Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pročitala sam kradom u autobusu jedan pasus :eek: teška bljuvotina!!! Knjiga je inače jako popularna, prvi tiraž je rasprodat :eek: qq

shto samo dokazuje kakav je ''svet'' ...Neke kultne knjige stoje godinama na polici da ih niko ne kupi ali ova je odmah kupljena..jedino ne razumem kako autorka misli da je postigla neshto,ona se sebi divi.ponosna je....ali cemu da mi je znati....Josh njeni menadzeri pokusvajau to da idealizuju '' potresna i iskrena ispovest'' ma dajte...samo je jadna...nema tu nishta potresno oko toga...Tacno se vidi koliko je riba koja je to napisala iskompleksirana cim je nazvala ''Grabljivica'' istripovala fuksa iz malog mesta koja se utripovala da je neka opasna kad u stvari...samo je...sponzorusica. Nishta posebna,fatalna,neodovljiva..kad je meni jedna od najboljih drugarica koja je citaal to rekla '' ma ona je kraljica spomenik joj treba dici...'':roll:

Poslednja izmena:
shto samo dokazuje kakav je ''svet'' ...Neke kultne knjige stoje godinama na polici da ih niko ne kupi ali ova je odmah kupljena..jedino ne razumem kako autorka misli da je postigla neshto,ona se sebi divi.ponosna je....ali cemu da mi je znati....Josh njeni menadzeri pokusvajau to da idealizuju '' potresna i iskrena ispovest'' ma dajte...samo je jadna...nema tu nishta potresno oko toga...Tacno se vidi koliko je riba koja je to napisala iskompleksirana cim je nazvala ''Grabljivica'' istripovala fuksa iz malog mesta koja se utripovala da je neka opasna kad u stvari...samo je...sponzorusica. Nishta posebna,fatalna,neodovljiva..kad je meni jedna od najboljih drugarica koja je citaal to rekla '' ma ona je kraljica spomenik joj treba dici...'':roll:

E, ovo je potresno:dash: pa to je po meni problem, uzdizanje u nebesa takvih žena. Najgore je što se mlade devojke primaju na celu tu priču, tj da je taj način života poželjan i prihvatljiv-
A što bi neko kupio ili uzeo iz biblioteke knjigu koja nije izvikana? One knjige koje nisu imale promociju, nisu interesantne narodnim masama.
a sad da preporučim jednu, meni se jako svidela, mada je malo teška : Beli oleander, zaboravila sam ime autorke:rumenko:

E, ovo je potresno:dash: pa to je po meni problem, uzdizanje u nebesa takvih žena. Najgore je što se mlade devojke primaju na celu tu priču, tj da je taj način života poželjan i prihvatljiv-
A što bi neko kupio ili uzeo iz biblioteke knjigu koja nije izvikana? One knjige koje nisu imale promociju, nisu interesantne narodnim masama.

Bas sam pre neki dan pricala sa drugaricom - da li knjige koje citamo uticu na nas, i da li mogu drasticno da nas promene... i odmah smo se slozile da ne mogu... Ako neka mlada devojka otvori taj krs od knjige (ja je nisam citala, ali verujem vam na rec) i pomisli da bas tako treba ziveti, to je verovatno zato sto je ona vec u toj - ili slicnoj - prici, a knjiga joj samo potvrdjuje nesto sto ona i sama oseca...
Tako ja pricam da volim da bezim od obaveza zato sto sam mnogo citala Haklberi Fina... a u stvari sam ga citala jer mi je ta knjiga pruzala svet koji mi se uvek dopadao... Verovatno je da knjige uticu na gradjenje nekih stavova, malo po malo, ali ne drasticno... ne verujem da jedna knjiga moze da okrene coveka za 180 stepeni...

E sad, tu treba da nastupe nastavnici, roditelji i prijatelji (ako su upuceni), i svakako bas ti bibliotekari - da ipak upute citaoce koji ne znaju sta zele... velika je sreca naleteti na finog bibliotekara koji ti preporuci nesto dobro ...

Poslednja izmena:
Bas sam pre neki dan pricala sa drugaricom - da li knjige koje citamo uticu na nas, i da li mogu drasticno da nas promene... i odmah smo se slozile da ne mogu... Ako neka mlada devojka otvori taj krs od knjige (ja je nisam citala, ali verujem vam na rec) i pomisli da bas tako treba ziveti, to je verovatno zato sto je ona vec u toj - ili slicnoj - prici, a knjiga joj samo potvrdjuje nesto sto ona i sama oseca...
Tako ja pricam da volim da bezim od obaveza zato sto sam mnogo citala Haklberi Fina... a u stvari sam ga citala jer mi je ta knjiga pruzala svet koji mi se uvek dopadao... Verovatno je da knjige uticu na gradjenje nekih stavova, malo po malo, ali ne drasticno... ne verujem da jedna knjiga moze da okrene coveka za 180 stepeni...

hahaah

moja drugarica kako joj je balzak upropastio zivot.
:mrgreen:

inace povodom toga kako knjige mogu da promene coveka...diskutabilna tema :think: ...ali mogu da daju neku novu perspektivu i pristup...
ne kaze se dzabe da se preko knjiga proputuje ceo svet.

Naravno... samo hocu da kazem da ne mozes da postanes prostitutka samo zato sto si citala memoare neke prostitutke... nego imas sklonost ka tome, a onda te ta "potresna ispovest" inspirise :mrgreen: recimo...

Naravno... samo hocu da kazem da ne mozes da postanes prostitutka samo zato sto si citala memoare neke prostitutke... nego imas sklonost ka tome, a onda te ta "potresna ispovest" inspirise :mrgreen: recimo...

razumela sam...

opet znaci (pitam ne fajtujem se..posto mi se cini da sam na crnoj listi ovde...neporavdano, mila sma ko maca)...2 osobe sa problemima...neko procita tu knjigu i postane prostitutka, a neko procita alhemicara i krene na put oko sveta (figurativno) ili madam bovari i izvrsi samoubistvo? :think:

ili samo razmislja o tome da li je to dobra opcija? stvarno se pitam kako knjige uticu na ljude...i na mene naravno...i koliko su uticale na moj zivot i izbore...

meni nisi na crnoj listi - da li si videla koliko sam ti filmica preporucila, da su lagani, a da drze paznju? :) - nego i mene ta tema, tj. koliko knjige koje citamo uticu na nas, bas interesuje... mislim da nisi dobro postavila pitanje: svi treba da citaju istu knjigu, recimo Alhemicara - ali svako ima drugaciju licnost, i drugacije probleme... i onda svako u toj knjizi vidi ili procita nesto drugo, sa cim moze, ili ne moze, da se identifikuje...

..ne mogu te knjige promeniti...
..ali te mogu "gurnuti preko ivice"..ako si vec polusvesno virio ka ambisu..ili ka nebu..sa te ivice..

..e..mnogo mi smeta ovo "zenske" knjige.. :roll:

u ovoj trenutnoj diskusiji je malo neadekvatno..

ali ako se komentarise grabljivica..onda je naziv teme odgovarajuci.
:D

evo ja preporucujem jednu zensku knjigu: avanture nevaljale devojcice.

necu da pisem svoje utiske, posto nisam ljubitelj takve literature, ali pretpostavljam da je stivo koje spada pod "zenske knjige".

meni nisi na crnoj listi - da li si videla koliko sam ti filmica preporucila, da su lagani, a da drze paznju? :) - nego i mene ta tema, tj. koliko knjige koje citamo uticu na nas, bas interesuje... mislim da nisi dobro postavila pitanje: svi treba da citaju istu knjigu, recimo Alhemicara - ali svako ima drugaciju licnost, i drugacije probleme... i onda svako u toj knjizi vidi ili procita nesto drugo, sa cim moze, ili ne moze, da se identifikuje...

:cmok:

Tacno se vidi koliko je riba koja je to napisala iskompleksirana cim je nazvala ''Grabljivica'' istripovala fuksa iz malog mesta koja se utripovala da je neka opasna kad u stvari...samo je...sponzorusica.
ne znam ni o čemu pričaš
ali sine, koliko si jadna =I
kad potežeš argument malog mesta.

a da, nevezano za to
zašto imaš toliku potrebu da raspredaš o nečemu za šta misliš da je bezvredno đubre?
okreni glavu na drugu stranu, čitaj virdžiniju vulf il nešto drugo pametno i pusti.
ili napiši nešto bolje, ***** ga =I

Допала ми се књига Ребеке Велс, '' Божанствене тајне ''
Мислим да је снимљен и филм, још давно, али нисам га гледала...
Иначе, књига је баш женска, препоручујем свима.

И да, има једна добра од Даглас Кенедија, ал' не могу имена да се сетим, давно сам читала...

ne znam ni o čemu pričaš

Mozda ne treba da se zestis dok ne procitas knjigu, zato sto i u knjizevnosti a i u stvarnom zivotu zaista postoje osobe sa sindromom "osvojicu Menhetn"... dodju iz neke manje sredine (a to moze biti i Beograd, pa stignes u Pariz) i vrlo su ambiciozne da se dokazu u novoj, vecoj sredini... Imala sam ja profanku na faksu, koja je to ladno rekla nama, studentima: dosla sam iz provincije da vam pokazem da nisu svi na selu glupi :) kakav lik od zene...

ne znam ni o čemu pričaš

a da, nevezano za to
zašto imaš toliku potrebu da raspredaš o nečemu za šta misliš da je bezvredno đubre?
okreni glavu na drugu stranu, čitaj virdžiniju vulf il nešto drugo pametno i pusti.
ili napiši nešto bolje, ***** ga =I

.Sama spustas svoju ovaj,pamet, cim si rekla ;''nemam pojma o cemu pricas ali'' jer bez uvrede pametni ljudi ne ulecu u rasprave ako en znaju o cemu se one rade jer to rade samo idoti da rasravlaju o necemu a nemaju pojma oko cega se vodi rech i ne izvlace iz konteksta ako ne znajuc celu prciu....Jer onda ispadas jako glupava.

A da ti malo oladish pre nego shto napadas? Ako hocesh ja da se spustim i da vredjam gore nego shto si ti mene samo napred onda odakle tebi pravo da mene nazivas j.adnom,kad me ni znas, em nisi cula za knjigu,a ovde ce moze preporuciti shta i da se ne cita od onih koji imaju neke ideje, pa sam ja rekla da je ta knjiga gubljenje vremena za svakog ko je hoce, a argument iz malog mesta **** mater ribo pre svega ta kniga SE RADI O JEDNOJ RIBI IZ MALOG MESTA KOJA JE ISKOMPLEKSIRANA JER JE IZ MALOFG MESTA TO I KAZE U PROKLETOJ KNJIZI DA SE STIDI DA JE ODATLE I DA HOCE DA PRIPADA TAKO DA JA NISMA TO IZMISLILA , niti ''potezem'' jer tako u knjizi lepo ona napisa ne izmisljam ja nishta informisi se malo kad vec hocesh da napdas ne ovako iz neznjanja o cemu govorim da lupas i nemoj kretati po licnoj osnovi i spustati se kao shto se spustas, i vredjas mene kad ja nisam nikog,ni tebe,a shat tebe zabole shat ja pricam ili ne ne mozes ti meni zabraniti da kazem ljudima za neku knjigu koja mi se jako,jako,jako ne dopada da je ne citaju i tu ne mozes nishta...Takod a ti dalje od mene sa tvojim predrasudama,kad si me unapred osudila a ja samo lepo ponavljam shto je riba u knjizi,a ti to nisi ni znala, ali bole te odmah si krenula etikete da mi lepis,pogotvo jer znash da ja nikad preko foruma niti sam ikog vredjala,nipodostavala,ni napadala, nemash osnove tako neshto da mi kazes,ajde da sam ja poznata kao seljanka na forumu,ali nisam, tako da oladi...Shta tebe zabole kakvu knjigu ja opanjakavam? Naravno da cu opanjkavati neshto shto velica jednu uzasn sliku o devojkama, naravno da cu opanjkavati knjigu koja neam vrednost i to se zna,kada dvesta puat bolje knjige i bestseleri, ili eto ideju si mi dala knjige od Virdzinije Vulf vise godinama po policama jer niko en zeli da je uzme, a dive je rjednoj ribi kojoj na prve tri strane knjige ide spisak imena sa koliko njih je spavala...

Ovo shto si ti sad uradila bi bilo kao ovo...

'' Joooj ja sam bila prevarila svog muza a stoka jedna bio je zasluzio uhh kako ga mrzim bash mi je drago sam mu to uradila...''

''...........a on me tuche godinama,i moje dete,svaki dan,vishe ne znam shta da radim i konacno sam nasla tog jednog musharca koji je toliko razlicit i drago mi je da sam ga prevarila,pa makar taj jedan dan da se osetim srecnom....''

Ti bi ovako : Kako si se usudila to da uradis da kazes da ti je drago izvini ne znam ni o cemu se radi ali ti si jadna....''

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back