Kafić Bife Doris

pa jedno ne isključuje drugo....

ono što je problem je podsvesna mizoginija kod muškaraca i njihovo istinsko nepoštovanje žene...
možda postoji 1% muškaraca koji istinski poštuju žene
Isključuje, najčešće

Istraživanja su rekla da su singl žene najsretnije, a moidi samci najnesretniji. Tako da, putovanje samačke žene je mnogo bolja opcija nego brak u kojem se žrtvuje.

Ali možeš uzastopce. Mislim, kao što znaš, nisam baš toliki fan putovanja, ali da moram da biram između toga i žrtvovanja... pf
Pa zavisi šta je u pitanju.
Kroz život sam svjedočio da su neke osobe žrtvovale svoj komfor da bi meni bilo bolje, i onda ako to naučiš da cijeniš, možeš i da usvojiš obrazac ponašanja i istu podršku pružiš nekom drugom.

Ali možeš uzastopce. Mislim, kao što znaš, nisam baš toliki fan putovanja, ali da moram da biram između toga i žrtvovanja... pf
pa nisam ja ostavila nekog muškarca i rekla ****** se neću da se žrtvujem,

imati decu i porodicu je lepa stvar, ali ja mislim da bih se pre ubila nego sedela kod kuće s decom i čekala Radovana da se složi i da me vodi na leto u Rafailoviće

pa nisam ja ostavila nekog muškarca i rekla ****** se neću da se žrtvujem,

imati decu i porodicu je lepa stvar, ali ja mislim da bih se pre ubila nego sedela kod kuće s decom i čekala Radovana da se složi i da me vodi na leto u Rafailoviće
Imati decu je ok jedino ako imaš milujune pa možeš da platiš nekog da se o njima brine i da ih rodi umesto tebe.

U suprotnom, deca su užas, to zahteva brigu, sisa energiju, a ništa zauzvrat ne daje, pogotovo muško dete koje odraste i pogine u nekoj tuči, a ti se pitaš gde si pogrešila i dobiješ podočnjake itd

Pa zavisi šta je u pitanju.
Kroz život sam svjedočio da su neke osobe žrtvovale svoj komfor da bi meni bilo bolje, i onda ako to naučiš da cijeniš, možeš i da usvojiš obrazac ponašanja i istu podršku pružiš nekom drugom.
Najgore je kad se ljudi uvuku u ulogu "žrtve". Još kad počnu drugima da nabijaju na nos.

Boriti se za decu je odgovornost a ne žrtva. Biti uz bolesnog partnera je odgovornost a ne žrtva.
Biti krpa nekom muškarcu je debilizam a ne žrtva. To su sve naši izbori.

auf to mi je baš dno, ako ne može da plati ne treba ni da pozove
u suštini onaj ko zove taj i plaća
A ne što se tiče bukvalno toga, nego ovako nekih životnih stavki. Svako sebi pere posuđe, veš, pravi/kupuje hranu, usisava svoju sobu, ako žena svojim novcem kupi korpu za veš onda to treba popisati kao njeno, a ja imam privremeno pravo korišćenja itd. Bukvalno treba uvek računati na to da se možete svakog trenutka razvesti.

Ako već odlučiš da imaš dete - da, to je kraj priče
Najgore je kad se ljudi uvuku u ulogu "žrtve". Još kad počnu drugima da nabijaju na nos.

Boriti se za decu je odgovornost a ne žrtva. Biti uz bolesnog partnera je odgovornost a ne žrtva.
Biti krpa nekom muškarcu je debilizam a ne žrtva. To su sve naši izbori.
Ne govorim o djeci, već ima situacija kada preuzimaš više obaveza i generalno izlaziš iz zone komfora kako bi olakšao osobi koju voliš.

Ne govorim o djeci, već ima situacija kada preuzimaš više obaveza i generalno izlaziš iz zone komfora kako bi olakšao osobi koju voliš.
Bračni partner se ne zove bez razloga tako - parnter. Veza bi se trebalo zasnivati na tome da jedno drugom olakšate život, što se tiče minimizacije bola i maksimizacije zadovoljstva, znači nešto kao kad imaš poslovnog partnera sa dodatnim lejerom psihološke bliskosti. Nisam dobrovoljno ušao u vezu s nekim da bih se fetišistički žrtvovao, niti to očekujem od te osobe.

Kad me CFS simptomi potpuno obuzmu, očekujem od žene da me🫸 ♿ 🏥, a ne da se nešto žrtvuje i time i sebe uvaljuje u invaliditet.
Žene su sklonije da ostaju uz bolesnog partnera po nekim statistikama, dok muškarci lagano šutnu ženu.

E sad da li je to ljubav, da li briga, da li nasleđivanje penzije, da li stana da li životno osiguranje? :zelenko3:

Ali mošda je ljubof❤️❤️❤️❤️

Back