Ovo sam ostavila i na Knjizevnosti (bicu likividrana, garant)
Original, inace ja sam dobila prosle godine na citanje pa vratila, hrvatski prevod - inace " Milion komadica" do Djejmsa Freja..Nije mi smetalo da je procitam..
Gde su nase granice, kad se zivot ospe u milino komadica, ima li (se) snage za sabiranje i odakle poceti? Prica ja autobiografskog porekla a svakom novom stranicom pretvara se u uzbudljiv roman, hoce li mladi covek koji se nalazi na rubu zivota, zavisnik od droge, alkohola, prebijen, satrven, skupiti hrabrosti da komadic po komadic slozi mukotrpno tkanje milion skoro nevidljivih vlakana, i krene iz pocetka, jer od toga teze je samo vratiti se nazad, tu jeste poenta.
Neverovatna preporuka svima koji ponekad pomisle da ne mogu izdrzati, da nemaju snage i da je od svih patnji, smrt najmanja. Zavisnosti i odvikavanju, poucna, teska, na momente deprimirajuca, ali, na kraju (sto je jedan citalac najbolje opisao): Kao da sam upravo izvucen iz zatrpanog rudnika u kome sam boravio danima,mesecima, a sada disem i vidim svetlo i vidim sunce i vidim - zivot!
Milion razloga za sve nase nesigurnosti, strahove, osecaj samoce, ponizenja, milion nada i nijednu ne propustiti da iiskoristis, uspeh je zagarantovan.
P.S. Prica jeste autobiografska i prica o zavisnosti i odvikavanju, ali to je i prica o tome da dok god u covek tinja iskra zivota, od njega zavisi hoce li se ugasiti ili rasplamsati plamen..