Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ipak listam ono što nude.
Naravno, tu je Šoping literatura.Ili Vreli seks, ili Kakao..

Ono što meni zasad zvuči kupljivo jeste:
Basara Sveta mast
Margaret Atvud Moralni poremećaj. Njeno Mačje oko mi se veoma dopalo, ali Sluškinjina priča baš i nije.(Sluškinjina priča takođe na akiciji)
Nikola Malović Prugastoplave storije (mad aih imam, dakle, nisu loše, ono što mi sinopsis govori)
Alan Garner Legenda o sovi (naslov će zasigurno biti i za Dragonfly primamljiv).
(Za one koji nisu čitali, ili žele da poseduju, biće u ponudi i Kako je nestajala Esmi Lenoks.)

Zvuči mi zanimljivo i Noć kaligrafa, autorke Jasmin Gata.

To je ono što izvukoh na brzinu. :)
Da te nauči nešto teta Rada. Ne kupuj te malecne koje i kad nisu na akciji koštaju 260 dinara (kad ja recimo kupujem tri). Kupuj najskuplje, tada je najveći popust. Naravno, ne zato što su najskuplje, već od onih koje želiš, izaberi najpre najskuplje, jer svakako ne možeš baš sve da kupiš što poželiš. Ovde su 2/3 navlakuša.

Nisam sigurna ni da bih je kupila. :)
Samo sam naslove izabrala koji ne zvuče traljavo. :)
Naslove koji bi mogli da budu zanimljivi.
Za sebe još ni ne znam šta bih.
Možda nešto od toga.
Možda novo iščeprkam.

Ali svakako da se vodim tvojim savetom. Tada je najefikasnije i najfinije pazariti.

Pa, da vidimo taj spisak?! :lol:

• Sekspir - svet kao pozornica, Brajson
  • Simfonija Vinaver, Vitezovic
  • Staklena palata, Gos
  • Zlato Medicijevih, Debike van der Not (za tatu)
  • Kuvarni glumci, Spicek i Mart (za mamu)
  • Park Carmen Machado, Urosevic
  • Vestalkina prica, Smit
  • Kuca velikog krova, Min
(O zivotu Perl Bak. Perl me zainteresovala dok sam citala Alijas Grejs moje voljene Atvudove. :))
  • Knjiga lekova Deliverans Dejn, Hau
(ne znam sta mislim o ovom romanu, ali tematika je vrlo dopadljiva - Salem 17 veka).

Poslednja izmena:
A na temu, procitala sam 'Izabelinu kci', minafina je preporucila nedavno. Bas lepa knjiga, zanimljiva je radnja a meni se posebno dopao opis mesta gde je zivela, narocito Santa Fe, sad pravim planove da odem tamo na leto :)

Pocela sam Ian McEwan-ovu knjigu "Solar", za sad sam odusevljena mada sam jos na pocetku pa je rano za neki pravi utisak. Zahvaljujuci Muvalo sam mu dala jos jednu sansu, citala sam ranije 'Subotu' i mnogo me je nervirao sto je tako bez stava o bombardovanju i sirenju demokratije.

prvo ko je lucius? neki sa tamo :mrgreen: književnosti?
drugo, čitam zeta..ovu knjigu k'o da je pisao u posebnom raspoloženju (čitaj polupijan)...sve fino i krasno, al' nekako lalalala...
treće dal' da vam ispričam svoju bruku današnju..ponekad mislim da sam dosadna sa mojim crticama iz života

drugo, čitam zeta..ovu knjigu k'o da je pisao u posebnom raspoloženju (čitaj polupijan)...sve fino i krasno, al' nekako lalalala...
treće dal' da vam ispričam svoju bruku današnju..ponekad mislim da sam dosadna sa mojim crticama iz života

ispričaj, nisi dosadna, obožavamo tvoje crtice

Najtmer, da ti deca brzo ozdrave

Koju Miljenkovu knjigu citas?
Izvoli Ester :D
party-smiley-038.gif

pošto sam morala opet po institucijama, ja sva uparađena idem našom ulicom..a ta naša čuvena ulica je uvijek krcata narodom i zimi i ljeti, ali znači samo ta ulica
i pošto mlatim stalno tuda, svaki dan po 5-6 puta, znam sve, tjč znamo se svi
elem, mlati Esterita, od svoga posla, jel...kad ona sa piljare ..gospođo, gospođo..ma, mislim se, samo si mi ti trebala (kad me uhvati, ne pušta me po po' sata, al' kad me ufvati..sve znam i gdje joj je otac majka brat bratučad sestra sestrinčad brat od strica komšije..)..i ja u sebi, e, ne mogu danas da te slušam nikako..i samo mahnem da proletim..jes' kako da ne...razdra se ona kol'ko je grlo nosi...GOSPOĐO E, GOSPOĐO ESTERKA, DOBILI SMO MLADI BIJELI LUK...jeeeel'..e, pa daj mi onda...OĆETE SVE?...već izviruju iz butika i smijulje se...daj sve...i tako ti ja sa naramkom mladog bijelog luka kroz ulicu, kući
i šta sad,da propada?...razmislim, nemam nekih bitnih mlaćenja više, i sjednem da bucam taj luk..kol'ko sam pojela, to je za nastavak
dolazi dijete kući i sa vrata..maaaaajko šta ovo smrdi...mrš, ne smrdi, miriše..ma ne miriše, smrdi..ti smrdiš..JA? nikad..jao majko smrdiš, smrdiš---mrš
u međuvremenu zove drugarica, ne može da vodi djecu na sport, možeš li ti..mogu što ne mogu
i opet ja tom čuvenom ulicom..i opet piljarka i opet glasno...AHAHAHA..JESTE LI SAV LUK POJELI?...otvori se zemljo...a moje sretno dijete još glasnije...JESTE, JESTE, CIJELA KUĆA SMRDI.I MAJKA SMRDI. . PIHHHH..njena drugarica se cereka hihihi..piljarka isto, narod što prolazi prvo omiriše, pa se i oni cerekaju....
ja treba noćas da preživim,
a po godine ću ići okolo 2 kilometra

• Podržavam
Reactions: Em.
Cekamo nestrpljivo Esteritu :)

Za Waterfall, setila sam se jedne knjige koju sam davno citala, mozda bi se tebi dopala. "Dragulj u kruni', Paul Scott. Desava se u Indiji krajem II svetskog rata i kasnije.
Vidim da je to u stvari samo prva od 4 knjige ali ostale nisam citala (hocu ako stignem).

P.S. Ne cekamo (vise) Esteritu :)

Esterita, ovo si mogla i na Kuvanju da pišeš. Ja volim beli luk, ne razumem što nekima smrdi.
Mislim, znam, ali baš šteta

Jel ima i serija Dragulj u kruni? Nešto mi mnogo poznato, a možda se i knjiga svojevremeno reklamirala i bila popularna

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back