Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uh Bi, pa ti moras onada malo u nazad. Ali nema veze nisu one bas toliko povezane.
Odnosno prva dva dela su povezana mnog jace nego sto je ovaj III deo povezan sa njima. Tako da... baci se na Kci srece, pa na moj omiljeni Portret u sepiji :D
moram, moram, joooj, kuuukuuuu meni, što će teško da mi padne..... :brus:
pa onda ponovo Kuća duhova da bude sve u kompletu.
Samo da nadjem...

moram, moram, joooj, kuuukuuuu meni, što će teško da mi padne..... :brus:
pa onda ponovo Kuća duhova da bude sve u kompletu.
Samo da nadjem...
Tuga jedna :lol:

Ma naci ces. Nije to nesto sto je trenutno aktuelno pa da je na citanju.

Ja danas uzela Moramo da razgovaramo o Kevinu. Malo je raskupusana.
Bice mi tesko, znam :sad2:
Ali tako je to. Red Jergovica, red Kisona, red Kevina... i tako :)

Tuga jedna :lol:

Ma naci ces. Nije to nesto sto je trenutno aktuelno pa da je na citanju.

Ja danas uzela Moramo da razgovaramo o Kevinu. Malo je raskupusana.
Bice mi tesko, znam :sad2:
Ali tako je to. Red Jergovica, red Kisona, red Kevina... i tako :)

čim mi ovde masovno počnemo da čitamo, postane aktuelno. Pa opsednemo biblioteke u raznim krajevima Beograda, drugim gradovima, a bogami i državama.

Baš me zanima taj Kevin. Kako su drugarice ovde pričale, ja sam stekla utisak da je mučno. Nekako sam je svrstala u isti koš sa Kolibom (koju sam rešila da ne čitam).
A od tog Jergovića (koji uzgred budi rečeno (hahaha, al mi smešna ta konstrukcija) i ne bi bio tako ružan kad bi se malo ošišao, obrijao, našminkao (ali valjda onda ne bi bio on) ću morati da pročitam nešto bolje od Rute Tanenbaum.

Poslednja izmena:
Zavrsila sam Sultanov harem. NIje losa knjiga, haremske intrige i ostalo, ali iz svakog reda prosto vristi da je pisao muskarac.
Ne kazem to kao nesto negativno, samo neobicno.

Posebno je upadljivo kod opisa ljubavnih scena ili uopste kada su emocije na delu. I ima malo preterivanja kod opisa opasnih zlih zena koje umesno manipulisu dobrim, tupavim, naivnim, najmocnijim muskarcima toliko da pobiju sinove,prekinu lozu i uniste imperiju :roll:....(karikiram samo malcice :lol: )

Ali dobro, da nije zanimljiva, ne bih je procitala za dva dana.

Sta je sledece, videcemo, ionako sam vise procitala u zadnjih nedelju dana, nego prethodnog meseca :rumenka:

Uzgred, je li neka kupila časopis Grazia uz koji se prodaje Devojka s bisernom mindjušom?Kakvo je izdanje tj. oprema?

Šetala sam s mužem i videh Graciju. Knjiga je specijalno izdanje Lagune, dakle oprema klasična Lagunina. Cena 449 dinara. Onda odosmo do Lagune da vidim tamo kolko je. Kad ono, 530 dinara puna cena, s mojih 25% i 10% na tri knjige (nahvatah dečka sa dve neke), 358din. ;) Šta će mi Gracija.:)

U Laguni mi rekoše da T. Ševalije dolazi na sajam.;)

Hmmm.....
pa,zavsih ja Psiha.
Ima par bas brutalnih i jezivih i do detalja opisanih ubijanja.
Sem toga..... :think: sta ja znam...onako....
Preplicu se njegove misli o ubijanju,smrti,mirisu krvi
sa "ljubavlju" prema njegovoj devojci koju na kraju ubija :confused:

Opis mucenja,ko nije siguran,neka ne cita.To je samo deo scene.

....zavlacim kaziprst u posekotinu i pokusavam da ga podvucem pod kozu.Hiljadu devetsto dvadeset tri, uspevam.Odvajam kozu od mesa,zavlacim jos dva prsta; polako svlacim ruku od ramena ka kuku,guleci kozu koja se lako odvaja jer su joj misici zgrceni.

Sve u svemu,treba mi sad neka krimi prica ili triler bez ovakvh scena,jer mi je muka.Moze i neka komedja tralalala da odmorim mozak.

Ja samo da prijavim da sam procitala Daljina medju nama - Megi O`Farel i da mi se mnogo dopala, mada mi je trebalo da se naviknem na njen stil (proslost, proslost, sadasnost) znate o cemu pricam....

Za Lamar :hvala::hvala::hvala: za preporuku -citam Dezulovica/**** sad 1000 dinara i uzivam i :rotf::rotf::rotf:

Baš me zanima taj Kevin. Kako su drugarice ovde pričale, ja sam stekla utisak da je mučno. Nekako sam je svrstala u isti koš sa Kolibom (koju sam rešila da ne čitam).
Pročitaj! Knjiga je odlična. Tema jeste mučna, al šta da se radi. To je jedna od onih knjiga koje ću pamtiti celog života (ako em ne stigne onaj Nemac :lol:)

Ja samo da prijavim da sam procitala Daljina medju nama - Megi O`Farel i da mi se mnogo dopala, mada mi je trebalo da se naviknem na njen stil (proslost, proslost, sadasnost) znate o cemu pricam....

Čitala sam više puta. Samo treba biti skoncentrisan. :ok:

Ja ništa ne čitam. Počela sam Singerove Senke na Hadsonu, al me uhvatila neka poslovno-privatna nervoza, pa ne mogu da se skoncentrišem.

Pročitaj! Knjiga je odlična. Tema jeste mučna, al šta da se radi. To je jedna od onih knjiga koje ću pamtiti celog života (ako em ne stigne onaj Nemac :lol:)

Čitala sam više puta. Samo treba biti skoncentrisan. :ok:

Ja ništa ne čitam. Počela sam Singerove Senke na Hadsonu, al me uhvatila neka poslovno-privatna nervoza, pa ne mogu da se skoncentrišem.

Kevina ili Kolibu? Valjda Kevina, o njemu se pričalo.... Pa jeste nekako su takve knjige upečatljivije pa se pamte.
Daljina medju nama mi se svidja ako mislim na pravu knjigu. Jel to ono kad
ona radi u nekom hotelu..... pa na kraju odlazi u Hong-Kong i zaposljava se na radiju

Sad mi kasno da se uključim u Budenbrokove :(. Probaću

"Moramo da razgovaramo o Kevinu" mene odusevljava sto pokriva mnogo tema o kojima svako moze na svoj nacin da se zapita (od odnosa roditelj-dete, cak i roditelj(i)-nerodjeno dete, preko musko-zenskih odnosa, savremene americke kulture, odnosa Amerika-ostali, do najintimnijih psiholoskih pitanja koje svi kad-tad sebi postavljamo - sta zaista zelim, kakva sam ja zaista kao osoba a kakvim zelim sebe da predstavim i sl). To je za mene najbriljantniji aspekt "Kevina" i zbog toga je to jedna od najboljih savremenih knjiga koje sam procitala u poslednjih 10 godina. Prevazilazi okvir svoje zadate tematike.

Pozdrav Dani :bye:.
Ionako ne bih znala da ovako opisem zbog cega je izuzetno dobra,pa samo izjavljujem da se u potpunosti slazem sa napisanim.:heart:

Moram i da se svima zahvalim koji su pisali o knjizi bez previse detalja,ovako sam zaista prolazila kroz razne faze tokom citanja.:sad2:

Toliko ste pisale o Jergovicu da cu da ga citam,ali sam morala i da ga pogledam ;)

Poslednja izmena:
Hvala i tebi, Emocijo, što si pronašla taj Danin prikaz i podsetila nas na tu našu divnu drugaricu, koja će nam se, nadamo se, ponovo pridružiti. A i to kako je ona predstavila Kevina, da zaista svakog zaintrigira i poželi da je pročita. Sad bih odmah nju uzela. A već mi je odavno na redu Slepi ubica, samo nikako da ga nadjem po bilbiotekama. A sad kad je Bambi uzela trilogiju Aljendeove, sad mi se to čita. Trenutno čitam Pola žutog sunca, obimna je, a ja sam još daleko od pola. Tek sam na 120. strani, a ima 500!!! Što znači, potrajaće. A, iskreno, nešto me ne vuče baš preterano, nadam se da će postati zanimljivija.

Kerefeka pocinje 23 oktobra i mislim da ce prvi dan biti bas guzva,jos je taj dan i jeftinija karta,valjda 100 din pa ce mnogi to iskoristiti,al ne pocinje ujutru nego nesto popodne:)

Ajoj :(
Ja nešto mislila da je sajam od 30.
Pu, bre, ja neću biti tu nijedan dan sajma.
Putujem 23., ako ne i 22., a vraćam se 30. :(

Taman sam smislila kako ću da pravim spisak za sajam: prekopam ovu temu, lepo redom, popišem sve ono što mi deluje zanimljivo, pogotovo Danine preporuke (ona je, čini mi se, dala najviše različitih izdavača), prvo pretrkeljišem net, da li ima elektronskih, pa ono što nema ide na spisak....Onda se spisak suzi tako što se izbace oni izdavači gde imam člansku kartu i popust nevezano za sajam i eto.
A sad ništa :(
Dobro, ne baš ništa, pretrkeljisaću temu i net svakako...

I razmišljam da ove godine odem SAMA - da me više niko ne požuruje i hvata na glad, žedj, gužvu, nervozu....Nego lepo redom za svoj groš i uživanciju....
Jer ako je dečko, njemu je to smor - daj kupi šta si planirala i idemo, šta sad tu ima ceo dan da se vrtimo,a ako je neko ko je ljubitelj knjige vuče na svoju stranu, prošli put su deca koju smo povele kukala.....tako da...znam šta mi valja činiti.Ako neko bude hteo da se pridruži - može - ali bez obaveza i koliko kome prija, pa kud koji....

Ja obično idem ili sama ili sa sestrom koja je isto njuškalo kao i ja.
Zaturimo telefone negde u najmračnije ćoškove tašne i lagano, nogu pred nogu. Kad nas iste zabole, zabodemo na kafu i pušenje. Pa opet.
Poslednjih godina sam ulazila kolima na parking (ranije sam ekonomisala, parking im je skup k'o đavo, ali nakupujem k'o kreten, pa ne mogu da ponesem), čim se ruke napune, idemo na istovar, pa nazad.
Najbolje sama, pa ako ti je gušt sat vremena na jednom štandu....

:zcepanje:
Što mi je ovo nešto poznato.
:lol:

To sam već nekad davno na ovoj temi pričala....jedne godine naletim ja na Zlatno runo Pekićevo, ekskluzivno izdanje, koža&zlatotisak, kožna kutija...a po poštenoj sajamskoj ceni (inače jedan od najvrednijih mojih književnih poseda)...spakuju mi ga u ogromnu debelu papirnu kesu sa dugačkim kanapčićima, za na rame. E, to plus pune ruke kesa....ko to nije vukao, ne zna koliko je zaista sajamska hala udaljena od ulaza u sajam :lol: Elem, ostao mi modri podliv na ramenu, preko ključne kosti, useklo se ono kanapče do krvi, nedelju dana sam spominjala Pekića i svoju ludu glavu :lol:

Neki drugi put je duvao leden vetar i padala kiša, pa sam zvala dečka i ronzala da ne mogu ni korak dalje i da dođe po mene....morao da se svađa i ubeđuje sa onima na ulazu da on i ne želi da uđe, ali mora da pomogne budali da izađe :lol: Došao u pratnji gorile, a ja umusavljena, stiskam one kesurdače oko sebe, k'o ciganka :lol:

E, posle toga sam prelomila i išla kolima.

hahaha, interesantne su vam sajamske dogodovštine. I ja sam nekad davno tako vukljala dok se nisam udala. A moj muž takođe. Pa kad smo se udružili utvrdili smo da imamo mnogo knjiga u dva primerka. Znam da mu je jedan od omiljenih "trofeja" bio komplet Kafke. Ko zna, onaj u crnim omotima. Po nekoj smešnoj ceni. Naravno sad posle 30-ak godina ne vredi ni pominjati neku cifru. Koliko se puta dinar promenio, devalvirao i denominovan od onda. I čitala sam ja Kafku dosta. Dopada mi se.

Nego sinoć nisam imala snage, spavalo mi se, da vam ispričam šta sam otkrila. Odem u sinovljevu sobu da gledam Zločinački umovi. (navukla sam se na seriju, a sad posle 20-ak odgledanih epizoda, čini mi se da su sve manje-više iste). Nego, na njegovom krevetu neke knjige. Pogledam ja, kad ono Emir Imamović Pirke Tajna doline piramida. Kaže, pročitao je, nije loše.
E sad konačno dolazimo do suštine: jel neko ovde čitao tu knjigu? Znam da ste hvalili Jel neko vidio djevojčice.... i ostale (što bi rekla Esterka).
U medjuvremenu sam otišla da je uzmem da napišem tačno kako se zove, kad nje nema. Izgleda da je poneo da je vrati u biblioteku. Svejedno, kocka je bačena, tj. pitanje je postavljeno.

Prošla sam gotovo isti razvojni put...
Na kraju sam izazvala sažaljenje devojke sa štanda, pa mi je dozvolila da gomilam kod nje, što mi je značilo,ali kad je trebalo krenuti kući......avaj....
Sve mislim da ove godine neću toliko kupovati - u poslednje dve godine sam toliko kupovala, kupovala i kupovala...ne samo na Sajmu,da sam došla u situaciju da više nisam baš za sve knjige sigurna da li ih imam ili ne...opravdavam to nemogućnošću da sve budu pregledno složene, jer biblioteka još nije gotova..

Jao, bre, jel' to onaj lik što je davio o bosanskim piramidama?
Pa jedna knjiga imala naslov "Piramide u Bosni - dokaz da su u Bosni nekada živela inteligentna bića" ili tako nešto :zcepanje:

NIje, taj o piramidama sto pise je Semir Osmanagic. Imala sam u ruci jednu njegovu knjigu i to dosta dugo ali nikako da procitam a na kraju sam morala ipak da vratim. Sad mi zao, bas me interesuje sta je pisao.

Nego dame imam predlog za vas, uzmite neka kolica na tockice za sajam, pa lepo gomilajte knjige do mile volje.

Evo ovako nesto:
jumbo-folding-shopping-black-swivel-wheel-cart.jpg

ili ako pada kisa onda ovako:
Shopping-Cart-DXT-1301--24232658460.jpg

Veceras cu da pisem sta sam sve procitla u medjuvremenu, do tada pozdrav svima.

Poslednja izmena:
NIje, taj o piramidama sto pise je Semir Osmanagic. Imala sam u ruci jednu njegovu knjigu i to dosta dugo ali nikako da procitam a na kraju sam morala ipak da vratim. Sad mi zao, bas me interesuje sta je pisao.

Nego dame imam predlog za vas, uzmite neka kolica na tockice za sajam, pa lepo gomilajte knjige do mile volje.

Evo ovako nesto:
jumbo-folding-shopping-black-swivel-wheel-cart.jpg

ili ako pada kisa onda ovako:
Shopping-Cart-DXT-1301--24232658460.jpg

Veceras cu da pisem sta sam sve procitla u medjuvremenu, do tada pozdrav svima.
:zag:
Znam da te nerviraju zagrljaji, pa ces probati da mi se izmigoljis, al' nista ti ne vredi. Nije te bilo odavno pa... evo nesto jos gore :cmok:
:lol:
Ideja za sajmoholicarke je odlicna :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back