Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sredili su odeljenje:zurka: i nashla sam Vremeplovchevu zenu
ima li potrebe da kazem da sam sem Safona, druga dva shpanca vratila neprochitana..mama se muchila sa jednim, ja sa drugim i na kraju smo batalile:neutral: tako da nisu vredni pomena...
knjige sam nashla josh na pultu, ali videh da je sad sve lepo pregledno...
alavo sam se zaletela na 6 knjiga, uz VZ sam probrala josh 3:rumenka: bibliotekarka kaze, aj uzmi 4, nema veze:lol:
al ispade da je jedna iz 2 dela i nema smisla da uzimam 1.deo, a 2. da ne uzmem...pa sam to ostavila...Gospodarica Rima je u pitanju..je l chitao neko, ako valja da uzmem sledeci put?

Majce, ja nisam citala.
PS. Uvek su ti postovi veseli i lepi :D

PS. Citam i dalje Portret u sepiji, i ne mogu a da po 100-ti put ne kazem: Kakva bi to raskosna i prelepa serija bila!!!
Msm, jel nije snimljena serija po tim knjigama :think:
Mozda jeste a ja ne znam :think:

e da..uzela sam jednu Amadnu Kvik :lol:, nisam zapamtila naslov, ali znam da je nismo chitale jer je izdata 2010.
sa tim znam da ne mogu da omashim, prochitacemo je i mama i ja...kako odoleti ljubavnoj limanudi u Engleskoj, 19.vek valjda, svojeglava dama, mrachni gospodin :zper:, spletke neke obavezno...shta cesh vishe za odmor mozga :lol:
treca knjiga mi se isto chini fina, prochitala sam par stranica chisto da vidim kakva je i vec mi se svidela...
zove se I u dobru, i u zlu-Tereza Revaj
ljubavno je neshto i to...
ne pamtim kad sam poslednji put uzela 3 knjige da su slichne po zanru:think:

Doba sive - Manil Suri

Kao sto je Dana rekla,lepo pise,poznaje zene( jos je i matematicar,a cini mi se i da dobro izgleda ;) )

Na pocetku Indija kao sto sam navikla,a posle iz nekog sasvim drugog ugla.Ne dominira beda,cak ni drustvene promene nego psiholoska analiza zene,majke koja pod velom majcinske ljubavi cini neoprostive greske.....(.a i inace je stalno donosila pogresne odluke :evil: )

Cela knjiga ima neku neobicnu sporost,povremeno se vidljivo uzburkaju strasti pa opet zatisje....Srednji deo bih joj malo skratila...eto ...ja bih i nju malo prekrojila....:lol:

Izgleda da su mi slabost pisci koji sa malo reci znaju da uzburkaju emocije,ne kazu sve,dosta precute.....

Doba sive - Manil Suri

Kao sto je Dana rekla,lepo pise,poznaje zene( jos je i matematicar,a cini mi se i da dobro izgleda ;) )

Na pocetku Indija kao sto sam navikla,a posle iz nekog sasvim drugog ugla.Ne dominira beda,cak ni drustvene promene nego psiholoska analiza zene,majke koja pod velom majcinske ljubavi cini neoprostive greske.....(.a i inace je stalno donosila pogresne odluke :evil: )

Cela knjiga ima neku neobicnu sporost,povremeno se vidljivo uzburkaju strasti pa opet zatisje....Srednji deo bih joj malo skratila...eto ...ja bih i nju malo prekrojila....:lol:

Izgleda da su mi slabost pisci koji sa malo reci znaju da uzburkaju emocije,ne kazu sve,dosta precute.....

I mene je povremeno nervirala glavna junakinja, ali opet mi je nekako bila ljudska, uz svu zelju da joj ponekad lupim samar :) Mislim, njene dileme i pitanje su obicne, a opet indijske. Nisu brige ni neke princeze ni neke sirotice, zato mi se dopalo. Nekako je prica i Indijska i univerzalna.
A inace, pisac je gej, mozda zato tako dobro razume zene ;)
U svakom slucaju, to mi je knjiga koju pamtim, bar nije plitka.

Inace, citam trenutno "Put za Los Andjeles" Fantea. Definitivno nije "moj" pisac ali cu procitati.

• Podržavam
Reactions: Em.
Portret u sepiji – Izabela Aljende, Narodna knjiga 310 str.

Citanje ove knjige je bilo pravo uzivanje :zaljubljena: Ispred mene su sasvim jasno promicali svi likovi. Lepo sam vam rekla, jos dok sam citala Kci srece, da mi samo fale sredstva pa da snimim jednu od najgledanijih serija. Sve sam zamislila. Raskosne kostime i enterijere, i prelepe prirodne lepote Juzne i Severne Amerike. SAMO mi fale sredstva, iskustvo, znanje…. :mrgreen:

Prosto receno, knjiga je nekako starinski jednostavna i lepa. Nisam je ispustala iz ruku dok je nisam procitala.
Prvom prilikom uzimam Kucu duhova.
I da, meni se mnogo vise svidja ovaj II deo Portret u sepiji, od I dela Kci srece. Nekao mi je potpunija, tece bez ikakvih i ikolikih :mrgreen: zastoja i padova.

• Podržavam
Reactions: Em.
Najzad sam zavrsila Odri Nifeneger (Her fearful symmetry), bas zanimljiva knjiga. Dragonfly kad stignes napisi sta ti se nije dopalo, bas me interesuje, Meni je i posle pocetka bila zanimljiva, nisam ni zurila da zavrsim, nekako sam se odomacila u tom stanu/stanovima i u celoj prici. Kraj mi je jedino malo nedorecen (u stvari deo o Valentini), a pitanje za tebe, nisam sasvim shvatila da li je Elspeth namerno uradila sta je uradila ili stvarno nije mogla drugacije? Ja mislim da je namerno.

Da se javim i ja, prosla danas pored Lagune usla i tek tad ukapirala da je u toku akcija na koju sam potpuno zaboravila :eek:
Lose utice posao na mene, slude me toliko da ne razmisljam uopste.

Elem, posle sat vremena gledanja, jedva sam se odlucila za 4 knjige:

Rune - Dzoana Haris
Banda snova - Luka di Fulvio
Memoari Pere Bogalja - Selenic
Letnjikovac - Dzejn Grin

Selenica sam uzela zbog vasih komentara ovde, a letnjikovac jer sam ciljano birala i nesto lagano.

A ove dve...ubijte me ako znam zasto...bojim se da je debljina knjiga presudila :lol: :rumenka:

A najbitnije od svega je da i dalje ne citam nista.....ali nema veze, dokle god sam obezbedjena sa materijalom za citanje, sve je ok i na svom mestu :D

Cruella, javi kakve su Rune i Letnjikovac. :)

Pa nema ti druge, moras hitno da nam dodjes, u nabavku. Vidis da su sad ove letnje akcije razne na sve strane.

Evo MOno i Manjana imaju novu, avgustovsku:
http://www.monoimanjana.rs/l/00D1923D-EE34-4155-B1EE-F36FD89039B2/akcija.aspx
(neke su knjige ostale sa julske, ali neke su i dodali)

Dano, kakve su ove knjige

http://www.monoimanjana.rs/84297e06-af73-40c8-a58b-5652efe886d8/SASTANAK.aspx

http://www.monoimanjana.rs/c52228cb-793b-4292-98ee-0bd76f6c29bd/NEBESKI-ZAR-TAJNI-JEZIK-ZENE.aspx

Nijednu od te dve nazalost nisam citala. "Nebeski zar" mi se cita jako, jos od kad je izasla, ali mi je neko iz te kuce rekao da i nije nesto pa se zato nikad nisam odlucila d aje kupim, a nikako da je vidim u biblioteci pa da se sama uverim. O "Sastanku" ne znam nista, ni pozitivno ni negativno.
Sa te akcije ja bih preporucila "Danteovu baladu" http://www.monoimanjana.rs/80da6e47-2327-434b-9122-e0c37ff29eb4/DANTEOVA-BALADA.aspx
Preporucivala sam je prosle godine ove, negde oko Sajma knjiga sam je citala. Mislim da cu je i za sebe kupiti da imam, citala sam je tada iz biblioteke. Mada, neobicna je, ne znam da li bi ti legla, ali meni je bila odlicna i drugacija, dobro sam je zapamtila.

Nijednu od te dve nazalost nisam citala. "Nebeski zar" mi se cita jako, jos od kad je izasla, ali mi je neko iz te kuce rekao da i nije nesto pa se zato nikad nisam odlucila d aje kupim, a nikako da je vidim u biblioteci pa da se sama uverim. O "Sastanku" ne znam nista, ni pozitivno ni negativno.
Sa te akcije ja bih preporucila "Danteovu baladu" http://www.monoimanjana.rs/80da6e47-2327-434b-9122-e0c37ff29eb4/DANTEOVA-BALADA.aspx
Preporucivala sam je prosle godine ove, negde oko Sajma knjiga sam je citala. Mislim da cu je i za sebe kupiti da imam, citala sam je tada iz biblioteke. Mada, neobicna je, ne znam da li bi ti legla, ali meni je bila odlicna i drugacija, dobro sam je zapamtila.

:) Hvala na preporuci Danteove balade. Uopste nisam ni pogledala o cemu se radi, posto me nerviraju knjige gde pisci uzmu osobu koja je zaista postojala pa izvitopere njen zivot. Na osnovu svega zakljucujemo da za mene postoji samo jedan Dante :lol:

Oprosti mi - Morin Li

Kako da kažem a da ne bude sve negativno:think:?
Knjiga mi se ni malo nije svidela. Ni malo me nije dotakla. Čak i najveći događaji u knjizi, silovanje od strane oca, venčanja, rođenja i smrti, sve to teče bez emocija, likovi kao da nemaju osećanja i obraćaju se jedni drugima kao roboti. Radnja kao u filmu što bi rekli, mislim spet okolnosti koji se može desiti samo na filmu... Eto, ne mogu čak da kažem da sam naučila nešto iz ove knjige, niti da sam bogatija za neko saznanje. A na koricama piše "porodična tragedija koja je promenila mnoge živote" :confused:.

Treci sektor – Mirjana Djurdjevic, Agora, 190 str.

Procitala sam je za par veceri.
Mislim da mi se ova najvise dopala, od svih Djurdjevickinih koje sam do sada procitala. Ona sama za nju kaze:
”Ljupka :mrgreen: beogradska ljubavna prica iz oblasti nevladinog kriminala”.
Kao i skoro svaka njena knjiga, govori o mutnim poslovima, likovima, organizacijama… I kako to sve u stvari tako Fino funkcionise na ovom nasem prostoru.
Istina, ona to radi na jedan (kao) saljivi nacin, ali manje-vise pogadja u metu. Treci sektor je njena druga knjiga. Znaci spada u ranije radove. Ko voli Mirjanu, preporucujem.

http://www.yurope.com/people/nena/Zabeleske/Ivo_Andric/Znakovi_pored_puta.html

znakovi pored puta neki deo...

nije prijatno bash citati ali mozda je oslobadjajuce : )) mislila sam bice to lepo i lako shtivo
ali dobro je sto moze tako da se razvuce ako niste u fazonu romana nekog nego tako malo da se shtrpka vise dana pred spavanje

nije prijatno u smislu da nosi gorcinu....ne svaki zapis ali bude neki koji onako shtrecne

tim vecim piscima autorima ne mozes se slihtati ali ne znam sto radim to

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back