Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Elem, tekst može da se podešava kako vam odgovara, nema brojanja redova :zper:

Pogledajte prilog 204481 Pogledajte prilog 204482 Pogledajte prilog 204480

Čita gomilu formata, uključujući i pdf, koji je najčešći na netu, ali sa pdfom su mu ograničene mogućnosti: tu ne može da poveća slova, nego zumira stranicu, pa mora da se skroluje, što je smor. Ali postoji programčić Calibre, koji e-knjige konvertuje u razne formate, pa je bolje prebaciti pdf u nešto drugo (još se igram oko toga, mobi je dobar format). Postoji i varijanta da se knjiga pošalje mejlom Amazonu, pa ti je oni vrate konvertovanu u Kindle-ov osnovni format. To ću da probam ovih dana.

Knjige se sa računara prebacuju usb-om, sam Kindle koristi bežični internet, pa se može i direktno skidati sa neta ili preuzimati ono konvertovano od Amazona.

Bakterija po papirima traje dva meseca, ako je internet isključen, ima oko 3 giga memorije za knjige....zamislite samo letovanje, nema više vukljanja 15 kila papira :aha:

Ooo, stigla igrackica:klap:
Znaci preporucujes?:)
Koji si uzela? Jel si mogla da biras boju?

Ja se trudim da citam samo na engleskom, da obogatim vokabular.

Jel citao neko Parsonsa skoro? " Ljudi i decaci" ili "Novi pocetak"?

meni se ne sviđa kako on, Parsons, piše...već sam komentarisala...k'o da nosi teret od 1000 kila na leđima..
ali, možda, na engleskom, izvornom, njegovom, zvuči drugačije ?...ma, probaj, šta te košta

Ooo, stigla igrackica:klap:
Znaci preporucujes?:)
Koji si uzela? Jel si mogla da biras boju?
Uzela onaj obični, WiFi.
Nije bilo izbora boje, ne znam ni da li ova poslednja generacija uopšte postoji u beloj bolji, ili možda samo nema u ponudi nemačkog amazona.
Korice ima u gomili boja, to biraš.
Preporučujem mašinu, a za korice me sačekaj....počeo je nešto da brljavi i ja na netu iskopam da su te korice pravile problem, ali da su navodno popravljene...e sad, možda kod Nemaca i dalje prodaju te problematične, danas ću da vidim sa njihovom službom za reklamacije u čemu je problem.

Nego, samo da prijavim...pocela sam Brajsona i mnogo mi se svidja. Kupio me od prve strane :lol:
Eto. znaci da je do knjiga a ne do tebe :D

Čitala sam i ja Musoa (3 knjige), mislim da sam ih pominjala. Niš' specijalno.
Evansa sam čitala, kao i sve Agatino čega sam uspela da se dokopam.:super:
Zanima me kakva je ta Kći sreće Izabele Aljende :)
Počela da čitam Tri metra iznad neba Federika Moće i nije to za mene, batalila sam posle desetak strana.
Izabela Aljende - Kći sreće, Portret u sepiji, Kuća duhova, meni ja ta trilogija vau! :ok:
Dakle sve tri su mi odlicne, ali mi je najodlicnija Portret u sepiji.
Skoro sam ih citala i skoro sam i pisala o njima.
A nisam jedina, ima nas ovde jos :)

Prvi, drugi, treći čovek Đurđevićkin, je l' vredi da čitam?
Vredi :)
:think: Znaci rekla sam da vredi da citas, ali ne i da je kupis
dudu2.gif

Stigoh iz biblioteke...i uspela sam da dovucem samo sedam komada :

Ni ovde ni tamo - Bil Brajson
Zato sto te volim - Gijom Muso
Muzej nevinosti - Orhan Pamuk
Sultanov harem - Kolin Falkoner
Kci srece - Izabela Aljende
Kaja, Beograd i dobri Amerikanac - Mirjana Djurdjevic
Zasto nisu pitali Evansa - Agata Kristi

Sve mi zvuci dobro...samo da jos pocnem i da citam...:lol:
Meni drugarica pozajmila Zato što te volim jer je tako divna i predivna i ona je oduševljena...
moja faca posle knjige je bila otprilike :neutral:
mislim da sam joj čak rekla da mislim da je teško sra,nje ali možda zato što sam očekivala previše jer se njoj toliko svidela.
Meni je ovo potpuni fejl od knjige!

Dobila sam juče (za rođendan :)) od drugarice Priči nikad kraja od Gorice Nešović i Jelice Grganović. Kaže da je jako knjiga podseća na mene. Videćemo...

Baba Jagu sam pročitala dve trećine :mrgreen: hoću i ovaj treći deo, al nikako da sednem. Drugi mi, iskreno, i nije nešto, kao nekakva salata ljudi i događaja. Zato mi je prvi jako lep i topao.

A dobila sam i još jednu knjigu za rođendan, Moj prvi kuvar :lol:, u kom piše "Uuek pitaj odraslu osobu, roditelje ili starijeg brata ili sestru, smeš li da kuvaš." :lol:

Kupila juce Lakunu
Pocela da citam Sabiranje i deluje zanimljivo
:cao:
Mislim da sam pisala, meni se Sabiranje baš dopalo. :)

Poslednja izmena:
Prerpoucih knjigu "Crna voda", ko nije procitao, neka se mane:(
Maestralno napisano, neverovatan stil, ali posle citanja ostaje nevidjena gorcina, nemocan bes, mrznja i velika-velika tuga...Nije sve u pravoj crnoj vodi koja se polako penjala i zatvarala svaku nadu (kao i pluca) nego je "crna voda" ovde i metafora one " crne vode" - koja je nekome zivot!
Ko je citao zna o cemu pricam...

Iza kulisa – Kejt Etkinson, Draganic, 340 str, 10/10

Ooo, bas mi se dopala. Bas. :super:
O porodici, “tegobnom”detinjstvu, teskim gubicima, vencanjima, porodicnim precima... Zivotu sa roditeljima koji su u stalnom manjem ili vecem sukobu i snalazljivost i umecu balansiranja izmedju ta dva roditelja da bi se odrzao kakav-takav mir u kuci. O tome kako su deca mnogo “odraslija” nego roditelji. O decijim strahovima koji su taaaako dobro opisani (ono: “sta li je ispod kreveta, sta li ce da iskoci iza coska, evo cujem neke nozice tapkaju zamnom”… ), decijoj masti, nestaslucima…
Tako je precizna i direktna, svaka rec je tacno na svom mestu. Pisac je jednom recju izuzetan pripovedac.

U Pogovoru knjige pise: “Iako prica obiluje tuznim situacijama, kroz atmosferu optimizma i prigusenog smeha, pleni paznju citaoca od prve do poslednje strane. To je autentican i zanimljiv prikaz engleske porodice srednje klase druge polovine XX veka”.

Bem ti zivot kad nisam studirala knjizevnost pa da imam prave reci za sve sto hocu da vam kazem. Da mogu sve lepo da vam objasnim sta mi se svidja, zasto, kako, koliko… Nego samo znam da mi se svidja. I to, jako mi se svidja. A rasplinem se pa trucam li trucam, a mozda bas najvaznije ne napisem :evil:

PS. Eto. Zaboravila sam da kazem nesto vrlo vazno. Ima toliko :lol: humora, da sam se mnogo puta slatko nasmejala, pa bila u busu, bila kod kuce...

Poslednja izmena:
  • Podržavam
Reactions: Em.
Bem ti zivot kad nisam studirala knjizevnost pa da imam prave reci za sve sto hocu da vam kazem. Da mogu sve lepo da vam objasnim sta mi se svidja, zasto, kako, koliko… Nego samo znam da mi se svidja. I to, jako mi se svidja. A rasplinem se pa trucam li trucam, a mozda bas najvaznije ne napisem :evil:

Da znaš da mislim isto. Msm, ne za tebe, za sebe!:(

Sada mi je zao sto ranije nisam pisala spisak knjiga koje sam procitala, i makar onoliko koliko je Bi, po nesto o svakoj knjizi.
Secam se da sam jedno kratko vreme to radila. Secam se dobro da sam tada citala Mariju Stjurat-Stefana Cvajga i jos po nesto. Ali ta sveska je trajno izgubljena :(

Inace u zadnjih recimo... godinu dana imam poseban folder u kompu u kome pisem ove svoje utiske i prikaze o knjigama. I tako kada zavrsim knjigu i kada imam vremena (kao sada na primer), ja vam to samo copy/paste, i evo posta. A meni ti utisci ostaju za stalno. (Boze sto sam pametna :roll: ) :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back