Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e mirka citam lecenje sopenhauerom... nije mi tako dobro na prvu loptu kao kad je nice plakao... mozda zato sto izrabljuje slican koncept samo malo drugacije. ali kvalitetna knjiga i ima jos vremena da me kupi onako skroz naskroz ;)

Ebem ti knjigu....ja počela i vec kod trece strane mi proradila hipohondrija :evil:
Isla sam na ogledalo da pregledam sve mladeze :roll:
Onda sam prešla na "4 ljubavna pisma " pa cu da se vrnem na "Lečenje" kad završim , taman sam se sabrala :)

Zenske knjige su blago receno s.ranje. Samim tim, iz njih se ne moze nauciti nista pametno, ali nisu lose za cituckanje na plazi, recimo. Ili za pred spavanje. Ili u klonji.

Samo da razjasnimo. Šta podrazumevamo pod "ženske knjige"? Knjige koje su NAPISALE žene ili knjige koje bi po našem ženskom mišljenju "legle" ženama?

Ajd i ja da se upišem:
"Peto dete", Doris Lesing - opasna, opasna knjiga, ne pamtim kad me je nešto tako išamaralo, nedelju dana nisam mogla da dođem sebi.
"Knjiga očeva", Mikloš Vamoš - ulov sa ovogodišnjeg sajma, porodična saga, veličanstvena knjiga. Znate one knjige kod kojih kad prevrneš poslednju stranicu pomisliš "ijaooo, kraaaj :(...e j6g..." E, takva je.

Ajd i ja da se upišem:
"Peto dete", Doris Lesing - opasna, opasna knjiga, ne pamtim kad me je nešto tako išamaralo, nedelju dana nisam mogla da dođem sebi.
"Knjiga očeva", Mikloš Vamoš - ulov sa ovogodišnjeg sajma, porodična saga, veličanstvena knjiga. Znate one knjige kod kojih kad prevrneš poslednju stranicu pomisliš "ijaooo, kraaaj :(...e j6g..." E, takva je.

bas si me zaintrigirala...

ja uvek i svima preporucujem, oskara vajlda.. i slika dorijana greja.. mene je ostavila bez daha.. savrsenstvo!

naravno, tu su i remarkove knjige.. svaka njegova je prelepa..

ja licno volim duge recenice,sa puno opisa, folozofije.. one recenice koje zelis da vise puta procitas kako bi ih zapamtila, usla u njihovo sustinsko znacenje, osetila... ako me razumete..
imate li koji predlog takve knjige?:)

Alhemicar mi je super knjiga,obozavam i "Crveni sator",Kleopatra....knjige Danijele Stil su vrhunske...ali znam ja i za lako stivo: Anabela Basalo,to morate procitati,zena je vulgarna ali neke pouke se idaju izvuci iz tog "njenog kurvarluka"knjige se citaju za pola sata,ja sam procitala par...

ne secam se konkretno detalja radnje i sta me je navelo na tu pomisao, ali odprilike valjda je roman toliko emotivan, neke fine nijanse emocija, ideja, uopste nacin rezonovanja, suptilnost... retki su takvi muskarci... pa dobro i zene :lol:

A, naravno, naravno. Beskrajno nežno i duboko. Ali čovek je psiholog i filozof i ne znam šta je još završio ali je izuzetno obrazovan. Pisao je i "Sofijin svet" ali to nikako da pročitam. Sramota, znam, ali me sve nekako zaobilazi...

Ne znam da li sam to na ovoj temi pitala, ali ne mari da se ponovi, mislim vredi. Kakvo je mišljenje o "Maco da l me voliš" Sofije Arsić?
Ljubica Arsić je prilično dobra književnica. Rasna , u svakom pogledu.

Maco da l' me voliš je zbirka kratkih priča, ima ih tačno 201.

Kojatkinu su priče bile veoma inspirativne. Neodoljive su, kao i njihova autorka. :) :heart:

edit: pokušala je da kratkom pričom (poput Čehova, vidljivo inspirisana njime) obuhvati i "zatvori"
krug veoma različitih životnih situacija. Smatram da je prilično uspela u tome.

Poslednja izmena:
e mirka citam lecenje sopenhauerom... nije mi tako dobro na prvu loptu kao kad je nice plakao... mozda zato sto izrabljuje slican koncept samo malo drugacije. ali kvalitetna knjiga i ima jos vremena da me kupi onako skroz naskroz ;)

samo da se ispravim: knjiga je odlicna. prati paralelno sopenhauerovu filozofiju sa vecim akcentom na njegov psiholoski profil, paralela izmedju velikih misli i najmanju ruku cudnih zivotnih stavova jednog mizantropa; jednu terapijsku grupu i zivotne price clanova grupe. sa osvrtom na istocnjacku religiju/filozofiju posto je ona interesovala i sopenhauera. ma bombonica. :D

"Ala(l) sam se samocitirala, baš sam se samocitirala!
Kako sam samo to lepo rekla-kazalaa! Obožavam se!" :heart:

Hahaha... na Kućnim ljubimcima izdvaja se rasa Samojed,

a na Ženama - Samoljub.

Alal Samoljub. :lol: :P

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back