Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
djevojke, meni se primakla planinčina
čisto da vas obavijestim

Hvala Ester na objašnjenju , oko pištolja....
Posle ove knjige meni se postavlja pitanje zašto nam uopšte dozvoljavaju da imamo pištolje ili dozvole za nošenje oružja.
Kad deca ne umeju da se igraju uzmi im igračku.
Ne morate da odgovorite, ovo se samo ja pod utiskom knjige glasno pitam.

Poslednja izmena:
djevojke, meni se primakla planinčina
čisto da vas obavijestim
Nadamo se da ces se lepo odmoriti i provesti :D
smilie_sp_053.gif

neću
prvo mrzim planinčinu
drugo, ne volim da skijam (ne volim brzinu, a visine se bojim)
mogu da šetam do besvijesti, ali ovo malo ne može

jedino što je dobro, što mogu naveče da čitam
pa mi uvijek u koferu tona knjiga i uvijek mi prifali
odnijela sam prije neku godinu tihi don, pa me to čeka ako zagusti
da opet ne prožem kao sa Šnitom, bješe li Šnit od Marojevića

neću
prvo mrzim planinčinu
drugo, ne volim da skijam (ne volim brzinu, a visine se bojim)
mogu da šetam do besvijesti, ali ovo malo ne može

jedino što je dobro, što mogu naveče da čitam
pa mi uvijek u koferu tona knjiga i uvijek mi prifali
odnijela sam prije neku godinu tihi don, pa me to čeka ako zagusti
da opet ne prožem kao sa Šnitom, bješe li Šnit od Marojevića

Ti kao ja samo more i sunce. Planina i smrzavanje, može ali na TV-u.

Ju, ja na 9. mestu....
Najmanje čitala od svih,a najviše pričala....

Moja lista je skromna , da skromnija ne može biti,ali se još uvek pravdam stručnom literaturom, koje se ni u ovoj godini neću rešiti...
Profesorka klavira - prošla je nezapaženo na forumu,ali meni se baš dopala...bila sam u takvoj životnoj fazi, da mi je legla...
Kapija suza - u više navrata hvaljena
Zimski dvorac - oprečna mišljenja - meni je bila interesantna zbog porekla...

Knjiga nedelje u Laguni - Loša karma.
Laganica, ali dopada mi se ideja...Piše da je bestseler u Nemačkoj,ali to piše na svakoj Laguninoj knjizi..
Cenim da bi mogla da bude zabavna , ali i isto tako i promašaj...
Videćemo...
Naravno, kupiću je :)

Knjiga nedelje u Laguni - Loša karma.
Laganica, ali dopada mi se ideja...Piše da je bestseler u Nemačkoj,ali to piše na svakoj Laguninoj knjizi..
Cenim da bi mogla da bude zabavna , ali i isto tako i promašaj...
Videćemo...
Naravno, kupiću je :)
Da se ne mučite:
Medijska zvezda Kim Lange uspešno vodi jedan tok-šou. Kruna njene blistave karijere je osvajanje Nemačke televizijske nagrade. Ali u privatnom životu ne ide joj baš najbolje: muž joj prebacuje da je zaokupljena poslom, a kći Lili oseća se zapostavljeno. I mada voditeljki nije svejedno što se dodela televizijske nagrade poklapa s kćerinim rođendanom, dečje slavlje za nju nije razlog da odustane od glamurozne večeri. Naposletku, sutra je novi dan.
Ali ništa se ne dešava kao što je planirala. Neposredno posle uručenja nagrade, Kim pogodi olupina ruske svemirske stanice i ona umire. U onostranom svetu šokira je saznanje da je privukla mnogo loše karme kao nemarna majka i loša supruga. Za kaznu, ponovo je vraćena u život – kao mrav. Mala i bespomoćna, Kim sada mora da gleda kako druga žena pokušava da zauzme njeno mesto u porodici. Ona to, međutim, ne želi da dopusti! Namerava da počini što više dobrih dela kako bi se brzo ponovo popela na lestvici inkarnacija.
Ipak sam ja za malo ozbiljnije stvari. ;)

Da se ne mučite:
Medijska zvezda Kim Lange uspešno vodi jedan tok-šou. Kruna njene blistave karijere je osvajanje Nemačke televizijske nagrade. Ali u privatnom životu ne ide joj baš najbolje: muž joj prebacuje da je zaokupljena poslom, a kći Lili oseća se zapostavljeno. I mada voditeljki nije svejedno što se dodela televizijske nagrade poklapa s kćerinim rođendanom, dečje slavlje za nju nije razlog da odustane od glamurozne večeri. Naposletku, sutra je novi dan.
Ali ništa se ne dešava kao što je planirala. Neposredno posle uručenja nagrade, Kim pogodi olupina ruske svemirske stanice i ona umire. U onostranom svetu šokira je saznanje da je privukla mnogo loše karme kao nemarna majka i loša supruga. Za kaznu, ponovo je vraćena u život – kao mrav. Mala i bespomoćna, Kim sada mora da gleda kako druga žena pokušava da zauzme njeno mesto u porodici. Ona to, međutim, ne želi da dopusti! Namerava da počini što više dobrih dela kako bi se brzo ponovo popela na lestvici inkarnacija.
Ipak sam ja za malo ozbiljnije stvari. ;)
:lol: koji zaplet ahahaah

Ne mogu da pretražujem, ali bacih pogled na moju biblioteku. Ako me sećanje ne vara ove sam knjige čitala prošle godine, i dopadaju mi se:
Ljuljaška daha,
Barns-Troje, Ljubav i td, Sto od limunovog drveta, Istorija sveta u 10 1/2 poglavlja,
Aljende-trilogija svima nam poznata :),
Makin- Žena koja je čekala,
Tigrova žena,
Moramo... o Kevinu,
Memoari Pere Bogalja,
Voda za slonove,
Udovica Zavedejev,
Japanski ljubavnik,
Laušević,
Deda Rankove riblje teorije,
Saramago-Slepilo,
Pisac u najam,
Autoportret sa Milenom,
Avanture nevaljale devojčice,
Poslednje leto,
Moralni poremećaj,
Ono što oduvek želiš,
Kada si otišao,
ULjKIPLj,
Pohvala pomajci,
Moja ljubav Če,
Priče o osobenjacima...-Andrić,
Singer-Gimpel Luda i dr. priče.

Sigurno ima još, ne mogu da se setim. Nije mi žao ni trenutka provedenog nad ovim knjigama.
Ali...
Prekinula sam Lakunu, nije me dirnula, možda jer sam očekivala nešto drugo, Venerinu deltu, makar bile i erotske priče, smučile su mi se na pola, Zlatno runo, preteško je a nemam trenutno koncentraciju. Najveći promašaj, tj. izgubljeno vreme do kraja knjige je Panteleon i posetiteljke-Ljosa.

Poslednja izmena:
Meni je sadržaj i dalje smešan, samo ako bi neko to umeo urnebesno da prenese...dobro, možda na film...
U stvari od kad se knjiga pojavila, na mestu žene-mrava zamislila sam neke žene koje znam...i skroz mi je smešno!!!
Neću je kupiti, jer ionako ne znam kako da stignem danas i to ( zadala sam sebi neke akcije po pitanju jedne druge teme na forumu,a u skladu sa predstojećim praznikom...)...a sutra se radi skraćeno u subotu se ne radi...
Ali morate da priznate da je originalno....glupo,a moglo bi da bude smešno.
Moglo bi...neeeemojte da ste taaaakve! Eto, nasmejale ste se! :)

Ne mogu da pretražujem, ali bacih pogled na moju biblioteku. Ako me sećanje ne vara ove sam knjige čitala prošle godine, i dopadaju mi se:
Ljuljaška daha,
Barns-Troje, Ljubav i td, Sto od limunovog drveta, Istorija sveta u 10 1/2 poglavlja,
Aljende-trilogija svima nam poznata :),
Makin- Žena koja je čekala,
Tigrova žena,
Moramo... o Kevinu,
Memoari Pere Bogalja,
Voda za slonove,
Udovica Zavedejev,
Japanski ljubavnik,
Laušević,
Deda Rankove riblje teorije,
Saramago-Slepilo,
Pisac u najam,
Autoportret sa Milenom,
Avanture nevaljale devojčice,
Poslednje leto,
Moralni poremećaj,
Ono što oduvek želiš,
Kada si otišao,
ULjKIPLj,
Pohvala pomajci,
Moja ljubav Če,
Priče o osobenjacima...-Andrić,
Singer-Gimpel Luda i dr. priče.

Sigurno ima još, ne mogu da se setim. Nije mi žao ni trenutka provedenog nad ovim knjigama.
Ali...
Prekinula sam Lakunu, nije me dirnula, možda jer sam očekivala nešto drugo, Venerinu deltu, makar bile i erotske priče, smučile su mi se na pola, Zlatno runo, preteško je a nemam trenutno koncentraciju. Najveći promašaj, tj. izgubljeno vreme do kraja knjige je Panteleon i posetiteljke-Ljosa.
U Rajka sto mi se svidja tvoj spisak procitanih knjiga z:shock:
Jos malo pa vise nego moj sopstveni :lol:

Nego ovo ti je dobra ideja.
Da napravimo (koga ne mrzi) i spisak promasaja 2011. :D

PS. Gimpel luda - I ja sam ga procitala prosle godine ponovo, posle puuuno godina :D
Stvarno je to lepa zbirka.

Pocela sam Atvudovu - Telesna povreda.
Bem ti, nisam znala sta je tema z:cry:
Da sam znala ne znam da l' bih z:hm:
Ali sam sigurna da se necu pokajati z:)

Meni je to baš bezvezna knjiga. Ne toliko tema (ako misliš na silovanje i rad, ne pominje se to dalje) Eto, promašaj 2010. Tad sam je čitala. I nekoliko godina ranije i uopšte nisam prepoznala. Toliko je upečatljiva.
Mene od Atvudove čeka Slepi ubica (shvatila sam da je ona dobila najviše pozitivnih glasova), posle zeta i Kevina.

Nego ovo ti je dobra ideja.
Da napravimo (koga ne mrzi) i spisak promasaja 2011. :D
Mene ne mrzi,jer su moji spiskovi uvek kratki.:D
Kada sam napisala one koje su mi bile zaista dobre,ja nabrajam samo one naj,naj.....a ne sve koje su mi se dopale.
Zato imamo kratkih i duuuugačkih spiskova.....:whistling:

Tražim sada najlošiju,i iznenađena sam.Nema ih mnogo koje ulaze u uži izbor.
Znam da se mnogi neće složiti sa mnom,ali za mene je to bila knjiga Nasleđe Bolenovih - Filipa Gregori,a ni Dezire nije daleko.....
Mada,to možda samo govori o tome da sam imala dobre spiskove za kupovinu.
smilie_girl_301.gif

Počela sam da čitam Smešne ljubavi - Milan Kundera

Poslednja izmena:
Eto ti ga sad :eek: I sta cu sad sa Atvudovom :think:
Ma probacu, ali ako mi se ne dopadne, odustacu.
Imam pismeno odobrenje z:mrgreen:

Sada cu i ja da napravim spisak promasaja.
Meni je svojevremeno Nasledeje Bolenovih bilo ne bas promaaj, ali mi je bila "onako".

[/B].
smilie_girl_301.gif

Počela sam da čitam Smešne ljubavi - Milan Kundera

I ti pronalaziš slatke i neobične smajlije. Konkurencija lamar
Obožavala sam nekad Kunderu, sve sam njegovo pročitala. Ali kad sam pre 2-3 godine ponovo čitala Nepodnošljiva lakoća postojanja zapitala sam se šta se meni tu toliko svidelo.
Sve u svoje vreme.

Eto ti ga sad :eek: I sta cu sad sa Atvudovom :think:
Ma probacu, ali ako mi se ne dopadne, odustacu.
Imam pismeno odobrenje z:mrgreen:

Nije to baš tako loše da ne može da se čita, ali mene nije nimalo taklo. Ne znam kako da objasnim. Pročitala ne pročitala isto ti. Ali ajde baš pročitaj, da vidimo kakvo ćeš ti mišljenje imati.
Zanemari moj stav. Ako možeš:zper:

Sada cu i ja da napravim spisak promasaja.
Meni je svojevremeno Nasledeje Bolenovih bilo ne bas promaaj, ali mi je bila "onako".
Moramo se mi dogovoriti i oko tačnih definicija promašaja;da li je to ono što još možeš da pročitaš ali ti posle žao izgubljenog vremena,ili ono što i nije nešto,ili ono što je ostalo nepročitano..........ili.....:lol:.
Nije nama lako ući u Novu čitalačku godinu,u ovoj biblioteci.
smilie_girl_265.gif

Spisak promasaja 2011. godine

1. “To” – Stiven King (samo sam probala, ali to nije stivo za mene)
2. Zivot je bajka - Dubravka Ugresic, pisana 1983. god.
3. Djakon Bogorodicine crkve – Isidora Sekulic
4. Potraga za srecom – Daglas Kenedi
5. Fama o biciklistima – Svetislav basara (ostala neprocitana)
6. Jelena 93 – Mile Kordic
7. Cuvari svetinja - Mirjana Djurdjevic (odustala na pocetku)
8. Nema boga u susedgradu – Robert Perisic,pripovetke,
i mogle bi da zauzmu 1. mesto-grozne su, a procitala sam do poslednjeg slova k'o da me neko terao :zroll:
9. Sreckovic - Efraim Kison
10. Istorija ljubavi - Nikol Kraus (odustala)
11. Vrt lazi - Ajlin Gudz
12. Sirenina stolica - Sju Monk Kid
13. Zato sto te volimi – Gijom Muso

I ti pronalaziš slatke i neobične smajlije. Konkurencija lamar
Obožavala sam nekad Kunderu, sve sam njegovo pročitala. Ali kad sam pre 2-3 godine ponovo čitala Nepodnošljiva lakoća postojanja zapitala sam se šta se meni tu toliko svidelo.
Sve u svoje vreme.
Ja ga nisam čitala na vreme,pa ću sada.Nasumice sam otvorila knjigu i pročitala par stranica,tema je bila takva da mi je zagolicala maštu....obećava....a ako ne bude ništa od toga,onda sledi kritika.
smilie_girl_292.gif

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back