Biciklizam

Stigla nova lampa

OQy38Ez.jpg

R1hikyI.jpg

večeras vožnjica do avalskog tornja...tamo i nazad nekih 50km,malo više...
za početnika,mislim sasvim pristojno...:cool:
nego gore mrkli mrak,na onom usponu...a ja bez svijetla...:sad2:

Uzmi ovako nesto. Desetak Evra na Ebay ili Aliexpress. Baterijska lampa, litijum-jonska baterija, punjac, nosac za biciklu i stvarno osvetli put. Za zadnje svetlo uzmi bilo sta, bitno je da te vide.

Узми ону кацигу са лампицом, као рудари што имају. :p

sva sreća,nosim uvijek telefon,koji ima prilično dobru lampu...pa sam se nekako snašao..
a tek na pola puta kad sam se spuštao se sjetio toga:sad2:

- - - - - - - - - -

Uzmi ovako nesto. Desetak Evra na Ebay ili Aliexpress. Baterijska lampa, litijum-jonska baterija, punjac, nosac za biciklu i stvarno osvetli put. Za zadnje svetlo uzmi bilo sta, bitno je da te vide.

ovo baca svijetlo fantastično,moraću uzeti ovako nešto...
imam zadnje,nisam toliko lud...nego nismo imali pojma da je na onoj uzbrdici prema tornju mrkli mrak..za nevjerovati da je neosvijetljeno..

Ili je "zamor materijala" ili losa izrada , a mozda je busi zicana armatura u spoljnoj gumi ...?
Prodji prstima kroz unutrasnju stranu spoljne gume i proveri i tu mogucnost.
Izgleda da nema nista bez onog tecnog lepka koji se sipa kroz ventil u unutrasnju gumu , a spoljna od kevlara i - pomozi Boze ...

Ili je "zamor materijala" ili losa izrada , a mozda je busi zicana armatura u spoljnoj gumi ...?
Prodji prstima kroz unutrasnju stranu spoljne gume i proveri i tu mogucnost.
Izgleda da nema nista bez onog tecnog lepka koji se sipa kroz ventil u unutrasnju gumu , a spoljna od kevlara i - pomozi Boze ...

Ako sam dobro shvatio guma eksplodirala, znaci ima rupetinu u spoljnoj. Sad je gotovo, nema tu sta da se proverava sta je i zasto se desilo. Nova kvalitetna guma i vozi dalje.

- - - - - - - - - -

sva sreća,nosim uvijek telefon,koji ima prilično dobru lampu...pa sam se nekako snašao..
a tek na pola puta kad sam se spuštao se sjetio toga:sad2:

- - - - - - - - - -

ovo baca svijetlo fantastično,moraću uzeti ovako nešto...
imam zadnje,nisam toliko lud...nego nismo imali pojma da je na onoj uzbrdici prema tornju mrkli mrak..za nevjerovati da je neosvijetljeno..

Bas me cudi da ste na Avalu krenuli po mraku. Osim kada se sa posla vracam iz druge smene skoro nikad ne vozim po mraku. Noc je cudno doba dana kada svi ludaci, narkomani alkosi... izmile iz svojih rupa.

Najjače je što je guma bila baš do yaya...Schwalbe City Marathon...Pookla je sa strane, kao da je neko probušio nečim ali nikoga nije bilo nigde! Posle sam pregledao i provalio da je ispucala po liniji skoro celom dužinom! Ja sam je kupio pre tri godine ali je moguće da je odstajala bar godinu, dve pre toga...Pre dve nedelje mi druga schwalbe guma zadnja takođe defektirala nije pukla ali se probušila i opet provalio da je ispucala kao i ova možda i gore...Mora se paziti koliko gume stoje kod majstora ili u radnji.

Kod automobilskih ima datum proizvodnje , ali nesto nisam siguran da je tako i kod biciklistickih ...
Ma` , problem je sto , izgleda , ovi "nasi uvoznici kupuju robu kojoj je datum proizvodnje i rok trajanja - ooohoohooo u raskoraku" ...!
Cuo sam za "jednu foru sa spoljnim gumama" : pre montaze se sa unutrasnje strane premaze sa nekim od lepkova za gume , jer to , navodno , daje impregnaciju i ojacava je ...?
Nisam to licno isprobavao , ali je i kod nabavke te opreme opet kao nekada - "pasos , pa - preko" ili sta bude - bice i " kupujmo domace" ...

Kako bi to prezivele nase dzudze koje i za dve stanice sedaju u kola.

Bas mi prica drug koji drzi malu teratnu u kojoj on drzi licne treninge. Dolazi neka cica kolima a zivi u kraju. Pita je a sto ne dolazis pesice? Vucina oznojice se tamo vamo. Pa cek malo dolazis kod mene da vezbas jer hoces da smrsas a problem ti je da prepesacis 500 metara. Shvatas li ti koliko je to apsurdno.

Back