BiH - moguće opcije u budućnosti

Pitaš me nešto što nema nikakvo uporište ni u teoriji, valjda bi se prije RH pripojila Srbiji nego HB. :roll:

Ali u redu: Hrvatska bi popizdila, jer bi osjećala da Srbija uzima sebi nešto što smatra svojom interesnom sferom, iako se, budimo realni, o toj interesnoj sferi ne brine ni na koji način.

Kada je zadnji put neki političar iz RH išao u Herceovina pričati o problemima tamošnjih Hrvata i kako bi im RH mogla pomoći?
Ja se toga ne sjećam, ako izuzmem ono politikanstvo nakon onih nedavnih nemira.

- - - - - - - - - -

Pardon, imaš hrvatsku vojnu akciju i hrvatski kraljevski grad. :hahaha:

Dobro evo jos samo ovo.
Dali si svestan da je to tvoj narod.
Kako ti ne smeta da ga cerupaju Muslimani i prave budalama da pale po Mostaru biraju onu sprdnju Komsica.
Eto i mi u RS smo malo da kazem nije to primitivizam.Vise kao gorstacki duh.
Mislim sramota je.

Ti i pamet :hahaha:

Naravno da nece Dodik da raspise referendum jer klima jos uvek nije stvorena za to, ali ne zbog Srbije vec zbog toga sto ce RS-u trebati priznanja ostalih drzava

Dodik izgleda blesav ali zna on sta radi, dobar je sa Rusima, dobar je sa Izraelcima, sa Amerima tu i tamo

Cuj ne bi prosao referendum :hahaha:

Pa da presele sve muslimane iz federacije u Srbiju referendum bi prosao

Valjda je 90% Srba u RS za ujedinjenje sa Srbijom, kada će imati bolju klimu?

Mesić, 2010:

Hrvatska je jamac Daytonskoga sporazuma. Kada bi Dodik, referendumom srušio Daytonski sporazum, Republika Srpska bi odmah morala nestati pa bi koridor vojno prekinuo.
To on moze macku o rep okaciti. Jelde, kosto je i Hrvatska nestala padom SFRJ? Ma hajde pricas bajke.

Eno slusaj, i Bandic i Josipovic o tome pricajju, i Dodik, i EU, i razne grupe, a ti jos o 95.

Gumigelenk

Inace za tebe jedna informacija

Kada je Krim pripojen Rusiji jedna televizija je u Beogradu intervjuisala gradjane i pitala da li podrzavaju Rusiju u tome

Svi do jednog su rekli da podrzavaju i da Krim treba da bude deo Rusije

Ako ti uzorak Krste nije merodavan mozda gradjani sa ulice jesu :D

Inace nesto ne verujem da ce ti isti reci kako RS ne treba da bude deo Srbije :D

:bye:

- - - - - - - - - -

Da se delovi teritorija odvajaju samo voljom naroda imali bi nove drzave svakog dana :D

Ali dobro, to je za tebe visa matematika :mazi:

Dobro evo jos samo ovo.
Kako ti ne smeta da ga cerupaju Muslimani i prave budalama da pale po Mostaru biraju onu sprdnju Komsica.
Mislim sramota je.

Tuđman je napravio ogromnu grešku u svom odnosu prema BiH, a on je Hercegovcima bio Bog.
Zagorac koji se uništio Zagorje, i okružio se hercegovačkim klanovima.
Posljedice toga Hercegovci osjećaju i danas: i kroz Komšića (slažem se da je sprdnja) i kroz maćehinski odnos RH prema njima.
Jel sramota? Je.

Poslednja izmena:
Gumigelenk

Inace za tebe jedna informacija

Kada je Krim pripojen Rusiji jedna televizija je u Beogradu intervjuisala gradjane i pitala da li podrzavaju Rusiju u tome

Svi do jednog su rekli da podrzavaju i da Krim treba da bude deo Rusije

Ako ti uzorak Krste nije merodavan mozda gradjani sa ulice jesu :D

Inace nesto ne verujem da ce ti isti reci kako RS ne treba da bude deo Srbije :D

:bye:

Yebe se Srbinu za Krim, nije ni znao di se nalazi.
Glasalo se za inat NATO-u i za podršku Rusiji.

Lako je tuđim qurcem po koprivama mlatiti, ali ako bi građanin Srbije morao hranit još i gladna usta onog iz RS, onda bi debelo promislio.

Ja sam protiv ali nemam protiv nista da se Srbija ujedini sa Srpskom

Srpska je Pijemont Srpstva a beograd i srbija su ogrezli u nemoralu i izdaji,sodoma i gomora ako prikljucimo jedno zdravo srpsko tkivo ovom bolesnom,bolest ce se prosiriti

Srbija moze da postane dio Srpske ali pre toga mora da prodje katarzu
Iz Srpske ce krenuti svaka obnova Srpskog naroda,ona je sada matica Srpstva

Republika Srpska i Herceg Bosna,sta posle raspada BiH

Како шта? Свако на своју страну, у се и у своје кљусе, оно што је требало одрадити још пре првог светског рата је сад тек стигло на ред, не треба пропустити прилику да се живи мирно.

ja ne znam kako neko uopste moze reci da Zagreb ne zeli da preuzme sav prostor na kome zive Hrvati, jer pocnimo od najosnovnije cinjenice, svi imaju, zapravo ne svi ali enormna vecina ima HR drzavljanstvo.

Евентуално стварање Херцег-Босне и присаједињење са Хрватском би са собом носило и уједињење Србије и Српске. Уједињење Србије и Српске је за Хрвате ноћна мора. Зато жртвују Херцег-Босну

Ал' јбг...остаће им Хрвати у херцеговини национална мањина у муслиманској БиХ а Србија ће уједињењем дођи на пар стотина км од Загријеба.

Евентуално стварање Херцег-Босне и присаједињење са Хрватском би са собом носило и уједињење Србије и Српске. Уједињење Србије и Српске је за Хрвате ноћна мора. Зато жртвују Херцег-Босну

Ал' јбг...остаће им Хрвати у херцеговини национална мањина у муслиманској БиХ а Србија ће уједињењем дођи на пар стотина км од Загријеба.

Mnogo manje od par stotina. Bili ste i bliže pa smo preživjeli.

Dolje iznad Dubrovnika gdje smo prilično tanki bi bio veći problem recimo... mada i to smo preživjeli.

Dobro evo jos samo ovo.
Mislim sramota je.

Nismo više jedan narod.
U tome je poanta.
Znam da je vama Srbima to malo teže shvatiti.
Možda bi najsličnije objašnjenje odnosa između Hrvata iz Hrvatske i BiH Hrvata(Hercegbosanaca da ih tako nazovemo) bi bio odnos Srbijanaca i Crnogoraca.

Ja mislim da su se dubrovčani krstili i lijevom i desnom nogom kad su čuli za referendum Crnogoraca o osamostaljenju.
Da im ništa nije bilo jasno s obzirom s kojim su stavom raspolagali Crnogorci 1991. godine

Nismo više jedan narod.
U tome je poanta.
Znam da je vama Srbima to malo teže shvatiti.
Možda bi najsličnije objašnjenje odnosa između Hrvata iz Hrvatske i BiH Hrvata(Hercegbosanaca da ih tako nazovemo) bi bio odnos Srbijanaca i Crnogoraca.

Ja mislim da su se dubrovčani krstili i lijevom i desnom nogom kad su čuli za referendum Crnogoraca o osamostaljenju.
Da im ništa nije bilo jasno s obzirom s kojim su stavom raspolagali Crnogorci 1991. godine

Dubrovčani su ne nekad krstili s atri psrta.s.desna na levo

Ne trebaju mi, imaju svoju državu, bila to BiH ili HB, sasvim mi je svejedno.
I ne treba mi Hercegovačka zatucanost i primitivizam, imamo ga ionako previše i bez njih.

Da se razumijemo, govorim općenito, jer imam nekolicinu Hercegovca za divne prijatelje.

S obzirom na način s kojim ste vi kajkavci onakvu žitnicu Slavoniju i onakvu otočku i morsku ljepotu Dalmaciju sveli na prosjački štap( što ja stvarno smatram umjetnošću par excellence) toplo se nadam da nećemo biti jedna država!

Poslednja izmena:
Dobro evo jos samo ovo.
Mislim sramota je.

Ne laje ćuko zbog sela nego laje zbog sebe.
Pa tako i vi Srbi iz BiH.
Jednostavno nikuda ne idete iz BiH dok mi Hercegbosanci ne damo dozvolu.

Nisi upoznat sa situacijom. Cuj snovi. I EU i Zagreb govore o neodrzivosti struktura u BiH. Ti ko da si sneba pao nakon 20 godina odsustva.
Govore o reformama, a ne o cepanju drzave.
nama su Ameri proletos poslali kišu...ko je vama pre par dana???Viša sila...razmislio bih..kolo sreće se okreće.....kako posejete tako će da vam i nikne..
Jeste, poslali su cetu indijanskih plesaca ... :lol: Jel ti stvarno verujes u to ili samo Tigra malo ...?

Back