Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad neka se javi Dana da pročeprka spisak.:)
Imam samo Vitezovića.:(

Neko me zvao? :mace:
Sa Mesecinastinog spiska citala sam Legendu o sovi - delovala mi je jako zanimljivo, i on je veoma postovan i nagradjivan pisac knjiga za decu i mlade u Britaniji ali ova mi je bila nedorecena i ne bas upamtljiva.
Slicni utisci i za Noc kaligrafa.
Moralni poremecaj mi se dopala ali manje od drugih njenih koje sam citala - "Sluskinjina prica" i "Slepi ubica".

Sto ste Dragonceta tice, jeste Brajson mi se dopao, u svom je stilu i informativno je i simpaticno, mada mi je pravo "sela" druga knjiga o Sekspiru "Sekspir i druzina" Stenli Vels (Clio) koju sam procitala odmah posle Brajsona i uzivala. Brajson mi je nekako bio ikao uvod ali lep uvod, sve na mestu.
Najvaznije sto sam htela - procitala sam pre 2 dana Kucu visokog krova Anci Min. Najvise zato sto sam kao tinejdzerka obozavala Perl Bak. Medjutim, ova knjiga je bila tesko, ali tesko razocaranje. Prvo poglavlje je jos i simpaticno, opisuje detinjstvo i prijateljstvo Perl Bak i naratorke, kineske devojcice pomalo delikventske proslosti, na Dikensov nacin. Ali posle tih recimo 40-ak strana sve postaje uzasno. Pisanje je banalno i sto vise knjiga odmice sve se vise prelece, taksativno nabraja, nedostaje bilo kakvo oblikovanje recenica, kao pismeni sastav osnovca. Postoji tendencija da se kao za malog Pericu preprica istorija Kine 20.v, na malom broju strana a glavna junakinja je vazda u centru dogadjaja. Kad stvari postanu nepodnosljive za glavne aktere, onda se u trenutku najdubljeg ocaja pojavljuje deux ex machina da spasi stvar, kao u baroknoj operi. Drago mi je da sam je pozajmila iz biblioteke a da je nisam nasla sigurno bih je kupila na ovoj akciji i zeznula se. Ima mnogo lepsih i zivopisnijih knjiga o Kini, cak i kad je u pitanju tako neka fina literatura za odmor duse.
O Simfoniji Vinaver Vitezovica sam pisala, isto sam bila bas razocarana, onoliko koliko volim "Lajanje na zvezde" i "Sesir prof. Koste Vujica".
Staklenu palatu imam, nisam citala, ali sam za nju dobila stvarno fenomenalne preporuke na osnovu kojih sam na nekoj od prethodnih akcija kupila i njegovu "Gladnu plimu". Ne znam kad ce stici na red za citanje.

Javicu se malo kasnije sa raportom o novim knjigama. Samo neka ste mi vi raspisane i vesele :kiss: :bye:

Neko me zvao? :mace:
Sa Mesecinastinog spiska citala sam Legendu o sovi - delovala mi je jako zanimljivo, i on je veoma postovan i nagradjivan pisac knjiga za decu i mlade u Britaniji ali ova mi je bila nedorecena i ne bas upamtljiva.
Slicni utisci i za Noc kaligrafa.
Moralni poremecaj mi se dopala ali manje od drugih njenih koje sam citala - "Sluskinjina prica" i "Slepi ubica".

Sto ste Dragonceta tice, jeste Brajson mi se dopao, u svom je stilu i informativno je i simpaticno, mada mi je pravo "sela" druga knjiga o Sekspiru "Sekspir i druzina" Stenli Vels (Clio) koju sam procitala odmah posle Brajsona i uzivala. Brajson mi je nekako bio ikao uvod ali lep uvod, sve na mestu.
Najvaznije sto sam htela - procitala sam pre 2 dana Kucu visokog krova Anci Min. Najvise zato sto sam kao tinejdzerka obozavala Perl Bak. Medjutim, ova knjiga je bila tesko, ali tesko razocaranje. Prvo poglavlje je jos i simpaticno, opisuje detinjstvo i prijateljstvo Perl Bak i naratorke, kineske devojcice pomalo delikventske proslosti, na Dikensov nacin. Ali posle tih recimo 40-ak strana sve postaje uzasno. Pisanje je banalno i sto vise knjiga odmice sve se vise prelece, taksativno nabraja, nedostaje bilo kakvo oblikovanje recenica, kao pismeni sastav osnovca. Postoji tendencija da se kao za malog Pericu preprica istorija Kine 20.v, na malom broju strana a glavna junakinja je vazda u centru dogadjaja. Kad stvari postanu nepodnosljive za glavne aktere, onda se u trenutku najdubljeg ocaja pojavljuje deux ex machina da spasi stvar, kao u baroknoj operi. Drago mi je da sam je pozajmila iz biblioteke a da je nisam nasla sigurno bih je kupila na ovoj akciji i zeznula se. Ima mnogo lepsih i zivopisnijih knjiga o Kini, cak i kad je u pitanju tako neka fina literatura za odmor duse.
O Simfoniji Vinaver Vitezovica sam pisala, isto sam bila bas razocarana, onoliko koliko volim "Lajanje na zvezde" i "Sesir prof. Koste Vujica".
Staklenu palatu imam, nisam citala, ali sam za nju dobila stvarno fenomenalne preporuke na osnovu kojih sam na nekoj od prethodnih akcija kupila i njegovu "Gladnu plimu". Ne znam kad ce stici na red za citanje.

Javicu se malo kasnije sa raportom o novim knjigama. Samo neka ste mi vi raspisane i vesele :kiss: :bye:

Kuca velikog krova je izbrisana sa spiska. :)

Danci, i ja sam je htela kupiti zbog Perl Bak, ali zaista ne zelim citati pismeni sastav osnovca.

I sama imam Gladnu plimu. :) Pazaricu i Staklenu palatu.

Pomenula si zivopisne knjige o Kini (Japan, Korea, Malezija, Singapur... ne mari)

Da li bi mogla da mi ispises neke naslove, cak i laka stiva za odmor?

Volela bih da procitam lep, saren, bremenit roman smesten u neku od azijskih zemalja.

Izuzimam Kisu na dar, citala sam i dopala mi se. :)

inače, sad sam večerala, pogodite šta
i sad mi je stvarno muka
odo' da legnem
dako preteknem noćas
Ester :cmok: Jes' da malo smrduckas
smilie_girl_195.gif
al' sta cu kad te volim :cmok2:

Ma nije me strah da pisem na Knjizevnosti, ne moze niko da me otera sa Krste, niti se kome zameram, samo me iznenadjuje koliko ljudi mogu sebi da dopuste kada komuniciraju sa drugim ljudima, virtuelno u ovom slucaju... Ja tako ne bih mogla.

A što te to iznenađuje? " Ljudi su kao oči, dobro vide sve osim sebe". Pošto želim da sačuvam živce i dosta mi je muka u životu, a ne želim da isterujem pravdu, ja stavim sve one koji me provociraju, prete, na ignore.

inače, sad sam večerala, pogodite šta
i sad mi je stvarno muka
odo' da legnem
dako preteknem noćas

Ћути ту, могао је онај што обожаје колаче да те изведе лол ...

Пази ово, не могу да спавам кад сав свет спава, мало сам дрндао мачка па ме одјебао, оће спава..и шалтам канале, 99 канала ни један не ваља и као, укључим Парове, не знам ја те људе, углавном један црни објашњава нешто како је Ведрана Рудан директна и ескплицитна и каже некој кози: да прочиташ ти Ухо, грло, нож...хаха, а ова каже како? ухо-грло-нос?

Pregledala sam spisak knjiga na akciji i....čak i ja, koja uvek nadjem nešto što moooram da kupim, jedva napabirčih 3 knjige - za četvrtu ću da se nategnem....
A i od te tri, sa nekog mog okvirnog spiska pod tačkom Mooožda je samo jedna..ovih ostalih ni nema...
Elem, to bi bila Knjiga lekova Deliverans Dejn, Brajsonov Šekspir i ta moja sa "mooožda spiska" Marko Polo-od Venecije do Ksanadua.
Za četvrtu mi je opcija Staklena palata, mada nisam sigurna da li bi se to meni dopalo....ili 40 reči za tugu - znam o čemu je, mada ne volim da kupujem trilere ( osim Vilsonovih,a Slepu krv već imam) ili Esmi - mada i prema njoj imam predrasude da bi mi bila teška za čitanje ( tako sam i Kevina ugurala u tu kategoriju).....Ne znam, konkurs za četvrtu je još otvoren, mada se nosim mišlju da prvi put preskočim akciju...jer sve što mi je bilo iole zanimljivo, već sam kupila, a i gotovo sam sigurna da da je svaka, ali svaka od ponudjenih knjiga već bila na nekoj od akcija...

Tatjana je pitala za Kakao
molim te da ne tražim ko je pisac
ako je ta koju ja imam..nije loša
mogu ti ja poslat da ne kupuješ
a i ne znam da li je za kupovinu...ja sam je uzela po punoj cijeni zato što je "debela" da imam više da čitam..a i onako sam slaba na te debele

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back