Kafić Bife Doris

evo mominog kosmara

1734942748411.png

Govoriš o ispunjavanju diktata kao o negativnoj stvari, ali koji je to diktat Vučić ispunio
Daj šiptarima na Kosovu što više državnosti - dao.
Daj litijum - pokušava.
Ne treba zaboraviti ni bonus, pomogni Milu 2016, uoči ulaska u NATO - pomogao.
Daj oružje za koga već - ok.

Da mu je neko sa strane tražio da podigne standard građana na 1500 evrića prosječna plata, on bi i to završio, nego *******, niko se nije sjetio to da traži.

Daj šiptarima na Kosovu što više državnosti - dao.
Daj litijum - pokušava.
Ne treba zaboraviti ni bonus, pomogni Milu 2016, uoči ulaska u NATO - pomogao.
Daj oružje za koga već - ok.

Da mu je neko sa strane tražio da podigne standard građana na 1500 evrića prosječna plata, on bi i to završio, nego *******, niko se nije sjetio to da traži.
Samo poslednje je tačno (možda i za Mila, to je znam, nisam pratio), i to je bukvalno jedina pozitivna stavka njegove vladavine i ono čime nekako uspeva da je produži. Nit je (pro)dao Jadar, nit je Ruse sankcionisao, niti je priznao Kosovo, sve on kao nešto pokušava, ali se ništa ne dešava. Tako da, mnogo je više razloga za bes u autošovenskim redovima nego četničkim.

Samo poslednje je tačno (možda i za Mila, to je znam, nisam pratio), i to je bukvalno jedina pozitivna stavka njegove vladavine i ono čime nekako uspeva da je produži. Nit je (pro)dao Jadar, nit je Ruse sankcionisao, niti je priznao Kosovo, sve on kao nešto pokušava, ali se ništa ne dešava. Tako da, mnogo je više razloga za bes u autošovenskim redovima nego četničkim.
Ti tradicionalno ne vidiš dalje od svog nosa, pa misliš da je raspad Jugoslavije počeo 1991. godine.

Ako ti ništa od ovoga nije dovoljno, evo ti krucijalni dokaz: koga ja (a i moje Ujke generalno) podržavam, tj protiv koga sam? Pa nećemo valjda i ti i ja uzimat crne(košuljaške) figurice majku mu
Evo vidjećemo, ovi protesti su politički potpuno neispraćeni.
Okreni obrni, kada padne Vučić, neko mora da preuzme.
Kada je Milošević pao, imao si Đinđića, Koštunicu, pa i jednog Vuka Draškovića (koji se tada epski zajebao, ali ok) sa svojim strankama koje su imale ideologiju, ali i ljude koji su u to vjerovali.

Sami nazivi opozicionih stranaka su da se usereš: stranka imenice i imenice, dosta je bilo, pokret ljut sam kao ris, pokret ja sam iz Beograda, građanski usklik ovako više ne može i sl.

Evo vidjećemo, ovi protesti su politički potpuno neispraćeni.
Okreni obrni, kada padne Vučić, neko mora da preuzme.
Kada je Milošević pao, imao si Đinđića, Koštunicu, pa i jednog Vuka Draškovića (koji se tada epski zajebao, ali ok) sa svojim strankama koje su imale ideologiju, ali i ljude koji su u to vjerovali.

Sami nazivi opozicionih stranaka su da se usereš: stranka imenice i imenice, dosta je bilo, pokret ljut sam kao ris, pokret ja sam iz Beograda, građanski usklik ovako više ne može i sl.
Nemoguće je razmišljati o ideologijama, pogotovo u malim zemljama, a osobito nakon pada socijalizma, u našem slučaju nakon 2000. Cela ideja je da ćemo mi brže, jače i bolje otvarati poglavlja nego vi, a pod okriljem neoliberalnog uzusa koji je jedini moguć. Zato mislim da je besmisleno radovati se revoluciji ako dolaziš iz redova nacional-socijalističkih partija i pitanje Kosove ti je prvo na dnevnom redu - prosto, to nije deo rasprave.

Back