predsjednik PDP-a Branislav Borenović optužio je partnere u vlasti na nivou BiH da su svojim potezima sačuvali OHR te da ste Vi zapravo najveća podrška stranom uticaju u BiH?

DODIK: Јedina mudrost koju bi Borenović mogao da pokaže je da ćuti kada se priča o rezultatima koje je PDP postigao. Izdaju srpskih interesa najbolje je javno objasnio počasni predstavnik PDP-a Ivanić. Sve što su mogli dati dali su Bošnjacima i tako je izgledala njihova realnost i udaljavanje od stranaca. Rukovodstvo Srpske nikada neće dozvoliti da se na takav način prenose nadležnosti i to je jedina mudra i odgovorna politika, a ne dodvoravanje strancima i Bošnjacima, koje je u programskoj politici PDP-a. To što je njemu okej jedan kriminalac poput Marfija i lažni Šmit, koji bi da Srpskoj otmu imovinu, govori šta bi se desilo kada bi se takvi nešto pitali u Srpskoj. Ali ne pitaju se i zahvaljujući narodu neće se nikada ni pitati. Sve te prevare i sve što pokušavaju da dobiju prevarom i uz američko uplitanje neće im pomoći. U Srpskoj narod odlučuje, tako je bilo i tako će i ostati.

GLAS: Kako gledate na istup ambasadora BiH u UN Zlatka Lagumdžije koji je naveo da će nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici “istina“ ući u udžbenike širom svijeta?

DODIK: Lagumdžija je jasno i nedvosmisleno potvrdio svim Srbima da je glavni cilj njihovog tajnog projekta bio da u školske knjige i klupe uđe mržnja prema Srbima i svemu srpskom. Velika poražavajuća istina je da je jedino što ujedinjuje razjedinjene Bošnjake upravo mržnja prema Srbima. To je njihov jedini cilj i zajednički projekat i to Lagumdžija odlično objašnjava. Kada bi bili tako uštimane violine i u drugim pitanjima koje mogu običnom narodu koji ne živi od njihovih spletkarenja obezbijediti bolje uslove života, onda bi BiH napredovala i na evropskom putu i u svakom smislu brzinom svjetlosti. Rezolucija o Srebrenici u potpunosti je pokazala da oni ne žele naprijed. Njihov cilj je uništenje Srpske, a ne napredak BiH. Lagumdžija nije ambasador BiH, nego muslimana, on je izaslanik Bećirovića koji je zloupotrijebio položaj. Nadležni organi trebalo bi da utvrde njihovu odgovornost zbog narušavanja ustavnog poretka i djelovanja mimo zakona i Ustava. Јednog dana, kada nadležni organi budu radili.

Prijatelji

GLAS: Ruski ambasador u Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja stavio je 31. izvještaj Vlade Srpske kao aneks ruskog izvještaja UN od 30. aprila. Koliko to doprinosi da se u svijetu čuje i glas Republike Srpske?

DODIK: Zahvaljujući objektivnom stavu prijateljske Rusije, koja je stala u odbranu međunarodnog prava i svega što ono predstavlja, svijet može da pročita kakva je realna situacija u BiH. Hvala našim prijateljima koji nisu nikada zauzimali navijačku poziciju i insistirali su uvijek na dosljednoj primjeni Dejtonskog sporazuma.
 

Čičić: Niko neće "zakočiti" rad Kaldere, radimo na očuvanju radnih mjesta​

Direktor kompanije Kaldera Milenko Čičić poručio je da nikome neće poći za rukom da "zakoči" rad ove kompanije, a da se prioritet zna - zaštiti svako radno mjesto i pojedinca u kompaniji, te da se na tome već uveliko radi.

Kaldera (foto: kalderacompany.com) -

Kaldera (foto: kalderacompany.com)
Čičić je rekao da je Kaldera ove godine napunila tri decenije postojanja i da ta cifra govori mnogo o ozbiljnosti ove kompanije.
- Uprkos brojnim iskušenjima, sa kojima se kompanija suočavala u proteklih 30 godina, uspjeli smo da izrastemo u jednu od najboljih i najuspješnijih kompanija i to ne samo u Republici Srpskoj i BiH, već i u regionu. Za to su trebale godine rada i truda. Nemoguća misija je da je sada neko preko noći tek tako sve to sruši - istakao je Čičić.
On je naglasio da je za uspjeh ove kompanije zaslužan tim stručnjaka, kao i tim koji čine 183 čovjeka, ali i eksterni doprinos spoljnih saradnika, mahom univerzitetskih profesora sa uglednih fakulteta čija imena znače u svijetu energetike.
- Njihov doprinos je da Kaldera sada ima 654 gotova proizvoda. A svi smo vidjeli u doba pandemije virusa korona šta znači imati domaću proizvodnju. Kada sve to saberemo, jasno je zašto smo šokirani činjenicom da neko uopšte pokuša da ospori rad naše kompanije, a kamoli da zaustavi njeno poslovanje i dovede u pitanje 200 porodica koje ova kompanija hrani - naglasio je Čičić.
Direktor Kaldere istakao je za Srnu da će dati sve od sebe da niko u ovoj kompaniji ne postane kolateralna šteta bilo kakve neargumentovane optužbe ili žrtva nekog prijekog suda koji zabranjuje pravo na rad, navodeći da u Kalderi rade obični ljudi koji zarađenom platom prehranjuju svoje porodice, što američku administraciju očigledno ne zanima.
Šef mašinske proizvodnje u Kalderi Predrag Popović istakao je da je ova kompanija biser mašinske proizvodnje u Republici Srpskoj.
- Ovo je biser tvornica koju treba sačuvati, njegovati, pomagati, a ne da je neko sankcioniše i pokušava da koči njen rad - istakao je Popović, koji u Kalderi radi skoro 30 godina.
On je naveo da ne prođe ni dan a da se zajedno sa kolegama ne zapita šta su Amerikancima krivi ljudi koji samo rade svoj posao, privređuju svojoj državi i izdržavaju svoje porodice.
Prema njegovim riječima, nakon američkih sankcija, kod zaposlenih se istovremeno miješaju osjećanja ljutnje i zabrinutosti.
- Zabrinutosti jer je u pitanju egzistencija, ali u isto vrijeme smo i ljuti jer ne osjećamo nikakvu krivicu, ne osjećamo se uopšte krivim, ne vidimo razlog tih američkih sankcija i nisu nam jasni. Kaldera je biser u Republici Srpskoj i očigledno je da nekome smeta - konstatovao je Popović.
Kancelarija za kontrolu imovine stranaca američkog Ministarstva finansija donijela je prošle sedmice novi paket sankcija pod čijim udarom se našlo sedam privrednih subjekata iz Srpske, te vlasnici Infiniti grupe Đorđe Đurić i generalni direktor kompanije Kaldera Milenko Čičić.
 
Какво отцепљење ?
Раздружење !

Да би било отцепљење,
земља Босна би требало да је турска, тј у власништву Турака,
па Срби гледају нешто да ушићаре, да украду,
па покушавају да се отцепе (а Турци им не дају).

Овде та игра није могућа
јер БиХ није у власништву Турака,
већ је у власништву Хрвата, Турака и Срба.

С обзиром на крваву историју (која сад већ неиздрживо притиска)
мени се чини да је најразумније раздружење,
значи споразумни растанак.

То је оно кад сви схватају да је боље "свако за себе"
јер љубави нема, само мржња цвета.

Е сад хајде ложњава,
"Јао па можемо заједно, хајде још једном да пробамо ..."

Како да пробамо кад си ми дете заклао,
а ја теби ћерку силовао на твоје очи ?!

Доста умоболисања, фолирања, ненормалног расуђивања !!!
Ne postoji razdruživanje bez dogovora između dvije ili tri strane. Ako Bošnjaci kažu ne može, onda nema razdruživanja. Oni moraju pristati na takvu opciju. Bez njihove privole Dodik nema šanse, a ne znam kako ih može nagovoriti da pristanu.

Može svatko za sebe i da se Srbi presele iz BiH u Srbiju. I to je opcija, jer ako ne mogu zajedno s Bošnjacima, uvijek mogu prodati svu svoju imovinu i odseliti u Srbiju koja se ionako rapidno prazni i nedostaje joj stanovnika.
 
nije ni Kosovo imalo, a pre toga ni Juzna Koreja, Juzni Sudan.....................na delu su "pravila" a ne "pravo".
Sjeverna i Južna Koreja su se odvojile ratom. Južni Sudan se odcjepio od Sudana također ratnim sukobom u kojem je stradalo 2 milijuna ljudi, a raseljeno je više od 4 milijuna ljudi. Znači, BiH se može odcjepiti samo ratnim sukobom. Budući da su Srbi označeni, ne samo na Zapadu, već i puno šire kao remetilački faktor na Balkanu i izazivači nasilja i agresije, čisto sumnjam da bi se etitketom ratnih zločinaca i počinitelja genocida iz 1990-ih uspjeli u svom naumu.
 
Миран разлаз.
Као кад су се раздружиле Србија и ЦГ.
To je nemoguće za dogovoriti. Svaki od tri naroda u BiH potražuje pravo na teritorije koje se u željama međusobno preklapaju. Dakle, miran je razlaz nemoguć. To možeš zaboraviti. Bošnjaci neće prvi napasti, a kad bi Srbi napravili išta nasilno protiv integriteta BiH, to bi ih opet stigmatiziralo kao agresore i zločince.
 
Sjeverna i Južna Koreja su se odvojile ratom. Južni Sudan se odcjepio od Sudana također ratnim sukobom u kojem je stradalo 2 milijuna ljudi, a raseljeno je više od 4 milijuna ljudi. Znači, BiH se može odcjepiti samo ratnim sukobom. Budući da su Srbi označeni, ne samo na Zapadu, već i puno šire kao remetilački faktor na Balkanu i izazivači nasilja i agresije, čisto sumnjam da bi se etitketom ratnih zločinaca i počinitelja genocida iz 1990-ih uspjeli u svom naumu.
da sam na tvom mestu izbrisao bih sam sebi ovaj post...............da se ne brukam.
Dobro znas ko je i zasto srpski narod prozvao za genocidnim i sa kojim ciljem. Tolko valjda imas politicke inteligencije.
 

Back
Top