Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gde nam je Esterka?
Molim odgovor na jedno prosto pitanje: jesu li Srbija i C. Gora u romingu? Sutra mi ćerka ide u Rafailoviće pa me živo zanima. Ne mogu da dočekam da sama primetim.

ja sam od Telenora dobila reklamu: PZIVI, PORUKE I INTERNET U CRNOJ GORI KAO KOD KUĆE.. ako ste Telenor napisaću ti detalje, ako niste, džaba sam pisala i ovo

Ovo sam ostavila i na Knjizevnosti (bicu likividrana, garant)

2008-01-11-pieces.jpg
Original, inace ja sam dobila prosle godine na citanje pa vratila, hrvatski prevod - inace " Milion komadica" do Djejmsa Freja..Nije mi smetalo da je procitam..

Gde su nase granice, kad se zivot ospe u milino komadica, ima li (se) snage za sabiranje i odakle poceti? Prica ja autobiografskog porekla a svakom novom stranicom pretvara se u uzbudljiv roman, hoce li mladi covek koji se nalazi na rubu zivota, zavisnik od droge, alkohola, prebijen, satrven, skupiti hrabrosti da komadic po komadic slozi mukotrpno tkanje milion skoro nevidljivih vlakana, i krene iz pocetka, jer od toga teze je samo vratiti se nazad, tu jeste poenta.

Neverovatna preporuka svima koji ponekad pomisle da ne mogu izdrzati, da nemaju snage i da je od svih patnji, smrt najmanja. Zavisnosti i odvikavanju, poucna, teska, na momente deprimirajuca, ali, na kraju (sto je jedan citalac najbolje opisao): Kao da sam upravo izvucen iz zatrpanog rudnika u kome sam boravio danima,mesecima, a sada disem i vidim svetlo i vidim sunce i vidim - zivot!
Milion razloga za sve nase nesigurnosti, strahove, osecaj samoce, ponizenja, milion nada i nijednu ne propustiti da iiskoristis, uspeh je zagarantovan.

P.S. Prica jeste autobiografska i prica o zavisnosti i odvikavanju, ali to je i prica o tome da dok god u covek tinja iskra zivota, od njega zavisi hoce li se ugasiti ili rasplamsati plamen..

113561_3.jpg

Poslednja izmena:
KONACNO sam zavrsila Dzakuzi u liftu.
Gluplju knjigu nisam skoro procitala.
Djudjevicka kao da je pisala levom nogom tek da nesto napise tj da prati ritam pisanja
Tema mi je na sve to bila krajnje nezanimljiva.
Kao i struktura prica, kao i likovi.
Procitala da vidim sta ce da bidne do kraja i eto sad mogu da kazem da sam procitala. :roll:

Ujedno sam odustala od Menjam zivot.
Za neko vreme.
Nije mi se dopala od samog starta.
Spora je i junakinje su mi :roll:
I opisi krpica su toliko bljakasti, to silno potenciranje marki i fenseraja da sam to nekako osecala kao :confused:

Sinoc nadjem u svojoj biblioteci :rumenko: novu Aleksandru Poter koju sam kupila bog te pita kad i nisam procitala.
Volim Aleksandru Poter njene su tralalajke mnooogo simpa.
I uzmem da citam to.
Ma milina ..za odmoriti mozak rodjeno.

Zove se "Nisi onaj koga zelim" ...izvesticu vas.

Muzu u Laguni ne kupih nista sa naseg spiska :lol:
Prodavac ga pogledao i kazao ok i dao mi 4 totalno druge knjige.:lol:

Evo sta mi je dao : Tokio, Dete 44, Crvendac i Blago

Cao devojke :cao:

Samo da prijavim da sam stigla iz banje, konacno odmorna :D

I procitala sam 3 knjige za tih 7 dana..Kraljev bukanir od Fajsta, Misteriju plavog voza od Agate Kristi i Grand passion od Jane Ann Kranz.

Ova poslednja mi je potpuno zadovoljila zelju za jednim opustenim lepim ljubavnim romanom. Davno nisam citala tako nesto i bas mi je prijalo.

Sad da se raspakujem i da vidim koju cu sledecu da citam, odmor mi jos traje, moram da iskoristim slobodno vreme :lol:

dobro došla, Cruela, dobar ti je učinak

Ja sam upravo završila Avanture nevaljale devojčice. Svidja mi se. Mnogo. Sve je nekako na svom mestu. I tako je nekako miran. Osim malo na početku kad opisuje igranke u Mirafloresu, posle sam stalno imala utisak neke tišine i spokoja. Iako uopšte nije tako što se događanja tiče. Valjda mu je stil takav.

Poslednja izmena:
Cao devojke :cao:

Samo da prijavim da sam stigla iz banje, konacno odmorna :D

I procitala sam 3 knjige za tih 7 dana..Kraljev bukanir od Fajsta, Misteriju plavog voza od Agate Kristi i Grand passion od Jane Ann Kranz.

Ova poslednja mi je potpuno zadovoljila zelju za jednim opustenim lepim ljubavnim romanom. Davno nisam citala tako nesto i bas mi je prijalo.

Sad da se raspakujem i da vidim koju cu sledecu da citam, odmor mi jos traje, moram da iskoristim slobodno vreme :lol:

Dobrodosla.
Bas si bila vredna :D

Pocela sam citati Zaboravljeni vrt, Kejt Morton.

Dopada mi se, mada, na pocetku sam.
Bajkovit, culan roman.

Aristokratska porodica, knjiga opskurnih bajki, tajne i zaboravljeno nasledje, skriveni vrt...

Lagano stivo za ove vrele dane, kad' utociste trazim u senovitom kutku.

lamar i Mrs. Bi :zag: hvala na dobrodoslici

nemam pojma sta da citam...ocigledno je odlazak u bibioteku na programu ovih dana.

Dotle, iskopacu nesto od dzepnih izdanja, imam ih i na engleskom i na srpskom, pa cu da vidim.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back