Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gde ste drage moje :zag:
Dugo nas nije bio u ovolikom broju :think:
Cak nam je i Nalence :cmok: posle bas dugo vremen navratila.
Al' od svega se treba odmoriti pa i od lepih stvari = nase Biblioteke z:)

Citam Esmi, sporo, sto nekih obaveza, ne stizem... ali je super. BAS mi se svidja.
Vivega imam na lageru :zcool:
Samo jos da nadjem vreme da ga procitam z:(

Rado,jesi ti bese citala trilogiju Milenijum?:think:

Mm i ja odgledasmo sva tri dela filma,svedsku verziju.
Uzeo je prvi deo iz biblioteke i sad jurimo ko ce pre da je cita,ali mislim da ce on:confused:
Posto cita Travnicku hroniku koja je manje obimna nego moj Kralj Pariza(biografija o Dimi ocu).

Meni se Kralj svidja,ali me je u nekim momentima Dima razocarao...

Zahvaljujem na čestikama svima od srca. :hvala: :zag: :heart:

@ Da, čitala sam Trilogiju pre godinu i po, na letnjem raspustu, u jednom dahu. Mene je oduševila, iako ne čitam često trilere, čak ni fantastiku, a ove su knjige protkane blagom fantastikom.:)

Vratih se iz biblioteke(išla da vratim Miku Antića, kojim se moj sin malo bavio), rešena da ne uzimam ništa, i kao idiot donela tri komada. Videla sam ih, zagolicale su me, i eto...:(
Prohujalo sa ženom, tog Lua odavno hoću da probam a skup je u Geopoetici, Plavu beležnicu, videla sam je juče u DM-u (na akciji 400 din, isto kao i u Evro giunti knjižari), i Strah i njegov sluga Mirjane Nedeljković, da vidim malo i te vampire naške :)

A moje knjige neka ćame ćekajući...:(

samo da vam se javim:zzima:
vratila sam se iz izgnanstva i to sa najgorom tresh limunada literaturom:rumenka:
prochitala sam na jedvite jade onog pracheta, videla da za drugog nemam volje i reko daj da vratim u biblioteku
otvorim chlansku kartu a datum za vraćanje 28.novembarz:shock:z:shock:z:shock:
znachi uzela sam knjige pochetkom novembra:zblesav:

i tako...

Naravno da nas interesuje. Kako možeš tako nešto da pitaš? :eek:

već sam naglasila da je naj tresh limunada crtica triler crtica strastveno ljubavni roman:lol:
ustvari nemam pojma je l jeste, nekako mi lichi da je tako
nemojte mi se smejati, pochela sam da chitam i krenulo me je iako sam se iznervirala oma-ko da gledam shpansku seriju:evil:
:lol:
Sandra Braun-Gde ima dima, ima i vatre :zper:
:zcepanje:
zasad samo dim

Poslednja izmena:
Draga Rado, srećan ti rođendan. Od srca ti želim sve najlepše (i još mnogo uspešnih akcija :zper: ) Nisam bila pri računaru ovih dana pa se nisam javljala.

Pitam se da li je Esterita ostala zavejana na planini i, ako jeste, da li je ponela dovoljno knjiga?

Ja sam čitala Sandru Braun, čini mi se da sam je uporedila s Norom Roberts??? Ne znam ni sama više. Sve u svemu, niš' specijalno ali može kao razbibriga + u nekim knjigama se zabaviš pogađajući ko je ubica.

Evo šta sam čitala ovh dana (ružno vreme pa nisam nigde ni izlazila, sem kad moram)
Već toliko pominjani ''Dodir tla'': Meni se u početku mnogo svidela, pre svega stil, a zatim i prizori Balija koji su iskrsavali pred mojim očima. Ali onda kad su došle u London, nekako se sve zbrzalo + tema je mučna i ne volim da čitam o tim stvarima jer se iznerviram. Čini mi se da je Esterita napisala da joj je bilo bzv što je Rani ubacila sebe u knjigu. Meni nije smetalo, ionako je to samo pred kraj. Pretpostavljam da je time htela da knjizi da na težini, odnosno uverljivosti. Nameravam da uzmem i ''Mati pirinča'', ali kasnije.

''Kralj i statua'' Kostas Asimakopulos (izdavač Itaka): Na ovog pisca mi je na fakultetu pažnju skrenuo moj profesor novogrčkog i svideo mi se. Ovo je četvrta njegova knjiga koju sam pročitala i sve karakteriše isti stil, pomalo staromodan. Ova knjiga govori o Janisu Kapsisu, gusarskom zapovedniku i radnja se dešava u vreme turske imperije. Pošto je pisac Grk, naravno da tu i tamo spomene grčku srčanost u otporu prema Turcima, ali to čini nenametljivo. Kralj u naslovu se odnosi na Kapsisa, koji se proglasio kraljem ostrva Milosa (i time razbesneo turskog sultana koji je poslao izaslanike da mu dođu glave), a statua je zapravo čuvena Afrodita (iliti Venera) sa Milosa, koja je otkrivena tek kasnije, ali je pisac u svojoj slobodi otkriće pripisao Kapsisu. Po žanru bih je svrstala u avanturu, ali ne na onaj senzacionalistički način već nešto mirnije, ali upečatljivo. Asimakopulos je dobio brojne nagrade (većinom grčke i jednu međunarodnu) i inače je vrlo simpatičan dekica (upoznah ga na Sajmu onomad kad je Grčka bila počasni gost).

''Zakon džungle'' Žan-Mari Pelt, Frank Stefan (Geopoetika). O agresivnosti i nasilju kod biljaka, životinja i ljudi (tako je i podeljena, u 3 dela). Počela sam je odmah nakon Sajma, ali mi se početak učinio dosadnim pa sam je batalila. Nepravedno. Pelt je po profesiji biolog i u ovoj knjižici nam iznosi mnoštvo zaniljivih informacija iz sveta flore i faune (ponegde sam se naglas smejala npr. kad piše o majmunima).

''Dnevnik od crvene kože'' Lili Kopel (BeoBook) - ova Lili je u podrumu stare zgrade u Njujorku pronašla stari dnevnik izvesne Florens Vulfson, koji je ova pisala u periodu 1929-1934. Onda ona pronađe tu Florens (koja je još živa) i uz njenu pomoć napiše ovu glupu knjigu. Kažem glupu jer je ovo maltene običan dnevnik tinejdžerke koja piše o izlascima u pozorište, bioskop, momcima, i tako nekim banalnim stvarima (npr. kako joj je teško palo kad je u stanu izbio požar i izgoreo njen omiljeni kaput). Mnogo je htela, mnogo započela - svirala klavir, slikala, pisala, igrala tenis i na kraju ništa od svega toga nije bilo. E, jedino po čemu bi ova Florens možda mogla da se izdvoji od ostalih tinejdžerki je po tome što je imala IQ 150 i bila biseksualka. Takođe, detaljno je opisan Njujork tridesetih godina (ili bar šta se davalo na repertoaru, koji su glumci, pisci bili aktuelni i slično). Stil pisanja - reporterski.

''Ljubavna pisma'' Kejti Ford (Laguna) - ovo je takvo smeće od knjige (a vidim da se i Nalence slaže). Inače nikad ne bih kupila knjigu ovakvog naslova, ali me je privuklo to što glavna junakinja obožava da čita i radi u knižari. Kad ono, još jedna potraga za Gospodinom Pravim. Stigla sam do stote strane i nisam mogla dalje jer mi je sve vreme dolazilo da se udaram po glavi. Piše da gđa Ford ima troje dece i još 14 objavljenih romana. Lele. Verovatno je svake nedelje pisala po jedan ovakav. I sad ne znam da li da se ljutim na nju koja je pisala, na izdavača koji je objavio ili na sebe koja sam kupila ovu knjigu.

''Engleski asasin'' Danijel Silva: švajcarski bankar je pronađen mrtav u svojoj vili, a njegova kolekcija vrednih umetničkih slika je nestala. Izraelski agent/restaurator Gabrijel Alon kreće u poteru širom Evrope. Mene je stil malo podsetio na prečišćenog Šeldona. Može u onu kategoriju 'za iz biblioteke'.

Eto tako, nadam se da vas nisam udavila.

Elefteria,
svaka cast na detalnom prikazu z:) Meni je to uvek bila slaba strana..

Btw, zavrsila sam Vrata krletke i meni je ostala nedorecena na kraju..nznm, mozda sam ja glupa pa nisam skapirala sta se na kraju desilo,
ali nekako je ostala misterija..

Rado, pa mogle smo se i sresti danas u biblioteci!!! Ja išla da vratim Malo ostrvo i da produžim Ines, a uzela sam i Barnsa.
A one tvoje knjige stoje i stoje kod mene. Kad god odem u biblioteku zareknem se da neću ništa uzimati jer hoću i u te knjige da privirim, a imam i svojih ihaaaaj koje nisam ni otvorila, ali to je jače od mene, moram bar 1 da uzmem.

Ljudi, samo da vam kazem, al' je dobra ova Esmi Lenoks!!! z:shock:
Pri kraju sam.

@Elefteria, kako ti raznolike stvari citas!
Uvek to pomislom kada navratis i istreses spisak procitanih knjiga :D

Suvišno pitanje.:zcepanje: Samo da mi je sestra vrati, od prošle godine stoji kod nje.

Čitam Prohujalo sa ženom. Ovaj Lu je kao Mr. Bean.:lol: Ludak, piše u prvom licu i sve se ruga sebi. Malo me podseća na blentavog Oskara.

Onda obe...a ja da završim ove što su kod mene , pa se vidimo.
Ako me to ne natera da požurim sa čitanjem , ništa neće.

Rado, pa mogle smo se i sresti danas u biblioteci!!! Ja išla da vratim Malo ostrvo i da produžim Ines, a uzela sam i Barnsa.
A one tvoje knjige stoje i stoje kod mene. Kad god odem u biblioteku zareknem se da neću ništa uzimati jer hoću i u te knjige da privirim, a imam i svojih ihaaaaj koje nisam ni otvorila, ali to je jače od mene, moram bar 1 da uzmem.
Imaš i onaj tvoj poklon kod mene.;)
Danas sam ti u komšiluku. Imam seminar u školi "Ćele kula". Da je lepše vreme, pa da prošetaš bepca do škole?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back