Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam od jutros hrabro spakovala knjige u dve kese i ponela na posao, jer mi biblioteka radi popodne.

I vec sam se iskilavila...videcu koliko cu moci da donesem kuci.

I nadam se da cu naci nesto sto cu i da procitam na kraju :aha:

Vec mesecima razmisljam o ovoj knjizi
eta91u.jpg
[/IMG]
i danas sam je nasla i kupila.
Kad procitam napisacu utiske,ako vas zanima :)

Dobar dan:)
Meni su preporucene dve knjige iste knjizevnice, upravo pocela da citam ovu
6449.jpg

P.S. Nesto iz kritika:

„Gotovo arhetipsko iskustvo mlade žene koja veruje starijem muškarcu a čije poverenje biva izdano.“

"The New York Times"

„Moćno zamišljeno... ne prestaje da nas opseda.“

"New York Times Book Review"

„Žestoko... značajno pomeranje granica književnosti snagom maestralnog pripovedača.“

"Chicago Tribune"...

151. strana, sto je u odnosu ne neke ranije od po 600 i vise, osvezenje u smislu da cu brzo procitati, niposto da je samo zbog toga bolja:)

13577_Dzojs_Kerol.jpg

"Sesnaestogodisnja Katja Spivak seta niz otmene ulice Bejhed Harbora sa dvoje dece Engelhartovih koje cuva tokom leta, kad joj prilazi sedokosi, ugladjeni Markus Kider. Isprva se njegovo zanimanje za nju cini neduzno, cak i prijatno. Ali postepeno, gotovo neprimetno, nesto se menja, i poziranje za novu sliku gospodina Kidera prerasta u nesto mracnije.

„Ono sto nas stalno vraca delima Dzojs Kerol Outs jeste... njen izvanredni dar da stra nicu knjige pretvori u prozor kroz koji nam se ukazuje stvarni zivot."

Ja tražila Slepog ubicu u biblioteci da nastavim sa sitnim slovima pošto sam već ušla u fazon sa Vremeplovčevom ženom. Ali, nije bilo. Na čitanju je. Onda sam uzela Kako je nestajala Esmi Lenoks Megi O'Farel i Pola žutog sunca Čimamande Ngozi Adiči. Obe po preporukama sa forumske Biblioteke. I obe imaju po 35 redova na strani, što je onako srednje ni sitno ni krupno :per:

Obe spisateljice su mi poznate. Od Megi O'Farel sam čitala (i jutros već pominjala) Kada si otišao i Daljina medju nama, koja mi se mnogo više dopala.
A od Čimamande sam čitala Purpurni hibiskus, koja je zaista potresna i snažna priča koja mi je ostala u jasnijem sećanju nego mnoga druga dela.

Stigoh iz biblioteke...i uspela sam da dovucem samo sedam komada :

Ni ovde ni tamo - Bil Brajson
Zato sto te volim - Gijom Muso
Muzej nevinosti - Orhan Pamuk
Sultanov harem - Kolin Falkoner
Kci srece - Izabela Aljende
Kaja, Beograd i dobri Amerikanac - Mirjana Djurdjevic
Zasto nisu pitali Evansa - Agata Kristi

Sve mi zvuci dobro...samo da jos pocnem i da citam...:lol:

Stigoh iz biblioteke...i uspela sam da dovucem samo sedam komada :

Ni ovde ni tamo - Bil Brajson
Zato sto te volim - Gijom Muso
Muzej nevinosti - Orhan Pamuk
Sultanov harem - Kolin Falkoner
Kci srece - Izabela Aljende
Kaja, Beograd i dobri Amerikanac - Mirjana Djurdjevic
Zasto nisu pitali Evansa - Agata Kristi

Sve mi zvuci dobro...samo da jos pocnem i da citam...:lol:

ovaj Evans mi neshto poznat :think:
G.Muso :confused: tj ne on nego knjiga

E pa, Cru*, verujem da ćeš sa takvim izborom da se izlečiš od nečitanja. Ni ovde ni tamo je fenomenalno, to smo se svi ovde složili. Kaju su takodje mnogi hvalili. Zato što te volim, sad sam malo guglala deluje zanimljivo, ali bilo bi lepo da neko ko je čitao kaže jel to istina ili na sajtovima izdavača puštaju samo pozitivne kritike.
Aljende obožavam, Agata Kristi uvek zanimljiva. Sultanov harem - nemam pojma.
Moja sugestija je da ne počinješ od Pamuka. Mene je udavio, što ne znači da će i tebe, ali ako te već neko vreme ništa nije zainteresovalo, onda bolje počni od Brajsona ili Djurdjevićke.
Vidi mene, al naredjujem, a niko me ništa nije pitao.
Ali tako bih ja.

Zato sto te volim mi je jutors preporucila koleginica...kaze nije neki kvalitet, ali je jako zanimljiva.

Posto sam je slucajno nasla, rekoh, nece da steti.

I meni je majce poznat ovaj Evans :think:, ali bibiotekarka kaze da nije izdavana kod nas....ja ne bih rekla, al ajde

Bi, nisam ni mislila da pocnem od Pamuka...bice ili Brajson ili Izabela Aljende :D

E pa, Cru*, verujem da ćeš sa takvim izborom da se izlečiš od nečitanja. Ni ovde ni tamo je fenomenalno, to smo se svi ovde složili. Kaju su takodje mnogi hvalili. Zato što te volim, sad sam malo guglala deluje zanimljivo, ali bilo bi lepo da neko ko je čitao kaže jel to istina ili na sajtovima izdavača puštaju samo pozitivne kritike.
Aljende obožavam, Agata Kristi uvek zanimljiva. Sultanov harem - nemam pojma.
Moja sugestija je da ne počinješ od Pamuka. Mene je udavio, što ne znači da će i tebe, ali ako te već neko vreme ništa nije zainteresovalo, onda bolje počni od Brajsona ili Djurdjevićke.
Vidi mene, al naredjujem, a niko me ništa nije pitao.
Ali tako bih ja.

evo vam neko ko je chitao Muso-a

edit:
shto se tiche Evansa, mozda sam film gledala

A utisci o Musou? Ili su loši pa nećeš da obeshrabriš Cru*?

utisci mi nisu neki, pisala sam vec, a znate kako sam ja rechita kad su knjige u pitanju :lol:
mislim da je stvorena jako velika fama oko njega i ljudi masovno polete da kupe jer su chuli da je popularan, pa to izjednache sa dobar...
ja knjigu uzela od drugarice, koja ju je kupila bash iz tog razloga..kaze pricha se o njemu pa daj da vidim shta je u pitanju...
brzo sam je prochitala, ali neshto drugo od njega ne bih uzela

edit:
mozda sam ja ochekivala da mi se svidi, pa sam se onda smorila na kraju

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back