Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Salu na stranu - Efraim Kison, Book&Marso, 220 str.

O, kakvo je otkrice ovaj Kison za mene! Nisam ranije uopste znala za njega. Hvala Bi i ostali :hvala:
Jednom recju, odlican humor. Odlican.

Mada sto se ove knjige tice verovatno mu je ona najozbiljnija kao sto i sam naziv kaze. Ali sam se ja bogami cak i sa njom tako ozbiljnom, mnogo puta bas slatko nasmejala. Ovo je zapravo autobiografija kroz intervju u kome su pitanja kratka i povremena, a odogovori dugi i opsirni. Veoma dobro napisano.

Evo Lamar, to je knjiga o kojoj sam pisala.Stavila si na spisak,ako se ne varam?
Stavila, stavila, jakako nego stavila :)

Jeste - Avala, večeras u 20:30
Čitala sam Hiljadu čudesnih sunaca.lovca nisam, pa ću večers da pogledam...
Film je po meni savrseno uradjen.
Znaci sve do poslednjeg zareza i tacke sam bas tako zamislila kao sto je u filmu.
Po meni je knjiga=film :)

chitam ja Knjizara iz Kabula i moram da primetim da za moj ukus malo fali emocija :neutral:
ovako mi izgleda ko da mi neko preprichava knjigu..al zavrshicu je
U pravu si Majce. Ali meni po nekada bas prija tako malo bez emocija.
I videces, neces se na kraju pokajati :)

Salu na stranu - Efraim Kison, Book&Marso, 220 str.

O, kakvo je otkrice ovaj Kison za mene! Nisam ranije uopste znala za njega. Hvala Bi i ostali :hvala:
Jednom recju, odlican humor. Odlican.

Mada sto se ove knjige tice verovatno mu je ona najozbiljnija kao sto i sam naziv kaze. Ali sam se ja bogami cak i sa njom tako ozbiljnom, mnogo puta bas slatko nasmejala. Ovo je zapravo autobiografija kroz intervju u kome su pitanja kratka i povremena, a odogovori dugi i opsirni. Veoma dobro napisano.

Uzmi sad Kod kuće je najbolje. A i mene si zarazila svojim oduševljenjem, pa ću i ja morati ponovo nešto da uzmem od njega

A sto se tice Pamuka.
Pa ume da prija, ali ume da bude i naporan za citanje.
Ali se nikada nisam pokajala sto sam ga citala.
I pamtim njegove knjige. Mozda ne pamtim pojedinacne likove i situacije, ali tu neku atmosferu koju on stvori, taj neki ambijent kome se on u datoj knjizi posveti, to mi ostane u nekom prijatnom i trajnom secanju.

Sta znam. Ima jos jedna stvar kod mene. Ja knjige ne kupujem. Uzimam ih skoro iskljucivo iz biblioteke. Tako da moj promasaj ne moze biti bas veliki.
Uzmem - svidja mi se - citam.
Uzmem - ne svidja mi se - vratim.
Oni koji kupuju svakako imaju veci rizik.

Ja citam jos jednog Kisona. Sad ga je ugasio kad sam ga pronasla :D

Uzmi sad Kod kuće je najbolje. A i mene si zarazila svojim oduševljenjem, pa ću i ja morati ponovo nešto da uzmem od njega

Ja sam samo tu i čitala, bila mi je odlična, a imam neku Raj u najam, uzela skoro na uličnoj rasprodaji, ali će malo da sačeka, imam prvo iz biblioteke, pa Radinu ULJKPLJ.

Jedva čekam večeras da pogledam taj film, čitala sam knjigu i bila mi je odlična, sećam se da sam valjda samo uz tu knjigu plakala...

Počela sam Svet koji nestaje, fino ali nekako bez emocija, kao i knjiga od majčezmajče. Mada to je Afrika pa je meni odmah interesantno.

Lamar uzmi obavezno i "Kita boli more". To je ono kad putuju po svetu (za one koji su vec citali).

Hocu, hocu, i tu cu :)
Ma kazem vam. Sad cu da ga obrstim skroz. Tako sam Makina u svoje vreme izgutala :)

Uzela sam bila od Kisona Blago onom ko veruje i nije mi se dopala ni posle 20-ak strana.
Ali sam provalila da je to verovatno samo sa tom njegovom knjigom slucaj.
Kod ove dve sam bila kupljena vec na prvih 5 strana.

I tako. Dosta o Kisonu od mene :)
Vi vidim gledate film :mrgreen:

i bila u biblioteKu (sad je to po našem maternjem pravilno, vjerovali ili ne)
elem
do biblioteke imam vazdušnom linijom 15o m, putem 1ooo m
normalno da sam krenula vazdušnom linijom...a put mi je bio ovakav
ulica bez trotoara 2om , pa prešla ulicu, jedva, jer pješačkog prelaza nema
onda kroz nekakvo trnje i makiju i kozju stazu kamenitu gore.dolje,jedno 5o m
i sapletem se, normalno, jer sam žurila i nosila 1o kg knjiga (samo Dževdet beg ima 5 kila)
i neka što se sapletem i padnem i izgrebem kroz to trnje..nego mi se i pokida sandala..one sandale na prst pa se vežu oko noge
pa nastavim bosa
pa onda malo nekog betona, pa opet krši, pa stigoh u ustanovu, novu, sve granit dolje..a meni noge glibave i sve tragovi ostaju
prvo portir ovako :eek:..ja ništa, k'o da sam obuvena regularno, sa sve sandalama u jednoj ruci i pertlama koje se vuku za mnom i kesom sa knjigama
onda i ona što radi u biblioteci isto:eek:..ali je odma' počela da se smije
e..i onda sam birala knjige..i sad vidim jednu sam uzela duplu, tj, već sam je pročitala, ali nema veze, zabavna je
kući sam tabane ribala 2 sata

svaka čast, Esterka, ti si stvarno junak.
i? kakvi su utisci sad kad si ti pobedila?

pa , eto..raskinula sam sa Pamukom...za jedno vrijeme
dobar je, ali preopširan, ustvari nije ni preopširan toliko...zaveže te on nekako da moraš da ga čitaaš, ali stalno sam imala osjećaj da me svjesno maltretira...kao da se klacka samnom..e, sad češ odustat'...
što sam ga objasnila

"Devojka s pomorandzama" i "Vita brevis" Justejn Gorder. Jedine dve njegove koja su mi se svidele. Moze i Rada i Mirka da ih citaju, slobodno :D Pritom, mislim da bi se Radi bas dopala "Vita brevis" a Mirki "Devojka". A mozda ste i citale?

Samo vi ignorišite moju današnju kupovinu, al' evo šta je Dana rekla svojevremeno o njoj. Devojka mi se svidela, sigurno će i ova.

A šta je s Danom?:think: I Mirka mi nedostaje.:(

I ja gledala film i bas je tuzan kao i knjiga:sad2:,citala sam je prosle godine,i hvala vam:worth: jer da ne videh ovde na temi da ce biti film propustila bih ga(a inace nisam ni znala da taj film postoji).Citala sam i hiljadu cudesnih sunaca.
Nego pre neki dan je bio film na rts/u Devojka sa bisernom mindjusom i film je katastrofa,knjiga je 100 puta bolja i opsirnija,film skroz povrsan.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back