Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ćao drage devojke!
Samo da vam mahnem, i da znate da vas čitam.
Prešarmantne ste. :)
Čitam Dnevnik jedne robije (podnaslov Lauševićeve autobiografije).
Čitam zgusnuto. Štedim njegove reči. Crpim njihove emocije.
Plašim se da poodmaknem, jer time je kraj bliži.
Morim se sporošću.

Volim Žarka. Volim ga.
Oduvek mi je bio neko, koga, kada bih videla, potrčala bi ka njemu i raširila mu ruke.
Sada, dušom mu pratim redove, dane, odbrojavanja.
Teskoba u meni. Tuga neka.
Ne sažaljenje.
Ne mislim da bi iko ikada želeo da se ta emocija oseti prema njemu.
Uživam dakle.
Toplota, tuga.Nekada i suza.

Pišem vam.
Budite mi dobre. :)

Poslednja izmena:
Majčina ruka - Igor Marojević

Privukla me tema,i nisam se pokajala.Odlična je.Britka ironija,sve prožeto sputanim emocijama,i daje prikaz jednog perioda o kojem se uglavnom ćuti.

Nisam ništa drugo pročitala od njega,tako da mogu samo da ga hvalim.
Ja sam i plakala,da li je to dovoljno da razmisliš ? ;):

Jel to nešto novije? Jesi plakala od tuge i jada? Ja sam svojevremeno gomilu njegovih knjiga pročitala, dok me Žega nije dokusurila, ali i ja sam nju. Ali slabo se čega sećam, osim Partera i Žege, to je bilo relativno skoro. Sad me zaintrigirala i ta Majčina ruka, a zarekla sam se ništa više od njega. Ali kad su tako fini utisci.... samo budale ne menjaju mišljenje.

Vidim ovih dana se samo krka, a citanje u zapecku :think:
(Sa izuzetkom Bambike. Ona cita i u nemogucim uslovima :lol: )
Cccc. Posle vam djavo kriv sto morate na onu temu Podrska za dijetu :lol:

"Ja nemam s' kim ostati mlad ako svi ostarite"
(To kao samo ja ostanem mrsava, a lazem, krkala i ja :mrgreen: )

E, ja sam sad spojila te ove dve teme. Bila sam na Sajmu knjiga i kupila knjigu "Jednostavna GI dijeta". Nastavak na gorepomenutoj temi.

Ima jedan štand sa gomilom knjiga našeg zeta Miljenka, Borisa Dežulovića, čini mi se da ima i taj Slavoljub Stanković i tako ti "naši" pisci koje voli Lamar. Nisu ni skupe, tako oko 400 dinara, ali sitna slova, bar ove koje sam pogledala.
Možemo mi da budemo mršave (mislim, ja ne mogu) ali nam veličina slova postaje sve važnija.

Moonlight upravo si napisala sve ono što i ja mislim i ponovo sam osetila onu istu knedlu u grlu i bol kao i dok sam čitala knjigu, kao i uživanje što čitam njegove rečenice:hvala:
A vi ostale devojke potpuno ste me nasmejale večeras, čuj sisak:rotf:

Dobila sam ovu poruku
mail

Jel to nešto novije? Jesi plakala od tuge i jada? Ja sam svojevremeno gomilu njegovih knjiga pročitala, dok me Žega nije dokusurila, ali i ja sam nju. Ali slabo se čega sećam, osim Partera i Žege, to je bilo relativno skoro. Sad me zaintrigirala i ta Majčina ruka, a zarekla sam se ništa više od njega. Ali kad su tako fini utisci.... samo budale ne menjaju mišljenje.
Najnovije,prvo izdanje 2011.
Sada si me zbunila,pa ja uvek plačem od tuge i jada,od sreće ne plačem.

Možemo mi da budemo mršave (mislim, ja ne mogu) ali nam veličina slova postaje sve važnija.
Najviše volim da čitam leti,u bašti.Tada mi ne trebaju naočare.
Znači da nam je vid dobar ,samo je loše osvetljenje.:zcepanje:

Upravo sam završila Godina prodje, dan nikad. E to je tuga i jad. Kakva tragedija. Nisam mu držala stranu kad se sve to izdešavalo, ali sad imam sasvim drugačiju sliku o svemu. A kakvo sudjenje... Crnogorsko sudstvo, tj. crnogorske veze u beogradskom sudu smo mm i ja na svojoj koži osetili, pa se posle sudili 13 godina da ispravimo to što su oni časkom zabrljali da učine svojima. I oni nikad ni za što neće odgovarati. Ja sad o "delu", a ne o knjizi. Pa čak i da je kriv, opet takav intelektualac, talenat, svestrani umetnik (i piše i slika) u sobi sa još 6 prostih, priglupih, nepismenih kriminalaca.
Dirljivo je on to sve opisao. I stalno mi je u glavi naziv knjige njegovog kolege Bekima Fehmiua koji je takodje tragičan lik na svoj način Blistavo i strašno. Nisam čitala, ali sam naslov toliko toga govori.
A Žarko je imao 33 godine kad se sve to desilo. I toliko toga iza sebe, filmova, predstava, serija... dokle bi on stigao da nije tako surovo prekinut. Svaka čast, Žare, što si smogao snage da sve to pretočiš u divnu knjigu.

Mene roman Izgubiti Juliju nije očarao.
Jedva držao pažnju.
Nikakvu vatrenu toplinu, nikakvo jako držanje uz knjigu. Nekako, sam više očekivala.
Takav osećaj sam imala i čitajući Štimera klavira.
Mogu da ti kažem da sam ovaj roman čitala ranije , ne bi ni mene oduševio, međutim zbog nekih stvari koje su mi se desile u skorije vreme, jako mi je blizak.
Volela bih da mogu da citiram sve što mi je privuklo pažnju ali ne volim toliko da kuckam...
Evo kraćih delova....
Zar niko ne shvata da su najbolje knjige o samopomoći one koje se nalaze u odeljku za književnost.
Prošle noći sam sanjao da sam sreo jednog malog dečaka koji mi je rekao , najtužnijim pogledom koji sam ikad video, da nikad nije rođen i ja sam ga pitao kako je to moguće, a on je polako i tiho objasnio da je njegov otac poginuo na frontu.
Mudrost nije ništa drugo već utešna nagrada što si ostario
Iskreno , romanu ne dajem akcenat na ljubav koja se rodila između Patrika i Julije , već na strahote rata koje je jako teško opisati a da pri tome ne izgledaš kao neko ko je sve to jedva podneo i još da ne jadikuješ dok pričaš o tome.
Trebaš da pričaš kao junak koji je sve to preživeo a osećaš se samo kao tenkovsko meso i najradije bi svima rekao da si samo budala koja se nesmotreno prijavila.

Čitam Dnevnik jedne robije (podnaslov Lauševićeve autobiografije).

Upravo sam završila Godina prodje, dan nikad.
Dirljivo je on to sve opisao. I stalno mi je u glavi naziv knjige njegovog kolege Bekima Fehmiua koji je takodje tragičan lik na svoj način Blistavo i strašno. Nisam čitala, ali sam naslov toliko toga govori.
Utisci o Zarkovoj knjizi su uglavnom ovakvi, ali ja volim kada utiske cujem ovde :)
Bekimovu knjigu sam davno citala, lepa jeste, slobodno je uzmi.
Moze i u prevozu da se cita. I po gabaritu, i po sadrzaju.

Ima jedan štand sa gomilom knjiga našeg zeta Miljenka, Borisa Dežulovića, čini mi se da ima i taj Slavoljub Stanković i tako ti "naši" pisci koje voli Lamar. Nisu ni skupe, tako oko 400 dinara, ali sitna slova, bar ove koje sam pogledala.
Samo da vam kazem, Bi je jedna... dobro, vrlo dobro, odlicno izgledajuca Mrs.
Tako da tu njenu pricu o mrsavosti i nemrsavosti, macku o rep.

A te "moje" pisce izdaje uglavnom Rende, a oni imaju grooozan papir, ali veeelika slova.
Mozda su u stvari oni zato moji :lol:

Samo da vam kazem, Bi je jedna... dobro, vrlo dobro, odlicno izgledajuca Mrs.
Tako da tu njenu pricu o mrsavosti i nemrsavosti, macku o rep.

A te "moje" pisce izdaje uglavnom Rende, a oni imaju grooozan papir, ali veeelika slova.
Mozda su u stvari oni zato moji :lol:

Ovo nije bio Rende, nego nešto sa tri slova, kao neka skraćenica, ali nigde nisam videla da piše neko puno ime.
Hvala za ono boldovano... vrlo zanimljiva konstrukcija :zag:

A ja sada, posle te divne sentimentalno-surove aubiografije treba da nastavim Knjigu o groblju. Nekako sam prihvatila da dečaka odgajaju mrtvaci na groblju, ali onda su se pojavili neki gulovi i noćnici koji su ga nosili kroz neki predeo ispod grobova !!! i to je već bilo previše za mene. Ja tu vrstu fantastike za decu i mlade ne ljubim. Kao Gospodar prstenova. Ja to niti sam mogla da gledam niti da čitam. Apsolutno je van moje sfere interesovanja.

Poslednja izmena:
Ovo nije bio Rende, nego nešto sa tri slova, kao neka skraćenica, ali nigde nisam videla da piše neko puno ime.
Hvala za ono boldovano... vrlo zanimljiva konstrukcija :zag:

A ja sada, posle te divne sentimentalno-surove aubiografije treba da nastavim Knjigu o groblju. Nekako sam prihvatila da dečaka odgajaju mrtvaci na groblju, ali onda su se pojavili neki gulovi i noćnici koji su ga nosili kroz neki predeo ispod grobova !!! i to je već bilo previše za mene. Ja tu vrstu fantastike za decu i mlade ne ljubim. Kao Gospodar prstenova. Ja to niti sam mogla da gledam niti da čitam. Apsolutno je van moje sfere interesovanja.

Hvala za opis ove, više puta spominjane , Knjige o groblju. Nahvališe je ovde mnogi , kad sad vidim- ćorak:D:roll:
Dobro je ne uzeh, takve stvarčice meni se ne dopadaju takođe.
Hvala opet.:hvala:

Aha, ta tri slova su VBZ.
To je nesto kao, izdavac je i Sarajevo i Zagreb i Beograd.
Kako to funkcionise nisam bas sasvim upucena.
Ali mi se svidja sto su tako nekako udruzeni.
K'o nekad :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back