Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neka, neka. Dodje i takvo vreme z:)
Pa ne bi bilo normalno da bas uvek mozemo da citamo.
Evo ja sada prebiram po ovom mom blagu, i... nikako da se odlucim: sta cu, sta cu :think:

kad reče: šta ću, šta ću.... gde nam je Esterita. Ona ode na planinu i nikako da se vrati. Da nije ostala zavejana? Kad se vrati pa kad počne da nabraja šta je sve čitala. Ima svi da se postidimo.
Ja čitam Slepog ubicu. Na momente je zanimljivo, na momente malo razvlači za moj ukus.... sad ona i Lora kad su bile deca... pa nikako da pređe na nešto drugo.

kad reče: šta ću, šta ću.... gde nam je Esterita. Ona ode na planinu i nikako da se vrati. Da nije ostala zavejana? Kad se vrati pa kad počne da nabraja šta je sve čitala. Ima svi da se postidimo.
Ja čitam Slepog ubicu. Na momente je zanimljivo, na momente malo razvlači za moj ukus.... sad ona i Lora kad su bile deca... pa nikako da pređe na nešto drugo.
Pa jeste.
Nikako da se vrati pa da i ti vec jednom saznas sta si citala, a sta nisi :lol:

PS. Ali da pomognem koliko mogu.
Na mom spisku Ines srca moga je u prioritetnim knjigama (font 16 :lol: ), i u zagradi pise da ga je preporucila bas Ester.

Mislim da je ona rekla da joj je to najbolja knjiga od Izabele Aljende. A ja mislim da je nisam čitala, ali da ne bude kao sa Evom Lunom, za koju je morala da me ubedi da sam je čitala, čak mi našla i post u kom sam pominjala. Još ja ovo javno pričam, umesto da se pokrijem ušima ili kapom :zstidljivko:

Ja danas zaboravila knjigu za čitanje u busu. Išla prvo u poštu da pošaljem nešto i mislila samo o tome da spakujem i ponesem.. i onda sam pola sata gledala kroz prozor. A to mi je glavno vreme za čitanje. Često i jedino.

:zpozdrav:

Sto je ovde ' vako prazno? Oduv'o vas vetar, zavejalo nacisto.....:zzima:

Hehe, sve vas zamisljam umotane u milo cebence sa knjigom u ruci...

...ja samo da se javnem i prijavim da sam procitala Murakamijevu Norvesku sumu....
...o studentskom zivotu mladog Japanca i njegovim ljubavnim dilemama-trilemama....
...dopala mi se...

Ja spremam rođendan. Za dva minuta možete da počnete sa čestitkama.:lol:

smilie_girl_014.gif
Srećan rođendan !

images

Poslednja izmena:
e, noćas bio film Sirenina stolica na RTS1.... sa Kim Besindžer. Po istoimenoj knjizi ovde pominjanoj, da me ne optuži neko da spamujem. Ali dok sam ja videla, već je dobro odmakao, a onda sam zaspala ne dočekavši kraj, tako da ne znam šta je bilo na početku, šta na kraju, a onda nije važno ni šta je bilo u sredini. A Kim je ovo drugačija uloga od svih u kojima sam je ja gledala.

Srećan rođendan, Rado !!!!!

jel baš tebi ili nekom tvom?

Au, vidi ovu Lamar, tačno u ponoć! Kako si samo naciljala?

smilie_girl_014.gif
Srećan rođendan !

images

Rado, pridruzujem se cestitkama za tvoj rodjendan..
Sve najbolje dobra zeno :heart2::vatromet::rodjendan:

:rodjendan: Rado!
al' se kod tebe nanizalo slavlja, samo nek je veselo:veseljaci:
a gde su :kolac:iiiiii ?

Citam Ostrvo na dva mora /Lj.Arsic- price svetskih pisaca, Danina preporuka- ne moze da ne valja:znamiguje:

Srećan rođendan draga naša!!!!:zjelka2::rodjendan:
Jel ono beše 22?:vatromet::kiss:

Srecan rodjendan Rale! Da nam citas i kupujes knjige u zdravlju i veselju jos 100 godina! :kiss:
Hvala vam drage moje drugarice. :heart: Šta bih ja bez vas radila po ceo dan.:think: Obožavam vas. :zag:

A od sina sam jutros dobila 8 iz Ekonomske politike. Što reče moja mama, najlepši rođendan do sada, ljubi ga majka. :lol:

Juhuuuu :zpozdrav:

Rado srecan ti rodjendan !!!!!! :pivce:

e, noćas bio film Sirenina stolica na RTS1.... sa Kim Besindžer. Po istoimenoj knjizi ovde pominjanoj, da me ne optuži neko da spamujem. Ali dok sam ja videla, već je dobro odmakao, a onda sam zaspala ne dočekavši kraj, tako da ne znam šta je bilo na početku, šta na kraju, a onda nije važno ni šta je bilo u sredini. A Kim je ovo drugačija uloga od svih u kojima sam je ja gledala.

Bi ja sam film vec jednom gledala ali sam tek sinoc dok sam kopala po netu sta ima od filmova na kanalima zbog pomenutog naslova knjiga bila zainetersovana i resila sinoc da ga gledam, e onda videvsi Kim Besinger shvatila sam da sam to vec obavila i da mi se nesto nije preterano dopao.Tako da sa moje strane nisi nista mnogo propustila.

Inace mene jos uvek drzi manija da citam laganice i ako mi na polici moje mini biblioteke stoje dosta zanimljivije knjige ali me nesto ne privlace.Cak sam skoro kupila "Slika Dorijana Greja" cak i Frojdova z:mrgreen: ali 'ic me ne privlace cak ni prasinu sa njih da skinem.:rumenka:
Procitah "Sreca za bogate ljude" od Farahad Zame laganica samo tako za slanje mozga na ispasi :lol: i bas mi je legla."Ljubavna pisma" od Kejti Ford za koju se pitam, posto sam se informisala na netu o njoj, kako joj je uspelo da napise onoliko knjiga i jos pride da ih stampaju , klasika ljubavni roman samo sa vise strana a jos pride naslov veze nema sa pricom.Ali radila ona bibliotekarka kojanecitaninasloveakamoliknjige (bilo bi dobro ovakav smajlic da izmisle z:mrgreen:) te uzela prvo sto mi je palo pod ruku.Da uzedoh i "Kratku istoriju traktora" ovde bas hvaljenu ali meni nesto nije legla, prica nista posebno.Ala sam ja u elementu za kritike sada dusu dalo z:mrgreen:

Danas sam uzela "ne Verujem u ljubav" od Vesne Zakonovic-Arezina neka nislika pa rekoh 'ajd ,ali vec slutite ni sa njom nisam zadovoljna isuvise modernisticko , da tako kazem, dosta engleskih reci,kratke recenice.Ma bas zapadnjacki.E sada mozda se to nekom i dopada , mozda bi i meni da sam je pocela citati u drugom raspolozenju, ko zna.:roll:
I uzeh "Roman za zene" od Mihal Viveg to cu tek videti , jos nisam pocela sa cerupanjem ovaj citanjem.:zelenko3:

Cure za sve saljem vam jedan veliki :kiss::heart2:

Poslednja izmena:
Danas sam završila Slepilo- Žoze Saramago
Knjiga i ako nema dobru temu ima jako dobru poentu.Rado , hvala ti na preporuci.

Bilo bi suviše jednostavno kada bih rekla da smo mi slepci koji pored očiju ne vide.
Jače, ako kažem da smo slepci jer iz osećaja straha dozvoljavamo sebi razna poniženja i ne umemo da se izborimo za nešto već čekamo da se bilo šta dogodi.U stanju smo da čekamo čak i kad potajno znamo da do toga neće doći.
A najjače- da je najteže biti čovek i da pravi čovek u stvari u sebi sadrži sva osećanja čak i ona za koja nikad ne bismo pomislili da bi nas povela ka nečemu...spasenju ili ubistvu -ponekad nema razlike...
Priča se dešava u nekoj zemlji koja po opisima odgovara svakoj , sa ljudima koji se po ponašanju ne razlikuju ni po čemu od drugih...
Jednostavno napisana , prostim rečima .

Moram ovo da kažem , nemojte mi uzeti za zlo ...ali je jače od mene ...
Nit više gofana nit bolje knjige- Samo ko bude čitao knjigu -razumeće

Goran Petrović Opsada crkve Svetog Spasa.
Čudesno.
Šarenoliko.
Dvoslojno.
Preplitanje istorije i priče, sna i jave.
Od svih reči, događaja, jezičke raskoši, ostaje pero.
Anđeosko, najvrednije, glavno jezgro romana.

Petrović na čudesan način ispoljava svoj stav da je priča superiornija u odnosu na istoriju.
Istorija se javlja kao skrivena priča, a istina se javlja samo pluralno, jednina istine nije moguća.
Istorijski elementi postoje, ali padaju u zapećak u kombinaciji sa materijalizacijom reči.
Reči se ovde love, melju, pojavljuju niotkuda, ne zna se nekada ni ko ih izgovara, bitno je da se množe, gomilaju.
Važnije su od čoveka, dokaz su da čovek postoji.

Anđeosko pero na vrhu lebdeće crkve Svetog Spasa najlakše a najvrednije iskazuje pisanu reč.
Iskazuje priču.
Motiv perja, pera, lebdećeg, ovu istoriografsku metafikciju objedinjuje u celinu.
Da spoji san i javu, moguće i nemoguće.
Svako pero ima svoju reč.
Ili svaka reč ima svoje pero.
Postoji samo pisanje, postoji samo iskaz koji nipošto ne može biti istina, savršeno tačan tvrdnja.
Nešto se dogodi.
A onda, priče i reči događaj uobiče na svoj način.
Ovladaju prošlim.

Uživam, celim bićem.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back