Biciklizam

Kako osiguravate bicikla od lopova?Cuo sam da ne postoji sajla koju ne moguu da prerezu sa onim makazama za armaturu? Meni sinoc drpise capriolo adrenalin ispreed vrata na 4 spratu..
bajs se nikad ne ostavlja na izvolte 5 lanaca i sifara da imas..nikakvi hodnici drvena vrata podruma pa i terase nisu prepreka..i da ga vezes pola delova ti mogu skinuti jednim kljucem..tockovi i bez njega..kao i sticna sedista sa sedistem..to je pokret od 2 sekunde i ode 60-70e..terasa visi sprat ok..garaza..i stan..ako nemas mesta izbusi 2 tipla na zidu i podignes da ne smeta

ajde sad vi malo strucniji kazite koje biciklo vredi uzeti sad ? Odma da kazem da odem jednom nedeljno na planinu Jastrebac, a oovako znaci svakodnevno 3 km do skole sve po gradskom asfaltu, sto znaci da nisam tip od onih koji bajsom prelaze 5000 km godisnje, ne trebaju mi ti od po 500e i vise.Pitam se da li da kupim adrenalin opet?

uzmi neki polovan od 300-400..i bez obzira koliko prelazis uzimas nesto sto se uvek moze prodati za iste pare ako se odrzava u ok stanju..kad uzmes nov sa no name delovima niko ti nece dati vise od 50% vrednosti posle par voznji..moras shvatiti kad nekom kazes adrenalin...ti pominjes ram od nekih 50e..na kome su nekvalitetni delovi..znaci niko ne moze reci da je to ok kupovina jer ne zna kako i kuda ces ga ti voziti i koliko si tezak..za te delove niko ne garantuje istrajnost..u odnosu na neku jacu shimano grupu za koju se moze reci da je dobra kupovina..i nekojte izgovore opet ne treba ti nista porfesionalno..ovo je daleko od toga..oces novog yuga ili polovnog bmwa;)

:lol:morao bi skidati cev sedista to se malo teze vezuje..i na kraju ostaje volan i lula uz rucke i rogove..kad se to skine a drzi se na jednom srafu viljuska sama spada..u mom slucaju to sve da skine..sto se ne moze vezati..je otprilike pa oko 300e:lol:
4900discbk.jpg

I ja sam to video moguće to j takav model...Inače super su nizbrdice kod Studenjaka prema Kosi i sa mosta preko ade beogradska strana obe sam danas a i više puta pre toga ''overio''...

ajde sad vi malo strucniji kazite koje biciklo vredi uzeti sad ? Odma da kazem da odem jednom nedeljno na planinu Jastrebac, a oovako znaci svakodnevno 3 km do skole sve po gradskom asfaltu, sto znaci da nisam tip od onih koji bajsom prelaze 5000 km godisnje, ne trebaju mi ti od po 500e i vise.Pitam se da li da kupim adrenalin opet?

ne treba ti 500, za 250-300e mozes da nadjes solidne KTM-ove sa deore opremom i disk kocnicama, samo malo prati. Jedan od cestih je iz Loznice, a drugi je iz Jagodine, ovog iz loznice mozes prepoznati po zutoj fasadi u pozadini bajsa. ;)

:lol:morao bi skidati cev sedista to se malo teze vezuje..i na kraju ostaje volan i lula uz rucke i rogove..kad se to skine a drzi se na jednom srafu viljuska sama spada..u mom slucaju to sve da skine..sto se ne moze vezati..je otprilike pa oko 300e:lol:
4900discbk.jpg

e o ovome upravo razmisljam
tj dal taj ili marlin 29 incha gume...ili kapriolo komodo...
da se ne lazemo ne kuzim se previse, al ocu tri stvari - nov, pouzdan bajs za duze voznje
s druge strane ne bacaju mi se parice kroz prozor
ako ima neko konkretan prijedlog sto se modela ili neku sugestiju na sta obratiti paznju
Fala :)

capriolo u svakom slucaju zaobidji..i nema potrebe da ides preko 26'' tocak..ne znam iz kog si grada i koja je ponuda..opet ne vredi da pricam da nove bajseve ne treba kupovati..jer za te pare uzimas sa 4-5x boljom i pouzdanijom opremom polovan..i ti polovni izgledaju kao novi bez ogrebotine..pisao sam vec da za sebe uzmem na svakih 5god otprilike polovan sa dobrim delovima..uzmem sta valja prebacim svoje polovne na taj i prodam za iste pare..samo shvati da bolja grupa delova ne gubi na vrednosti..mislim da je to najbitnije...u svakom slucaju prosledi linkove ponude koju imas pa cemo videti sta je bolje

capriolo u svakom slucaju zaobidji..i nema potrebe da ides preko 26'' tocak..ne znam iz kog si grada i koja je ponuda..opet ne vredi da pricam da nove bajseve ne treba kupovati..jer za te pare uzimas sa 4-5x boljom i pouzdanijom opremom polovan..i ti polovni izgledaju kao novi bez ogrebotine..pisao sam vec da za sebe uzmem na svakih 5god otprilike polovan sa dobrim delovima..uzmem sta valja prebacim svoje polovne na taj i prodam za iste pare..samo shvati da bolja grupa delova ne gubi na vrednosti..mislim da je to najbitnije...u svakom slucaju prosledi linkove ponude koju imas pa cemo videti sta je bolje

bg, al kao sto rekoh ne kuzim se
tako da je kupovina polovnog bajsa za mene komplicirana rabota
takodjer, sad mi zgodno da uzmem bajs na rate
tako mogu uzet bukvalno sta ocu
ovo s preprodajom me ne zanima puno iz prostog razloga sto mi nije frka
uzecu nov za koju godinu kad i ako mi bude trebao

sto se konkretnog bajsa tice
koja je fora s tom hidraulikom kod kocnica
koliko to crkava i kad crkne...koliko para da ponovo proradi?

takodjer, zasto zaobic domacu firmu kad koliko vidim svi zapravo samo
Sastavljaju iz dijelova?

Sastavljaju iz dijelova?

Pa zbog manjka kvaliteta... da li bi ti uzimao npr. domace pravljen kavijar od ribe iz bazena koja se gaji kod nas ili bi kupio neki svetski koji je pravljen od kvalitetne ribe koja je makar i plivala u morima ili rekama... naravno da isto kostaju? malo je glupo poredjenje ali je tako... :D

Sastavljaju iz dijelova
?
ovo sad ne razumem..iz dobrih delova sastavljaju polovne..a domaci koriste uglavnom lose van grupa shimana..ok kapiram odlucila si se za nov koliko para dajes pa se kalkulise sta je najisplatljivije..i isto vazi i za hidrauliku..kvalitetnija se ne kvari za ostalo niko ne garantuje da se nece cesce kvariti..intersport je imao neka snizenja i treba ih posetiti

ovo sad ne razumem..iz dobrih delova sastavljaju polovne..a domaci koriste uglavnom lose van grupa shimana..ok kapiram odlucila si se za nov koliko para dajes pa se kalkulise sta je najisplatljivije..i isto vazi i za hidrauliku..kvalitetnija se ne kvari za ostalo niko ne garantuje da se nece cesce kvariti..intersport je imao neka snizenja i treba ih posetiti

cek ako negdje pishe u specifikaciji da je npr deore kao kod kapriolo lizarda
hocete rec da pstoji mogucnost da to nije stvarno to? : (
ok, recimo da se za treka ipak odlucim, koji model mi predlazes?

ne znam za modele nista mi ne znaci dok ne vidim grupu delova..prosledi neki link pa cu ti reci..kinezi prave sve fejk do xt grupe koja se pravi u japanu..znaci pod tim se podrazumeva..prednji i zadnji menjac..kocnice i rucice kocnica..nable na tockovima..pogon..rotori..to je grupa delova koja se gleda..nista mi ne znaci naziv(brend) ili boja rama..ok recimo uzmes deore grupu..mada cisto sumnjam da je sve deore..zakinuce najmanje na pogonu i kocnicama..kad bi ti dali bez menjaca koji su novi aj nek bude 35-40e..ti za 50 vec uzimas polovne xt..znaci samo 10e je razlika a imas vrhunsku opremu koja se nalazi da je tek presla par 100tina km..kao novo sto se kaze

http://www.totalbike.rs/bicikla/cross-country/lizard
http://www.totalbike.rs/bicikla/cross-country/gila

evo, ja bi recimo neki od ova dva bajsa
ili
http://www.pilot.rs/index.php?page=...tegory_id=78&option=com_virtuemart&Itemid=588

kad to pogledas nnpr ti koji se kuzis sta bi odabrao?
missim, ja kad gledam mogu samo procitat sta ljudi o njima kazu i gledat komponentu po komponentu
pa uporedjivat i to...
Pogledala sam recimo trekove koje ovi u pilotu imaju i a uzmem neki jeftiniji model 26 gume...
to mi djeluje isto ko vise manje ko i kapriolo
ono, sve do plasticne pedale :p

sto se polovnog tice u to se ni najmanje ne kuzim, kao presla sto km...otkud
ja to da znam
uostalom, ja predjem vise od toga za tjedan dana.... :)

au covece..ja reko ti oces nesto za 200e:lol:slusaj me dobro..ovo sto si postavila je 500e..a jedva deore menjac ima..sve je ispod toga..za te pare uzimas full xt opremu..bez ogrebotine kao nov..+ dobra viljuska o kojoj ovde nismo pricali..dakle molim te poslusaj me neces se pokajati..ja cu se angazovati i proslediti ti linkove dobrih ponuda i izabrati kao za sebe..ne prelazis uopste malo a garantujem ti da ce ti bajs ostati unucima:lol:

Prednji menjač:
SHIMANO- FD-M430 low clamp, black, O31,8, top pull

Zadnji menjač:
SHIMANO - DEORE RD-M591, 9 speed, top normal, direct attachment

Ručica menjača:
SHIMANO - ALIVIO SL-M430 index front / 9-speed rear

znaci samo zadnji menjac je deore..a ovo su kategorije od najbolje ka losijim grupama
Recreational mountain bikes component
  • XTR [M980] (10 speed) - Top of the range for cross-country mountain bikes
  • Deore XT [M780] (10 speed)
  • SLX [M660] (9 and 10 speed), replaced Deore LX
  • Deore [M590] (9 speed) Entry level cross-country mountain bikes
  • Non-series (brakeparts, cranks and pedals)
  • Alivio [M410 and M430] (8 and 9 speed)
  • Acera [M360] (8 and 9 speed)
  • Altus [M310] (8 speed)
  • Tourney (6, 7, 8 speed) - Includes several different levels of quality, and can be found on department-store bicycles

samo primer ovog bajsa od 560e..kapiram da bi ga dao za 550..gume jesu slik ali nije skupo da se stave kremponi to je 1500din par..samo ti dajem da vidis sta je full xt oprema vrh vrhova neunistiva..razmisli dobro iebes rate ovo se jednom uzima a moze se i jeftinije naci jer ide zima
thumb.php
thumb.php

480e
thumb.php

-HIDRAULIKA Magura HS 33 evo 2
-SHIMANO DEORE srednji pogon XT 770
-SHIMANO DEORE prednji menjac XT 770
-SHIMANO DEORE shifteri 3x9 XT 770
-SHIMANO DEORE zadnji menjac XT 772
-SHIMANO DEORE nable LX 780
-SHIMANO DEORE kaseta i lanac LX
-VILA ROCK SHOX TORA daljinski lock out rebound
-Kaseta XT 770 - lanac hg 73
-Tockovi RITCHEY ROCK PRO
-Gume SHWALBE RACING RALPH
-Lula RITCHEY PRO
-Korman RITCHEY COMP
-Sticna RITCHEY COMP
-Karbon kapa
-Pedale SPD M520
-Karbon spejseri

-Ultra lagan i fantastičan KTM pro series

evo da ti pojasnim..u tempu ljudi kupuju za kesh..ili neko ko uzme laptop..das cekove i daju ti novac na ruke..meni je prijatelj skoro za laptop ispisao i dajem mu 50e mesecno..on nista ne gubi..znaci potrudi se malo raspitaj na 2-3 mesta mozes sigurno unovciti cekove..cim dajes 500e za bajs..veruj neces pogresiti i bolje sad nego opet pred sezonu kad dizu cene

Back