Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jao, bre, jel' to onaj lik što je davio o bosanskim piramidama?
Pa jedna knjiga imala naslov "Piramide u Bosni - dokaz da su u Bosni nekada živela inteligentna bića" ili tako nešto :zcepanje:
Ma neeeee. On se upravo sprda sa tim :zcepanje:

Pogledam ja, kad ono Emir Imamović Pirke Tajna doline piramida. Kaže, pročitao je, nije loše.
E sad konačno dolazimo do suštine: jel neko ovde čitao tu knjigu? Znam da ste hvalili Jel neko vidio djevojčice.... i ostale (što bi rekla Esterka).
Meni je odavno na spisku, ali je nemaju u mojoj biblioteci.
Moracu uskoro za nju i jos neke u maticnu.
Maticna mi je cak bliza i zgodnija, ali ja navikla na moj ogranak pa u maticnu idem samo kad ovi moji bas nemaju nesto.

Za Lamar :hvala::hvala::hvala: za preporuku -citam Dezulovica/**** sad 1000 dinara i uzivam i :rotf::rotf::rotf:
Meni su Bosanci bez premca. I stari i novi :)

Pozdrav Dani :bye:.
Ionako ne bih znala da ovako opisem zbog cega je izuzetno dobra,pa samo izjavljujem da se u potpunosti slazem sa napisanim.:heart:

Moram i da se svima zahvalim koji su pisali o knjizi bez previse detalja,ovako sam zaista prolazila kroz razne faze tokom citanja.:sad2:

Toliko ste pisale o Jergovicu da cu da ga citam,ali sam morala i da ga pogledam ;)
Pogledaj ;)
Ali procitaj, i onda ce ti se sve dopasti :D

Mama Leone + - Miljenko Jergovic, Rende, 250 str.

Prvi deo je deo od 150 strana, i to su veoma usko tematski povezane pripovetke o detinjstvu.
Drugi deo je deo od 100 strana i to su takodje tematski veoma usko povezane price o nasima u rasejanju posle ovog najnovijeg rata.
Svaki deo je skoro kao roman, a i ovako zajedno su kao roman iz dva dela.
Knjiga je odlicna, meni je nevidjeno prijala, a ko se odluci za nju i ona mu se dopadne, nek odmah uzima Otac, koja je jos oho-ho bolja.
Ne znam. Mene su Jergoviceve knjige dotakle tamo gde mozda do sada ni jedna nije, ili ih je bilo jako malo.
Dakle meni je Jergovic:

Sarajevski Marlboro; 10/10
Mama Leone + ; 10/10
Otac; 11/10
Dvori od oraha; 8,5/10
Ruta Tannenbaun; 7/10

Majcino mleko – Edward St Aubyn, Beo Book 260 str,

Uzela sam je iz biblioteke i tek kada sam dosla kuci videla sam da sam je citala. Delovala je ona meni jos tamo vrlo poznato, ali reko’ to sam ja nju samo mozda vise puta prevrtala po rukama.
Ali posto sam konstatovala da sam citala setila sam se skoro svega i mogu samo reci da je tema koju obradjuje dobra (deca, porodica, brak, roditelji… i sve to na engleski nacin), ali nekako te ne osvaja. Previse je nekako kruta… sta znam… fali... Jergovic u njoj s’ obzirom na temu :D

PS. @Bi, Pola zutog sunca sam citala pre par meseci i mogu ti reci da je se jedva secam. Sa ove male vremenske distance mislim da ne vredi tih 500 strana, mada mi se to tada nije tako cinilo.
Dok Purpurni hibiskus od pre par godina pamtim i pamticu mozda zauvek.

Majcino mleko – Edward St Aubyn, Beo Book 260 str,

Uzela sam je iz biblioteke i tek kada sam dosla kuci videla sam da sam je citala. Delovala je ona meni jos tamo vrlo poznato, ali reko’ to sam ja nju samo mozda vise puta prevrtala po rukama.
Ali posto sam konstatovala da sam citala setila sam se skoro svega i mogu samo reci da je tema koju obradjuje dobra (deca, porodica, brak, roditelji… i sve to na engleski nacin), ali nekako te ne osvaja. Previse je nekako kruta… sta znam… fali... Jergovic u njoj s’ obzirom na temu :D

PS. @Bi, Pola zutog sunca sam citala pre par meseci i mogu ti reci da je se jedva secam. Sa ove male vremenske distance mislim da ne vredi tih 500 strana, mada mi se to tada nije tako cinilo.
Dok Purpurni hibiskus od pre par godina pamtim i pamticu mozda zauvek.

jel? E pa sad ću da ga savladam :sije: Pročitala sam već 150 strana, odnosno 30% , što i nije tako malo. Samo znači da se ne nadam da će postati bolje.

Eh, a Majčino mleko vs. Jergović... pa kako jedan Englez može da se meri s Bosancem po osećanjima, odnosima medju ljudima, bilo čemu...
a ja od njega po onim tvojim ocenama baš najlošiju pročitala. (Rutu Tanenbaum) Moraću to da popravljam.

jel? E pa sad ću da ga savladam :sije: Pročitala sam već 150 strana, odnosno 30% , što i nije tako malo. Samo znači da se ne nadam da će postati bolje.

Eh, a Majčino mleko vs. Jergović... pa kako jedan Englez može da se meri s Bosancem po osećanjima, odnosima medju ljudima, bilo čemu...
a ja od njega po onim tvojim ocenama baš najlošiju pročitala. (Rutu Tanenbaum) Moraću to da popravljam.
Zao mi je ako sam te obeshrabrila, ali mislim da je postenije da kazem sta mislim, nego da te kao stedim.
A moj utisak i onako ne mora da znaci automatski bas nista. Jer mnogima se dopala vise nego meni.
Mada i meni nije da se nije dopala... I tako... Sad ti vidi dal mi se dopala i koliko :hahaha:

Dobro veče, devojke.Pošto je zimničarenje završeno , mogu da se pohvalim da sam uzela Dragulj Indije i Prosjak pred vratima,-Talasa Ali.
Ne znam o čemu se radi , otišla sam u biblioteku pred samo zatvaranje...kako ih ne bih zadržavala, uzela sam prvo šta su mi ponudili.

Zavrsila sam Pola zutog sunca i napustam Afriku,citam Recepti za savrsen brak-Kejt Karigan izgleda da ce biti bas lagano,letnje.....,

Zao mi je ako sam te obeshrabrila, ali mislim da je postenije da kazem sta mislim, nego da te kao stedim.
A moj utisak i onako ne mora da znaci automatski bas nista. Jer mnogima se dopala vise nego meni.
Mada i meni nije da se nije dopala... I tako... Sad ti vidi dal mi se dopala i koliko :hahaha:

Sada smem da priznam,kao sto se iz prilozenog vidi nisam nista komentarisala.:mrgreen:

:zag:

danas sam putovala, pa sam i čitala dosta
pri kraju sam sa knjigom Mape za igubljene ljubavnike
odličan je naslov, baš oslikava knjigu
elem, puno ljubavi, ostvarenih, neostvarenih, tragičnih...i jako lijepo napisana knjiga, fino se čita...
sad, što me malo nerviralo..ne u pisanju, nego ta tema uopšte me nervira
izbjeglice su iz Pakistana, dušu prodaju da dođu u Englesku..i onda kukaju i samo rade i sanjaju da se vrate nazad, jer je u Engleskoj sve bez veze
pa majka mu stara, kad si u Rimu, onda si Rimljanin...stara je izreka..tamo gdje dođeš, treba da se prilagodiš životu..

malo me to nervira i ovdje...kod mene
i, da..ta vjerska zatupljenost..užas...pogotovo kod žena, one se toga drže, jer je to jedino što imaju..i onda stradaju djeca, porodica...ovdje je riješ o islamu, ali mislim da je isto za sve vjere..kad se zastrani

preporučujem, stvarno, od srca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back