Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li nekomoze da mi kaze gde mogu da kupim izdanja Oca Tadeja - kakve su ti misli,takav ti je zivot????? Eventualno da narucim p.s. ja sam iz Nisa pa mi je Bg malo daleko
-hvala unapred

Dobro jutro! Prvo veeeeliki pozdrav i sve pohvale za niški ogranak za aktivnost i druželjubivost i sve ostalo. Samo moram da primetim, Dijenek redovno prisustvuje tamošnjim sastancima i slika se, ali slabo (tačnije nikako) ne piše ovde. Ili ima neki drugi nik koji ja ne znam.

Elem, ja pročitala knjigu pa da prijavim. Igra istine, Zveva Kazati Modinjani. Sličan obrazac kao Vanila i čokolada. Ne znam tačno šta ste mislili kad ste za Sireninu stolicu rekli da je više za one koji su u braku (podhitno to moram da proverim), a ja za ovu mogu da kažem da je za one koji nisu i koji još uvek veruju u .... šta god. Naime, radnja ide ovako: ona posle 18 godina shvata da nosi celu porodicu na svojim ledjima, brine o kući, deci, novcu, plaćanju računa, dok se muž izvlači. Mislim, šta je tu za knjigu!? Ne znam kako je kod koga, ali kod mene je upravo isto tako. Onda ona počne nešto da vrda, onako najnaivnije moguće, odbija da mu podgreje ručak (malo karikiram), potroši pare na komplet za sebe i klizaljke za decu!, ode kod mame na tri dana, naravno isto veče je frka i mora da se vrati. I on se kao zabrine i reši da se malo više posveti porodici i njoj jer je voli najviše na svetu. I tako su srećni i zagrljeni jeli čorbu i pili vino do kraja života. Uh, sad sam vam sve otkrila. Pa s obzirom da je i stil pisanja i "fabula radnje" na nivou ljubavnog vikend romana, kako je drugačije i moglo da se završi nego hepiendom. Uz to je i prevod prilično loš. Mislim, sad ne znam jel do prevodioca ili je samo verno prevela. Svi su partneri i partnerke, nema prijatelj, dečko, momak...
Ja sad ocrnih knjigu, ali moram da priznam da mi je bila zanimljiva za čitanje i vukla me je da nastavim. Ili sam samo imala vremena pa sam mogla, što nije uvek slučaj. I kao što reče neko, zanimljiva je cela priča o njenoj majci - feministkinji. Ona se 60.-ih borila za ženska prava da se dozvoli razvod, živela slobodno, nije se udala za oca svoje ćerke, krčila neki novi put..
Znači, ništa posebno ni novo, ali zanimljivo za čitanje.
I znam da bi mnoge od vas zavidele glavnoj junakinji jer je - vlasnica knjižare!

Sad prelazim na Poslasticu, Mjureil Barberi, od koje ne očekujem ni blizu kao od Otmenosti ježa, jer ste me upozorili na to.:cmok2:

Poslednja izmena:
Samo da se pridružim Biljinim impresijama u vezi Japanskog ljubavnika. Potpuno drugačiji roman Rani Manike, ne onoliko patetičan kao prethodna dva, ali ne ni nešto eksplicitno ljubavni kako iz naslova može da se pretpostavi. Ko voli da se upoznaje sa običajima drugih naroda, njihovom verom i načinom života (Cejlon je u pitanju), toplo preporučujem. Neverovatno koliko su pojedini ljudi opterećeni sopstvenom bojom kože, zbog čega se osećaju inferiorno.

Poslednja izmena:
ja sam uradila nešto što rijetko radim, ali baš rijetko...vezano za knjige :mrgreen: , naravno, ne za nešto drugo, pošto ovdje svašta nalupam, dođe mi kao ispovijedaonica ponekad

elem, što se tiče te rijetkoće
prekinula sam jednu knijigu, a započela drugu
sad...knjiga koju sam započela, a i brzo ću je finiširat' sve su prilike, je, kako da kažem, lokalna
Milena i druge društvene reforme...Olja Knežević, izd Daily Press, Podgorica...ovo je njen prvi roman...oplela ga je dobro po našim političarima, ali je roman i veoma pitak i interesantan...radnja se odvija u Podgorici, prva trećina knjige i ostalo u Londonu...baš mi se dopada
tako

malo još podataka, ljubim te
ovo IQ84 mi je samo maglovito poznato, ništa više (da to nije moj IQ, možda, pa mi zato poznato)

U japanskom jeziku slovo Q i broj 9 isto se izgovaraju.:)

view_image.php
view_image.php
view_image.php

Čitam Tajni zapis, kako počnem da je čitam -meni se prispava...
Knjiga nije dosadna da bi to bio razlog , naprotiv - zanimljiva je...
Ličnosti u knjizi su na neki način jako stabilne kod izražavanja , jer se to od njih očekuje.....na poseban način iskazuju događaje, ne istaknu ih...
Knjiga je puna emocija ali su te emocije suzdržane i iznose ih na običan način ,kao nešto što prati taj dan.
Bez naglašavanja....i taj način kazivanja- odmeren,smiren, smišljen i tih ...mene opusti - ali i uspavljuje :neutral:

Ja ne čitam. Spremam mužu rođendan. Sutra je, ali večeras ga slavimo. On će naravno da stigne poslednji, kad sve završim.

Ono što sam pročitala do sad od Lauševića, super je. Jeste on umetnik, ali u dnu duše mi se javlja sumnja da mu nije neko napisao.:think: Valjda pod utiskom Živkovićevog Pisca u najam.:)
Sad će da me ubiju žene.:lol: (Msm, nema potrebe za tim, i ja ga obožavam.;))

Ja ne čitam. Spremam mužu rođendan. Sutra je, ali večeras ga slavimo. On će naravno da stigne poslednji, kad sve završim.

Ono što sam pročitala do sad od Lauševića, super je. Jeste on umetnik, ali u dnu duše mi se javlja sumnja da mu nije neko napisao.:think: Valjda pod utiskom Živkovićevog Pisca u najam.:)
Sad će da me ubiju žene.:lol: (Msm, nema potrebe za tim, i ja ga obožavam.;))
Joj kako mi se cita ta knjiga a nema sansi da je nadjem:(
Pisao on ili ne...mada verujem da je ipak on pisao, mozda je samo neko malkice doterao.

Azazel – Boris Akunjin, Informatika, 200 str.

Eeee… Od kada nisam bila u pretkomunistickoj, carskoj Rusijiiii. Jos od vremena Tolstoja, Dostojevskog, Solohova…A to je bilo davno, davno.
Tako da su mi sada ovi likovi i dogadjaji kao susret sa starim znancima, koje bas duuugo nisam videla. Samo sada u triler varijanti :D

Dakle ovo je triler, ali sa ruskom atmosferom i likovima. I to s’ kraja XIX veka, pa je samim tim to triler bez sve one tehnike, efekata i novotarija koje ima danasnja policija kao i danasnji kriminalci.
To je vreme kada je u Moskvi postojala samo jedna telefonska linija. Odnosno 2 telefonska aparata!
Neobicno. Moja preporuka vama. A Danina meni :hvala:
Dance! :think: :bye::zag:

Dakle ako dozvolite dodala bih jos nesto.
Knjiga je uradjena besprekorno. Tvrde korice, odlican povez, papir prvoklasan, stampa odlicna…

I jos nesto zanimljivo.
Pisac (inace rodjen 1956 god.) je, kako sam kaze, poceo da pise detektivske romane kao bi zabavio svoju suprugu :heart:

I jos nesto.
Napisao je 10-12 detektivskih romana koji su hronoloski povezani i govore o stvarnim dogadjajima , dobio je mnoge nagrade, po nekim delima su snimljeni filmovi… I tako.
Zanimljiv lik, a zanimljivo mu i delo :D

ovako
imala sam neke neprijatne obaveze danas, ništa nisam čitala bez (osim) vas sad

moj drug ostavio sestrića da mu se javi na kućni telefon, čekao neki bitan poziv i rekao mu da zapiše sve
zove ga posije dva sata i pita...jel' me ko zvao?...mali odgovara..ne, bez TI sad

onda, zavidim onima koje čitaju Lauševiča, do besvijesti im zavidim

dalje, crkoh gladna, odo' da jedem

Procitala Suma, Harlan Koben. Drzi paznju, dobra. Zavrsavam Recepte za savrsen brak i uopste nije losa, neko je ovdje preporucio:):). Sad se dvoumim izmedju Smrt i njeni hirovi, Zoze Saramago ili Tisina u oktobru, Jens Kristijan Grendal. Citao neko? Procitacu ih obje, tu nemam dilemu, ali koju prvo:think::think:. Naravno, citam vas;);)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back