БиХ иде ка мирном разлазу!

. . .

Кроз историју, Османско царство је било највећи непријатељ средњовековне Босне, а Србија једини савезник.
Средњовековна Србија и средњовековна Босна никада нису ратовале. Чак су и средњовековни Босанци себе називали Србима, а Твртко је себе сматрао српским краљем.

Poslednja izmena od moderatora:
Буквално СВАКИ српски краљ у средњем веку је носио име СТЕФАН!!
Стефан Урош, Стефан Душан, Стефан Радослав, Стефан Владислав, Стефан Драгутин, Стефан Милутин итд.

Исто су носили и Стефан Твртко и Стефан Томашевић.

бан Пријезда I (1250—1287)
бан Пријезда II (1290—1322) / бан Стефан I Котроманић (1290—1314)
бан Стефан II Котроманић (1322—1353)
бан Стефан Твртко I Котроманић, (1353—1391), краљ од 1377. године
краљ Стефан Дабиша (1391—1398)
краљ Стефан Остоја (1398—1404)
краљ Стефан Твртко II Твртковић (1404—1409)
краљ Стефан Остоја (1409—1418)
краљ Стефан Остојић (1418—1421)
краљ Стефан Твртко II Твртковић (1421—1443)
краљ Стефан Томаш (1443—1461)
краљ Стефан Томашевић(1461—1463)
велики жупан Стефан Немања, велики жупан (1166)1168—1196.
краљ Стефан Првовенчани, велики жупан 1196—1217., краљ Србије 1217—1228. (са прекидом)
краљ Стефан Радослав, краљ Србије 1228—1234.
краљ Стефан Владислав, краљ Србије 1234—1243.
краљ Стефан Урош I, краљ Србије 1243—1276.
краљ Стефан Драгутин, краљ Србије 1276—1282., касније краљ Срема 1282—1316.
краљ Стефан Урош II Милутин, краљ Србије 1282—1321.
краљ Владислав II, 1321—1325. краљ Срема, и непризнати краљ Србије 1321—1324.
краљ Стефан Урош III Дечански, краљ Србије 1321—1331.
цар Стефан Урош IV Душан, краљ Србије 1331—1346., цар Срба, Бугара и Грка 1346—1355.
цар Стефан Урош V Нејаки, цар Србије 1355—1371.
Ево, ово показује да ли је Босна Српска или није! За паметног човека доста! Све глупе ХИСТЕРИЈЕ су немоћне пред овим аргументима!

Да сумирам, средњовековна Босна је била српска држава и сви краљеви који су владали Босном у Средњем веку су били Срби. Стефан Твртко и његови наследници.
Срби су након ослобођења од Турака Босну сматрали делом своје територије и имали су пуно право на то, јер је Босна историјски српска регија.

Босна је српска регија!! Нема нико ништа против!! Лепо!!:mrgreen:

Да сумирам, средњовековна Босна је била српска држава и сви краљеви који су владали Босном у Средњем веку су били Срби. Стефан Твртко и његови наследници.
Срби су након ослобођења од Турака Босну сматрали делом своје територије и имали су пуно право на то, јер је Босна историјски српска регија.

Босна је српска регија!! Нема нико ништа против!! Лепо!!:mrgreen:

Šta mi imamo od toga?
Kažeš da je Bosna istorijski bila srpska teritorija. I šta ako je bila naša? Danas očigledno nije (bar ne u potpunosti). Realnost na terenu treba prihvatiti.

Šta mi imamo od toga?
Kažeš da je Bosna istorijski bila srpska teritorija. I šta ako je bila naša? Danas očigledno nije (bar ne u potpunosti). Realnost na terenu treba prihvatiti.
Ја им сигурно нећу дозволити да шире неке хистЕрије овде.
Јесте немам ништа од тога осим личног задовољства, али ако ћемо тако нико нема много тога ни од форумашења уопште, зар не?

Ипак, ја мислим да су овакве приче веома важне и да је потребно да постоји неко ко би то презентовао у јавности и ко би се залагао за српске националне интересе на сваком месту и свуда.
Тренутно организација која је по мени све више успешна у томе је НСПМ.http://www.nspm.rs/

Поред њих национално одговорне партије и политичари би требали тако да раде и тако да се понашају. То је све што ја кажем.

Ја им сигурно нећу дозволити да шире неке хистЕрије овде.
Јесте немам ништа од тога осим личног задовољства, али ако ћемо тако нико нема много тога ни од форумашења уопште, зар не?

Ипак, ја мислим да су овакве приче веома важне и да је потребно да постоји неко ко би то презентовао у јавности и ко би се залагао за српске националне интересе на сваком месту и свуда.
Тренутно организација која је по мени све више успешна у томе је НСПМ.http://www.nspm.rs/

Поред њих национално одговорне партије и политичари би требали тако да раде и тако да се понашају. То је све што ја кажем.

I ja se zalažem za utrvđivanje istorijskih činjenica.

Back