Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hej, samo da vam mahnem, i na trenutak javim da sam sporać ovih dana sa čitanjem, ali sam naišla i na listu čekanja po hitnom postupku stavila i roman Ne idimo noćas psima. Treća je po redu čim vam obrazložim Vikend.

Nadam se sa uživate u ovom večerju. Volim današnju jesen, obradovala me je. Opet se pojavilo sunčano žutilo.

Pišem vam ubrzo. :)

Volim Nila Gejmena, neverovatna knjiga (ko voli malo "cudne" romane, mada bih ja ovo "cudno" radije podvela pod bajkovitost), prepourcena mi je i bila sam skeptik, medjutim, odusevljena sam, knjiga za stare i mlade, kazem- bajka:)

Neil Gaiman (Nil Gejmen) Knjiga o groblju

" Da bi se ovo dete odgajilo, bice potrebno vise od dve dobre duse - rece Sajlas. - Bice potrebno celo groblje."

Ko kaze da groblje nije idealno mesto za detinjstvo, prijateljevanje, pa cak i prvu ljubav?

Pisac nas maestralno vodi kroz sve avanture kroz koje je decak (Iko) prosao, i mozda ova knjiga ne bi bilo toliko vredna da se u njoj ne ispoljavaju neverovatne emocije, mastovitost sirokih vidika, neobicna, nesvakidasnja..Za decaka se bori neko (Sajlas) i sve sto cini za njega pokazuje ogromnu ljubav, a nijednom mu to nije rekao, nijednom recju...Pokazao ju je kroz dela, a to jeste SUSTINA zivota uopste, boriti se i bez reci ako ti je stvarno stalo...Knjiga nije samo masta, prepuna je jako vaznih poruka (pouka), kapa dole za pisca i njegove junake...

P.S. Opasnost nikad ne vreba od mrtvih, od duhova - samo i uvek od zivih, i u ovoj knjizi prava opasnost koja je vrebala dete je covek iz sveta zivih, covek koji je pobio celu detetovu porodicu.... :(

Ja sam morala da je kupim kad je bila na akciji..privukle su me ilustracije.
Pocela sam da je citam klincima iz familije, ali su se bojali, pa smo prestali...
Zapamtila sam bas tu recenicu koju si citirala.Mislim da ce se meni knjiga dopasti...kad je jednom procitam...

Topla preporuka uz toplo cebe i omiljeni caj :)

80424163246774d7b6d16605d2.jpg

Ја купила Џејн на овогодишњем сајму (издавање Новости), планирала сам је већ годинама, али нисам успевала да нађем (можда зато што се Народна књига распала). Још једна Шарлотина књига која ми се много допала је ''Вилета'', па, ако налетите на њу, пробајте. :D

Freelander – Miljenko Jergovic, Ajfelov most, 200 str.

Mene odusevljava kako on te nase predrasude prepoznaje, izvrce ih na svetlu dana... ume da pronikne u njih do same srzi.
To najvise volim kod njega.

Inace radi se o jednom mirnom penzionisanom profesoru istorije iz Zagreba, koji posle jednog iznenadnog i “nadasve” :D cudnog telegrama krece u Sarajevo, grad u kome se rodio, ali u kome nije bio od svoje 12-e godine…

Ja "mog" Miljenka (misli se na Mama Leone u elektronskom obliku, nemoj Lamar da pomisliš da ja tu imam neke druge aspiracije) uopšte ne čitam :(
Dok na poslu proverim mailove, vidim ko je šta na Krsti pisao, pa dopišem po nešto, pogledam fejs i još neke društvene sajtove, uradim ponešto od posla.... prodje radno vreme, ne stignem do Miljenka.
Ali zato kod kuće i usput čitam Igru istine i dobra mi je. Sad sam na delu o Malvini, majci glavne junakinje, koja je zaista interesantniji lik (što reče Nalence odavno) od glavnog lika.

Ја купила Џејн на овогодишњем сајму (издавање Новости), планирала сам је већ годинама, али нисам успевала да нађем (можда зато што се Народна књига распала). Још једна Шарлотина књига која ми се много допала је ''Вилета'', па, ако налетите на њу, пробајте. :D

Evo javno da pohvalim Pusiku.

Obecane knjige stigle u veeeoma ocuvanom stanju:lol::heart:

Javni mi tvoju adesu ;).

Mirno ovde, a kod mene u kući je rat. Legla mi je danas jubilarna nagrada za 20 godina rada, i sad bitka kako da mi otmu. Nema ni za pola sinovljeve školarine, za mene mućak, i na kraju ja ispadoh sebična.

Ali, barem sam se lepo provela s Bambikom u bioskopu na Paradi. Sad derepe gledam drugim očima.

Mirno ovde, a kod mene u kući je rat. Legla mi je danas jubilarna nagrada za 20 godina rada, i sad bitka kako da mi otmu. Nema ni za pola sinovljeve školarine, za mene mućak, i na kraju ja ispadoh sebična.

Ali, barem sam se lepo provela s Bambikom u bioskopu na Paradi. Sad derepe gledam drugim očima.

Kakve su ti impresije kada je reč o filmu?

Tajni zivot pcela – Sju Monk Kid, Laguna, 300 str.

Pocnem da citam kad...
Citajuci prikaz na koricama, a i vec posle prve stranice setila sam se da sam je daaaavno citala, i da je jako lepa. Setila sam se skoro svega, a s’ obzirom da sam je bas odavno procitala... Bio bi to bas lep film kada bi se snimio.

A setila sam se da sam procitala jos jednu knjigu bas nekako u to vreme kada i ovu, u cijem nazivu se takodje spominju pcele, isto lepu, samo radi se o jednoj zeni izbegloj iz Avganistana u Dansku valjda. I eto ne mogu da se setim naziva. A lepa je i ona.

Kakve su ti impresije kada je reč o filmu?

Jednom rečju, pozitivne. Gejeve nazivamo nenormalnim, kao da su huligani normalni. Oni se ljudi samo bore za to da budu shvaćeni i prihvaćeni kao ravnopravni članovi društva. Čak i eks kriminalci različitih nacionalnosti su pronašli zajednički jezik, a ne može Srbin sa Srbinom, samo zato što su različiti. Sada se mnogo govori o nenasilnoj komunikaciji i u školama, a kako kad deca svaki dan gledaju nasilje ne samo na televiziji, već i na ulici pa i u svojoj kući. Mi kao da smo sve probleme rešili, samo je ostalo da pedere prevaspitavamo batinama.
Fina komedija s tužnim krajem i lepom porukom. Ljubav čini da uradiš ono što nikada i ni za šta ne bi.

Poslednja izmena:
Tajni zivot pcela – Sju Monk Kid, Laguna, 300 str.

Pocnem da citam kad...
Citajuci prikaz na koricama, a i vec posle prve stranice setila sam se da sam je daaaavno citala, i da je jako lepa. Setila sam se skoro svega, a s’ obzirom da sam je bas odavno procitala... Bio bi to bas lep film kada bi se snimio.
Je l' se šališ ili ne znaš da ima film?

Dragonfly, srećan rođendan tati!

Parada je odlična, obavezno pogledajte, naš humor + Srđan Dragojević + Nikola Kojo:heart: u glavnoj ulozi ne može da ne valja;). Bitno je naravno i da idete sa dragom osobom kao ja:cmok2:.

Tajni život pčela mi je bila divna knjiga, a film je odlično urađen koliko se sećam i tu sam prvi put videla da Alicia Keys glumi, i to iznenađujuće dobro.

Završavam Vikend, mnogo sam više očekivala, ali videćemo još do kraja, možda me i iznenadi.

Nego, šta je sa ovom knjigom Žarka Lauševića, jeste je negde našle? Kod mene na trafikama nema, pronjuškaću još po centru danas, šta se dešava?

Nego, šta je sa ovom knjigom Žarka Lauševića, jeste je negde našle? Kod mene na trafikama nema, pronjuškaću još po centru danas, šta se dešava?
Ja videla malopre u Maxiju, jedna žena spustila dok je pakovala stvari u torbe. :zper:
Mnogo je hvale, da ne bude razočarenje. Ne kažem da nije moguće da glumac dobro napiše, nego puno puta se već dešavalo da kritičari i naročito izdavači učine kontra uslugu piscu sa prevelikim hvalospevima.
Dobre smo bile, nismo mnogo trošile:)
Ja sam uzela još Bog malih stvari, neko čitao? I uzela još jednu dečiju knjigu Kretivnog centra, što su skupe i lepeeeee. A i Rada i Nightmare su više mislile na sinove nego na sebe.
Ja čitala poodavno, mislim da je lepa, ali ne sećam se baš.

Mene je Bog malih stvari strasno smorila, nisam procitala do kraja.
Zavrsila Slinkov Povratak kuci i preporucujem, mada su mu price po mom misljenju bolje
Citam Artur i Dzordz (Barns) i mogu vam reci da je bas zabavna i sama tema je mastovita. Pise malo na osnovu cinjenica, malo pomocu maste, o Arturu Konanu Dojlu i nekom Dzordzu koji je nepoznat siroj javnosti. Poglavlja se smenjuju Artur, Dzordz i radnja krece od detinjstva.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back