Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bemliga, ja sam je otkrila kao već matora, pre neku godinu. Al' činjenica je, najzanimljiviji su mi bili oni delovi kad je u Parizu i na dvoru, to su otprilike prvih 4, 5 delova. Godine na dvoru su vrhunske, spletke, politika, razvrat, Luj i njegove ljubavnice, afera sa trovanjem i vradžbinama...Period kad je u pariskom podzemlju, sa beskućnicima, lopovima, kurvama... To je ustvari najveća vrednost, pokrivena je Francuska u svim društvenim slojevima. Onih sledećih se već slabo i sećam, jer mi francuske kolonije u Americi i nisu nešto zanimljive kao tema, i onda ostaje običan ljubavni roman u nastavcima, bzvz.

E ja na Limundu lupila 1-8 za 1200 din. I skoro me zvao taj covek, kaze ima jos jedan komplet ako hocu, a nije me razumeo ja mu rekla da me zove ako bude imao ostatak knjiga iz kompleta...mislim da mu je cena isto 1200 din, ako hoces ttelefon kazi.

Inče, Anđeliku sam čitala kao tinejdžerka, vidim na limundu, reko daj da uzmem da se prisetim, volim tako neke knjige da čitam više puta, i baš mi je tad kada sam prvi put čitala bila super, naročito taj deo na dvoru, pa opisi Versaja, pa sam Pariz stavrno dobro opisano, tu su moja prva ineresovanja za Pariz i počela. Pa o Luju, o tim dešavanjima na dvoru...
I ponesem na more Andjeliku I deo, i smorim se najstrašnije...ipak svako vreme ima svoje...

Neću, odlučila sam, kupiću tablet (dobar izgovor zlata vredi :mrgreen: ), ali hvala ti :heart:

Ja ih otkrila pre par godina, pozajmljivala mi drugarica koja je profesor francuskog....nisam baš primetila da su seksualne, biće da više nisam mala :lol:
Ovako uopšteno, ona mi je u rangu Gričke vještice, ali količina informacija o Francuskoj 17. veka je neverovatna. Koliko god da je u suštini ljubavni roman u nastavcima, meni je bila istorijska poslastica.

Ma ima ih milion, ali nisu sve kod nas prevedene...To je valjda tih 7 koje jesu, Otokar Keršovani 1967.
Sad ću malo da kopam.

Haha, Anđeliku i Gričku vešticu stuštila sa 11 godina. Nije da su knjige za decu al kad ste mesecima u bolnici vezani za krevet, daj šta daš. Ne sećam se da je Anđelika bila sexualna ali ako se u obzir uzmu moje (tada) mlade godine verovatno mi opisi sexa ne bi ni bili zanimljivi.

Amandu Kvik i Noru Roberts imam po nekoliko komada. To su knjige za relaksaciju. Da se ponesu na planinu ili more. Čitaš i pustiš mozak na ispašu.

Eeeester!!!
smilie_girl_055.gif
smilie_girl_299.gif
smilie_girl_055.gif

:cmok::cmok::cmok:

andjelika... zbog nje sam ja danas u francuskoj
za one kojima se dopalo, u istom stilu je bila i katarina, ona mi je cak bila zanimljivija jer je jurila tipa dok je od muke nije silovao, pa je posle bila sva srecna sto joj je uspelo :lol: - bilo je tu nekih blago poremecenih scena, u obe knjige.

andjelika... zbog nje sam ja danas u francuskoj
za one kojima se dopalo, u istom stilu je bila i katarina, ona mi je cak bila zanimljivija jer je jurila tipa dok je od muke nije silovao, pa je posle bila sva srecna sto joj je uspelo :lol: - bilo je tu nekih blago poremecenih scena, u obe knjige.

i meni Katarina bila onako čitljivija
al' dobre su obadvije
mislim, meni su bile dobre nekad

Stigoh iz grada. Videla sam se sa Dasty, vtatila joj knjige (Ljubav itd. iz biblioteke i njenog Kišona), nastavljam sa čitanjem Vremeplovčeve žene.
I da se pohvalim, mnogo sam lepo pazarila na Limundu, Historiju prostitucije u dva toma, za 550 dinara. :rumenko: Čitala sam o tome interesantne članke. Sad ću malo naučno da se uzdižem. :lol:

P.S. Čudim se šta vam je pa ste tolko navalile na tu Anđeliku. Kao da vam je sunce udarilo u glavu.:think: Ima Dana da padne u nesvest kad vidi.:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back