Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U subotu bila u Laguni - sestra naručila knjige s akcije,ali se ispostavilo da su samo dve sa njenog spiska na akciji...Šta ću, morala sam da se "žrtvujem" i kupim sebi dve, kako bi bilo 4 za 999:per:
Ona je tražila Prestup i Daleke paviljone 2,a ja uzeh U šumi i Alibi.
Eto overih akciju i treći put....

Ah da, kuma mi kaže kako mi je kupikla knjigu za rodjendan, čula je da je dobra..Pitam koju, kaže: Ringišpil....:sad2::sad2::sad2:
Od tolikih knjiga.......:besna::besna::besna:
Da l' je moguće da ću na kraju TO da pročitam i još da imam u vlasništvu!???! Sve sa CD-om! :dash::dash::besna::dash::dash::besna::dash::dash:

Dobro dosla u klub nesrecnih rodjendanskih poklona.
Moje najbolja drugarica ( pricala sam vec to) je meni za rodj kupila Stiklama do vrha (Kendis Busnel) sa sve prigodnom posvetom :"Nadam se da ce ti se dopasti kao i prethodna" :sad2:

Ja se super provodim citajuci Poterku.
Sad kad razmisljam osim Pazi sta zelis ...sve su mi se jako dopale.
Tralalajke kakve volim :)

A vi se ugledajte na mene, gunđajte redovno kako niko ne ume da vam izabere poklon kao što bi vi to same uradile, i sad mi svi daju kintu, ko malom detetu, da si kupim knjigu, uz obrazloženje, možda već imam pa da ne pogreše. Pametnice moje. Ili jednostavno glasno razmišljajte pred potencijalnim kupcima. :) Dokle da vas učim?

Izaš'o Ljosa, ali ne smem više da se zalećem posle Posetiteljki.:)
http://laguna.rs/index.php?m=naslov&id=1686
http://laguna.rs/index.php?m=naslov&id=1641

Povest o Majti je po mom misljenju najbolje napisana od onih koje sam citala. Pisana je tako da sam sve vreme mislila da bi bio dobar film. Pored "rezije" gradi Majtin lik kroz celu knjigu polako, a na kraju uvodi obrt. Dosta pise i o revoluciji, idealima... Zaista je "kvalitetna". E sad sve se vrti oko Majte idealiste (i to onog iz Corbine pesme) i revolucije, to moze da bude dosadno, tj. mozda nekoga ta tema ne interesuje.

Ja, drage mje, moram da menjam biblioteku. Ništa sa spiska koji sam napravila od ovdašnih preporuka - nema. A za 10-12 dana idem na odmor, moram dobro da se snabdem. Možda rešim da kupim one 4 knjige u Laguni za 1.000 dinara, to mi taman za 10 dana mora.
Ili ću ponovo da prečešljam temu da dopunim i obogatim spisak.
Danas sam uzela Kain i Avelj Džefri Arčera. To mi preporučila jedna drugarica, još se raspitivala, šta se dešava kad se npr. izgubi knjiga iz biblioteke. Pošto ne može da nadje da je kupi (izdala Narodna knjiga), a želi da je ima, onda je smislila da je uzme iz biblioteke i "izgubi". Uputila sam je na knjižaru u Cetinjskoj, koju je ovde neko pomenuo, ali nisam je pitala jel bila i našla.

Poslednja izmena:
Dobro dosla u klub nesrecnih rodjendanskih poklona.
Moje najbolja drugarica ( pricala sam vec to) je meni za rodj kupila Stiklama do vrha (Kendis Busnel) sa sve prigodnom posvetom :"Nadam se da ce ti se dopasti kao i prethodna" :sad2:

Ja se super provodim citajuci Poterku.
Sad kad razmisljam osim Pazi sta zelis ...sve su mi se jako dopale.
Tralalajke kakve volim :)

Užas, užas, užas....
A lepo sam im prethodne godine dala spisak , pa su same birale,ali u mojim okvirima...
Plače mi se za bačenim novcem...
Nisam vam ni pomenula da sam za rodjendan dobila knjigu Danijele Stil, ali je od jednog dragog 15-ogodišnjeg dečaka, pa nikako nisam mogla da zamerim - potrudio se jaaaako - kaže da mu je čovek u knjižari preporučio.....eh....

ja napravila spisak za laguninu akciju konacno
3x4 knjige
ili, 4x 4 u slucaju da mi neko ovde kaze da li su daleki paviljoni dobri?
sad cekam da nekoga ubedim da mi ode i kupi, a uopste ne zna gde cu da ih stavim, ni dal sam dobro izabrala :neutral:

meni se svidela... što se mučiš? batali ako ti se ne svidja. Ima toliko lepih knjiga koje nećemo stići da pročitamo, nema razloga da se mučimo s nečim u čemu ne uživamo, a nije nam potrebno ni za ispit

pa kad sam vec pocela,sve racunam da cu da nadjem nesto sto sam propustila
medjutim ne vredi,svaki put se teram da krenem,kad krenem onda mi relativno ide
a obozavam ovu spisateljicu
probacu da izdrzim do kraja ipak,jer mi nije tako lako doci do knjiga na srpskom,a to mi je ipak najdraze citanje,na maternjem jeziku

je l neko ovde hvalio antilopa i kosac?
ja se mucim vec dva meseca :(

Meni je bila odlicna. :)

Veoma volim Margaret, ona je jedna od mojih najdrazih savremenih knjizevnica. :)

U svakoj knjizi nadjem nesto drugacije i culno, a opet, prepoznatljiva je njena poetika.

Nedavno sam ponovo procitala Sluskinjinu pricu, to predivo nesrece, i iznova se odusevila.

Cudesno lepe personifikacije. Duboka osecanja bez daska patetike.

Opisi koji oduzimaju dah stilizacijom i efektnoscu, opisi gotovo opipljivi, dozivljeni -

"(...) oziljak, rana, boje tulipana blizu stabljike..." (117. str.)

"Ako nakvasite rub case i prevucete prstom preko njega, zacuce se zvuk. Tako se i ja osecam: kao taj zvuk. Osecam se kao rec krhtina. (115. str)

"Osecam se kao slatka vuna: secer i vazduh.
Ako me ko stisne, pretvoricu se u gadnu vlaznu grudvicu uplakane ruzicastocrvene boje." (152. str)

Proslog leta opet sam procitala Slepog ubicu, meni omiljeni roman Atvudove.
Uzivala sam u recima koje se osipaju i mirisu poput zrna bosiljka.

Uvek se vracam njenim romanima.
Sada bih zelela opet procitati Macije oko ili Alijas Grejs.

sve sam to procitala i sem slepog ubice sve su mi knjige sjajne
slepi ubica mi je onako,ok,ali ne super
ali ovo ili ja nista ne kapiram,ili mi nije dobar momenat za citanje te knjige nemam pojma
uglavnom plop

Dragonfly, preporučuješ li nešto od Atvudove za more? Mislim, ne moraju na moru da se čitaju samo tralalajke. U principu, nikad u zivotu nemam vremena više nego tada za čitanje.
Čitala sam Sluškinjinu priču, Antilopa i Kosac i Telesna povreda (ova poslednja mi se ne svidja)

sve sam to procitala i sem slepog ubice sve su mi knjige sjajne
slepi ubica mi je onako,ok,ali ne super
ali ovo ili ja nista ne kapiram,ili mi nije dobar momenat za citanje te knjige nemam pojma
uglavnom plop

Meni se najvise dopao Slepi ubica. Zahvaljujuci tvojoj preporuci sam i pocela da citam Margaret Atvud, tako da, Linda, baci neke preporuke :)

Bi uzmi Slepog ubicu, svima se ovde ta knjiga dopala (sem Lindi)

pa svidja mi se ali ne toliko kao npr macje oko,to mi je najsuper knjiga od nje
cek una da bacim pogled u biblioteku pa dolazim
od letnjih knjiga sto se citaju s posla mozga preporucujem patrisu kornvel (agata kristi naseg doba)
evo pogledala,al sve to ste ovde izanalizirali(ovo sad gledam omiljene koje su mi u biblioteci)

dostojevski-dvojnik
bludni sin od bukovskog (mada je za mladje narastaje al to mi je nekako kao...)
tom sojer-citala 500. put pre neki mesec
nevaljala devojcica
otmenost jeza
hronika palanackog groblja
ljubav u vreme kolere

pa svidja mi se ali ne toliko kao npr macje oko,to mi je najsuper knjiga od nje
cek una da bacim pogled u biblioteku pa dolazim
od letnjih knjiga sto se citaju s posla mozga preporucujem patrisu kornvel (agata kristi naseg doba)
evo pogledala,al sve to ste ovde izanalizirali(ovo sad gledam omiljene koje su mi u biblioteci)

dostojevski-dvojnik
bludni sin od bukovskog (mada je za mladje narastaje al to mi je nekako kao...)
tom sojer-citala 500. put pre neki mesec
nevaljala devojcica
otmenost jeza
hronika palanackog groblja
ljubav u vreme kolere

sve ovo čitala... raspitaću se za patrišu... to mi se čini dobro za more. Nisam odavno čitala krimiće, ali volim Kobena, sovjevremeno sam gutala Ladlama, pa i Agatu.
A potražiću i Slepog ubicu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back