Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stalno hoću da vas pitam, pa zaboravim, a evo, sad sam se setila na vreme, a ko je po vama dobar dečiji pisac? Aktuelni dečiji pisac? Ršum? Popov? Postoji li neko ko zavrđeuje pažnju nakon Astrid Lindgren ( u svetu) i nakon Zmaj Jove (kod nas)? Šta mislite o Roulingovoj i Hari Poteru? Meni je njabolji prvi deo, pa drugi... posle sve PRETEGNUTO nekako, ne znam kako da objasnim!

A ja sam knjigu bacila, toliko mi se nije dopala .

meni se pa dopala.

sinoć smo bili na Sajmu u Nišu. Kupili smo brdo knjiga (18) i sada krećem u čitanje. Pošto vodim ćeru na bazen dok se on arasplivava i sl za razliku od većine roditelja koji lepa noseve na zamagljeno staklo bazena pokušavajući da među istim mokrim glavama prepoznaju svoju decu (u vidi kako pliva, ma novi Čavić) ja sednem na neke klupice u svlačionici i čitam. I u živam.
Sad krećem i poneću ili Solidno Srce Zorana Ćirića ili Beleške sa malog ostrva Bil Brajsona.
Inače Bil Brajsonova knjiiga KRATKA ISTORIJA BEZMALO SVAČEGA je fantastična. Apsolutna preporuka. KNjiga koju svko treba da ima .
Pisaću više o njoh ali zakasnićemo na bazen:cao::cao::cao:

Danas kupila Zene upoznate sa cinjenicama - Karlo Frutero ( nemam pojima kakva je , videcu) , Ines srca moga - Izabel Aljende ( mislim da ce mi se ovo dopasti ) , neki prirucnik za decu i dve decije enciklopedije ...dosta je ...

necete verovati :lol: ja konacno citam toliko puta pominjanu "koju igru igras" :lol: i skroz mi je zanimljiva ova transakciona analiza... naletala sam posredno na nju ali nikada nisam citala onako od a do z sta je ustvari u pitanju... jeste retro teorija ali ima tu kojecega korisnog.

Erik Bern je po meni opasan za siroke narodne mase....citaju ga ko bestseler nemajuci pojma sta u stvari ctaju.
Dobra je i Šta kazes posle zdravo , a ako volis transakcionu dopala bi ti se i bila korisna i Ja sam ok, ti si ok.

Mi vaspitavamo Nanu po transakcionoj kad dodjes do te faze kod mene imaš tonu literature na toj bazi ;)

Videces i sama kad proberes sta tebi treba tj uzmeš sta ti paše biće ti jako korisna.
Al da je nekako previse pričano o njoj - jeste.

Svi se tranksacionalisti slazu da Bern nije za široke narodne mase ,al masa kaže drugacije.

I daaa, ja sam mesecima nakon citanja tih knjiga ljude analizirala i testirala i igrala se i da znas sve sto piše tu - deluje .

I ja jesam buntovno dete , knjiški primer :mrgreen:

Al sam sad vec pocela da zaboravljam i vreme je da se cita opet.
Najviše jer postajem onaj fuj roditelj koga mrzim pa mi treba malo podsecanja .

Preporučila bih dela Margaret Atvud : Mačje oko, Slepi ubica, Služavkina priča; Trejsi Ševalije : Devojka sa bisernom minđušom, Devičansko plavo, Dama i jednorog ...
a od priručnika Zašto muškarci vole kučke i Sex i slobodna devojka

Erik Bern je po meni opasan za siroke narodne mase....citaju ga ko bestseler nemajuci pojma sta u stvari ctaju.
Dobra je i Šta kazes posle zdravo , a ako volis transakcionu dopala bi ti se i bila korisna i Ja sam ok, ti si ok.

Mi vaspitavamo Nanu po transakcionoj kad dodjes do te faze kod mene imaš tonu literature na toj bazi ;)
i ja trenutno ciitam ovu knjigu(i to zahvaljujuci hellen i harmony a da njih dve i ne znaju :lol: ) pa me zanima kako to vaspitas dete po knjizi?:think:
ne zapostavljas valjda svoje predjasnje iskustvo da bi vaspitala po knjizi,taj momenat mi nije jasan

Nedavno sam pročitala:"Čitati Lolitu u Teheranu" i "Princeza Sultana". Lepe su knjige. Trenutno čitam "Dragulj Medine" ... Nigde ne mogu da nađem knjigu Tajna. Ako neko zna, gde u NS-u mogu kupiti tu knjigu nek napiše.

ja citam kortasara...
a cula sma za tog berna, ali sam protivnik popularne psihologije..uglavnom se iznerviram kad procitam prvo poglavlje...kao e sve je lako, moc j eu vama...itd...dobijala sma neke od tih..i stavila ih na dno police..da ih i ne gledam...bljak!!!

ja citam kortasara...
a cula sma za tog berna, ali sam protivnik popularne psihologije..uglavnom se iznerviram kad procitam prvo poglavlje...kao e sve je lako, moc j eu vama...itd...dobijala sma neke od tih..i stavila ih na dno police..da ih i ne gledam...bljak!!!
i ja mrzim pop psihologiju,ali ovo nije to,uopste nije fazon moc je u vama
malo je retro knjiga(1962) ali prilicno otkriva nove poglede na odnose s ljudima
nasla i procitala TOMA SOJERA,dok sam citala secala sam se kultnih recenica iz knjige "zadrzao sam se u razgovoru s haklberi finom" :)
"kada zelis da neki decak nesto zeli svim srcem ucini samo da mu je to nedostupno"
...
:heart::heart::heart:
sledeci mi je haklberi fin,a to nisam citala u detinjstvu ali sam jako zelela

i ja mrzim pop psihologiju,ali ovo nije to,uopste nije fazon moc je u vama
malo je retro knjiga(1962) ali prilicno otkriva nove poglede na odnose s ljudima
nasla i procitala TOMA SOJERA,dok sam citala secala sam se kultnih recenica iz knjige "zadrzao sam se u razgovoru s haklberi finom" :)
"kada zelis da neki decak nesto zeli svim srcem ucini samo da mu je to nedostupno"
...
:heart::heart::heart:
sledeci mi je haklberi fin,a to nisam citala u detinjstvu ali sam jako zelela

ja sam jedno dve godine citala samo Haklberi Fina... haha, tu knjigu bi deci trebalo zabraniti zakonom, zbog njega ceo zivot bezim od obaveza :lol:

a ja za svaki raspust u osnovnoj citala toma sojera :lol:
otrkij mi samo malo muvalo,od kog momenta krece prica o haku?je l pre svih avantura s tomom ili se preplice i da li je ostao posle kod udovice daglas?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back