Biciklizam

534335_374239159321932_606169577_n.jpg

Nob hill : San Fransisco
Kakav li je filing spuštati se niz ovo Čudo...

meni voznja nije voznja ako nema klizanja i poprecnog zanosenja :) ,zato volim siroki slik,sa njim se lakse kontrolise bajs a i ovaj moj je otporan na habanje,kad dodje vreme zamenim mesta prednjoj i zadnjoj
jednom sam tako naglo zaneo bajs da bi preso na levu stranu oko drveta i uleteo na pesacki da je malo falilo da me zbaci iz sedista,delic sekunde duze da sam kocio to bi bilo to,ne bih bio na bajsu vise

ako nesto ne volim onda je to da mi neko od pesaka iskoci,pesaka se plasim vise nego kamiona,zato cu pre da zakucam kocnice i isprevrcem se nego da naletim na nekoga
bilo je par cimanja,idem nizbrdo trotoarom kod glavne poste i naravno dole je suzenje i cosak zgrade,poceo sam ja da kocim ali ne ocekujes da ti neko iskoci odatle,devojka se iscimala napravila korak napred ,dva nazad,ja malo zaneo bajs al opet nisam isao na nju,malo se strecnula,naravno izvinio sam se u prolazu ,od tada se dobro odaljim od zgrada i coskova da se nekom ne ucini da idem ka njemu

a jednom sam sebe isekao samo tako,Nemanjina ,leva strana nizbrdo,trotoar,bas pred onu poprecnu ulicu gde je lokomotiva i onaj park,spustam se nizbrdo,letim,vidim tu poprecnu ali posto su mali ivicnjaci planiram da je preletim,i kao da mi je neko rekao ipak pocni da kocis malo,u tom trenutku auto izlazi i staje ispred mene na pesackom,gazim obe,kocim 10m,zaustavljam se tik uz kola dok prednji tocak poskakuje preko onog rebrastog dela asfalta,vec sam video sebe kako letim preko haube i placam stetu
od tada Nemanjinu spicim ulicom,50km/h ,uhvatim zeleni talas,lepo meni,lepo svima,ne mislim dal ce mi neko izleteti

dzordze,ja te poslušao da ne uzimam nozicu za bajs,a stvarno mi nije ni trebala kad je vozim po gradu,al zato kad sam išao na zlatibor,popizdeo sam koliko puta nisam imao gde da oslonim bajs,čak par puta je pao od tereta
zato je uzimam pre nego što opet krenem tako negde dalje...
kad mogu da vozim i paktreger(alu) mogu i nozicu,lakše će mi biti :-D
ovako se lepo naviknem na teži bajs,pa kad budem prešao na lakši ima da letim :-P

dzordze,ja te poslušao da ne uzimam nozicu za bajs,a stvarno mi nije ni trebala kad je vozim po gradu,al zato kad sam išao na zlatibor,popizdeo sam koliko puta nisam imao gde da oslonim bajs,čak par puta je pao od tereta
ovako se lepo naviknem na teži bajs,pa kad budem prešao na lakši ima da letim :-P

ako nemas nameru da obaras brzinske rekorde,tezina dodatne opreme je tako tako tako zanemarljiva.
a prilikom uspona bitniji je ugao pod kojim savladavas uspon nego plus minus 100 grama.

ok brate sta da ti kazem ja vozim bajk 20god i nikad mi nije trebala..ili naslonim za zadnju gumu ili na pedalu

a bas lepo izgleda kad ga parkiras kao da je motor,pa onako ukoso stoji i mami poglede

bicycle.jpg

zvonce je tako potrebno :) ,zakucam se iza nakog i tako mi tesko pada da mu gazem ,ciko,ciko mozete samo malo da pomerite vasu sporu pesacku guzu,pa milim za njim, ovako stisnes dugmence i kao policija po rotacijom
za sada im "zvonim" menjacem ,saltam brzine kao na kolima ,zaletis se cetvrtom pa prebacis u prvu i nema da te ne cuje :hahaha:

haha a bas kad idem s nekim kazem pogledaj sad kad neko upotrebi zvonce kako niko ne reaguje..i bas tako i bude...svira ovaj niko ga ne zarezuje 2 %:lol:al sam zato zviznuo juce na stazi znaci iz peta sam ih istreso znas kako su potrcali:lol:

Ono što me nervira je nedostatak gomile komponenti koje su se nekad p odrazumevale na bajsevima poput sirene noge diname...Dinamo posebno baš je bad ass feeling kad znaš da svojim radom praviš struju...
Ima sad i neke nove fore ne znam koliko košta da ugrađuješ...
bicycle.lights.jpg

joj kako sam se sad prosuo kad sam se vraćao sa sela(500mnv),sve je seoski put,jedva sadrzim volan al je baš dobro,i na kraju nekih 800m asfalta gde je najveća nizbrdica,dobijem jako ubrzanje i došao do 55kmh,kad oštra krivina,uzak put,ja ko lud,poneo me osećaj brzine i znam da je krivina,nisam na vreme smanjio brzinu i isklizam na pola krivine :D
sad mi je prst u zavoju,lakat i koleno poderani :(
bajku nista-za sad :D

a baš predhodno razmisljao kako je ovaj countrybiking ili downhill il kako se već zove, mnogo dobra stvar,i mislim se kako bi ekstra bilo juriti sa pravim MTBom kroz one staze,al bez zaštite je ludost

Back