Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Devojke moje drage, zelim vam dobro jutro!:cool: Cisto da kazem da bas nesto gnjavim sa Trgovcem, procitam jednu stranu pa nemam pojma sta procitah....:dash:...... a cekam i presudu(Mrs.Bi):heart: Ma odoh sad u setnju da nadjem koncentraciju....:lol:

Devojke moje drage, zelim vam dobro jutro!:cool: Cisto da kazem da bas nesto gnjavim sa Trgovcem, procitam jednu stranu pa nemam pojma sta procitah....:dash:...... a cekam i presudu(Mrs.Bi):heart: Ma odoh sad u setnju da nadjem koncentraciju....:lol:

Uzivaj u setnji,mada ima malo vetra.:)
Trgovac je triler,cini mi se?!
Zavrsavam Neizbrisivo secanje i nesto mi se ne svidja...

ja sam ranjenik, imam ranu ljutu
juče sam pogrešno usmjerila nož, pa umjesto u meso ode u moj prst
i sad imam na kažiprstu one dječije flastere sa slonićima i žirafama..a moram u sud

i ovdje duva vbura, al' me to nije omelo da istreniram

a od čitanja ništa, još nisam završila moje simfoničare :rumenko:

mada, nije mi žao što sam ih odužila, uživala sam, baš

o, Esterita, ne daj se... preživećeš. A ja se setila zgode sa tim šarenim flasterčićem. Nije toga bilo kad su moja deca bila mala, pa dobili jedan od nekoga i ja ga čuvala za decu kad im zatreba, sve ga sklanjala kad meni zatreba. Kad jednom on na prstu mog muža. Pa jel nisi mogao da staviš običan, a taj za decu da ostaviš?! Pa bio prvi pri ruci.... eeeee,
Ja čituckam Sireninu stolicu.... da padam u nesvest u lepote, ne padam, ali videću do kraja. Nije joj neki stil naročito zanimljv, videćemo kako će da razvije priču.

Jutros Story bez knjige.
Žena s kioska u čudu, kao nije joj jasno, trebalo je da ovog meseca sa svakim brojem bude druga knjiga...
I reče kako je takav slučaj i sa Gloriom ( valjda reče Gloria) - piše da dele neku šminku,a oni ništa dobili nisu....

to za Gloriju je meni rekla prodavačica u jednoj radnji u mom kraju, ali za ranije. Kako je ona dobila Glorije bez poklona, pa išla na drugo mesto da kupi s poklonom. I prošle nedelje je većina Storyja bila bez poklona. Ja sam se baš natražila dok sam našla.

to za Gloriju je meni rekla prodavačica u jednoj radnji u mom kraju, ali za ranije. Kako je ona dobila Glorije bez poklona, pa išla na drugo mesto da kupi s poklonom. I prošle nedelje je većina Storyja bila bez poklona. Ja sam se baš natražila dok sam našla.

Da imam trafiku, sve bih poklone povadila za vas, drage moje.:lol:

i sad imam na kažiprstu one dječije flastere sa slonićima i žirafama..a moram u sud

:kiss::kiss::kiss:
Ljubim da prođe.
Ja sam našla tako neke dečije papirnate maramice sa crtanim junacima. Duvam juče, a moj muž :eek: misli krv je.

Slepilo – Zoze Saramago, Lingva Franka, 290 str.

Danas sam završila Slepilo- Žoze Saramago
Knjiga i ako nema dobru temu ima jako dobru poentu.Rado , hvala ti na preporuci.

Bilo bi suviše jednostavno kada bih rekla da smo mi slepci koji pored očiju ne vide.
Jače, ako kažem da smo slepci jer iz osećaja straha dozvoljavamo sebi razna poniženja i ne umemo da se izborimo za nešto već čekamo da se bilo šta dogodi.U stanju smo da čekamo čak i kad potajno znamo da do toga neće doći.
A najjače- da je najteže biti čovek i da pravi čovek u stvari u sebi sadrži sva osećanja čak i ona za koja nikad ne bismo pomislili da bi nas povela ka nečemu...spasenju ili ubistvu -ponekad nema razlike...
Priča se dešava u nekoj zemlji koja po opisima odgovara svakoj , sa ljudima koji se po ponašanju ne razlikuju ni po čemu od drugih...
Jednostavno napisana , prostim rečima .

Moram ovo da kažem , nemojte mi uzeti za zlo ...ali je jače od mene ...
Nit više gofana nit bolje knjige- Samo ko bude čitao knjigu -razumeće

Lamar, tema knjige Slepilo je takođe mučna, ali Saramago ti ne da da je ostaviš kad počneš da čitaš,
toliko te vuče da ideš dalje i dalje, ja sam već pola pročitala, od onih je knjiga što se toliko lako čitaju a tema tako teška.
Što kaže Night teška a laka.
Inače tema knjige je moja večita noćna mora, čovek iznenada oslepi i to "belim" slepilom, i uskoro svi koji su bili u kontaktu sa njim
imaju iste simptome, niko ne zna o čemu je reč i kako se epidemija širi vlada ih panično smešta u duševnu bolnicu tj. u karantin...
Dalje možete samo da zamislite....
Slepilo - Žoze Saramago
:worth: O kakva knjiga. Ovaj Saramago me oduševio.
Ne pamtim kad sam jednu knjigu tako u dahu pročitala. Kraj mi se posebno dopada, ali da ne otkrivam previše...
Toliko životnih situacija, iskušenja, poniženja, goFana što kaže Night u svakom smislu, ali i poneka ljudskost od koje nam zasuzi iskra u oku.
Uh, prava noćna mora, jedva sam sinoć zaspala.
Neobično je što se u celoj knjizi ne pominje ni jedno ime, ali time likovi ne postaju bezlični, samo kao da pisac hoće da pokaže koliko je nebitno ko smo i šta imamo,
sve se na kraju svodi na to kako preživeti i tu dolazi do izražaja kakvi smo, mada na kraju svi smo manje više isti, sve ćemo da uradimo samo da preživimo.

Vau, koja knjiga. Juce sam je citala i nocas sve dok je nisam procitala. Ne da ti se da prekines. Nekako istovremeno imas i otpor, i neodoljivo ti se cita. Otpor valjda imas prema samoj temi i situacijama, ali ti se cita zbog stila, zbog radoznalosti, zbog toga sto se nadas i ocekujes ljudskost… ali pre svega zbog stila.
Ovo uopste nije moj fazon knjige (a koji je to moj fazon :think: ). Ja generalno ne volim nista sto je makar koliko nadrealno. Meni se cak ni Vremeplovceva zena nije dopala kao vecini… ali ova je odlicna.
Hvala Radi, Bambiki i Night na preporuci :zag:

Postoji film, to smo Tatjana i ja zakljucile, ali ja film ne bih gledala. Mislim da kada bismo “gledali slepilo”, mislim da to ne bi bilo to. Mislim da bi neke slike preko filma bile previse “jake”… sta znam.

Knjiga me po tematici i atmosferi podsetila na Pekicevo Besnilo. Ali mi je lepsa. Sad sam se setila da kazem da mi se od tih nadrealnih stvari dopao jos film Carlston za Ognjenku. O, bas mi se jako dopao.

Čitam Sitničarnicu i dalje, ali zajedno sa kćerkom.
Pričala sam joj o gđi Dimitrijević i njenom načinu čitanja sa družbenicom. (napomenula sam joj da smo svi, čitanjem knjige u isto vreme - na istom mestu)
Sad nam je ritual da legnemo zajedno kod nje u krevet, podignemo jastuke , naslonimo se i čitamo prvo ona, pa ja.....
Tako, sad imam vremena za čitanje ali moram da čekam nju.
Iskreno, predstavlja mi veliko zadovoljstvo i radost takav način čitanja, zbog same knjige i zbog vremena provedenog sa njom.

smilie_girl_318.gif
Blago vamaaaa :D

Nadje li je ? :lol:

I? Kako su zirafe delovale na sud/sudiju :lol:

Pričala sam joj o gđi Dimitrijević i njenom načinu čitanja sa družbenicom. (napomenula sam joj da smo svi, čitanjem knjige u isto vreme - na istom mestu)
Sad nam je ritual da legnemo zajedno kod nje u krevet, podignemo jastuke , naslonimo se i čitamo prvo ona, pa ja.....
Tako, sad imam vremena za čitanje ali moram da čekam nju.
Iskreno, predstavlja mi veliko zadovoljstvo i radost takav način čitanja, zbog same knjige i zbog vremena provedenog sa njom.

To je divno. Treba iskoristiti svaki momenat kad su raspoloženi da se druže sa nama. Mi obično gledamo neke petparačke serije, ali neka, i to vredi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back