Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidim, lepo ste se zabavljale :lol:

Elem, ovako:
Pobedila sam na licitaciji, te sad mogu da kažem šta sam pazarila :zper:
Vil Djurant - Renesansa, za 800 kinti....ne da sam uklizala u poslednjim sekundama, ma k'o profi :mrgreen:

Drugo....Mama Leone, Sarajevski Marlboro, Karivani i neke priče....ko hoće da ošteti zeta našeg za autorska prava (kontam, ako ga lamar privede, ona nama dođe onda neki zetonja :think: )...eno ima kod Baneta :zper:

I treće..baš ima lepe oči, eto, ja to bez čitanja :aha:
(a spremam se da počnem Mama Leone, sad za ovaj najavljeni hladni vikend)

Ovde bas dobro izgleda
imgres

bila sam jutros u biblioteci
a zora
one ostavile biblioteku i piju kafu napolje u kafiču, tj, ne piju kafu, nego sok ne radi kafemat
i ja landrala po ono malo polica
od zetonje nema Otac, dal' je na čitanju
al' imaju neke priče što sam čitala, svaka pjesma iz Bosne, sevdalinka, ima svoju priču..mnogo su dobre, neki kratki naslov, dal' neki hajvan, il' nešto tako zaboravila sam (već, a jutros listala knjigu :rumenko:)
uglavnom mi je ruka išla na tralajke, ništa pametno nisam dovukla
i još navalila ona iz bibl. da uzmem Poranio Milorad, pa uzela sam je..i Split, isto od nekog našega
evo prvog čitanja iz ove serije
Muškarac vredan pažnje, Eva Heler, kaže na koricama, trenutno najpopularnija nemačka spisateljica

Sećam se da je Mirka pljuvala tog Milorada (valjda)
Moj spisak za Sajam ima oko 100 naslova, nisam brojala...cak i ja shvatam da je to nerealno. Sad moram da ga prekucam i klasifikujem prema izdavacima jer je sve zbrda-zdola.

Drage moje zene :cmok2:
Hvala vam svima sto ste me se secale i mislile na mene. Ja sam mnogo bolje nego sto sam bila, i sto je najvaznije, presrecna sam :) Pored toga, ukinuta mi je obaveza lezanja i ne-maltretiranja koju sam imala u poslednje vreme, pa sad mogu i ad pisem. Doduse, s posla malo i retko, jer je ovo period godine kad je nevidjena guzva, ali bicu tu.
Nisam nista citala po prvi put u zivotu, cak ni Zabavnik. Za tri meseca ukupno sam procitala 3 nove knjige, a gojmilu sam vratila u biblioteku neprocitane. Trenutno nemam strpljenja ni za sta, ali vas volim i rado cu vas citati ovde i ubacivati se gde mogu dodati svoje skromno misljenje.
Nekako je otprilike pre godinu dana sam vam se prvi put prikljucila, tako da je ovo u stvari kao moj rodjendan u Biblioteci:)))
I aman zene, vi sto idete na Sajam, ne vi iz biblioteka (vi ste azurne po tom pitanju) stavljajte te spiskove za Sajam pa da komentarisemo, makar bilo sto knjiga k'o Pus. Evo mi cemo drugarski da ti srezemo spisak tako da odgovara novcaniku k'o lutka:D
Sve vas mnogo volim i mislim na vas! :bye:

Bas mi je drago sto si opet tu, Dano. Nadam se da ces se uskoro rasteretiti, pa da uprilicimo i ono okupljanje citacica koje smo pominjale.
Sto se tice spiska, nisam ga otkucala, a ne mogu sad sve da pisem niti da se setim sta sam sve planirala da kupim, ali tu je svakako Markes, zatim neke knjige koje ste hvalile na ovoj temi (to sam ja otpocetka citala i usput zapisivala na papir), Grof Monte Kristo kojeg jos uvek nemam(!), zatim Henrik Sjenkjevic, tako, ima dosta klasike na spisku (koju sam citala, ali nemam svoj primerak pa bih htela da nabavim), Gospodar prstenova, Memoari jedne gejse... Od novijih mi je u planu Djavolja kraljica.

Vidim, lepo ste se zabavljale :lol:

Elem, ovako:
Pobedila sam na licitaciji, te sad mogu da kažem šta sam pazarila :zper:
Vil Djurant - Renesansa, za 800 kinti....ne da sam uklizala u poslednjim sekundama, ma k'o profi :mrgreen:

Drugo....Mama Leone, Sarajevski Marlboro, Karivani i neke priče....ko hoće da ošteti zeta našeg za autorska prava (kontam, ako ga lamar privede, ona nama dođe onda neki zetonja :think: )...eno ima kod Baneta :zper:

I treće..baš ima lepe oči, eto, ja to bez čitanja :aha:
(a spremam se da počnem Mama Leone, sad za ovaj najavljeni hladni vikend)

Kako sam srećna zbog tebe. Jedem se celo jutro da ti nisam slučajno maznula Čokoladu. ;)
A Djuranta, Um caruje, su mi maznuli juče:(.

Daaanoooo! Dobro nam se vratila.:zag:

Poslednja izmena:
E, kad Rada pomenu Cokoladu, planiram da kupim i one Cokoholicarke, da me razveseli u zimske dane. Od svih zanrova pomalo.
Ja sam se prehladila pa sedim kuci, pijem cajeve, hrana nema nikakav ukus, grlo pecka, suze mi oci.... (ne znam kakve to veze ima s temom, ali rekoh da se izjadam malo)

Kako sam srećna zbog tebe. Jedem se celo jutro da ti nisam slučajno maznula Čokoladu. ;)
A Djuranta, Um caruje, su mi maznuli juče:(.

Sad mi je jasno što si se navukla :D
Koji adrenalin, ebt :lol:
Ceo dan gledam neku dvojicu koji se nadmeću k'o besni, pa kao ceo naredni dan niko da da ponudu....pa poslednji minut odbrojavam naglas sekunde, tačno znam da je bar jedan tu i da hoće da uradi isto što i ja :zper: Al' Meda ima munju u šapi i vatru u oku :mrgreen:

A Djurantova Istorija civilizacije je super, imam već Doba vere I i II i Napoleonovo doba...generalno sam nekad imala plan sve da kupim, al' uvek je bilo puno para, a sad kako je Narodna knjiga pukla, slabo se i nalazi...800 kinti je super cena, mnogo mi je drago što sam dobro prošla.

Al' najdraže mi što je Dana došla da se javi :zag:

Hvala vam svima sto ste me se secale i mislile na mene. Ja sam mnogo bolje nego sto sam bila, i sto je najvaznije, presrecna sam :) Pored toga, ukinuta mi je obaveza lezanja i ne-maltretiranja koju sam imala u poslednje vreme, pa sad mogu i ad pisem. Doduse, s posla malo i retko, jer je ovo period godine kad je nevidjena guzva, ali bicu tu.
Nisam nista citala po prvi put u zivotu, cak ni Zabavnik. Za tri meseca ukupno sam procitala 3 nove knjige, a gojmilu sam vratila u biblioteku neprocitane. Trenutno nemam strpljenja ni za sta, ali vas volim i rado cu vas citati ovde i ubacivati se gde mogu dodati svoje skromno misljenje.
Nekako je otprilike pre godinu dana sam vam se prvi put prikljucila, tako da je ovo u stvari kao moj rodjendan u Biblioteci:)))
I aman zene, vi sto idete na Sajam, ne vi iz biblioteka (vi ste azurne po tom pitanju) stavljajte te spiskove za Sajam pa da komentarisemo, makar bilo sto knjiga k'o Pus. Evo mi cemo drugarski da ti srezemo spisak tako da odgovara novcaniku k'o lutka:D

Šta nam radiš Dano, Dano....:)
Svima si nam nedostajala!
Jes' da se tvoj i moj čitalački ukus u većini slučajeva nisu poklopili,ali voooolim da si tu!

E, kad Rada pomenu Cokoladu, planiram da kupim i one Cokoholicarke, da me razveseli u zimske dane. Od svih zanrova pomalo.
Ja sam se prehladila pa sedim kuci, pijem cajeve, hrana nema nikakav ukus, grlo pecka, suze mi oci.... (ne znam kakve to veze ima s temom, ali rekoh da se izjadam malo)

Joj i ja sam bolesna - umlatio me ovaj virus samo tako...
Bole kosti, grlo, nadražajni kašalj, slinava....i umesto da ležim i čitam, ja idem na posao...

Šta nam radiš Dano, Dano....:)
Svima si nam nedostajala!
Jes' da se tvoj i moj čitalački ukus u većini slučajeva nisu poklopili,ali voooolim da si tu!

I vi ste meni nedostajale. Svako malo kad vidim da neko cita neku knjigu mislim ko je ovde citao i sta je bese rekao... Osecam se bas kao da sam se ponovo vratila u drustvo.

Srećan jubilej :zag:

Mučila sam se sa početkom, čitala je na delove i pomešala imena i likove... a onda kažem sebi , radnja je bitna , ne odustaj .....i evo nastavila sam sa čitanjem

Ti upravo čitaš Pola žutog sunca? A Bambi je nedavno pročitala.
Izgleda da ovde, sasvim neplanirano, bolje funkcionise onaj pokušaj na jednoj temi, gde ljudi odrede knjigu i daju rok da je pročitaju pa da pričaju o njoj. Ali nešto im slabo išlo. Valjda ovde funkcioniše jer se ništa ne dogovaramo nego svako sam uzme šta želi da čita na osnovu utisaka koje stekne ovde ili bilo gde drugde ili naleti u biblioteci, na akcijama izdavača, sajmovima i, naravno, Limundu ;)

Ja nisam uclanjena na limundo pa ne znam jel mora ova licna karta da se salje?

Mora.
Tj. bar je moralo kad sam se ja učlanjivala.
To su uveli kao zaštitu u slučaju prevare, jer kad se kupljena roba dostavlja poštom, ti prvo uplatiš pare na račun prodavca, a on ti pošalje robu.
E, sad, za knjige je sve mala cifra, ali tamo se prodaje svašta, što i puno košta, pa su uveli tu identifikaciju kao obezbeđenje.
Zato je i pouzdana firma, ja nisam čula da je iko imao problem tog tipa, da mu neko uzme pare i zapali.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back